28.01.11, 11:11
Jestesmy małżenstwem 12 lat ,mamy 3 dzieci 11 lat ,7 lat ,1,3 rok .Ostatnio w naszym zwiazku nie ukladalo sie dobrze od 7 miesiecy ,maz zaczał naduzywac alkohol ,stal sie agresywny wobec mnie i dzieci ,raz mnie uderzył gdy trzymalam na recach syna najmlodszego ,rzucal we mnie przedmiotami ,wybił szybe w regale ,i to wszystko przy dzieciach one widzały jak ich ojciec wpadł w szal gdy był pijany .Cały czas mnie oszukuje kreci ,ze niby jedzie do pracy a nie dojezdza tam .Jest wulgarny wobec mnie i dzieci .dawałam mu druga szanse bo w duszy myslalam ze to dla dobra dzieci ,chociasz nic juz niego nie czuje moje u czucie sie wypaliło .A najgorsze jest to ze dowiedzałam sie ze mnie zdradza z dziewczyna brata widzalam sms jakie do niej wysyła kotku ,malutka .jest mi tak ciezko boje sie ze nie dam sobie rady sama z 3 dzieci ,ja nie pracuje .Chcem zlozyc pozew o alimenty i separacje czy robie dobrze prosze pomuscie mi .
Obserwuj wątek
    • gryzelda71 Re: Zdrada 28.01.11, 11:12
      A masz wątpliwości?I skąd one?
    • vzx1234 Re: Zdrada 28.01.11, 11:17
      Nie wiem poprostu boje sie ze zostane sama mam 30 lat 3 dzieci czy poradze sobie ,sama w zyciu.
      • gryzelda71 Re: Zdrada 28.01.11, 11:21
        Wolisz być tłuczona z dziećmi i poniżana?
      • mozambique Re: Zdrada 28.01.11, 12:03
        czyli masz 30 lat - nie pracuejsz i nie pracowałas i zostaniesz sama z 3 dzieci ?

genialnie sie ustawilas dziewczyno

w tej sytuacji trzymaj sie tych portek bi nic inengo ci nie zostaje
        • miaowi Re: Zdrada 28.01.11, 12:46
          Ale może pracowała...?
          Jeżeli tylko jest się o co zaczepić, uciekaj!

No chyba że faktycznie, facet wie, że nie masz jak stanąć na nogach,to cię będzie tak poniewierał, bo tak samo dobrze jak ty wie, że nigdzie nie odejdziesz.
        • bsl Re: Zdrada 28.01.11, 12:56
          bedzie jej cięzko , i bez znaczenia czy pracowala czy nie
          jezeli to ona bedzie sie musiala wyprowadzic to musi wynajac mieszkanie , poszukac pracy , dziecko do złobka i w pierwszej kolejnosci alimenty na dzieci od pana męza ( i modlic sie zeby płacił )
          to nie jest takie proste , ale do zrobienia

ale miło tak pojechac po kims czytajac tylko pare zdań
          • poppy_pi Re: Zdrada 28.01.11, 12:57
            Uciekaj jak najprędzej. Nie masz rodziny lub przyjaciół, którzy mogliby Ci pomóc? Samej rzeczywiście będzie Ci ciężko.
    • prawdziwy_necik Re: Zdrada 28.01.11, 13:00
      Daj sobie spokój z facetm,przedszkole zacznji załatwiac teraz by przyjeli twoje dziecko jako dwu latka a jest taka mozliwosc,naucz dziecko tylko na nocniczek siusiu i kupke ...
    • alabama8 Re: Zdrada 28.01.11, 13:05
      Jak łatwo udzielać takich rad. A dziewczyny radzą - uciekaj, rozwiedź się, wywal gnoja ... i co dalej? Czy którakolwiek z pań udzielających przed chwilą dobrych rad też wyszłaby z domu z jedną parą ubrań, siatką z dokumentami i trójką dzieci byle gdzie w Polskę? Żadna.
      W takiej sytuacji najrozsądniej jest postępować rzeczowo, powoli i po przemyśleniu wszystkich aspektów. Poi najmłodsze ma rok to jesteś niestety uwiązana, chyba że masz gdzie uciec. Nie pozwól się ponieść emocjom - wystąp o alimenty na dzieci (są możliwe do uzyskania nawet bez rozwodu) oraz o zaspokajanie potrzeb rodziny. Będziesz ewentualnie dostawać część jego zarobków (o ile coś zarobi). I nie zawracaj sobie głowy awanturami, pretensjami - jeśli już podjełaś decyzję to działaj systematycznie i chłodno.
    • bri Re: Zdrada 28.01.11, 13:09
      Zanim coś zrobisz umów się na wizytę do prawnika rozwodowego i przeanalizuj z nim swoją sytuację.
    • imasumak Re: Zdrada 28.01.11, 13:14
      Znamienne jest, że w takiej sytuacji zdrada wydaje Ci się najgorsza.
      Najgorsze jest to, w jaki sposób on traktuje Ciebie i dzieci.
      Masz jakąś rodzinę, która udzieliłaby Ci wsparcia do czasu, aż nie znalazłabyś jakiejś pracy?
    • chicarica Re: Zdrada 28.01.11, 13:15
      Mogę doradzić tak: ponieważ w Twojej historii pojawia się alkohol, swoje pierwsze kroki skieruj do Poradni Leczenia Uzależnień. Tam prawdopodobnie zaproponują Ci terapię osób współuzależnionych, dzięki której przede wszystkim nabierzesz pewności siebie, przestaniesz się bać i powoli sobie wszystko ułożysz, terapia pomoże Ci też podjąć dalsze decyzje. Być może trafisz też do grupy ofiar przemocy, będzie możliwość porozmawiania z prawnikiem o tym jakie masz możliwości. Przyda się też wizyta w Centrum Interwencji Kryzysowej. Jeśli podasz skąd jesteś, podeślę adresy.
      W międzyczasie kroki dotyczące Twojej niezależności finansowej, ale w tym także pomogą specjaliści. Na forum nie uzyskasz pomocy, spotkasz się z dołującymi komentarzami, nie opieraj się tylko na tym. Trzymaj się. Jak coś, pisz na priv.
    • anomalia_pogodowa81 Re: Zdrada 28.01.11, 14:04
      Twój mąż Cię bije, awanturuje się i demoluje mieszkanie w obecnosci małych dzieci, upija się regularnie a Ty piszesz, że NAJGORSZE jest to, że Cię być może zdradza...?
      O ludzie...
      Nigdy nie pojmę niektórych kobiet.
      • ylunia78 Re: Zdrada 28.01.11, 19:39
        anomalia_pogodowa81 napisała:
        > Nigdy nie pojmę niektórych kobiet

Nie pojmuje się niektórych rzeczy dopóki samej nie doświadczy się tegoż samegowink
        • imasumak Re: Zdrada 30.01.11, 12:24
          Doświadczyłam kiedyś przemocy domowej i zdrady. Zaręczam, że przemoc jest gorsza i nie do wybaczenia. Poza tym autorka ma dzieci, jej obowiązkiem jest je chronić przed takim ojcem.
    • czar_bajry Re: Zdrada 28.01.11, 20:11
      jak dla mnie to troll.
    • claudel6 Re: Zdrada 30.01.11, 01:02
      jeśli nie jestes trollem to poszukaj porady tu:
      forum.gazeta.pl/forum/f,615,Pomocne_emamy.html
    • baltycki Re: Zdrada 30.01.11, 12:13
      Wszystkie rady typu.. uciekaj.. wyrzuc do kosza.
      Panie nawet nie zainteresowaly sie, czy masz dokad uciekac.
      Tylko spokojnie, spokojnie.. zastanow sie, co rozwod zmieni? Maz wyprowadzi sie? Ty wyprowadzisz sie? Masz dokad?
      Moze najpierw pare sprecyzujmy.
      Czyje mieszkanie/dom?
      Masz dokad wyprowadzic sie?
      Maz wyplacalny? Komornik bedzie mial z czego sciagac?

Pospiech wskazany przy lapaniu pchel.
      Przygotuj sie, zbieraj dowody, ze to z jego winy rozpadlo sie malzenstwo.. i to nie chodzi o ambicje ale o alimenty dla Ciebie.
      > raz mnie uderzył gdy trzymalam na recach syna najmlodszego
      Wzywaj policje.
      > wybił szybe w regale
      Wzywaj policje
      > wszystko przy dzieciach one widzały jak ich ojciec wpadł w szal gdy był pijany
      Wzywaj policje
      >maz zaczał naduzywac alkohol ,
      Wzywaj policje nawet gdy bedzie spokojny.. klam.. i mow, ze boisz sie bo Ci grozil..
      >dowiedzałam sie ze mnie zdradza z dziewczyna brata
      Postaraj sie o dowody.. moze brat pomoze?. Tu chodzi o pieniadze dla Ciebie!.

Nie walcz na oslep, nie uciekaj.. starannie przygotuj sie do bitwy.
    • zebra12 Re: Zdrada 30.01.11, 12:24
      No ja Ci poradzę rozwód. Sama się rozwiodłam, gdy dzieci miałam w wieku Twoich. Też mam 3 dzieci. Jestem juz przeszło 2 lata po rozwodzie i zyję. Dasz sobie radę, ale najważniejsze byś miała pracę! Ja pracuję od 10 lat i miałam jedynie przerwę na macierzyński przy najmłodszym dziecku.
      Praca to podstawa. Zawaliłaś, że do teraz byłaś na utrzymaniu męża. To da się zmienić, ale bierz się za to już!
      Dodam, że mój eks zachowywał się podobnie z tą różnicą, że nie po pijaku, bo nie pił...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka