Dodaj do ulubionych

Tanie prezenty

27.11.10, 19:18
Dzięki pomysłowi córki w tym roku nie wydamy faortuny na prezenty dla 7 osób. Kupiłyśmy farby do szkła wypełniacze i konturówka - 30 zł, 7 ładnych szklanych kubków z uchem. Dzisiaj pomalowałyśmy 3 i naprawdę fajnie to wyszło ( pomomo braku talentu plastycznego ). Chyba dokupię małe talerzyki i ozdobimy je np. jednym z motywów z kubka żeby taki komlet powstałsmile Do tego jeszcze po jakimś drobiazgu i prezenty mamy z głowy. Dodatkowy plus to czas spędzony razem przy malowaniu i satysfakcja z efektu.
Obserwuj wątek
    • kawad Re: Tanie prezenty 27.11.10, 19:27
      fajne smile
    • gwen_s Re: Tanie prezenty 27.11.10, 19:38
      bardzo oryginalne i pomysłowe prezenty smile
      • akseinga Re: Tanie prezenty 27.11.10, 19:50
        Dzięki, przekaże córcesmile Przez wiele lat biegałam po sklepach z wywieszonym jęzorem, w nerwach przeklinając konieczność zakupu prezentów i wydając parę stów. Nie myślałam, że można je tak tanio i z przyjemnością zorganizować .
    • zona_mi Re: Tanie prezenty 27.11.10, 20:00
      Ale taki kubek to chyba tylko jako ozdoba vel kurzołapka. Bo jak się będą prezentowały takie farby po pierwszym myciu?
      No, pomysł jest, od dziecka mogłabym taki dostać wink
      • akseinga Re: Tanie prezenty 27.11.10, 20:16
        Farby profesjonalne do szkła. Kubki jak najbardziej do użytku na kurzołapki szkoda byłoby
        mi czasu .
        • deszcz.ryb Re: Tanie prezenty 27.11.10, 20:21
          Wiesz... farby profesjonalne do szkła też schodzą, a jeżeli kubki mają być używane, to zejdą błyskawicznie. Jednak kurzołapki wink
          • akseinga Re: Tanie prezenty 27.11.10, 20:32
            sad no to już się tak nie cieszęwink ale wyglądają ładnie i co chwilę zapalam światło i patrzę na nasze dzieło.
      • schiraz Re: Tanie prezenty 27.11.10, 20:30
        Farby do szkła charakteryzują się właśnie tym, że się trzymają szkłasmile Ja osobiście ucieszyłabym się bo namiętnie kolekcjonuję kubki, moja siostra udałaby uśmiech radości bo jest dobrze wychowana a kubek albo by wywaliła albo oddała mismile Także wszystko zależy od tego kto co lubi.
        ------
        Milcz, albo powiedz coś takiego co jest lepsze od milczenia.
        • schiraz Re: Tanie prezenty 27.11.10, 20:31
          O przepraszam, ale mam kubek malowany w anioły takimi farbami, lubię go więc często używam i od pięciu lat farba nie zeszła ani ani. Może zależy od farby, moja jest świetna bo się kurczowo trzyma kubka.
          ------
          Milcz, albo powiedz coś takiego co jest lepsze od milczenia.
        • akseinga Re: Tanie prezenty 27.11.10, 20:36
          U nas obdarowanymi będą w wiekszości dziadkowie i pradziadkowie i jak się dowiedzą, że to wnusia i prawnusia robiła to już będą happy. A co do trwałości farby nie wiem jak na szkle , ale młodej z ręki niczym nie mogę usunąć.
          • lola211 Re: Tanie prezenty 27.11.10, 20:48
            A zabezpiecza sie jakos te malunki? Temperatura np?
            • krapheika Re: Tanie prezenty 27.11.10, 20:53
              Farby do szkla zabezpiecza sie wypaleniem w piekarniku tylko w wypadku porcelany lub wydmuszek jajeksmilez normalnego szkla nie schodzi,trzeba odstawic do schniecia,najlepiej na 24 godziny.
          • krapheika Re: Tanie prezenty 27.11.10, 20:51
            Acetonem.W mojej rodzinie,by nie przeszlo,bo wszyscy plastycy.W zaleznosci od tego czy odtluscilas szklo przed pomalowaniem,farb jakiej firmy uzylas,najlepsze sa wloskie,tak dlugo farba sie bedzie trzymac.Co do konturowki,trzyma sie jak nie jest zbyt grubo nalozona,tylko nie wolno szorowac.Ja robie takie karafki.Jak komus sie chce polecam obklejanie kubkow kawalkami szka,najlepsze jest z zbitych szyb przystankowych,takie kwadraciki i dopiero to pomalowac,mozna nadawac super ksztaltysmile hmm zawsze patrza na mnie jak na glupia jak zbieram te pobite kawalkitongue_out
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka