Dodaj do ulubionych

najbardziej magiczne miejsce, w jakim byłyście

16.01.11, 21:33
Wątek na luzie, do wypisania się
Zaczynam
Kornwalia
Zachwyt, zachwyt, zachwyt ogólnie
Ale wbiło mnie w krzesło w Tintagel
do samego zamku nie dotarłam z powodów dzieckowo-deszczowych
magia mnie zdażyła jednak powalić
Generalnie tam zaczynają sie rewiry, gdzie ścierają się dwa nurty:arturiański i chrześcijański
Podobno, jeśli gdzieś istniał zamek króla Artura i jego rycerzy, to właśnie tam...
Ciężko to opisać, tam trzeba być
Jakaś magiczna historiolegenda po prostu mnie oplotła- brakuje mi słów
W drodze powrotnej zajechaliśmy do Looe, gdzie w centrum miasta znajduje sie port jachtowy, a kroczek za rzeka wpada do oceanu
Tak jakoś te dwa miejsca mną pozytywnie zatrzęsły

Ciekawskich odsyłam do zdjęć- fajne klimatysmile
Obserwuj wątek
    • lukrecja34 Re: najbardziej magiczne miejsce, w jakim byłyści 16.01.11, 21:38
      mnie od zawsze zachwyca Polska
      ostatnio zaparło mi dech w Szczelińcu-polecam!
      • konwalka Re: najbardziej magiczne miejsce, w jakim byłyści 16.01.11, 21:40
        sobie pomyslałam właśnie, ze wątek poradnikowy sie może urodzić big_grin
        • rajtuzek Re: najbardziej magiczne miejsce, w jakim byłyści 20.01.11, 21:36
          Afryka Dzikasmile
    • maurra Re: najbardziej magiczne miejsce, w jakim byłyści 16.01.11, 21:42
      Jerozolima
      Ściana Płaczu pod którą zobaczyłam ludzi z polskich, przedwojennych sztetli, które oglądałam po sto razy na starych, przedwojennych fotografiach
      absolutnie niesamowita podróż w czasie
      • absztyfikant Re: najbardziej magiczne miejsce, w jakim byłyści 20.01.11, 01:46
        izrael.org.il/fotoreportae/1071-jerozolima-z-lotu-ptaka.html
    • drinkit Re: najbardziej magiczne miejsce, w jakim byłyści 16.01.11, 21:44
      Miasteczko Georga Lucasa w Tunezji, gdzie kręcono "Gwiezdne wojny". Kosmos.
      • carrymoon Re: najbardziej magiczne miejsce, w jakim byłyści 20.01.11, 08:12
        a to nie Kapadocja w Turcji?
        • carrymoon Re: najbardziej magiczne miejsce, w jakim byłyści 20.01.11, 09:31
          poszperałam i jak się okazuje dałam się nabarc przewodnikowi. Gwiezdne Wojny to nie Turcja.
          Co nei zmienia faktu, że Kapadocja jest miejscem przepięknym smile
        • drinkit Re: najbardziej magiczne miejsce, w jakim byłyści 21.01.11, 15:49
          No przecież wiem gdzie byłamsmile
    • ladylu Re: najbardziej magiczne miejsce, w jakim byłyści 16.01.11, 21:44
      Mnóstwo mam takich miejsc. W każdym miejscu, w którym mieszkałam lub w których byłam przejazdem znalazłabym magiczne elementy.
      Rzym, kawa i odjechane wystawy sklepów, Praga i undergroundowy Ujezd, Melbourne - całokształt, Frankfurt parki i place zabaw, szczególnie Gruneburgweg, gdzie mieszkaliśmy.
      Ale tylko w Apollo Bay, w małej mieścinie nad oceanem, chciałabym się zestarzeć... I gdańskie Indygo, Absynt z klimatem porannych wyjść poimprezowych, mnóswto, mnóstwo...
      • konwalka Re: najbardziej magiczne miejsce, w jakim byłyści 16.01.11, 21:55
        kurczę, a jak to bym się chyba chciała zestarzeć gdzieś nad Bałtykiem
        snuć się po plaży i wspominać...
        • ladylu Re: najbardziej magiczne miejsce, w jakim byłyści 16.01.11, 22:01
          gdyby tylko dłużej było cieplej... Hel wiosną jest cudowny. Pleśna na trasie pomiędzy Koszalinem a Kołobrzegiem przez cały fenomenalnie dzika i piękna...
          • ladylu Re: najbardziej magiczne miejsce, w jakim byłyści 17.01.11, 07:46
            Zjadłam:
            Pleśna na trasie pomiędzy Koszalinem a Kołobrzegiem przez cały rok fenomenalnie dzika i piękna...
        • sanna.i Re: najbardziej magiczne miejsce, w jakim byłyści 17.01.11, 09:27
          Ja tobym się w ogóle nie chciała zestarzeć...A co do miejsc - Finlandia: Karelia , Laponia, Pojezierze Fińskie. Przestrzeń, lasy, czyste jeziora, zapach lasu, surowa natura. Niewielu ludzi. Echhh....
      • gabi683 Re: najbardziej magiczne miejsce, w jakim byłyści 17.01.11, 08:40
        Modena,Praga i Góry Stołowe,cala kotlina Kłodzka
    • i_love_my_babies Re: najbardziej magiczne miejsce, w jakim byłyści 16.01.11, 22:00
      Tatry
    • aglod2 Re: najbardziej magiczne miejsce, w jakim byłyści 16.01.11, 22:04
      Ostrów Lednicki i Biskupin wiosną, mocno przemówiły mi do wyobraźni, jakby nie patrzeć kolebka polskości.
    • naomi19 Re: najbardziej magiczne miejsce, w jakim byłyści 16.01.11, 22:06
      Mam nadzieję, że jeszcze przede mną smile
    • rosapulchra-0 Re: najbardziej magiczne miejsce, w jakim byłyści 16.01.11, 22:16
      dla mnie najbardziej magicznym w tej chwili moje łóżko..
    • baba06 Re: najbardziej magiczne miejsce, w jakim byłyści 16.01.11, 22:34
      opactwo Mont Saint Michel, odpływy i przypływy robią wrażeniesmile, a jeszcze towarzystwo w którym przyszło mi je "podziwiać" uffsmile

