Dodaj do ulubionych

Spis - wersja krótsza

02.04.11, 08:07

Miałyście tam pytanie o wyznanie?
Ja nie miałam, a TVN24 twierdzi, że w wersji skróconej powinno być.
Szczerze powiem - specjalnie po to wypełniłam ten formularz, żeby zaznaczyć BRAK WYZNANIA i dać odpór fałszywej statystyce przyjmującej liczbę 96% katolików w Polsce. A tu nie ma takiego pytania.
Cios normalnie sad
Obserwuj wątek
    • umathurman Re: Spis - wersja krótsza 02.04.11, 08:16
      ja tez z tego powodu byłam rozczarowana
    • kai_30 Re: Spis - wersja krótsza 02.04.11, 08:42
      W ogóle dziwny ten spis - ja robiłam niby wersję pełną, ale pytania były wyłącznie o zamieszkanie (od kiedy pod tym adresem itp) i "narodowościowe". Najbardziej uśmiałam się podając odpowiedzi w imieniu niespełna dwulatka - np czy czuje się Polakiem wink
      • mancipi Re: Spis - wersja krótsza 02.04.11, 08:51
        miałam tak samo jak ty-tez niby pełna, a tylko weryfikacja miejsca zamieszkania i narodowości sad a tak bardzo chciałam podać nowe dane o wykształceniu, jak był poprzedni spis to byłam przed ostatnim egz na maturze i musiałam podać podstawowe i co na kolejne 10 lat takie zostanie... aczkolwiek muszę powiedzieć ze chłopaki są przygotowane bo jak podałam że nie mieszkam pod adresem zameldowania, to od razu wskazali gdzie jest to inne
        • gagunia Re: Spis - wersja krótsza 02.04.11, 09:00
          Bo badanie pełne zawiera tylko pytania dot. zamieszkania, narodowości. Pytania szczegółowe zawiera badanie reprezentacyjne.
    • wuika Re: Spis - wersja krótsza 02.04.11, 08:50
      No ja też miałam króciutką wersję. Aż szkoda. Zajęło mi to aż trzy minuty - wraz z założeniem konta.
      • ylunia78 Re: Spis - wersja krótsza 02.04.11, 09:00
        Ja słyszałam w tv,że mają być pytania o wyznanie,ale nie ma obowiązku odpowiadania na nie.
        Hm?Tylko po co pytanie,jak nie musze na nie odpowiadać?uncertain
    • morgen_stern Re: Spis - wersja krótsza 02.04.11, 09:14
      Ja też żałuję, że nie mogłam odpowiedzieć na pytanie o wyznanie.
    • minedis Re: Spis - wersja krótsza 02.04.11, 14:08
      poczulam ogromny zawod, ze nie moglam odpowiedziec na pytanie o wyznanie.
      mialam ankiete krotka niestety, ale jak widze ta dluzsza tez do tylka wink
    • spicy_orange Re: Spis - wersja krótsza 02.04.11, 14:12
      ja chciałam bardzo wpisać w ankiecie 2 rzeczy: brak wyznania i przynależność narodowościowa: Autonomia Śląska smile ale niestety nie wysłałam w końcu ankiety bo za dużo w niej mam niejasności (badanie reprezentacyjne mi się trafiło).

rozpisze się trochę, może mi pomożecie:

1. po zalogowaniu wyskoczyło mi trochę danych o mnie a wśród nich to, że mam meldunek stały u rodziców (prawda)
      2. po wpisaniu, że mieszkam poza miejscem zameldowania dostałam prośbę o podanie adresu i wysłało mnie do ankiety o miejscu zamieszkania. I tu problem-wypełniłam z trudem dane o metrażu i własności (musiałam się posiłkować umową), pokazało się że jestem głównym "lokatorem" i poprosiło o wskazanie osób zamieszkujących ze mną. Nie ma nikogo takiego, więc zakończyłam ankietę o mieszkaniu i przeszłam do danych o mnie (10stron - pytania o wiarę o pracę za granicą, o pracę w Polsce, wykształcenie itp).
      3. Niestety kiedy próbowałam zakończyć i zapisać dostałam ostrzeżenie, że nie podałam wszystkich osób zameldowanych w tym mieszkaniu przy spisie :o Dostałam podpowiedź o osobach zameldowanych - pokazał mi się właściciel mieszkania u którego wynajmuję big_grin dostałam ostrzeżenie że jak go nie dodam to przyjdzie do mnie rachmistrz po informacje uzupełniające :o
      4. Nie wiem co oni oczekują-że miałam go podać i wypełniać o nim ankietę skoro koleś jest za granicą i widziałam go raz w życiu? big_grin
      5. Zauważyłam, że przy moim nazwisku dla lokalu który wynajmuję pisze: zameldowanie stałe - pytam się jakim cudem, skoro moje zameldowanie stałe jest u rodziców, o czym było wiadomo zaraz po wejściu w formularz (patrz punkt 1). A może ta ankieta jest nie o moim mieszkaniu w którym mieszkam ale o tym gdzie jestem zameldowana i źle to wypełniłam? uncertain

wrzucam screena i proszę o komentarz osoby, które akurat nie mają nic lepszego do roboty, albo wiedzą i mnie poratują smile

img816.imageshack.us/i/narodowyspispowszechny1.jpg/
      ps. mogę wam zescreenowac pełny formularz badania reprezentatywnego jak chcecie (akurat mam leniwą sobotę wink)

• ewma Re: Spis - wersja krótsza 02.04.11, 14:38
        Oni tam niezły syf mają,mojemu mężowi wyskoczył adres zameldowania u rodziców z którymi nie mieszka od 13 lat !!!!
        Wychodzi na to ,że w naszym domu mieszkamy tylko we dwie z córką smile
        Facet od 13 lat ma stały meldunek w innym miejscu a oni tego nie zauważyli ???
        • iwles Re: Spis - wersja krótsza 03.04.11, 11:07

a jaki adres podał w Urzędzie Skarbowym? Wypelnial NIP z nowym adresem zameldowania ?
      • jaque Re: Spis - wersja krótsza 02.04.11, 14:53
        Miałam ten sam problem. Mimo, że wcześniej podawałam adres zameldowania i adres zamieszkania, i zaznaczałam, że wypełniam dla ZAMIESZKANIA, to wskakiwał mi ten kretyński meldunek.
        U mnie pomogło:
        - usuń osobę (czyli siebie)
        - dodaj osobę (czyli siebie) - i przy tym dodawaniu poza wersjami "meldunkowymi" jest też "mieszka stale" (przy czym męża musiałam dwa razy usuwać zanim meldunek raczył zniknąć wink).
        • spicy_orange Re: Spis - wersja krótsza 02.04.11, 15:11
          ooo, dzięki-spróbuję smile

tylko dalej nie wiem co z tym właścicielem zrobić. Jak go dodam jako zameldowanego to czy dostanę zestaw pytań o niego? Zresztą skąd mam wiedzieć że on faktycznie ma tu meldunek stały (tak mi podpowiada system)-koleś ma kilka mieszkań - przecież nie we wszystkich ma meldunek, a może akurat ma w innym swoim mieszkaniu a nie tym "moim" big_grin
        • spicy_orange Re: Spis - wersja krótsza 03.04.11, 11:01
          Udało się smile kliknęłam dwa razy na sobie-wyskoczyła edycja i zmieniłam na "mieszka stale". Próbowałam co się stanie, jak dodam właściciela mieszkania-poprosiło o PESEL więc odpuściłam i wysłałam tak jak jest. Teraz czekam na ten obiecany kontakt ze strony rachmistrza-chyba przyjdzie (jeśli już) bo telefonu kontaktowego nie podałam wink Szkoda tylko, że będzie to strata czasu, bo co ja mu mogę powiedzieć: nie wiem czy właściciel jest tu zameldowany, nie mam danych do kontaktu, dziękuję za wizytę, do widzenia. Szkoda, że w tym formularzu nie było miejsca na żadne uwagi dodatkowe-no ale widać tak musi być, że trzeba się wtłoczyć w ramy które są, nawet jak się do nich nie pasuje wink
    • count_zero Re: Spis - wersja krótsza 02.04.11, 14:36
      A ja, jak najbardziej odpowiadałam w formularzu na pytanie o wyznaniu - za siebie, męża i córkę.
      Ponieważ, Olu, wpisałam całej trójce brak wyznania, więc jest szansa, że trochę statystykę poprawiłam smile
      • irena.ochodzka Re: Spis - wersja krótsza 02.04.11, 15:29
        dziewczyny, a jak dopisać chłopa? tu tylko jest pytanie o małoletnich
        małż musi oddzielnie czy może z nami ?
        • yenna_m Re: Spis - wersja krótsza 02.04.11, 15:55
          ja chlopa spisalam oddzielnie
          dzieci podpielam pod siebie
    • yenna_m Re: Spis - wersja krótsza 02.04.11, 15:54
      spisalam cala rodzine
      niestety - formularz skrocony mi sie dostal
      a mialam nadzieje na bardzo szczegolowy (zahaczajacy prawie o zycie seksualne dzikich wink )
      a tu taki zonk wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka