julka.21 04.08.10, 18:30 polskalokalna.pl/wiadomosci/pomorskie/gdynia/news/noworodek-mial-ponad-4-promile-walczy-o-zycie,1514627 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gazeta_mi_placi Re: Co za tragedia 04.08.10, 18:33 Tak to jest,nie wszędzie jest darmowe i na każde żądanie znieczulenie do porodu to kobiety same muszą kombinować inne znieczulenie Odpowiedz Link Zgłoś
zoofka Re: Co za tragedia 04.08.10, 18:43 no... przez 9 miesięcy się znieczulała. Musiała się bardzo bać bólu a tak poważnie - wysterylizować. Szkoda tylko, że to temu biednemu dziecku już nie pomoże. Na resztę brak mi słów. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Co za tragedia 04.08.10, 18:52 Ciekawe czy któreś z obrońców "życia" zaadoptuje to maleństwo,którego matka piła przez całą ciążę. Na pewno od razu pozbawią jej praw rodzicielskich więc można bezproblemowo adoptować... Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Co za tragedia 04.08.10, 18:55 Jakoś na pozostałą trójkę rodzeństwa też jakoś nie ma chętnych do adopcji... Odpowiedz Link Zgłoś
aurita Re: Co za tragedia 04.08.10, 20:25 gazeta_mi_placi napisała: > Jakoś na pozostałą trójkę rodzeństwa też jakoś nie ma chętnych do adopcji... a jestes pewna ze odebrali jej prawa rodzicielskie? Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Co za tragedia 04.08.10, 20:29 W takich ewidentnych przypadkach jak pijana matka na porodówce i jej pozostałe dzieci w DD lub rodzinach zastępczych tak... Odpowiedz Link Zgłoś
wespuczi Re: Co za tragedia 04.08.10, 18:53 wtf?? 4 promile pila po tym jak odeszly jej wody?! Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Co za tragedia 04.08.10, 18:56 A czemu nie? Co jedno przeszkadza drugiemu? Odpowiedz Link Zgłoś
wespuczi Re: Co za tragedia 04.08.10, 19:05 fakt niby nic tak sobie chcialam powtorzyc w szoku tyle.. Odpowiedz Link Zgłoś
cora73 Re: Co za tragedia 04.08.10, 18:57 Kobieta pewnie nie calkiem sprawna umyslowo. Przeraza mnie fakt ze to jej piate dziecko Przymusowa sterylizacja rozwiazalaby problem raz na zawsze! Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Co za tragedia 04.08.10, 19:04 Obrońcy życia mówią: "tylko nie usuwaj,uródź i oddaj do adopcji",no więc kobieta tak zrobiła (choć oddanie do adopcji w jej przypadku to raczej lekko pod przymusem bo pewnie prawa odebrane zaraz po porodzie),ciekawe gdzie owa mityczna kolejka chętnych po noworodka (troje w DD)... Odpowiedz Link Zgłoś
cora73 Re: Co za tragedia 04.08.10, 19:12 Zgadza sie: bronia zycia nienarodzonego to takie elementy spoleczne "zmuszone" sa rodzic dzieci okaleczone Tylko szkoda ze nikt nie mysli o tym ze to dziecko bedzie musialo z pewnymi okaleczeniami zyc! paranoja jakas. Odpowiedz Link Zgłoś
mwiktorianka Re: Co za tragedia 04.08.10, 19:05 TYLKO I WYŁACZNIE STERYLIZACJA!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ykke Re: Co za tragedia 04.08.10, 20:01 Słyszałam wczoraj w Faktach. Brak słów. Lekarze walczą o życie tego dziecka i tak się zastanawiam, kretyńsko , ale... Skoro w badaniach wyszło, że noworodek ma uszkodzoną wątrobę i centralny układ nerwowy, to....po co walczą...? Tak trzeba, takie prawo, ale to roślinka będzie. Ile to dziecko przeżyje teraz cierpienia i bólu-niewyobrażalnie mnie ta myśl boli. Odpowiedz Link Zgłoś
ykke Re: Co za tragedia 04.08.10, 20:08 A, jeszcze jedno mnie naszło-była w barze. Nikt z obsługi nie mógł wezwa policji gdy piła? Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Co za tragedia 04.08.10, 20:33 Nie ma prawnego zakazu picia alkoholu w ciąży (są tylko zalecenia lekarzy),kobieta w ciąży ma takie samo prawo pić alkohol i palić papierosy jak każda inna (pod warunkiem,że pełnoletnia). Jak sobie wyobrażasz taką interwencję policji (załóżmy,że kobieta nie jest agresywna i nie atakuje innych i nie jest w takim stanie żeby kwalifikowała się na izbę wytrzeźwień)? Zwrócą jej najwyżej uwagę,może spiszą z dokumentów i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
ykke Re: Co za tragedia 05.08.10, 05:29 gazeta_mi_placi napisała: > Nie ma prawnego zakazu picia alkoholu w ciąży (są tylko zalecenia > lekarzy),kobieta w ciąży ma takie samo prawo pić alkohol i palić papierosy jak > każda inna (pod warunkiem,że pełnoletnia). > Jak sobie wyobrażasz taką interwencję policji (załóżmy,że kobieta nie jest > agresywna i nie atakuje innych i nie jest w takim stanie żeby kwalifikowała się > na izbę wytrzeźwień)? > Zwrócą jej najwyżej uwagę,może spiszą z dokumentów i tyle. A to widzisz, nie wiedziałam. Wydawało mi sie, że od jakiegoś czasu jest picie w ciązy jest nielegalne. Nie wiem skąd mi się to wzięło... Odpowiedz Link Zgłoś
kosher_ninja Re: Co za tragedia 05.08.10, 08:05 > > A to widzisz, nie wiedziałam. Wydawało mi sie, że od jakiegoś czasu > jest picie w ciązy jest nielegalne. Nie wiem skąd mi się to wzięło... A jak miałoby być to sprawdzane? Jestem obecnie na początku piątego miesiąca - brzucha ni widu, ni słychu. Każda kobieta kupująca alkohol miałaby robić sobie test w obecności barmana? Odpowiedz Link Zgłoś
kawad Re: Co za tragedia 04.08.10, 21:01 ile takich tragedii jeszcze musi się wydarzyć żeby wreszcie zaczęli sterylizować takie kobiety (bo matkami nazwać ich nie można). chlała przez całą ciążę, dziecko ma FAS, uszkodzoną wątrobę, OUN. Jak będzie wyglądało jego życie????? już widzę jak ktoś je adoptuje. Tak jak pozostałą trójkę. Nikt nie chce chorych dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
annvangier Re: Co za tragedia 05.08.10, 09:27 czemu takich bab nie sterylizują to powinno być ustawowe... i już i czemu takie pijaczki nie maja w sobie na tyle przyswoitosc by po tym gdy wpadna nie poszukac mozliwosci usuniecia ciazy - skro wiedza ze nie rzucą alko/narkotyków nawet na te 9 miesiecy Odpowiedz Link Zgłoś