https://www.eioba.org/files/user18432/mont_st_michel.jpg
      • tomojnowynick Re: najbardziej magiczne miejsce, w jakim byłyści 16.01.11, 22:57
        MAZURY MAZURY MAZURY!!! dla mnie nie ma piękniejszego zakątka na globie
    • gaja78 Re: najbardziej magiczne miejsce, w jakim byłyści 16.01.11, 23:08
      Holenderski Efteling.
    • rulsanka Re: najbardziej magiczne miejsce, w jakim byłyści 16.01.11, 23:17
      Kapadocja. Kurchany i pływające wyspy na Suwalszczyźnie, Maramuresz w Rumunii z wesołym cmentarzem, Park Gaudiego w Barcelonie, wioski Łemkowskie koło Gorlic, rozlewiska Biebrzańskie w maju, pełen pijawek deszczowy las w Tajlandii
      • schiraz Re: najbardziej magiczne miejsce, w jakim byłyści 16.01.11, 23:48
        Przylądek Horn (od strony morza oczywiście, rejs mojego życia) - poczułam się jak Pan Świata. I Głęboczek (pojezierze Brodnickie) - cudne miejsce.
        ------
        Milcz, albo powiedz coś takiego co jest lepsze od milczenia.
      • aggy80 Re: najbardziej magiczne miejsce, w jakim byłyści 16.01.11, 23:50
        piramida w Rapie, rezerwat jeziora Oświn dawno temu, Baska w Chorwacji
    • onika27 Re: najbardziej magiczne miejsce, w jakim byłyści 17.01.11, 00:07
      Penan w Szkocji.Chcę tam zamieszkać na emeryturzesmile www.itraveluk.co.uk/photos/showphoto/photo/2132.php
    • be_em Re: najbardziej magiczne miejsce, w jakim byłyści 17.01.11, 08:24
      Bawaria ogółem, cały magiczny klimat rodem baśni braci Grimmsmile No i zamek Neuschwansteinsmile

https://nicalbonic.blox.pl/resource/neuschwanstein_LABEDZI_ZAMEK_2.jpg
    • kosher_ninja Re: najbardziej magiczne miejsce, w jakim byłyści 17.01.11, 08:35
      Wenecja na przełomie maja i czerwca. Już ciepło, ale nie gorąco. Mało turystów poza głównymi atrakcjami.
      Po prostu cudo - cisza, spokój. Z jednej strony miasto, ale z drugiej to do miasta zupełnie niepodobne. Słychać tylko statki i czasem gdzieś motorówki w oddali. Czułam się, jakbym się przeniosła w czasie. Po zapuszczeniu się w wąskie uliczki można przez długi czas nie spotkać innego człowieka.
      • zmija9 Re: najbardziej magiczne miejsce, w jakim byłyści 17.01.11, 08:52
        Cienie łopianów i pokrzyw w starym sadzie - opuszczone gospodarstwo na "mojej wsi"
        tak niewiele mi potrzeba.wink
    • dorota.alex Re: najbardziej magiczne miejsce, w jakim byłyści 17.01.11, 09:28
      Tokaj na Węgrzech
    • alba27 Re: najbardziej magiczne miejsce, w jakim byłyści 17.01.11, 09:40
      Dla mnie Rzym jest magicznym miejscem, mogłabym tak spacerować po Rzymie noc i dzień, ahh... w ogóle dla mnie całe Włochy sa magiczne !( oprócz kilku bardzo turystycznych miejscowości nadmorskich).
      • sarling Re: najbardziej magiczne miejsce, w jakim byłyści 17.01.11, 09:49
        Bałkany. Sarajewo, Mostar, Zadar, cała Czarnogóra, eh...
        Ale ten wątek sprawił, że wczoraj cały wieczór siedziałam i oglądałam sobie w necie Kornawalię smile, co zaowocowało przeglądaniem również stron z noclegami w tejże.
        Oj, chyba juz wiem, gdzie w tym roku się machniemy big_grin
        • lejla81 Re: najbardziej magiczne miejsce, w jakim byłyści 17.01.11, 10:15
          Właśnie miałam napisać - Sarajewo!
          Cornello dei Tassi w Lombardii - miasteczko, w którym w ogóle nie ma w ogóle ruchu samochodowego, można się do niego dostać jedynie na piechotę.
          W Polsce uwielbiam Kazimierz nad Wisłą, może nieco przereklamowany, ale jakoś zawsze super się czuję w tym miejscu.
          Bałtyk jest cudowny, zwłaszcza poza sezonem, mieszkam blisko, więc mogę sobie jeździć nawet codziennie wink
        • konwalka Re: najbardziej magiczne miejsce, w jakim byłyści 17.01.11, 22:23
          > Ale ten wątek sprawił, że wczoraj cały wieczór siedziałam i oglądałam sobie w n
          > ecie Kornawalię smile,

smile)))))

obyscie trafili an porę bezdeszczową
          o ile takowe istnieją w K.
    • mama_duzych_dzieci HOMOLE 17.01.11, 09:45
      Dech zapiera, serce bije szybciej, oczy się śmieją i za każdym razem jest coraz piękniejszy. W tym roku znowu się tam udam )))
    • 18_lipcowa1 Re: najbardziej magiczne miejsce, w jakim byłyści 17.01.11, 09:45
      Rzym
      ale ja wielu jeszcze nie widziałam
      • thaures Re: najbardziej magiczne miejsce, w jakim byłyści 17.01.11, 10:59
        Centrum Salzburga i wszechobecny duch Mozarta, góry Stołowe. A takie magiczne miejsce- może nie najpiękniejsze-ale pamiętam uczucie szczęścia, gdy tam stałam- plaża w Knoke .
        Ale ja też dużo nie widziałam...
        • penelopa40 Re: najbardziej magiczne miejsce, w jakim byłyści 17.01.11, 11:21
          chyba Rio de Janeiro... a potem kilka innych....
      • zabulin Re: najbardziej magiczne miejsce, w jakim byłyści 18.01.11, 11:06
        Montmartre?

Ale ja Tatry kocham najbardziej.

Tam nawet o rękę mnie poproszono smile
    • gabi683 Re: najbardziej magiczne miejsce, w jakim byłyści 17.01.11, 11:35
      Aleja Platanowa w Szczecinie na jasnych Błoniach o każdej porze roku jest cudownie
    • joanna_poz Re: najbardziej magiczne miejsce, w jakim byłyści 17.01.11, 11:42
      Sankt Petersburg w czasie białych nocy
    • malgosiek2 Re: najbardziej magiczne miejsce, w jakim byłyści 17.01.11, 22:29
      Bieszczady i Wenecja jak na raziesmile
    • malgosiek2 Re: najbardziej magiczne miejsce, w jakim byłyści 17.01.11, 22:37
      Dołożę jeszcze Szczecin sprzed II wojny św.,bo był przepiękny,ale niestety miejsce magiczne nierealnesad
      • iuscogens Re: najbardziej magiczne miejsce, w jakim byłyście 17.01.11, 22:44
        rezerwat "Nowy Świat" na Krymie i okolice Rycerzowej w Beskidzie Żywieckim. Ale myślę, że jeszcze dużo przede mną.
        Ogólnie bardziej do mnie trafia przyroda niż architektura, budowle.
    • labellaluna Re: najbardziej magiczne miejsce, w jakim byłyści 18.01.11, 13:00
      Rzym, Rzym i jeszcze raz Rzym. a w szczególności miejsce, które do dziś budzi u mnie zachwyt i żadne inne go nie pobiło - to rzymski kościół Santa Maria in Travestere. Mam bzika na punkcie zwiedzania kościołów, włażę do każdego napotkanego podczas zwiedzania, ale ten po prostu mnie powalił. To najstarszy i najpiękniejszy kościół w Rzymie - i nie jest to bynajmniej tylko moja opinia. Natomiast osobiście uważam, że Bazylika Św. Piotra to pikuś przy tym o wiele mniejszym kościółku.
      http://www.google.pl/images?oe=utf-8&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a&q=santa+maria+in+trastevere&um=1&ie=UTF-8&source=univ&ei=MH41TakUirrhBqvP9IoK&sa=X&oi=image_result_group&ct=title&resnum=1&ved=0CC4QsAQwAA&biw=1024&bih=584

P.S. Na zdjęciach wygląda o wiele mniej efektownie niż w rzeczywistości.
    • zlotarybka_1 Re: najbardziej magiczne miejsce, w jakim byłyści 18.01.11, 13:17
      będzie kiczowato, ale co tam...
      Machu Picchu, Peru.
      Słowo daję: magia, magia i jeszcze raz magia.
      Romantyczna nie jestem ale tam mi dech zaparło.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka