14.05.10, 14:54
Macie, używacie?
Jaki jest koszt zaprojektowania i wykonania garderoby mniej więcej 6m2? Na co zwrócić uwagę przy projekcie?
W zasadzie nie planowaliśmy garderoby, ale właśnie robimy remont i wykonawca poradził nam, żeby wykroić z sypialni kawałek (da się bez problemu, chociaż oczywiście sypialnia trochę się zmniejszy).
Obserwuj wątek
    • barbaraonly Re: Garderoba 14.05.10, 15:57
      Nie wiem, jaki jest koszt, bo maz sam robil kilka lat temu. Uzywam
      oczywiscie caly czas, bo tam mam wszystkie ciuchy, ktore wisza na
      wieszakach. Nad tymi palakami, na ktorych wisza wieszaki mamy polki,
      na ktorych sa reczniki, torebki, rozne pudelka, itd.
      Wspaniala rzecz.
      • morelka80 Re: Garderoba 14.05.10, 22:38
        My też tak mamy... mamy wieszaki z Ikea, na samym dole półka na
        buty, wyżej są ciuchy wiszące a nad nimi pólka na ręczniki, pościele
        itp.
    • majenkir Re: Garderoba 14.05.10, 16:13

rozamund napisała:
      Na co zwrócić uwagę przy projekcie?

Zeby 1/4 byla meza, a 3/4 Twoja. Minimum wink.
      • anyx27 Re: Garderoba 14.05.10, 19:40
        No pewnie, ze mamy, bo szafy typu komandor sa obrzydliwe tongue_out nie znoszę i już wink
        Jak wynajmowalismy mieszkanie, to mieliśmy taką włąsnie, dużą szafę. Teraz w
        nowym mieszkanku mamy garderobę, nieduzą, bo lekko ponad 2mkw, ale jest super smile
        w ikei można zaprojektowac tak, żeby wykorzystać maksymalnie powierzchnię.
      • majan2 Re: Garderoba 16.05.10, 15:06
        W obecnie wynajmowanym przez nas domu sa 3 i wiem, ze jezeli iedys bede miała
        własny to obowiązkowo!
      • ekstereso Re: Garderoba 29.06.25, 16:36
        😁 poszłam o krok dalej, cała jest moja. A jest to 4 m ściany, 275 wysokości, cała w szafach. Jedna miała być męża ale się nie zmieściło i dla niego jest jedną ale szeroka szafa w sypialni.
    • asis09 Re: Garderoba 14.05.10, 20:17
      Mam wielką ogromną, bo aż 2 x 3 metry.
      Na dwóch ścianach półki, jedna ściana z wieszakami.
      Kupowałam to wszystko w takim sklepie z wyposażeniem
      sklepów.
      Nie mam żadnych szaf, szafek w pokojach, w garderobie
      trzymam wszystko za wyjątkiem kuchni i płyt.

• i_b13 Re: Garderoba 14.05.10, 21:02
      mam garderobę 16 metrów, połowę zajęłam ja, resztę M z ręcznikami,
      pościelami itp. większość drążków, koszy, wieszaków na spodnie,
      stojaków na buty kupiliśmy w Ikei. Szafy budował stolarz pod wymiar
      elementów z Ikei, bez drzwi, bo nienawidzę przesuwanych.
      Garderoba to super sprawa
    • ewcia1980 Re: Garderoba 14.05.10, 22:43
      Bede miała w nowym domu.
      Koszt wykonania mebli był niewielki bo zaprojektował i wykonał mąż.
    • miska_malcova Re: Garderoba 14.05.10, 23:31
      na pewno będe miec w swoim domu. Póki co mam szafę 4x2m smile
    • marghe_72 Re: Garderoba 15.05.10, 00:16
      Macie i błogosławicie.
      Mimo, że nie za duża
      Dzięki niej nie mamy w domu żadnych szaf. No dobra, córka ma smile
    • kitka20061 Re: Garderoba 15.05.10, 19:14
      Garderoba rzecz bezcenna. Koszt zależy od wyposażenia: szuflad, półek, koszy, drążków, relingów na buty i.t.d. oraz sposobu wykończenia czyli z czego będzie wykonana. Myślę ze cena będzie też się zmieniać w zależności od miejsca zamieszkania.
    • sylwekk Re: Garderoba 29.06.25, 14:53
      mamy garderobe ~5,5m2 i to byla jedna z lepszych decyzji smile w koncu wszystko ma swoje miejsce i nie trzeba upychac po szafach. koszt zalezy od wyposazenia – my zrobilismy sami z plyt mpb i wyszlo bardzo korzystnie, a wyglada elegancko i nic sie nie wygina. wazne zeby zaplanowac dobre oswietlenie i nie przesadzic z glebokoscia polki – latwiej sie siega jak nie sa za glebokie. no i szuflady robią robote smile
    • eva_evka Re: Garderoba 29.06.25, 15:52
      Macie, używacie.
      Ale teraz, przy remoncie, robimy półki wieszaki, ale zamknięte drzwiczkami. Otwarta garderoba nam się nie sprawdziła. Masakrycznie się kurzy.
      Widać też ten trend u projektantów. Większość nowo projektowanych garderób to takie szafy. Widocznie w końcu i projektanci poszli po rozum do głowy.
      • nenia1 Re: Garderoba 29.06.25, 23:12
        Tak, właśnie mam tak zrobioną garderobą. 8m2, wspólna, ale na nas dwoje całkowicie wystarcza. Stolarz robił na zamówienie, wszystkie drzwi są zamykane lekko przyciemnianą szybą. Dodatkowo szafa na węższej ścianie jest cała z lustra. Nieskromnie mówiąc bardzo ładnie wszystko wygląda, jestem super zadowolona, z wyglądu garderoby i z wygody korzystania. Zwłaszcza fajne jest to, że nie mamy do niej drzwi, tylko wchodzi się od razu z z sypialni, zostawiliśmy specjalnie przejście, oba pomieszczenia oddziela ścianka, która z jednej strony jest krótsza, robiąc wejście do garderoby. No i mam w garderobie okno.
        • eva_evka Re: Garderoba 30.06.25, 00:00
          Ja również zamówiłam teraz drzwiczki z lekko przydymionego, ryflowanego materiału, z tym, że u mnie to nie będzie szkło, tylko tworzywo. Rama dębowa, pasowałaby też czarna, ale obawiałam się widocznego kurzu.
          I też mam okno w garderobie! Uważam to za luksus smile
          • nenia1 Re: Garderoba 30.06.25, 11:40
            Mam ramki czarne, wąskie, metalowe. Dębowa jest podłoga i...sufit smile Ramki kurzu nie zbierają, ale palcują mi się trochę, chociaż mamy takie minimalistyczne uchwyty, zawsze jednak gdzieś tymi palcami się chwyta (zamyka?). Będziesz miała ładnie smile
    • mia_mia Re: Garderoba 29.06.25, 16:05
      Ja mam 4 garderoby😀, jedną taką ok 6m i trzy w sypialniach, właśnie takie wykrojone kawałki. Warto zrobić drzwi w szafach i dużo szuflad. Dobrze sprawdzają się meble z ikei (pax), chociaż sama nie mam u kilku osób widziałam.
    • smietankowa33 Re: Garderoba 29.06.25, 16:43
      Mamy, cudowna sprawa! Odcielismy po prostu kawałek sypialni poddaszowej, więc nie jest idealnie ustawna, ale i tak ja kocham. Większość ubrań mamy teraz na wieszakach, nie na półkach i w szufladach, i to jest wspaniałe.
    • madame_edith Re: Garderoba 29.06.25, 16:50
      Mialam w mieszkaniu i mam teraz w domu. Super sprawa, polecam nawet małą zamiast szafy.
    • pffpffpff Re: Garderoba 30.06.25, 11:50
      Mam. Niecałe 20m.
      Zabudowana paxami bez drzwi, pod oknem toaletka.
      Myślę jeszcze o wyspie / komodzie na środku na buty.
      Trzymam tam tylko ubrania i buty (moje i męża), mam chowaną deskę do prasowania i stację parową, żeby móc w ostatniej chwili coś poprawić.
      Pościele i ręczniki trzymam w komodach w sypialniach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka