13.08.10, 21:39
Mam pytanie czy któras z was miała w domu projektanta, chcemy zrobic
remont mieszkania,nie mam pomysłu jak urzadzic chciałam zeby mi ktos
to zaprojektował moze któras projektowała sobie mieszkanie i moze mi
napisac na czym to dokładnie polego i jakie ceny.dziekuje
Obserwuj wątek
    • aga_sama Re: projekt 13.08.10, 23:32
      Ja poprosiłam koleżankę o pomoc, więc stawka była mocno dla znajomych, ale reszta przebiegała standardowo.
      Wyglądało to tak, że spotkaliśmy się raz czy dwa na takie burze mózgów. Pogadaliśmy, co nam sie podoba, co nie, przejrzeliśmy wspólnie katalogi, gazety wnętrzarskie itp.
      Potem wymienialiśmy się majlowo zdjęciami i filmami z inspiracjami. Wykluła się koncepcja na całość mieszkania, jakiś styl, w którym chcielibyśmy podążać.
      Potem koleżanka zrobiła dokładne pomiary pomieszczeń, pozaznaczała wszelkie instalacje itp. Ona akurat najpierw opracowała rozkład funkcjonalny. Jak go zaakceptowaliśmy, przyszła pora na wizualizacje, czyli konkretne materiały, kolory, faktury. Trochę chodziliśmy po sklepach, oglądaliśmy i wspólnie wybieraliśmy
      Na końcu dostaliśmy projekt techniczny + wizualki + kosztorys. Teraz jeszcze spotka się z wykonawcami.
      • ga-ti Re: projekt 14.08.10, 01:33
        O, fajnie!
        Mnie załamują programy typu pod nieobecność mieszkańca domu wpada ekipa, wszystko w domu zmienia, burzy, przeinacza według własnego gustu, a ten biedak ma się zachwycać. Mnie by taka niespodzianka chyba zabiła (ale wcześniej bym zabiła pomysłodawcę owej niespodzianki)!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka