Dodaj do ulubionych

Ile wydajecie w PL na niemowlaki?

18.02.11, 23:28
Podliczylam dzisiaj - na moja roczna corke wydaje ok 130 funtow na 4 tyg (nie licze ubran i zabawek). Tyle wydaje na jedzenie, mleko, pampersy i chusteczki. W PL powinnam wiec wydac na to samo okolo 607 zl bez gadzetow, kosmetykow, zabawek, ubranek. Zgadza sie?
Obserwuj wątek
    • krapheika Re: Ile wydajecie w PL na niemowlaki? 18.02.11, 23:35
      Wydasz drozej, bo w Polsce wszystkie dziecece bajery dobrych firm sa duzo drozsze.Nigdy nic nie kupuje dzieciowi w PL.
      • mamaemmy Re: Ile wydajecie w PL na niemowlaki? 18.02.11, 23:37
        Liczyłam ile wydaje,jak Em była malutka i wyszło mi ok 600zł-tyle,że to było ponad 5 lat temu
        • imasumak Re: Ile wydajecie w PL na niemowlaki? 18.02.11, 23:43
          Liczyłam ile wydaje,jak Em była malutka i wyszło mi ok 600zł-tyle,że to było ponad 5 lat temu

U mnie było podobnie, z tym że 7 lat temu. Nie liczę zabawek, ubranek i akcesoriów typu elektroniczna niania, podgrzewacz itp.
          Te około 600 PLN obejmowało pampersy, chusteczki do pupy, kosmetyki, słoiczki z obiadkami, soczki itp. Potem gdy doszło jeszcze mleko modyfikowne, było jeszcze drożej wink
          • niezwykladziewczyna sueellen przepraszam, ale muszę 18.02.11, 23:59
            Ima jak to się robi że zamiast całego linku masz kliknij i wychodzi to co u mnie.
            • imasumak Re: sueellen przepraszam, ale muszę 19.02.11, 00:07
              przed "kliknij" wpisujesz , a po

oczywiście bez spacji i przecinków
              • imasumak Re: sueellen przepraszam, ale muszę 19.02.11, 00:08
                Ha ha, nie wyszło mi wink
                Słuchaj po prostu weź kliknij na mój post, tak jakbyś chciała opisać i skopiuj sobie do sygnaturki mój link w całości.
                • niezwykladziewczyna Re: sueellen przepraszam, ale muszę 19.02.11, 00:13
                  Dzięki Ima. smile
                • niezwykladziewczyna Re: sueellen przepraszam, ale muszę 19.02.11, 00:37
                  Nie wyszło mi.
                • yenna_m Re: sueellen przepraszam, ale muszę 19.02.11, 22:07
                  Tez sie podlaczylam do linka smile
            • sueellen Re: sueellen przepraszam, ale muszę 19.02.11, 00:10
              Miedzy tematem a polem do pisania postu masz 5 przyciskow B iU IMG i URL. Piszesz "kliknij", zaznaczasz ten wyraz dwukrotnie klikajac na niego myszka, klikasz przycisk URL i tam wklejasz swoj link. Ok i gotowe.
              • niezwykladziewczyna Re: sueellen przepraszam, ale muszę 19.02.11, 00:36
                Rozpracowywuje to, co do mnie napisałaś.
        • andaba Re: Ile wydajecie w PL na niemowlaki? 18.02.11, 23:45
          600 zł bez zabawek ubrań i kosmetyków? A na co?

Pampersy 60zł, mleko niech będzie że 8x 15 (nie wiem ile kosztuje paczka modyfikowanego, niech będzie że 15 zł) = 120zł. Jabłka 10 zł, marchewka 5 zł, ziemniaki 3 zł, mięso 20 zł.

230 zł maksimum.
          • krapheika Re: Ile wydajecie w PL na niemowlaki? 19.02.11, 00:00
            Zalezy jakie mlekotongue_out mleko mojego syna kosztowalo 30euro dziennie, w Pl ceny tego mleka podobne wiec kolo 90zeta dziennie.
            • andaba Re: Ile wydajecie w PL na niemowlaki? 19.02.11, 00:03
              Myślałam, ze mówimy o zdrowyym niemowlaku, jak chore, to wiadomo, że koszty rosną koszmarnie.
          • zuzanka79 Re: Ile wydajecie w PL na niemowlaki? 19.02.11, 00:05
            andaba napisała:

> 600 zł bez zabawek ubrań i kosmetyków? A na co?
            >
            > Pampersy 60zł, mleko niech będzie że 8x 15 (nie wiem ile kosztuje paczka modyfi
            > kowanego, niech będzie że 15 zł) = 120zł. Jabłka 10 zł, marchewka 5 zł, ziemnia
            > ki 3 zł, mięso 20 zł.
            >
            > 230 zł maksimum.

Po co mleko jak można cyckiem wink
            Jeszcze taniej big_grin
          • sueellen Re: Ile wydajecie w PL na niemowlaki? 19.02.11, 00:06
            Pampersy kupowane w wiekszych ilosciach w Tesco w uk 0.19 funtow za szt czyli okolo 30 funtow miesiecznie, chusteczki pampers sensitive okolo 20 funtow miesiecznie, opakowanie mleka £8.97 czyli 36 funtow miesiecznie do tego mleko w kartonikach £0.64 szt, kupuje ok 15 miesiecznie, sloiczki, soczki, warzywka, owoce, chrupki, mieso kupuje z gornej polki. Razem ok 130 funtow
            • 18_lipcowa1 Re: Ile wydajecie w PL na niemowlaki? 19.02.11, 10:24
              chusteczki pampers sensitive okolo 20 funtow miesie
              > cznie,

jezu ile ty tego zużywasz....
              • sueellen Re: Ile wydajecie w PL na niemowlaki? 19.02.11, 11:16
                no ok, zuzywam duzo bo ni tylko do pupysmile wycieram tym raczki na spacerze, nawet stol jak nie mam nic pod reka.
                • 18_lipcowa1 Re: Ile wydajecie w PL na niemowlaki? 19.02.11, 14:17
                  sueellen napisała:

> no ok, zuzywam duzo bo ni tylko do pupysmile wycieram tym raczki na spacerze, nawe
                  > t stol jak nie mam nic pod reka.

aha to warto było zauważyć że uzywasz tego do sprzątania
                  bo ja w uk wydawałam na 6 paki pampersa około 5 funtów w promocjach
                  i miałam kilka miesiecy
                  wiec sie zdziwiłam
                  i
                • krapheika Re: Ile wydajecie w PL na niemowlaki? 19.02.11, 15:12
                  chusteczki pampersa sa malo wydajne, bo male, duzo lepsze sa Penatena sensitiv i euro tansze od pampersowych. Natomiast pieluchy to tylko pampersy activ fit, dla mnie zadna inna marka nie jest tak dobra jak te.
            • meganoddy 20 funtow na same chusteczki????? 19.02.11, 14:46
              ja kupuje zawsze na promocjach tak aby za paczke wychodzilo mi 1f
              czyli za te 2 dychy mam 20 paczek chustek!
              chyba caly dom bym musiala nimi wytrzec, a nie jeden maly tyleczek, zeby to zuzyc w miesiac
              mi nawet 1 paczka na tydzien nie schodzi, czyli jakies 3 na miesiac, co daje 3 funty, nie 20
              lol
              • sueellen Re: 20 funtow na same chusteczki????? 19.02.11, 16:54
                No ja rownież, kupuję głównie w tesco wielopaki
                • 18_lipcowa1 Re: 20 funtow na same chusteczki????? 19.02.11, 17:42
                  sueellen napisała:

> No ja rownież, kupuję głównie w tesco wielopaki

rok temu przywiozłam z Uk kilka takich kilkupakow
                  pamietam ze byly pakowane po 6 i kosztowaly mniej niz 5 funtow
                  tutaj kupuje dwupaki za 6-7 zl i styka na wiecej niz miesiac
                  • atrapcia Re: 20 funtow na same chusteczki????? 19.02.11, 20:56
                    O, a można wiedzieć gdzie kupujesz te dwupaki? Bo ja za paczkę chusteczek z Biedronki płacę 4zł (chyba że promocja i 4-pak za 12zł). tongue_out
                    • 18_lipcowa1 Re: 20 funtow na same chusteczki????? 19.02.11, 21:54
                      atrapcia napisała:

> O, a można wiedzieć gdzie kupujesz te dwupaki? Bo ja za paczkę chusteczek z Bie
                      > dronki płacę 4zł (chyba że promocja i 4-pak za 12zł). tongue_out

w rossmanie są czasem promocje takie
                      • atrapcia Re: 20 funtow na same chusteczki????? 20.02.11, 07:51
                        Dzięki smile Pogonię faceta, blisko ma z pracy tongue_out
          • imasumak Re: Ile wydajecie w PL na niemowlaki? 19.02.11, 00:19
            No nie wiem, u nas szło od 5 do 8 pampersów na dobę, w sumie dawało to jak sobie przypominam 3 albo i więcej dużych paczek na miesiąc. Paczka chusteczek nivea sensitve kosztowała 10- 12 PLN, w miesiącu zużywało się 6-7 opakowań.
            Zupek nie gotowałam, tylko kupowałam słoiczki. Gdy młoda miała około 10 miesięcy zaczęła pić mleko modyfikowane, opakowanie Bebilonu, które wystarczało na około 10 dni, kosztowało ponad 30 PLN. Do tego bobofruty, jakieś biszkopciki, chrupki kukurydziane, kaszki, owoce i wychodziło 600 PLN jak nic, zanim jeszcze wprowadziłam mleko modyfikowane. Potem było coraz więcej.
    • niezwykladziewczyna Re: Ile wydajecie w PL na niemowlaki? 18.02.11, 23:44
      Mleko, kaszki, pieluchy, chusteczki, słoiki: ok 500-600zł miesięcznie.
      Chcesz wrócić do kraju?
      • sueellen Re: Ile wydajecie w PL na niemowlaki? 19.02.11, 00:16
        Nieeee. Angielskie pieniazki sa jednak fajniejsze tongue_out
        • niezwykladziewczyna Re: Ile wydajecie w PL na niemowlaki? 19.02.11, 00:32
          Wiem, ,wiem, bardziej wartościowe;P
    • mathiola chyba was 19.02.11, 00:41
      powaliło. Na co ta kasa idzie??? TYLE kasy????
      Dwójka mnie tyle nie kosztowała jednocześnie, o czym wy piszecie??
      • andaba Re: chyba was 19.02.11, 00:44
        mathiola napisała:

> powaliło. Na co ta kasa idzie??? TYLE kasy????
        > Dwójka mnie tyle nie kosztowała jednocześnie, o czym wy piszecie??

No właśnie.
      • imasumak Re: chyba was 19.02.11, 00:44
        Oj nie denerwuj się, wymieniłam co ile mniej więcej kosztowało. Pewnie można było taniej, ale ja wolałam wygodniej.
        • krapheika Re: chyba was 19.02.11, 01:07
          Sa pampersy i pampersy, jest mleko i mleko, chusteczki i chusteczki, jedzenie i jedzenie.Jeden woli markowy produkt, inny tani, trzeci szuka taniego i markowego.Ja tam wydaje mniej na podstawy, ale tu gdzie mieszkam jest taniej niz w pl.pampersy tansze, chusteczki tansze, mleko refundowane itd.
        • mathiola Re: chyba was 19.02.11, 21:32
          Ja się nie denerwuję, ja się dziwię.
          Ale już wiem - bo ja dzieciom to ten... gotowałam smile No i karmiłam piersią.
          Wydatki kończyły się na pampersach i chusteczkach, jeśli nie wliczamy zabawek i gadżetów.
          Później doszło mleko, Bebilon pepti, bo alergiczne były, ale on jest refundowany i też fortuny na to nie traciłam.
          • truscaveczka Re: chyba was 20.02.11, 09:33
            Się podpiszę, mogięęęęęęęęę?
            600 zł to jest dla mnie bezsensowna rozrzutność - karmię piersią, dzieliłam się jedzeniem, kupowałam pieluchy i nieco ciuchów czy jakichś zabawek. I wychodziło o niebo mniej.
      • niezwykladziewczyna Re: chyba was 19.02.11, 01:12
        Same obiady słoikowe plus desery słoikowe = 200 zł miesięcznie, to było rok temu.
      • 18_lipcowa1 Re: chyba was 19.02.11, 10:24
        mathiola napisała:

> powaliło. Na co ta kasa idzie??? TYLE kasy????
        > Dwójka mnie tyle nie kosztowała jednocześnie, o czym wy piszecie??

zgadza się
    • jul-kaa Re: Ile wydajecie w PL na niemowlaki? 19.02.11, 01:13
      Duuużo mniej. Najwięcej wydaję na ubezpieczenie prywatne (140zł), potem na mięso z ekosklepu (wiem, wiem...). Pieluchy mam wielo, mleko z piersi, chustek nie używam. Pampersy tylko na noc i na dłuższe wyjścia (jakieś 40szt/m-c). Jedzenie sama gotuję. Dochodzi proszek i prąd do prania smile
      • czar_bajry Re: Ile wydajecie w PL na niemowlaki? 19.02.11, 01:58
        Ja wydawałam fortunę na mojego, był butelkowy- słoiczkowy a to do tanich nie należysmile
        do tego pieluchy, kosmetyki i inne pierdy czasami się zastanawiała kiedy z torbami pójdętongue_out

• agazagie Re: Ile wydajecie w PL na niemowlaki? 19.02.11, 10:16
      Mleko (nutramigen - 20 puszek), pampersy (active baby - 2 op. giant) i chusteczki (dzidziuś - 4op.) - ok. 300zł/m-c.
    • 18_lipcowa1 Re: Ile wydajecie w PL na niemowlaki? 19.02.11, 10:20
      sueellen napisała:

> Podliczylam dzisiaj - na moja roczna corke wydaje ok 130 funtow na 4 tyg (nie l
      > icze ubran i zabawek). Tyle wydaje na jedzenie, mleko, pampersy i chusteczki. W
      > PL powinnam wiec wydac na to samo okolo 607 zl bez gadzetow, kosmetykow, zabaw
      > ek, ubranek. Zgadza sie?

Ja kupuję jakieś 2-3 paczki pieluch miesięcznie. Do tego kilka słoiczków, tak by były awaryjnie albo na zasadzie dodawania papkowanych owoców do kaszy bo inaczej nie je.
      Do tego 2 paczki chusteczek, ale zużywam mniej bo po kupie dziecko myję a nie wycieram.
      Na szczęscie mleka modyfikowanego nie kupuję.
      Zabawki kupuje dobre firmowe ale używane.
      Ubrania różne - i nowe i używane jak ładne i unikatowe.
      Ale 607 zł na pewno nie wydaję na dziecko miesięcznie, myślę że sporo mniej.
    • ozlem Re: Ile wydajecie w PL na niemowlaki? 19.02.11, 14:10
      Jakies 300-350pln/mc. Bez szczypania sie ale tez bez kupowania bog wie czego
      • baltycki No proszę:-) 19.02.11, 14:54
        No proszę, jakie te dzieciaczki tanie..
        Ale do sądu kosztorys utrzymania dziecka na 1.200-1.500 wink)))))))
        • 18_lipcowa1 Re: No proszę:-) 19.02.11, 14:59
          baltycki napisał:

> No proszę, jakie te dzieciaczki tanie..
          > Ale do sądu kosztorys utrzymania dziecka na 1.200-1.500 wink)))))))

Małe dzieciaczki są tanie.
          M A Ł E. N I E M O W L A K I.
          Potem to już trzeba dodawać koszt rozrywek, kin, teatrzyków, składek przeróżnych, opieki , wycieczek itp.
          • 18_lipcowa1 Re: No proszę:-) 19.02.11, 15:00
            > Małe dzieciaczki są tanie.
            > M A Ł E. N I E M O W L A K I.
            > Potem to już trzeba dodawać koszt rozrywek, kin, teatrzyków, składek przeróżnyc
            > h, opieki , wycieczek itp.

Aha i dodam, ze zdrowe. Z D R O W E. Czyli nie wymagające leków, specjalnej diety, rehabilitacji itp.
        • ozlem Re: No proszę:-) 19.02.11, 15:01
          1.200-1.500 to pewnie wliczajac calodobowa opieke i ewentualnie nianie. Zarcie i pampersy to nie wszystko.
        • sueellen Re: No proszę:-) 19.02.11, 16:58
          Jesli doliczysz ubrania, zabawki potem rozrywkę, spokojnie wyjdzie ci i 2000. Niemowlakom całą garderobe wymienia sie średnio co 3 miesiace...
          • 18_lipcowa1 Re: No proszę:-) 19.02.11, 17:43
            sueellen napisała:

> Jesli doliczysz ubrania, zabawki potem rozrywkę, spokojnie wyjdzie ci i 2000.

nie. no bez przesady

N
            > iemowlakom całą garderobe wymienia sie średnio co 3 miesiace...

tu tez sie nie zgodze
            choc moze zalezy od niemowlaka
          • baltycki Re: No proszę:-) 19.02.11, 18:07
            sueellen napisała:

> Jesli doliczysz ubrania, zabawki potem rozrywkę, spokojnie wyjdzie ci i 2000. N
            > iemowlakom całą garderobe wymienia sie średnio co 3 miesiace...

A po tem sprzedaje sie na Allegro
            • sueellen Re: No proszę:-) 19.02.11, 20:57
              sprzedaje albo i nie. Ja nie sprzedalam ani jednej rzeczy po moim dziecku.
            • claudel6 Re: No proszę:-) 19.02.11, 23:50
              samo sie sprzedaje? wszystko samo sie robi, nie?
        • czar_bajry Re: No proszę:-) 19.02.11, 22:02
          nie samym jedzeniem i pieluchami dziecko żyje.
          Dla sądu dochodzi jeszcze:
          ubranie, kosmetyki, zabawki, witaminy,leki, oraz energia elektryczna,woda,gaz itp.
          nie wiedziałeś???????

no ale sknery co na własne dziecko kasy żałują to tak mają że nie wiedzą...
          • baltycki Re: No proszę:-) 19.02.11, 22:13
            czar_bajry napisała:

> nie samym jedzeniem i pieluchami dziecko żyje.
            > Dla sądu dochodzi jeszcze:
            > ubranie, kosmetyki, zabawki, witaminy,leki, oraz energia elektryczna,woda,gaz i
            > tp.
            > nie wiedziałeś???????

Alez wiem, wiem..
            i polowa czynszu
            i polowa pralki,
            i polowa telewizora.
            i polowa ...
            .........
            Koszty matki zmniejszaja sie o polowe, mozna przerzucic na dziecko, na alimenty, na ojca dziecka wink
    • lilly_about Re: Ile wydajecie w PL na niemowlaki? 19.02.11, 14:36
      W życiu tyle nie wydaje, zwłaszcza, jeśli nie liczysz ubranek.
    • lolinka2 Re: Ile wydajecie w PL na niemowlaki? 19.02.11, 14:55
      bez ubrań, zabawek i leków, jak podsumowałam sobie aktualne ceny to na jedzenie, pieluchy, chusteczki wychodzi mi 450 PLN.
      • claudel6 Re: Ile wydajecie w PL na niemowlaki? 19.02.11, 23:51
        u nas podobnie
    • 3onbingo Re: Ile wydajecie w PL na niemowlaki? 19.02.11, 17:38
      Oj, bez przesady. 600 to ja nie wydaje nawet na siebie, a jestem dużo bardziej żarłoczna i zużywam więcej wacików, kremików i płynów do kąpieli (to zamiast pampersow i chusteczekbig_grin)

400max
    • prigi Re: Ile wydajecie w PL na niemowlaki? 19.02.11, 17:56
      zdecydowanie mniej. jakieś 300zł (pieluchy pampers, mleko bebilon, chusteczki nivea, słoiczki, soki). roczne dziecko zdecydowanie zużywa mniej tych produktów niż kilka miesięcy wcześniej.
    • magdakingaklara ok. 600 zł 19.02.11, 21:03
      Generalnie w tej chwili juz nie wydaje duzo. Koszty ktore ponosze tylko na nia (ma 20 m-c) to:
      - pampersy pampers (ok. 100 szt m-c bo juz wola siusiu) wiec koszt ok. 90 zł;
      - mleko m. (bebiko ok. 12 szt na m-c) wiec 240 zł;
      - żłobek ok. 250 m-c;
      - 2 paczki husteczek do żłobka (w domu nie uzywam);

Soczki nie kupuje bo nie pije ich tylko wode, owoce je swieze nie z sloiczkow (czasem zje ale to 1 na tydzien albo w podrozy), chusteczek nie uzywam, słodyczy nie lubi, szczepienia dodatkowe juz odpadly bo zostala zaszczepiona na co chcialam zaszczepic, nie choruje wiec lekow nie kupujemy (tran i probiotyki tylko), je w żłobku (sniadanie i obiad i podwieczorek) wiec w domu je generalnie owoce i kolacje i weekend.

Generalnie dziecko juz w tej chwili bardzo mało malo mnie kosztuje.
      • agazagie Re: ok. 600 zł 19.02.11, 22:00
        Pytanie było o niemowlaki. 20-miesięczne dziecko już się raczej do niemowlaków nie zalicza.
        • magdakingaklara Re: ok. 600 zł 19.02.11, 22:02
          Pytajaca tez nie ma niemowlaka bo ma juz ponad roczne dziecko.
        • 18_lipcowa1 Re: ok. 600 zł 19.02.11, 23:47
          agazagie napisała:

> Pytanie było o niemowlaki. 20-miesięczne dziecko już się raczej do niemowlaków
          > nie zalicza.

ale roznicy miedy niemowlakiem a 13-20 miesieczniakiem nie ma za bardzo
          tez pieluchy, tez chusteczki, tez zabawki, ubrania, mleko
        • magdakingaklara Re: ok. 600 zł 19.02.11, 23:52
          biorac pod uwaze roczne me dziecko to koszta byly by te same.
          Odeszedl by koszt zlobka bo nie chodzila w tym wieku ale ponosilam koszta dodatkowe szczepien wiec w sumie sie wyrownuja koszt 12 m-c dziecka a 20 m-c
    • zani1984 Re: Ile wydajecie w PL na niemowlaki? 19.02.11, 21:34
      ok 400zl, bez ubranek, zabawek, i bez chorob
    • triss_merigold6 Re: Ile wydajecie w PL na niemowlaki? 19.02.11, 21:51
      O ile dobrze pamiętam to moje niemowlę na mleku modyfikowanym i słoiczkach kosztowało jednak znacznie mniej niż przedszkolak czy sześciolatek. Płaciłam za część szczepionek, bo chciałam te lepsze.
      • imasumak Re: Ile wydajecie w PL na niemowlaki? 19.02.11, 22:10
        A to bezdyskusyjnie - same opłaty za przedszkole w Wawie pewnie tyle wynoszą, albo i więcej.
        • triss_merigold6 Re: Ile wydajecie w PL na niemowlaki? 19.02.11, 22:12
          ŁĄcznie z zajęciami dodatkowymi, składkami, zdjęciami grupowymi, teatrzykiem etc. płaciłam miesięcznie około 450 zł za przedszkole publiczne.
        • agni71 Re: Ile wydajecie w PL na niemowlaki? 20.02.11, 13:21
          imasumak napisała:

> A to bezdyskusyjnie - same opłaty za przedszkole w Wawie pewnie tyle wynoszą, a
          > lbo i więcej.

Nie pleć. W podwarszawskiej miejscowości płacę ok. 350 zl za przedszkole.
    • franczii Re: Ile wydajecie w PL na niemowlaki? 20.02.11, 08:32
      O kurcze zdziwilam sie, ze chusteczki moga kosztowac tyle zeby je wyszczegolniac w glownych wydatkach na niemowlaka. To ja widac oszczedzilam bo tylki moich synow nie tolerowaly chusteczek i mylam woda i mydlem od poczatku.
      U mnie takim najwiekszym wydatkiem to bylo mleko modyfikwane. Karmilam piersia ale przez 2 miesiace musialam dokarmiac modyfikowanym bo moim sie nie najadal. A ze po zwyklym strasznie ulewal to kupowalam specjalne, tygodniowy zapas 30 euro. Pampersow i sloiczkow nie pamietam jako obciazenie. Nawet z mezem rozmwialismy na ten temat, ze wszyscy tak jojcza, ze niemowlaki strasznie kosztuja.
    • guderianka Re: Ile wydajecie w PL na niemowlaki? 20.02.11, 09:52
      600zł ? Moja córa (5lat temu)-'kosztowała" nas co miesiąc max 300zł-wliczając w to pieluchy ale też jedzenie , zabawki, ubrania. Pieluchy -nie pampersy, z czasem ich zużycie bylo coraz mniejsze, mleko modyfikowane od 7mca ale wtedy też jadła "ludzkie'jedzenie -robione przeze mnie zupy i warzywa (koszt naprawdę minimalny).
      • magdakingaklara Re: Ile wydajecie w PL na niemowlaki? 20.02.11, 13:34
        600 zł z opłata za żłobek.
    • aga_i_oli Re: Ile wydajecie w PL na niemowlaki? 21.02.11, 00:10
      Syn co prawda starszy bo 21miesięcy:
      - 900zł - żłobek
      - 400 - niania (choroby)
      - 70zł - leki
      - pampersy - 4*26 = 104
      - chusteczki - 5*6 = 30
      - kaszki - 6*6 = 36
      - soczki - 2,5*31 = 77,50
      - woda - 8*4 = 32
      - mięsko/warzywa/pieczywo/jogurty/ser/szynka - 200zł
      = 1849,50zł bez zabawek i ubrań - nie opłaca mi się pracować.
      • aga_i_oli Re: Ile wydajecie w PL na niemowlaki? 21.02.11, 00:13
        I jeszcze mleko - 12*13,49 = 161,98
        RAZEM = 2011,38 (bez zabawek, i ubrań)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka