jajko54 01.10.10, 10:47 jestem zmarźlakiem i odkąd zaczęły się chłody, noszę do pracy wełniane spodnie lub spódnicę z grubymi rajstopami oraz golfy/swetry i czuję się strasznie niekobieco. jak to zmienić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
atowlasnieja Re: jak się ubierać ciepło i kobieco? 01.10.10, 11:32 przestać się przejmować taką głupotą jak temp poniżej 15 stopni i wrócić do rajstopek 15 den, krótkiej spódniczki, gołych nereczek i bluzek na ramiączkach. A tak serio wolisz być niekobieca teraz (ubrana w ciepłe rajstopy - swoją drogą widuję grube rajstopy w odlotowe desenie) czy jak sobie przeziębisz pęcherz? Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: jak się ubierać ciepło i kobieco? 01.10.10, 11:34 No ja się tez zagotowałam, jak to przeczytałam. Przestań się przejmować "niekobiecymi" rzeczami i ubieraj się tak, żeby ci było ciepło, na Jowisza. No chyba że wolisz marznąć, codziennie spotykam takie "elegantki". Odpowiedz Link Zgłoś
a.va Re: jak się ubierać ciepło i kobieco? 01.10.10, 11:39 Ale niby dlaczego ciepłe rzeczy nie mogą być kobiece? Nie rozumiem... Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: jak się ubierać ciepło i kobieco? 01.10.10, 11:43 Może należałoby z autorką ustalić, jakie to ubrania uważa za kobiece, a jakie nie Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: jak się ubierać ciepło i kobieco? 01.10.10, 11:48 No, był tu kiedyś wątek pani, która się chwaliła, że bez względu na temperaturę pomyka elegancko ubrana, w płaszczyku, bez czapki. Pani wielce z siebie zadowolona, że taka piękna. Ludzie mają różne priorytety. Odpowiedz Link Zgłoś
drinkit Re: jak się ubierać ciepło i kobieco? 01.10.10, 11:50 Ubieraj się warstwowo. Teraz moda jesienna jest bardzo kobieca, "zwiewne" kardigany, szale, fałdy i falbany. Do tego rajstopy z wzorkami, kozaki na szpilce i nie ma możliwości żeby być niekobiecą. Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: jak się ubierać ciepło i kobieco? 01.10.10, 11:50 Ja chyba nie do końca rozumiem, dlaczego czujesz się niekobieco? Ja nie mam problemu z tym, żeby czuć się kobieco w grubych ubraniach. Też jestem zmarzluchem. Może źle stroje dobierasz? Chociaż kobiecość to chyba niekoniecznie od ubioru zależy. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: jak się ubierać ciepło i kobieco? 01.10.10, 11:56 Mam grube rajstopy i swetry na cebulkę, czuję się w tym bardzo kobieco Może to kwestia podejścia i odpowiedniego doboru poszczególnych elementów? Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Zaskakujący dylemat! 01.10.10, 12:06 Wytnij sobie w swetrze dziury na piersi. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Zaskakujący dylemat! 01.10.10, 12:15 Cytat> Wytnij sobie w swetrze dziury na piersi. wyśmienity pomysł! Odpowiedz Link Zgłoś
pitahaya1 Re: jak się ubierać ciepło i kobieco? 01.10.10, 12:13 Ale Tobie jest zimno w pracy, czy w drodze do niej? Jeśli to pierwsze, rozwiązaniem moze być długaśna kurtka-płaszcz, czy też nawet ciepłe spodnie na drogę i przebranie w pracy. Nie żartuje, kiedyś tak zmieniałam ubrania. Nie dalo się inaczej. A jeśli w pracy zimno, zajrzyj do sklepów, mnóstwo teraz eleganckich ubrań "na cebulkę". Ładnie spodnie z wełny, do tego koszula i sweter z rękawem 3/4 bez golfu. Do tego ładne dodatki, buty lżejsze (możesz zmienić w pracy). Odpowiedz Link Zgłoś
pitahaya1 Re: jak się ubierać ciepło i kobieco? 01.10.10, 12:14 pitahaya1 napisał: > Ale Tobie jest zimno w pracy, czy w drodze do niej? > Jeśli to drugie Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: jak się ubierać ciepło i kobieco? 01.10.10, 12:17 dzinsy leginsy i tuniki kobieco a nic nie podwiewa bolerka i narzutki cieplo w grzbiet a talie widac i szale zamiast golfow golf to dla mnie doziez z gatunku tych psze-nig-dy wysokie obcasy do grubych rajstop wygladaja swietnie platformy Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Ach, bo kobieco to tylko z d.. i cycem na wierzchu 01.10.10, 14:03 jeśli tak, to ja nie mam więcej pytań Może jednak uwierz, że kobieta nie musi być goła, by nadal wyglądać jak kobieta i co więcej - zdecydowana większość zawodów nawet wymaga przyodziewku Odpowiedz Link Zgłoś