Dodaj do ulubionych

Kuchenne rewolucje

14.09.10, 10:38
Ogladacie ten program? Ja odkryłam w ten weekend, właśnie o tej lubelskiej restauracji:

lublin.gazeta.pl/lublin/1,35640,8371048,Gessler_rozjechala_ich_w_TVN___Strzelila_nam_w_glowe_.html
Fakt, że właściciel nie zrobił nic,żeby pokazać się z dobrej strony, ale co do metod MG też mam wątpliwości...
Obserwuj wątek
    • moofka Re: Kuchenne rewolucje 14.09.10, 10:43
      myslal ze za friko bedzie mial reklame w najpopularniejszej polskiej stacji
      a tu prosze
      wydalo sie ze splesniale podaje i pracownikom nie placi
      nie-to-bszy big_grin
      • gabi683 Re: Kuchenne rewolucje 14.09.10, 11:32
        moofka napisała:

> myslal ze za friko bedzie mial reklame w najpopularniejszej polskiej stacji
        > a tu prosze
        > wydalo sie ze splesniale podaje i pracownikom nie placi
        > nie-to-bszy big_grin

dokładnie a tu lipa gnojek się przejechała ,od początku nic negowała Jej propozycje
    • ola Re: Kuchenne rewolucje 14.09.10, 10:43

To jest format z jakiegoś amerykańskiego programu, na który trafiłam kiedyś na TVN Style.
      Wszystko tam jest takie same - zachowanie właścicieli, pracowników, konflikty, te same sytuacje.
      Ten polski program oceniam wiec jako show i nie wierzę w ani jedno słowo które tam pada.
      Teatr i tyle...
    • karra-mia Re: Kuchenne rewolucje 14.09.10, 10:53
      taaaak. Liczył na fajna reklamę i sie przeliczył, ale chyba podpisują jakąs umowę przed programem, chyba wiedzą, z czym się mogą liczyć. To oni sami sobie strzelili w głowę, nie Gesslerowa...
    • lilly_about Re: Kuchenne rewolucje 14.09.10, 10:56
      Uwielbiam!!!!
    • annvangier Re: Kuchenne rewolucje 14.09.10, 11:32
      ogladłam ten program kilka odcinków i w wersji polskiej w i w oryginalnej z Gordonem, i to był pierwszy odcinek
      w ktorym ktos zostal aż tak pojechany, ale szczerze na własną prosbe
      nie wiem czy mieso byo nieswieze , ale oni klamali ewidetnie bo jeden brat mówi ze nie zdazyl zlożyc na czas zamówienia na mięso bo zaspał do gesslerowej, a drugi mówi ze nie mieli kasy i musiali ja ustukac, na setce do kamery,
      do tego ten uroczy wlasciel restauracji przy kontroli Gesslerowej oczernił swoich byłych pracowników - ze palili trawe po kątach itp , ci kucharze byli tam na poczatku, były pokazane ich twarze, jak maja sie teraz bronic...
      moim zdaniem ten koles to niezly cwaniaczek wielki mi biznesmen, i czy mieso było nieswieze czy nie coż fakt ze skoro bierze udzial w programie i nie wproadza zadnyh zmian proponowanych przez profesjonalistke (czy sympatyczną czy nie to inna broszka)i liczy na darmowa promocję w ogolnopolskiej stacji - coż przejechał się
      • bencenc Re: Kuchenne rewolucje 14.09.10, 11:53
        Dokładnie, z tym paleniem trawy po kątach to przesadził grubo. W ogóle rotacja pracowników była tam imponująca, zapewne nie bez powodu...
        Próbowali się wybić nic nie robiąc w tym kierunku, myśleli, że Gessler i tvn odwalą za nich całą robotę.
      • czar_bajry Re: Kuchenne rewolucje 14.09.10, 11:56
        chcieli reklamę to ją dostalitongue_out
      • k1234561 Re: Kuchenne rewolucje 14.09.10, 11:56
        Nie lubię tego programu,ani pani Magdy Gessler.Ponieważ uważam,że kuchenne rewolucje powinna ona zacząc przeprowadzać w swoich restauracjach,które są przereklamowane.Byłam w kilku w Warszawie i Poznaniu.Wszędzie lipa.Jedzenie zwyczajne,nie powalało finezją smaku,na obsługę trzeba było bardzo długo czekać,aż wreszcie ktoś podszedł i zechciał przyjąc zamówienie, mało zorientowani w menu,ceny jak na tak zwyczajne potrawy,o przeciętnym smaku bardzo wysokie.Niestety to nie tylko moja opinia.Większość osób które były u pani Gessler w restauracjach wypowiadają się podobnie,więc może wielka restauratorka zanim zacznie pouczać innych powinna zacząć od swoich placówek.
        • gabi683 Re: Kuchenne rewolucje 14.09.10, 13:34
          k1234561 napisała:

> Nie lubię tego programu,ani pani Magdy Gessler.Ponieważ uważam,że kuchenne rewo
          > lucje powinna ona zacząc przeprowadzać w swoich restauracjach,które są przerekl
          > amowane.Byłam w kilku w Warszawie i Poznaniu.Wszędzie lipa.Jedzenie zwyczajne,n
          > ie powalało finezją smaku,na obsługę trzeba było bardzo długo czekać,aż wreszci
          > e ktoś podszedł i zechciał przyjąc zamówienie, mało zorientowani w menu,ceny ja
          > k na tak zwyczajne potrawy,o przeciętnym smaku bardzo wysokie.Niestety to nie t
          > ylko moja opinia.Większość osób które były u pani Gessler w restauracjach wypow
          > iadają się podobnie,więc może wielka restauratorka zanim zacznie pouczać innych
          > powinna zacząć od swoich placówek.

Widzisz My z mężem często jak jesteśmy Wawie właśnie idziemy do Pani Magdy na obiad ,jedzenie pycha i warte swojej ceny .
          Nie wiem czego się spodziewałaś kopyta z wielbłąda?I do tego sztuczek magiczek ,pani Magda przebrana za kucyka?Przestań o gustach się nie rozmawia ale klimat i nastrój u Pani Magdy jest .
          • lilly_about Re: Kuchenne rewolucje 14.09.10, 14:37
            Przecież fajnie jest posiedzieć w necie i kogoś oczernić.
            • gabi683 Re: Kuchenne rewolucje 14.09.10, 20:44
              lilly_about napisała:

> Przecież fajnie jest posiedzieć w necie i kogoś oczernić.

to wiadoma sprawa
    • 18_lipcowa1 Re: Kuchenne rewolucje 14.09.10, 11:57
      metody MG nie podlegaja chyba wątpliwosciom co ?
      • ewma Re: Kuchenne rewolucje 14.09.10, 12:41
        Jaka MG jest ,taka jest ...ale to ,co odwalili Ci dwaj panowie to było mistrzostwo.
        Jak tacy ludzie mogą wogóle prowadzić knajpe.
        Zero pojęcia,zero zainteresowania swoim biznesem
        A przede wszystkim chieli się dorobić kosztem pracowników i klientów serwując im byle co ze starego mięsa.FUJ
      • truscaveczka Re: Kuchenne rewolucje 14.09.10, 13:18
        No raczej nie, ale faceci zaprezentowali się jako koncertowe fiutki tongue_out Nie mieli hamulców przed kamerami - a mogli się spodziewać, że najsoczystsze kawałki pójdą do montażu i zostaną pokazane. Odpowiednio.
        • sowa_hu_hu Re: Kuchenne rewolucje 14.09.10, 13:22
          Naprawde uważacie że to jest wyreżyserowane?
          Ja to jednak naiwna jestem big_grin
          ale przyznaję - program lubię oglądać!
          • martishia7 Re: Kuchenne rewolucje 14.09.10, 13:31
            Myślę, że jest. A reklama pewnie będzie, tak czy siak. Część przyjdzie się przekonać na własne oczy (podniebienie). Sama muszę zapamiętać żeby tam zajrzeć jak mi się zdarzy być w Lublinie. Istnieje dość wysokie prawdopodobieństwo, że jak coś bardzo nie przypadło do gustu pani Gessler, to znaczy, że jest fajne.
            • lilly_about Re: Kuchenne rewolucje 14.09.10, 14:35
              Tia, bo w tv nic nie może się dziać na serio, tylko od razu wszystko musi być wyreżyserowane, z takim podejściem do życia, to bym sie za nic nie zabierała, bo po co, jak wszystko jest ustawione.
    • fjefjurka71 Re: Kuchenne rewolucje 14.09.10, 13:13
      Przegapiłam premierowe odcinki drugiego sezonu i powtórki,gdzie można obejrzeć te odcinki,które już zostały wyemitowane w nowej serii??
      • renkag Re: Kuchenne rewolucje 14.09.10, 14:44
        vod.onet.pl/kuchenne-rewolucje,3554,serial.html
    • eilian Re: Kuchenne rewolucje 14.09.10, 13:16
      Fakt, że pomysł z gablotką pełną mięsa mnie też się nie spodobał, osobiście nie zachęciłaby mnie taka "wystawka".
      Co do jakości podawanych produktów to się nie dowiemy prawdy, ale jeden z tych braci ewidentnie cwaniaczkowaty, drugi jakiś normalniejszy i trochę mi go było szkoda.
      Ogólnie zdziwiłam się, bo zwykle jest wszystko pięknie, cacy, jak w superniani, wszyscy szczęśliwsi a tu taaaki zgrzyt.
    • gabi683 Re: Kuchenne rewolucje 14.09.10, 13:40
      strefagourmet.pl/czaji?language=pl
      strefagourmet.pl/embassy?language=pl
      strefagourmet.pl/#/pages/show/40
    • lykaena Re: Kuchenne rewolucje 14.09.10, 19:47
      Ja oglądam tan program , bo mam fiołka na punkcie gotowania, kuchni, kulinariów.
      Formuła programu robiona na Ramseya ma się do niego nijak,ale to jeszcze jestem w stanie przeboleć, ale......
      ...... plucie jedzeniem prosto w talerz w niemal każdym odcinku ,
      oblesne plucie przeżutymi kęsami ,
      niemalże wytłaczanie z ust kawałów zmielonego pożywienia ....bleeeeeeh

Właściciel pseudoamerykańskiej speluny - porażka - rzeczywiście pierwszy program, który zakończył się antyreklamą, bo nawet najgorsze opinie Gesslerowej to pikuś w porównaniu ze stwierdzeniem, że mięso jest zepsute.
      Brud, smród i inne ubóstwo to ludziska pewnie by przyszli chętnie obejrzeć , ale ryzykować własnym zdrowiem to raczej nie.
    • an_ni Re: Kuchenne rewolucje 14.09.10, 20:11
      Geslerowa powinna najpierw placic swoim pracownikom regularnie oraz ich szanowac
      a juz chyba kazdy wie ze w branzy ma fatalna opinie pod tym wzgledem
      • ywwy Re: Kuchenne rewolucje 14.09.10, 20:31
        W Poznaniu na drzwiach Tawerny Greckiej , która była w programie kiedyś - napis
        " Do wynajęcia"...
        • mamand Re: Kuchenne rewolucje 15.09.10, 10:51
          a Spiżarkę w Lublinie zamkną sanepid suspicious
    • marghe_72 Re: Kuchenne rewolucje 14.09.10, 20:30
      tu długaśny wątek na ten temat
      forum.gazeta.pl/forum/w,77,108320575,108320575,Kuchenne_rewolucje_Magdy_Gessler.html
      nowych odcinków nie widziałam, więc się nie wypowiem
    • shellerka Re: Kuchenne rewolucje 14.09.10, 20:51
      obejrzałam właśnie ten odcinek.
      nie dziwię się p. Magdzie.
      Ten łysy koleś działa mi na nerwy. Jest zarozumiały, obrazą majestatu jest dla niego jakiekolwiek polecenie wydane przez p. Gessler. Oburzył się, że miał pomaszerować sam po bułki. Robił miny przy cebuli. Zero humoru, zero dystansu do siebie. Sfochowany i tyle.
      Biedny ten jego wspólnik.
      A kucharze widać poprostu że umierają ze strachu przed tym kolesiem. Coś mi się widzi, że pan właściciel zarobił na knajpkę w "tajemniczy" sposóbuncertain
    • dontteaseme Re: Kuchenne rewolucje 15.09.10, 00:30
      Wlasciciele tej burgerowni w Lublinie juz burza sie w mediach, ze zostali pokazani stronniczo, ze nie zamierzaja sie poddawac, hehe. W jakims artykule dzis czytalam, jak jeden z nich mowil, iz liczyli, ze w niedziele (po sobotniej emisji odcinka) beda walily do nich tlumy. No coz, chcieli darmowej reklamy - to maja.
      Dla mnie tych panow skreslil z marszu stosunek do pracownikow - jeden z nich niemal szczeke musial podnosic z podlogi jak Gesslerowa kazala mu cos tam zrobic na grillu, a on chcial, zeby ktos mu cos tam przyniosl... ze jak to, on SAM ma to robic/przyniesc? Nie znosze ludzi, ktorzy nie szanuja innych tylko dlatego, ze stoja od nich nizej.

Co do Gesslerowej - nie wszystkie jej pomysly mi sie podobaja, niestety. Wyaje mi sie, ze w tym przypadku przedobrzyla troche - zupa z kukurydzy i mieso w witrynce-lodowce na zewnatrz hamburgerowni? Halooo, do jakich konsumentow mialoby to niby byc skierowane?
      w ogole jej zachowanie w tych knajpach, to plucie zarciem i pelne obrzydzenia miny, wreszcie ten nonszalancki styl bycia (patrzcie, jak sie robi dobra knajpe, prostaczki) jakos do mnie nie przemawia. No ale moze to taki wymog formuly, moze ma byc z niej taki rodzimy Gordon Ramsey (tyle, ze Pani G. zamiast f..k naduzywa slowa gów.o).

Ale sam program obejrzec czasem lubiewink
    • suazi1 Re: Kuchenne rewolucje 15.09.10, 08:59
      Wg mnie to słaba podróba Gordona Ramseya. MG stara się być ostra, coś tam pobełkocze, czasem rzuci mięchem (co do niej kompletnie nie pasuje) i myśli, że wszyscy będą się jej bać. Dla mnie to taka Ciotuchna Pitupitu która udaje ostrą babkę. Śmiesznie jej to wychodzi. Program obejrzałam raz i więcej nie zamierzam. A panią Magdę wolę taką jaka jest normalnie, a nie jaką chcieliby ja widzieć reżyserzy programu.
      • maria220 Re: Kuchenne rewolucje 15.09.10, 09:14
        ja uwielbiam ten program i samą Gesslerową, jak dla mnie babka jest świetnym człowiekiem, jest pewnie bajecznie bogata a potrafi mimo to rozczulić się nad losem innych
        • aniorek Re: Kuchenne rewolucje 15.09.10, 09:32
          LOL, o slodka naiwnosci. Ta pani ma placona gruba kase za to rozczulanie sie...

Gessler jest tak samo postrzelona jak jej czerwony braciszek i o prowadzeniu restauracji nie ma pojecia, ze juz nie wspomne o manierach. Gordon to co innego, ten facet jest przede wszystkim kucharzem i jest o niebo wiarygodniejszy, nawet jesli przeklina (co jest norma w tej branzy).
      • shellerka Re: Kuchenne rewolucje 15.09.10, 09:30
        MG stara się być ostra, coś tam pobeł
        > kocze, czasem rzuci mięchem (co do niej kompletnie nie pasuje)

co???
        ja uważam, że ona się hamuje i używa i tak delikatnych określeń.
        takie opinie przeważnie wydają osoby, które mają mylne wyobrażenie o panciach z tvsmile, czy z "wyższych" sfer.
        tacy sami ludzie jak wszyscysmile)) a czasami nawet goooorsibig_grin
        • kontopremiumizelkazaglowe Re: Kuchenne rewolucje 15.09.10, 09:40
          Wg mnie to słaba podróba Gordona Ramseya"

uwielbiam to niesmiertelne porownywanie do ramseya tak popularne na forum kuchnia. kiedys jak nie wiedzieli, ze kuchenne rewolucje to tez program na licencji to porownywali do piekielnej kuchni ramseya....big_grin. oczywiscie dla tej calej podstarzalej zgrai z FK ramsey to bog niemalze za to polska swojska gesslerowa to takie :paskudne, chamskie, prostackie, machajace wlosami babsko. taka zla jest, ze az kukurydza z miesem plesnieja na jej widok. tongue_out

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka