Dodaj do ulubionych

Urwali psu głowę...

17.01.11, 18:57
Ja naprawdę nie wiem skąd się Ci ludzie biorą...nie rozumiem i w żaden sposób pojąć nie mogę. Każdy był kiedyś pijany, ale nawet gdy byłam nie wiem jak pijana do głowy by mi nie przyszło nawet coś takiego pomyśleć...
Jak można potem będąc rodziną takiego delikwenta w ogóle utrzymywać z nim kontakt...
A jeden z tych sk....eli był właścicielem psa!!!

Czasem należałoby ludzi usypiać nie psy!!!
Obserwuj wątek
    • deodyma Re: Urwali psu głowę... 17.01.11, 19:09
      jakis czas temu byl juz watek na ten temat, gdzie byl link do petycji, ktora zostala podpisana przez ponad 100 tys osob.
      sprawcy dostali za to 10 msc wiezienia i ma byc o tym za chwile w wiadomosciach.
      • angazetka Re: Urwali psu głowę... 17.01.11, 19:15
        > sprawcy dostali za to 10 msc wiezienia

Dobrze, że choć tyle. Jaja bym gnojom urwała.
        • sadosia75 Re: Urwali psu głowę... 17.01.11, 19:17
          Urwane jaja to zdecydowanie za malo.
          Dobre i te 10 m-c. Lepsze to niz nic.
          • beataj1 Re: Urwali psu głowę... 17.01.11, 19:20
            A widzieliście jaki ten sk......el był hardy. Nie sądze by były jakiekolwiek szanse na resocjalizacje. To socjopata.
            • sadosia75 Re: Urwali psu głowę... 17.01.11, 19:24
              Resocjalizacja pewnie nic nie da. Pozostaje liczyc na "resocjalizacje" pod cela.
        • deodyma Re: Urwali psu głowę... 17.01.11, 20:01

> Dobrze, że choć tyle. Jaja bym gnojom urwała.

pewnie, ze dobrze, ale to bestialstwo w stosunku do zwierzat chyba nigdy sie nie skonczy...
          w moim miescie jakis msc temu jakies babsko wyrzucilo z 3 pietra 6 msc psa.
          na szczescie zwierzak przezyl.
          wczoraj w internecie czytalam o tym, jak w kojcu ktos podpalil psa, ktory jakims cidem sie stamtad wydostal, ale jest strasznie poparzony.
          gdzies z 8 pietra zostal wyrzucony pies, wiadomo, jak to sie dla niego skonczylo...
          cos tez jeszcze pisalo o jakims 22 latku, ktory zaprowadzil swojego psa na tory, uskoczyl przed nadjezdzajacym pociagiem, pies zginal...
          to sie nigdy nie skonczy.

• angazetka Re: Urwali psu głowę... 17.01.11, 20:07
            Trzeba czasu. Dopiero od niedawna się mówi o tym, że zwierzętom też należy się szacunek.
            • sadosia75 Re: Urwali psu głowę... 17.01.11, 20:12
              Ludzie nie potrafia drugiego czlowieka uszanowac i to jest przerazajace. A o szacunku do zwierzat wielu nigdy nie slyszalo i wielu nigdy nie uslyszy. Chocby watek exmaas o uspieniu psa bo nie odpowiada wymaganom. bo gryzie a pracowac z psem nie chce. chociaz po jej watku o kotach ponad prawem chyba nie ma co sie spodziewac niczego lepszego.
              • japanunieprzerywalempanieposle Re: Urwali psu głowę... 17.01.11, 20:29
                jedyna sluszna kara jest kara smierci. no bo jak to sobie wyobrazacie, ze po tych 10 mies wyjdzie lepszy ? ze po wyroku znajdzie prace. smierc dla recydywistow i socjopatow do uja pana. ale nie zaraz larum podniasa instytucje dbajace o prawa czlowieka. pytanie tylko o interesy KTORYCH ludzi dbaja. kiedys to ich dziecko moze byc przywiazane do zderzaja przez takiego zwyrodnialca
          • thegimel Re: Urwali psu głowę... 17.01.11, 21:04
            Niestety zawsze ludzie będą się dopuszczali bestialskich czynów zarówno wobec innych ludzi jak i wobec zwierząt. Całkiem wyeliminować niestety takich czynów się nie uda. sad
    • kagrami Re: Urwali psu głowę... 17.01.11, 20:39
      Tak to juz niestety jest ze nigdy nie zrozumiemy tego świata sad Ja tez nie moge pojąć PO CO takie rzaczy sie dzieją i JAK mozna nie odczuwac współczucia.

Ale tak jakby zwiazane z tematem choc z innej beczki. Miesiac temu zepsuł nam sie telewizor. Jako przeciwnik TV nie chciałam miec w ogóle. No ale dzieci bardzo prosiły wiec w piatek kupilismy nowy. I - poniewaz akurat nie miałam kompa bo ten tez wymienialismy - ogladałam TV jk leci, przełączając tylko progrmy (na razie jeszcze mamy TVP1 TVP2 Polsat TVN) I co tu mamy.. krew, przemoc, straszliwe morderstwa, gwałty narkotyki ludzie psychiczni trzymajacy w domu niebezpieczne gady, zastrzyki krew wypadki. A na koniec film i wampirach. I to w jeden piątkowy wieczór sad Wiele ludzi to ogląda na codzien.. Ja czułąm sie jak po praniu mózgu - serio nie mogłam zasnąc.
      Telewizja uczy i bawi..
      Na szczęście (chyba) będziemy miec telewizję N, moze na innych kanałach będzie zabawniej....
      Ale dla was na "pocieszenie" : chyba w więzieniu im się oberwie za to.. Moze zrozumieją strach i ból. To wszystko do nich wróci prędzej czy pozniej . Karma.

No ale psa juz nie ma.
      • japanunieprzerywalempanieposle Re: Urwali psu głowę... 17.01.11, 20:48
        na dodatek pare dni przed zabiciem psa wzial go ze schroniska...
        • majenkir Re: 17.01.11, 20:52
          Cos mi sie zdaje, ze wzial go wlasnie w tym celu... sad
          • gazeta_mi_placi Re: 17.01.11, 21:45
            Że też nie sprawdzają komu wydają psa, zwłaszcza rasowego lub w typie rasy.
            No, tak w wątku o lasce co chciała rozmnożyć psa było, że takie psy nie bywają w schroniskach, a jak już to rzadko.
            • angazetka Re: 17.01.11, 21:49
              A jakby pies był kundlem, to co? Można?
              • gazeta_mi_placi Re: 17.01.11, 22:15
                Rasowym psem w schronisku będzie interesować się o wiele więcej domów niż brzydkim burkiem z wyliniałą sierścią ( choć oczywiście obydwa zwierzaki zasługują na dobry dom ), więc w tym przypadku schronisko mogło bardziej "powybrzydzać" odnośnie przyszłego właściciela psa gdyż pewnie mogłoby przebierać jak w ulęgałkach odnośnie potencjalnych właścicieli.
                Nie musieli wydawać pierwszemu lepszemu, bo na takiego psa jest mnóstwo chętnych ( z reguły ).
                • specjalniedla130xe Re: 17.01.11, 22:47
                  Zgoda, że ludzie odpowiedzialni za adopcje powinni robić wszystko by psy trafiły do rozsądnych nowych właścicieli. Weź pod uwagę, że mają oni dość ograniczone możliwości sprawdzania potencjalnych właścicieli i często muszą polegać tylko na swojej intuicji. Co do mnóstwa chętnych na psy w typie rasy - ogłoszenia adopcyjne malamutów tylko jednej fundacji. Jedne bardziej w typie rasy inne mniej, sądzisz, że gdyby było na nie tylu chętnych takie ogłoszenia byłyby wogóle potrzebne?
                • deodyma Re: 17.01.11, 22:51

gazeta_mi_placi napisała:

> Rasowym psem w schronisku będzie interesować się o wiele więcej domów niż brzyd
                  > kim burkiem z wyliniałą sierścią

a guzik prawda.
                  w zeszlym roku w miescied, ktore jest oddalone od mojego o 40 km byla afera z psem rasy amstaff, ktory zostal wziety przez jakiegos mlodego chlopaka ze schroniska i ten pies byl przez niego bity.
                  gnoj zaprowadzil ktoregos pieknego dnia tego biednego psa na strych, przywiazal do belki i zostawil na pastwe losu.
                  pies skonal z glodu i pragnienia w meczerniach.
            • specjalniedla130xe Re: 17.01.11, 22:16
              Ja pisałam. O psach rasowych. I podtrzymuję. Nie było słowa o psach w typie rasy. To niestety jest uzalenione od popularności danej rasy.
    • imasumak Re: Urwali psu głowę... 17.01.11, 22:09
      Czytałam o tym parę dni temu. Bardzo to smutne, zwłaszcza, że chyba mamy do czynienia z celowym działaniem. Uważam, że 10 miesięcy więzienia (oby nie w zawieszeniu), to stanowczo za mało.
      • kagrami Re: Urwali psu głowę... 18.01.11, 08:52
        oby nie w zawieszeniu i oby nie wyszli wczesniej za "dobre sprawowanie" Znam gościa który miał byc 6 miesiecy a po miesiącu go wypuścili. Za jazdę na rowerze po piwie to dostał, poza tym naprawdę spokojny jest.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka