mia_siochi 10.08.10, 16:21 "co to za pieniądze, my chcemy większych, bo sklep mieliśmy nieubezpieczony"- w TVN24 pewna pani skwitowała rządową pomoc... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
imasumak Re: Bogatynia 10.08.10, 16:50 No cóż, kobieta jest pewnie w szoku, wszystko straciła, sklepu nie ubezpieczała, bo pewnie nie miała za co, a wiadomo, że tego typu strat standardowymi zapomogami rządowymi się nie opędzi. Współczuję tym ludziom, naprawdę.. Odpowiedz Link Zgłoś
mia_siochi Re: Bogatynia 10.08.10, 16:56 No ja też współczuję, ale ta wypowiedź mnie zastanowiła. Odpowiedz Link Zgłoś
imasumak Re: Bogatynia 10.08.10, 17:01 Nie doszukiwałabym się postawy roszczeniowej u tej pani. Czasy dla przedsiębiorców w niedużych miastach nie od dziś są ciężkie. Pani nie ubezpieczyła sklepu, bo pewnie na ZUS i życie jej ledwie starczało, teraz woda zabrała wszystko.. Odpowiedz Link Zgłoś
kali_pso Re: Bogatynia 10.08.10, 17:40 No i? Co w tym dziwnego? Zawsze przy takich okazajach będą ci, którzy są niezadowoleni- za mało/za wolno/nie tak/inaczej itp. Odpowiedz Link Zgłoś
mia_siochi Re: Bogatynia 10.08.10, 17:48 No ale jeśli argumentem do "chcę więcej kasy" jest "bo byłam nieubezpieczona", to jaki sens w takim razie jest się ubezpieczać? Ubezpieczenia są dla frajerów... Odpowiedz Link Zgłoś
pulcino3 Re: Bogatynia 10.08.10, 17:53 A czy czasem ci powodzianie, którzy dostana pomoc państwa nie mają zamiaru później dalej sądzić się w pozwach zbiorowych? Jak dla mnie to lekka utopia... Odpowiedz Link Zgłoś
kali_pso Re: Bogatynia 10.08.10, 17:59 Nie do końca- ja to rozumiem tak- kobiecie nie w smak te pieniądze, bo takie same dostaną również ci, którzy ubezpieczyli swoje włości i maja sznse na odszkodowanie od ubezpieczyciela a ona dostanie tylko to od państwa- te 6 koła są obligatoryjne chyba bez względu na ubezpieczenie, tak? Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: Bogatynia 10.08.10, 18:06 Biznes, zwłaszcza oparty na namacalny towar się ubezpiecza. Współczuję...ale nie zwalnia to od zapobiegliwości. Dlaczego jedni mogą i ubezpieczają się, a inni nie (i nie piszę tu o wielkich sieciach handlowych)? Odpowiedz Link Zgłoś
imasumak Re: Bogatynia 10.08.10, 18:24 Bo tym drugim może gorzej idzie, niż tym pierwszym? Tak trudno to zrozumieć? Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: Bogatynia 10.08.10, 18:35 Jeśli sklep się nie likwiduje, to znaczy chyba, że przynosi jakieś zyski. Popatrz jakie są stawki roczne ubezpieczeń. Nie są zabójcze. Tyle, że w Polsce mentalność dość często nie pozwala na inwestowanie w ewentualne sytuacje. Odpowiedz Link Zgłoś
imasumak Re: Bogatynia 10.08.10, 19:15 izabellaz1 napisała: Jeśli sklep się nie likwiduje, to znaczy chyba, że przynosi jakieś zyski. Właśnie, jakieś. Niektórym wystarczy na ubezpieczenie, innym tylko na przetrwanie. A stawiki pełnego ubezpieczenia firmy wcale nie są takie niskie - wiem, bo sama płacę. Z drugiej strony firmy ubezpieczeniowe robią wszystko, żeby się wymigać od wypłacania ubezpieczeń. To też wiem z doświadczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: Bogatynia 10.08.10, 19:40 Nie zgodzę się jednak z tym, że nie płacą składek tylko Ci, którzy nie mają pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś