Dodaj do ulubionych

w nosidełku na spacer ?

26.01.11, 15:26
jw.
Obserwuj wątek
    • gryzelda71 Re: w nosidełku na spacer ? 26.01.11, 15:27
      tak
      • asiaiwona_1 Re: w nosidełku na spacer ? 26.01.11, 15:34
        oczywiście, że tak. A czemu nie?
    • estelka1 Re: w nosidełku na spacer ? 26.01.11, 15:51
      czemu nie, jeśli tylko dziecko lubi smile
      • onoma-topeja Re: w nosidełku na spacer ? 26.01.11, 15:56
        ...a nosidelko jest naprawde dobre.
        ja preferowalam chuste
        • estelka1 Re: w nosidełku na spacer ? 26.01.11, 16:15
          Moja córa w nosidełku (każdym) wyła jak potępieniec sad więc zostawał wózek, a później nóżki.
    • zuza-nka88 Re: w nosidełku na spacer ? 26.01.11, 16:05
      wózkiem pewnie wygodniej dla dziecka ale czemu nie, my chodzilysmy kiedy bylo duzo sniegu i wozkiem ciezko sie jezdziło
      • krapheika Re: w nosidełku na spacer ? 26.01.11, 16:23
        Jesli ci nie szkoda kregoslupa i wolisz tachac niz pchac,to czemu nie.Ja uzylam nosidelka jeden raz, po 10min myslalam, ze mi kregoslup sie oddzieli od miesnitongue_out szybko je oddalam komus innemu.
        • morelee Re: w nosidełku na spacer ? 26.01.11, 16:25
          krapheika napisała:
          Ja uzylam
          > nosidelka jeden raz, po 10min myslalam, ze mi kregoslup sie oddzieli od miesni

Ja dokładnie tak samo, 1 raz wyszłam z dzieckiem w nosidełku.
        • babunia_wygodka Re: w nosidełku na spacer ? 27.01.11, 09:56
          krapheika napisała:

> Jesli ci nie szkoda kregoslupa i wolisz tachac niz pchac,to czemu nie.Ja uzylam

Nosidełka, a zwłaszcza chusty, oszczędzają kręgosłup, mięśnie i krążenie bo można się z nimi normalnie poruszać, a nie dreptać jak zombie z nienaturalnie wystawionymi przed siebie rękami.

> nosidelka jeden raz, po 10min myslalam, ze mi kregoslup sie oddzieli od miesni
          > tongue_out szybko je oddalam komus innemu.

Te mięśnie? Powinnaś. Skoro taki był efekt po założeniu nosidełka to masz koszmarnie zjechany kręgosłup. Polecam mniej miękkiej kanapy przed telewizorem, a więcej ruchu.

• krapheika Wygodka 27.01.11, 10:23
            nie stawiaj wiecej diagnozy ze szklanej kuli jesli nic o kims nie wiesz.
            Moje problemy z kregoslupem sa wynikiem wypadku i chodze na rehabilitacjetongue_out
            A kanape mam twarda wlasnie, bo na miekkiej boli mnie bardziejtongue_out
            • babunia_wygodka Re: Wygodka 27.01.11, 10:37
              krapheika napisała:

> nie stawiaj wiecej diagnozy ze szklanej kuli jesli nic o kims nie wiesz.
              > Moje problemy z kregoslupem sa wynikiem wypadku i chodze na rehabilitacjetongue_out

A, czyli jednak okazuje się że istotnie masz po prostu zrąbany kręgosłup. Współczuję, oczywiście, ale dlaczego ukrywasz tę informację równocześnie podając że nosidełko Ci zaszkodziło w tej sytuacji? Przecież to jest po prostu nieuczciwe.
    • alabama8 Re: w nosidełku na spacer ? 26.01.11, 16:32
      Nosidełko fajnie wygląda na sklepowej półce i na innej matce, nawet jak kupujesz i przymierzasz to też jest takie fajne i poręczne, a potem kiedy się okazuje że masz w nim dzieciaka targać przez godzinę to szybko zmieniasz zdanie.
      To tak samo jak z 5-cio kilowym workiem kartofli - w sklepie kupujesz bo w sumie nie jest aż taki ciężki, ale kiedy idziesz z tym tobołem do domu to się zastanawiasz co ci do głowy przyszło żeby kupować taką ciężką siatę.
      • kocianna Re: w nosidełku na spacer ? 26.01.11, 16:45
        Dobre, wygodne nosidelko to podstawa. Na brzuch od razu trafilam genialne, na plecy pierwsze musialam sprzedac, bo sie do niczego nie nadawalo, ale drugie bylo super.
        Moje dziecko odmawialo jezdzenia w glebokim wozku, wiec najczesciej zakupy jechaly w wozku, a mloda w nosidle.
        A w wypadach turystyczno -rodzinnych wygodniej mi bylo z nosidlem na plecy niz ze spacerowka.
        • ylunia78 Re: w nosidełku na spacer ? 26.01.11, 17:37
          wy powaznie z tym,że wychodzicie na spacer(?) surprised z nosidełkiem w ręku a nie na wózku.I że zimą?Teraz to nawet ok,ale w te mrozy?
          • truscaveczka Re: w nosidełku na spacer ? 27.01.11, 10:05
            Jak to w ręku?????????
            • mia_siochi Re: w nosidełku na spacer ? 27.01.11, 10:09
              truscaveczka napisała:

> Jak to w ręku?????????

Nie wiadomo o jakie nosidło chodzi autorce wątku.
              Czy o takie na plecy, czy o fotelik samochodowy, potocznie również zwany nosidłem...
            • ylunia78 Re: w nosidełku na spacer ? 27.01.11, 10:38
              truscaveczka napisała:

> Jak to w ręku?????????

aaaaa,nie skumałam,że nosidełko to też na szelkach jestsurprisedd kiedy mam chustę zapomniałam,że nosidłem nazywa się też to na szelkach.
              Ale tak.Brat urodzony w grudniu był początkowo noszony w nosidle.smileSporo lat już temuwink
    • sueellen Re: w nosidełku na spacer ? 27.01.11, 10:28
      Moje dziecko urodzone w grudniu. Pierwsze 5 miesięcy krotsze spcery w chuście. Potem juz tylko wózek. Nosidła nigdy nie mialam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka