kropkacom 24.09.10, 12:44 Ja na przykład lubię bluzy i bluzki z firmowym Gap na przedzie. Tak mi się po prostu podobają Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
moofka Re: Kupujecie ciuchy z widocznym logo firmy, nazw 24.09.10, 12:46 bluzy nie ale mojo auto ma logo na masce Odpowiedz Link Zgłoś
lilly_about Re: Kupujecie ciuchy z widocznym logo firmy, nazw 24.09.10, 12:51 Z takim wielkim logo, to nie. Ale na jeansach na przykład jest zawsze logo firmy i to mi nie przeszkadza. Odpowiedz Link Zgłoś
menodo Re: Kupujecie ciuchy z widocznym logo firmy, nazw 24.09.10, 12:54 Dla siebie i meza nie. Kupowalam dla dzieci, bo przez jakis czas chcialy byc "ometkowane";najgorzej bylo w gimnazjum ; na szczescie juz im przeszlo i za nic nie zaloza koszulki z flaga, koniem czy aligatorem. Ostatnio corka znalazla w szafie jakas za mala bluze z wielkim napisem GAP i westchnela - jak ja moglam cos takiego nosic? Odpowiedz Link Zgłoś
georgyporgy Re: Kupujecie ciuchy z widocznym logo firmy, nazw 24.09.10, 12:50 Mam taką bluzę o jakiej piszesz i czapeczkę z daszkiem. Lubię je. Ale są to moje ubrania weekendowe. Do pracy nigdy bym nie poszła w czymś co wali po oczach napisem, bo to raczej mało profesjonalnie i elegancko No adidasy mam z logo bo tak je produkują, nike z charakterystyczną łyżwą tak samo. Ale raczej lubię t-shirty z fajnymi nadrukami, napisami, obrazkami niż z logo firmy. A w pracy to raczej sukienki, koszule itp. Podsumowując mam mało rzeczy z widocznymi oznaczeniami Odpowiedz Link Zgłoś
sadosia75 Re: Kupujecie ciuchy z widocznym logo firmy, nazw 24.09.10, 12:51 Nie. Nawet maly znaczek stradivariusa mnie irytuje a stradivarius ma chyba najbardziej ukryte logo na ciuchach. ale np. bluzy kupuje pod wzgledem przydatnosci. musza miec jedna duza kieszen, zebym zmiescila w niej klucze do domu. torebke z przysmakami, chusteczki,minimum jedna zabawka i torebki na kupy psow. wiec mam jedna taka bluze z adidasa na spacery z psami. kieszen ma gigantyczna wiec logo mnie juz nie interesuje. najwazniejsze, ze rece mam wolne. Odpowiedz Link Zgłoś
gku25 Re: Kupujecie ciuchy z widocznym logo firmy, nazw 24.09.10, 12:53 Zawsze markowe buty i kurtki. Z odzieżą to jak na coś fajnego trafię, ale jest ciężko. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Kupujecie ciuchy z widocznym logo firmy, nazw 24.09.10, 13:01 Raczej nie, a w każdym razie nie celowo. Chociaż na jeansach to jakoś widać markę czy się chce czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
papalaya jaasne 24.09.10, 13:15 zwłaszcza w zaprzyjaźnionych szmateksach gdzie często kupuję jeszcze nierozpakowane i z metkami ostatnio kalosze Hunter za 35 zł Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: jaasne 24.09.10, 13:17 To jeszcze trzeba te zaprzyjaźnione szmateksy mieć. Ja jakoś nie mam na to czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
gabi683 Re: jaasne 24.09.10, 13:35 papalaya napisała: > zwłaszcza w zaprzyjaźnionych szmateksach gdzie często kupuję jeszcze nierozpako > wane i z metkami > > ostatnio kalosze Hunter za 35 zł A co masz do ciucholandów i dokupowania nowych rzeczy z metkami Odpowiedz Link Zgłoś
burza4 Re: Kupujecie ciuchy z widocznym logo firmy, nazw 24.09.10, 13:31 Nie kupuję, duże, widoczne logo raczej dyskwalifikuje zakup. Sportowy GAP ujdzie, ale takie np. Dolce&Gabbana to już typowo ruska, odpustowa elegancja. Małe, dyskretne jest do przełknięcia. Odpowiedz Link Zgłoś
ihanelma Re: Kupujecie ciuchy z widocznym logo firmy, nazw 24.09.10, 13:32 Duzych, widocznych napisów czy logo nie lubię. Raczej dyskretne identyfikatory. Odpowiedz Link Zgłoś
gabi683 Re: Kupujecie ciuchy z widocznym logo firmy, nazw 24.09.10, 13:33 kropkacom napisała: > Ja na przykład lubię bluzy i bluzki z firmowym Gap na przedzie. Tak mi się po p > rostu podobają No Gap ma to do siebie że takie bycze napisy na przodzie widnieją Odpowiedz Link Zgłoś
matsuda GAP to zwykła sieciówka 24.09.10, 13:46 tylko w Polsce to jest MARKA, ech... Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: GAP to zwykła sieciówka 24.09.10, 14:12 Marka to znak fabryczny. Nie jest zarezerwowany dla wyrobów z wyższej półki cenowej. I mi się podobają ich zestawienia kolorów na przykład. A sieciówki cenię i lubię. I o Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: GAP to zwykła sieciówka 25.09.10, 12:18 I co w tym dziwnego? Te marki przy zarobkach w Polsce i wyższych często cenach swoich produktów niż w innych krajach same wykreowały się na nie wiadomo jakie marki. Poza tym proszę pamiętać ile dopiero lat są obecne na polskim rynku. Jak na realia światowe krótko. Odpowiedz Link Zgłoś
spirit_of_africa Re: Kupujecie ciuchy z widocznym logo firmy, nazw 09.06.21, 12:38 Nieprawda. Gap ma również ciuchy bez logo. Odpowiedz Link Zgłoś
niezwykladziewczyna Re: Kupujecie ciuchy z widocznym logo firmy, nazw 24.09.10, 13:45 Kupuję bluzy i bluzki z metką w środku. Odpowiedz Link Zgłoś
czar_bajry Re: Kupujecie ciuchy z widocznym logo firmy, nazw 24.09.10, 14:10 jedyne logowane ciuchy - nie metka, tylko logo- to Tommy, moje dzieci dodają do tego jeszcze Nicka i Lacoste a małżonek Polo Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: Kupujecie ciuchy z widocznym logo firmy, nazw 24.09.10, 14:08 czasem dla dzieci, dla siebie nie - uwazam ze to wiocha nie po to wydaje na ubranie producenta X kase aby jeszcze chodzic z jego darmowa reklama na piersi, to taka bardziej lajtowa forma paradowania z dwiema oplakatowanymi dyktami z tylu i z przodu, roznica jedna podstawowa - za logo producenta na twojej bluzce nikt ci nie placi, wiec wyjazd z czyms takim wiocha i tyle a GAP swego czasu zmuszal dzieci z krajow 3 swiata do niewolniczej pracy przy produkcji, wiec gratuluje kropka wyboru marki i reklamowania jej wszem i wobec Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Kupujecie ciuchy z widocznym logo firmy, nazw 24.09.10, 14:14 a GAP swego czasu zmuszal dzieci z krajow 3 swiata do niewolniczej pracy przy p > rodukcji, wiec gratuluje kropka wyboru marki i reklamowania jej wszem i wobec : Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
ciocia_ala Re: Kupujecie ciuchy z widocznym logo firmy, nazw 24.09.10, 14:43 Tak samo jak i pozostale marki, np. Nike. Ja kupuje przewaznie markowe ubrania, ale staram sie, zeby logo nie bylo szczegolnie widoczne. Przyznam, ze lubie te lacosty i ralfy... ale juz polo z tym ogromnym koniem to trageria. Mam m.in. torebke Tommego, ale ona ma wszywke w srodku, a nazwy na zewnatrz nie widac. DG nie mam. GAP moje dziecko ma bluze z ogromnym napisem, ale rowniez kurtke, gdzie tylko guziki sa oznakowane. Odpowiedz Link Zgłoś
mamabasia Re: Kupujecie ciuchy z widocznym logo firmy, nazw 24.09.10, 14:15 A co miałabym niby robić z naszywką czy napisem? Robótek ręcznych nie lubie więc ich nie zaszywam. Odpowiedz Link Zgłoś
grudniowa377 Re: Kupujecie ciuchy z widocznym logo firmy, nazw 24.09.10, 14:18 Ed Hardy ma bardzo wyraźne i widoczne logo. Odpowiedz Link Zgłoś
pitahaya1 Re: Kupujecie ciuchy z widocznym logo firmy, nazw 24.09.10, 14:57 Unikam ubrań z logo wyeksponowanym na samym środku. Takie dyskretne znaczki na kieszeniach spodni, koszul, na dole bluzek nie przeszkadzają mi. Mogą sobie być Odpowiedz Link Zgłoś
eilian Re: Kupujecie ciuchy z widocznym logo firmy, nazw 24.09.10, 15:25 Jeśli logo jest widoczne, to dla mnie już odpada - musieliby mi płacić, żebym reklamowała ich firmę. Odpowiedz Link Zgłoś
miminko nie 24.09.10, 22:42 nie z kilku powodow: - uwazam ze epatowanie nazwa marki jest obciachowe - zreszta porzadne marki nie wywalaja logo na wierzchu - nie mam ochoty byc chodzaca reklama jakiejs firmy - ani zwierzac sie wszystkim z tego gdzie kupuje ubrania zdarza sie, ze w sklepie widze jakis fajny ciuch i po chwili okazuje sie, ze na piersi albo plecach ma logo firmy - to go natychmiast dyskwalifikuje. od biedy jestem w stanie zaakceptowac jakis dyskretnie umieszczony znaczek, ale nazwe firmy na pewno nie tak samo moje dziecko: nie nosi ubran z widocznym logo firmy, ani z postaciami z bajek typu disney, witch, peppa czy dora. czasem zdarzy sie jakies hello kitty na pizamie czy bieliznie ale to wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
imasumak Re: nie 24.09.10, 23:10 miminko napisała: zreszta porzadne marki nie wywalaja logo na wierzchu jesteś pewna? A Dior np, to nieporządna marka? Odpowiedz Link Zgłoś
miminko Re: nie 24.09.10, 23:18 to moze tak: marki maja rozne linie te z wywalonym logo sa robione specjalnie dla klienteli typu doda, ktora musi oznajmiac swiatu gdzie i ile wywalila na sukienke kurtke albo czapke te z dyskretnym albo niewidocznym logo sa przeznaczone dla bardziej ekhm wyrobionego odbiorcy. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: nie 24.09.10, 23:25 > tak samo moje dziecko: nie nosi ubran z widocznym logo firmy, ani z postaciami > z bajek typu disney, witch, peppa czy dora. czasem zdarzy sie jakies hello kitt > y na pizamie czy bieliznie ale to wszystko. Przegięcie. Tak samo jak przegięciem jest noszenie widocznego logo na każdej części garderoby. Odpowiedz Link Zgłoś
miminko Re: nie 24.09.10, 23:33 mozesz sobie to uwazac za przegiecie, prosz bardz moje dziecko nie oglada tv, nie czytam mu durnych ksiazek z tandetnymi ilustracjami i owszem, limituje mu tzw. mainstreamowa popkulture bo to niestety na ogol powielajaca durne stereotypy miazga. wole chowac malego indywidualiste niz konformiste. Odpowiedz Link Zgłoś
ira_07 Re: nie 25.09.10, 16:41 Ale teraz taka postawa jest bardzo modna(nie oglądam TV, nie wiem kto to doktor House, bo ja tylko teatr, opera) więc nie wiem czy to indywidualizm Żyjemy w świecie popkultury, czy się to komuś podoba, czy nie, więc nie wiem jak można dawkować dziecku coś co nas zewsząd otacza. Tym bardziej, że kultura popularna, to nie tylko Myszka Miki i Coca-Cola. To o wiele głębsze zjawisko, które wcale niekoniecznie wywodzi się z produkcji tanich rozrywek dla mas. Odpowiedz Link Zgłoś
miminko Re: nie 25.09.10, 17:30 tak, bardzo modna, wsrod 2% spoleczenstwa wiem kto to house, a moje dziecko wie co to barbie. po prostu nie uprawiam kultu marki, a dla mnie obnoszenie sie z wielkim logo jest wlasnie kultem marki. i uwierz mi, bezmyslne rozrywki mozna dziecku dawkowac. i jest roznica miedzy zabawka a tzw. merchandising, ktore ma dziecko przywiazac do marki. jakkolwiek donkiszoterskie moze sie to wydawac, staram sie tego unikac. Odpowiedz Link Zgłoś
figrut Re: Kupujecie ciuchy z widocznym logo firmy, nazw 24.09.10, 22:45 Staram się, aby nazwa firmy nie waliła po oczach. Ubranie może mieć jakiś motyw ozdobny, ale logo firmy bijące po oczach według mnie dekoracyjne nie jest. Jak kupuję ciuch, to nie chcę być szyldem reklamowym firmy za to, że zapłaciłam za ich towar. Odpowiedz Link Zgłoś
ywwy Re: Kupujecie ciuchy z widocznym logo firmy, nazw 24.09.10, 23:05 nie, jeśli to tylko jest mozliwe najbardziej mnie drażni na okularach przeciwsłonecznych, próbowałam jakoś to zmyć... Odpowiedz Link Zgłoś
vivaluna Re: Kupujecie ciuchy z widocznym logo firmy, nazw 25.09.10, 00:10 Teraz nie. Czuję się w tym głupio, banalnie i jak baner reklamowy. Mam sporo rzeczy Chanel z linii sporowej i one mają widoczne logo-zarówno ciuchy, torby jak i sprzęt sportowy ale przecie ich nie wyrzucę tym bardziej, że są niezniszczalne i bardzo praktyczne. Wszystkie torebki LV, Pollini czy Dior leżą na dnie szafy bo wstydzę się je nosić. Teraz jest tyle podrób, że jak to zawieszę na siebie to sama czuję się jak podróbkowicz. Część rzeczy przejęła córka-jakieś Gapy, Hilfigery i Lacosty bo to ponoć modne w gimnazjum...Noszę tylko te rzeczy, które mają ukryte lub miniaturowe logo. Bardzo lubię swoją wielką torbę na zakupy Longchamp. Choć na pierwszy rzut oka widać markę (choć logo tylko tłoczone) to mam to gdzieś-ona jest niezniszczalna i nawet kilka kilo ziemniaków uniesie a żyje już ze mną 10 lat. Generalnie, od kilku lat przechodzę transformację (lub powrót do dawnej ja)i dziwię się sobie z czasów "metkowych". Tak na marginesie-rzeczy wysokich marek w lumpeksach to w 99% podróby. Odpowiedz Link Zgłoś
zmija9 Re: Kupujecie ciuchy z widocznym logo firmy, nazw 26.09.10, 00:44 hehe moja jednorazowa reklamówka też nosi parę kilo ziemniaków Odpowiedz Link Zgłoś
osa551 Re: Kupujecie ciuchy z widocznym logo firmy, nazw 25.09.10, 10:29 Zdarza mi się, jak mi się podobają. Do pracy raczej z bardzo małym log typu Hilfiger, żeby się nie rzucało w oczy. Logo typu Lacosta, czy RL też są w miarę do przeżycia, jak są małe i nie oczojebne. Odpowiedz Link Zgłoś
grudniowa377 Re: Kupujecie ciuchy z widocznym logo firmy, nazw 25.09.10, 13:53 Okulary od D&G maja widoczne logo, ale lubię je i dość często zakładam. Tak jak pisałam wczesniej - napis ED Hardy jest widoczny prawie na wszystkich produktach (torebki, bluzki, bluzy, buty) tej firmy. No i jeszcze znak rozpoznawczy szpilek od Louboutina. Odpowiedz Link Zgłoś
menodo Re: Kupujecie ciuchy z widocznym logo firmy, nazw 25.09.10, 17:01 osa551 napisała: > Zdarza mi się, jak mi się podobają. Do pracy raczej z bardzo małym log typu Hil > figer, żeby się nie rzucało w oczy. Logo typu Lacosta, czy RL też są w miarę do > przeżycia, jak są małe i nie oczojebne. Hihi. Warszawka Nie wiem jak aligatorek, ale TH czy RL wypuszczaja serie (drozsze) be hehe 'dyskretnych" oznakowan. Odpowiedz Link Zgłoś
alaryk_zabojca Tak kupuję 25.09.10, 16:21 Lubię rzeczy z logo producenta. W zasadzie jestem snobem i kupuję tylko markowe rzeczy. Mając markową rzecz z logo wiem, że nawet ci, którzy nie potrafią poznać jakiej firmy jest dana rzecz tylko z samego wyglądu mają świadomość, że wydałem na nią spore pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: Kupujecie ciuchy z widocznym logo firmy, nazw 25.09.10, 16:29 Nie kupujecie. Nie podobają nam się. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Kupujecie ciuchy z widocznym logo firmy, nazw 25.09.10, 16:36 Nie przepadam. Ale u mnie wszelkie ozdoby literowe w ogóle są na ostatnim miejscu wśród wzorków. Kolejność to gładkie, pojedynczy motyw kwiatowy, łączka, paski, kratka i napisy wszelkiego typu na samym końcu, tak dla siebie, jak i dla dziecka. No, dla dziecka teraz blisko pierwszego miejsca są obrazki z psami i kotami (dla mnie już nie). Odpowiedz Link Zgłoś
aurita Re: Kupujecie ciuchy z widocznym logo firmy, nazw 25.09.10, 20:00 nie lubie robic komus darmowej reklamy na wlasnym grzbiecie ale ostatecznie moglabym sie skusic jezeli ciuch bylby fajny. Natomiast moj maz w zyciu nie nalozy czegos ologowanego i jest to czasami meczace Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Kupujecie ciuchy z widocznym logo firmy, nazw 25.09.10, 20:04 Tak,musi koniecznie być dużymi literami na przedzie "ABIBAS" Odpowiedz Link Zgłoś
i_love_my_babies Re: Kupujecie ciuchy z widocznym logo firmy, nazw 25.09.10, 22:05 o tak, zgadzam się w 100% ja lubię jeszcze D&D, Pumas, Nikee i Louis Viitoooon boshhe, co za dyskusja w ogóle... Odpowiedz Link Zgłoś
vincentyna Re: Kupujecie ciuchy z widocznym logo firmy, nazw 25.09.10, 23:35 Oczywiscie, ze nie, to obciach. Wejdz do butiku burberry, co jest najtansze w asortymencie ? Podpowiem, gdyz wnioskuje, ze zadnej z was ten zaszczyt (znaczy, zakupy u burberry) nie dotyczy. Najtansze sa zwykle tshirty z logo burberry, w sam raz dla cichodajek oszczedajacych od ostatniej gwiazdki na firmowy ciuch....zenada.... O ile taki tiszercik mozna juz za 80 euro kupic, to normalne bluzeczki burberry BEZ WIDOCZNEGO LOGA zaczynaja sie od 120. To samo jest w butiku D&G, nie mowiac o tanszym Guessie. Tak wiec, jak wiele z Was wczesniej zauwazylo, nim tanszy produkt danej firmy, tym wiekszy bilboard z Waszych cyckow za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś