Dodaj do ulubionych

Czy iść do Sądu Pracy

24.02.11, 11:59
Dzisiaj dostałam wypowiedzenie. Umowa była na czas nieokreślony. Jako powód wypowiedzenia pracodawca podał zatajenie prtzeze mnie nie ukończenia stażu wymaganego w zawodzie. Ten staż skończę na początku marca wiec i tak odejde ze skonczonym stażem bo wypowiedzenie kończy mi się 11 marca. Nie zatajałam na rozmowie kwalifikacyjnej tego faktu mówiłam że zosytało mi 2 mies stażu. Czy iść do Sądu Pracy. Z jednej strony jestem wdzieczna że umozliwiono mi dokończenie stażu a z drugiej wkurzona po po 3 mies pracy znowu na bezrobociu mam nadzieję krótkim a wynajmije pokoj wiec mam opłaty Co byście zrobili iść do sadu pracy Mam na to tydzień
Obserwuj wątek
    • nisar Re: Czy iść do Sądu Pracy 24.02.11, 12:08
      Iść. Jak najbardziej.
    • matsuda ale na jakiej podstawie do sądu? 24.02.11, 12:09
      co to za staż, jakie wymagania przy naborze do pracy? Tyle napisałaś, że wróżyć nikt nie potrafi.
    • katarzyna.12345 Re: Czy iść do Sądu Pracy 24.02.11, 12:13
      Siedze w pracy Mam chodzic tu do środy 2 marca potem zaległy urlop do 11 marca Czy iść do sądu kurcze ja mowilam że jestem na stazu, No to moja sytuacja i tak teraz lepsza jestem po stazu No ale powód wypowiedzenia jest niezgodny z prawdą
      • c2h6 Re: Czy iść do Sądu Pracy 24.02.11, 12:19
        katarzyna.12345 napisała:

> Siedze w pracy Mam chodzic tu do środy 2 marca potem zaległy urlop do 11 marca
        > Czy iść do sądu kurcze ja mowilam że jestem na stazu, No to moja sytuacja i tak
        > teraz lepsza jestem po stazu No ale powód wypowiedzenia jest niezgodny z prawd
        > ą

Jeżeli dasz radę coś na tym ugrać finansowo to idź. Jeżeli chodzi tylko o zasadę to szkoda prądu.

Chociaż zaraz. Taki powód rozwiązania umowy może się potem za Tobą wlec, to lepiej coś z nim zrób. kandydat który ma w papierach że coś "zataił" to nie jest ktoś kogo by się chciało zatrudnić.

• kozica111 Re: Czy iść do Sądu Pracy 24.02.11, 12:24
      Poszłabym ponegocjować rozwiązanie umowy za porozumieniem stron.Co im szkodzi, nic.
    • katarzyna.12345 Re: Czy iść do Sądu Pracy 24.02.11, 12:26
      Jestem technikiem farmacji Staż to okres 2 lat pracy po których nabywa się prawo samodzielnego wykonywania zawodu. W grudniu brakowało mui 2 i pol mies do konca stazu, o czym poweidzialam na rozmowie. Obecnie od poczatku marca bede technikiem farmacji samodzielnym po stazu i latwuej znajde prace.
      • katarzyna.12345 Re: Czy iść do Sądu Pracy 24.02.11, 12:34
        No nic do srody pracuje a potem intensywne szukanie Ale jes mi smutno buu jeszcze do 15
    • katarzyna.12345 Re: Czy iść do Sądu Pracy 24.02.11, 14:13
      Właśnie dowiedziałam się że na moje miejsce została przyjęta nowa dziewczyna Czyli gdyby likwidacja stanowiska pracy nie wchodzi w grę
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka