Dodaj do ulubionych

dzieci i internet

29.09.10, 10:49
mam takie pytanie - poszukuje jakiegos sprawdzonego programu ktory pilnowałby mojego syna w internecie - nie zalezy mi specjalnie na blokowaniui jakis stron ale np. automatycznym ustawieniu godzin kiedy mozna surfować no i ewentualny jakiś monitor pokacujący rodzicom ewentualnie strony (ale tylko te "złe" smile nie chce go jakoś specjalnie ograniczac, ale wole być spokojna. moze znacie coś takieog?
Obserwuj wątek
    • dzielona Re: dzieci i internet 29.09.10, 14:51
      kiedyś reklamowały się jakies elektroniczne niańki i inne takie dziwne proramy - ale cholercia już ine pamietam big_grin ale tam głównie chyba o blokowanie stron chodziło. Ech też mam ostatnio takie dylematy - z jednej strony nie chce wściubiać nosa wszędzie ale z drugiej czuje niepewnosć i brak wiedzy na temat moich wlasnych dzieci...
    • skanke Re: dzieci i internet 29.09.10, 14:58
      www.pcworld.pl/ftp/pc/katalog/99/kontrola.rodzicielska.html szukaj ochraniacza
    • oxiaa Re: dzieci i internet 30.09.10, 12:26
      prorzowska - takich programów jest rzeczywiscie sporo - jak wpiszesz w googlach "internet+kontrola rodzicielska" wyskoczy ci dobrych pare wyników - wszystko zalezy od tego czego oczekujesz. osobiście korzystam z takiej ochrony troche na okoła na mianowicie przez program atywirusowy króruy wlasnie ma opcje kontroli rodzicielskiej.
      • prorzowska Re: dzieci i internet 30.09.10, 14:02
        a co to jest za program? brzmi ciekawe polaczenie antywirusa z tą kontrolą rodzicielską...jak mozesz napisz jakie ma opcje i możliwosći i jak działa? w googlach faktycznie jest tego od cholery, ale i tak mi to nic nie mówi.
        • oxiaa Re: dzieci i internet 03.10.10, 17:56
          chodzi o program internet security od f-secure - tak jak pisałem jest to głównie antywirus i wlasnie z tych powodów nabyl go mój tż, ale okazała się ze ma w sobie jeszcze kontrole rodzicielka co wyczaiłam już ja smile generalnie moze tam ustawic dokładne godziny kiedy dziecko będzie mogło surfowac po necie (różne na dzien powszedni i tez różna na weekend) dodatkowo blokuje tez strony o określonej tematyce - sama wybierasz z listy tematów. a przede wszystkim sie nie narzuca - generalnie robi wszystko co bym chciala od takiego programu, wiec moge go polecic.
          • prorzowska Re: dzieci i internet 05.10.10, 11:20
            dzięki oxiiaa wlaśnie sobie pobrałam wersję testową i przerobie tą kontrole rodzicielką na wskroś!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka