Dodaj do ulubionych

swiecace adidaski

20.04.11, 10:17
Witam wszystkie mamysmile Czy moze ktoras z mam wie gdzie w Krakowie moge kupic synkowi takie adidaski ,ktore swieca podczas chodzenia?? Z gory dziekuje i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • krejzimama Re: swiecace adidaski 20.04.11, 10:22
      Są takie sprowadzana z Japoni. Pytaj o model Fukuyama.
      • asiatko5 Re: swiecace adidaski 20.04.11, 10:29
        A gdzie mam o nie pytac?? Myslalam tez nag jakims sklepem z obuwiem dzieciecym firmowym,a nie jestem Z Krakowa i nie orientuje sie gdzie taki sklep jest. A widzialam,ze z Reeboka takie swiecace wlasnie sa.Nie musze byc firmowe,wazne zeby efekt byl oszalamiajacy smile

• edelstein Re: swiecace adidaski 20.04.11, 10:38
          big_grin padlam i nie powstanesmile nie dosc, ze bezguscie totalne to jeszcze calkowity brak znajomosci historiibig_grin
          • majenkir Re: 20.04.11, 13:06
            edelstein napisała:
            > big_grin padlam i nie powstanesmile nie dosc, ze bezguscie totalne

Opanuj sie dziewczyno.... Co ma dzieciakowi kupic? Lakierki Gucci czy Prada?
            Ty chyba nie masz dzieci?
            • edelstein Re: 20.04.11, 16:45
              No raczej Ty nie masz dzieci skoro wybor butow konczy ci sie na swiecacych adidaskach i lakierkach od Gucciego i Pradytongue_out kazdy ma prawo do wlasnego zdamnia,dla mnie to bezguscie i w zyciu takiego czegos dziecku bym nie kupila.
              • ib_k Re: 20.04.11, 16:59
                edelstein napisała:
                >dla mnie to bezguscie i w zyciu takiego czegos dziecku bym nie kupila.

no cóż można powiedziećsad, żal...
                dla mnie zdecydowanie ważniejsze jest zadowolenie mojego dziecka niż moje własne odczucia estetyczne
                • anty_nick Re: 20.04.11, 20:02
                  muszę zgodzić się z edelstein.Ja też bym nie kupiła takich butów dziecku.Mój chce z Zygzakiem,ale mi sie strasznie nie podobają.Zresztą cena za podrzędne tego typu to ok 90zł,więc tym bardziej.
                  Poza tym,to na razie ja decyduję jakie buty kupuję dzieckusmile
                • edelstein Re: 20.04.11, 20:38
                  Mi sie zawsze wydawalo, ze to rodzice decyduja co dziecko nosi, a nie na odwrot.jesli mamusia gustuje w tandetnych rzeczach to i dziecko bedzie. Wielkie moje szczescie, ze moj syn lubi ubierac sie podobnie jak jego ojciectongue_out obaj nie nosza swiecacych adidaskow ani myszek mikitongue_out
                  • ib_k Re: 20.04.11, 21:00
                    edelstein napisała:

> Mi sie zawsze wydawalo, ze to rodzice decyduja co dziecko nosi, a nie na odwrot
                    > .jesli mamusia gustuje w tandetnych rzeczach to i dziecko bedzie. Wielkie moje
                    > szczescie, ze moj syn lubi ubierac sie podobnie jak jego ojciec:

jestem zupełnie pewna, że twój syn, o ile jest w odpowiednim wieku, skakałby z radości mając świecące buty czy rolki w podeszwach (jest to absolutnie bezpieczne i daje wielką frajdę, próbowałam) i gust tatusia nie ma tu nic do rzeczy
                    • edelstein Re: 20.04.11, 21:56
                      Krolestwo za pewnosctongue_out watpie, on woli rzeczy, ktore nie wygladaja jak z bazarutongue_out wybacz ale w moim otoczeniu nie ma dzieci zachwycajacych sie takim badziewiem.
                      • iwles Re: 20.04.11, 22:04

> on woli rzeczy, ktore nie wygladaja jak z bazar
                        > utongue_out wybacz ale w moim otoczeniu nie ma dzieci zachwycajacych sie takim badzie
                        > wiem.

widze, że aż cię korci, żeby nam wygłosić jakieś ciekawe wnioski, pewnie dotyczące przyszłości tychże jakże rózniących się bardzo od siebie dzieci. No to proszę, nie ograniczaj się, pisz śmiało.
                        • edelstein Re: 20.04.11, 22:28
                          To zle widzisz, czas zakupic okularytongue_out
                      • miliwati Re: 21.04.11, 10:07
                        edelstein napisała:

> Krolestwo za pewnosctongue_out watpie, on woli rzeczy, ktore nie wygladaja jak z bazar
                        > utongue_out wybacz ale w moim otoczeniu nie ma dzieci zachwycajacych sie takim badzie
                        > wiem.

Bujda. Dzieci mają to do siebie że podobają się im rzeczy "czadowe" i "odlotowe". Barbie, Spidermany i tak dalej. Wszystkie dzieci. Nieszczęsnymi wyjątkami sa tylko te, którym rodzice (i inni dorośli) sprali mózgi i zabili indywidualność żeby mieć małą kopię tatusia albo mamusi.

Owszem, kiczolubne zapędy dzieci trzeba moderować i nie kupować skrajnego badziewia na które nie może się patrzeć. Ale badziewie umiarkowane trzeba dziecku pozwolić mieć. Żeby sobie przepracowało zamiłowanie do różowości, żeby się dowiedziało na własnej skórze że ślitaśny kiczyk rozpada się błyskawicznie. I żeby wiedziało że rodzice je kochają także jak ma własne zdanie, a nie tylko wtedy kiedy się ubiera na wzór mamusi lub tatusia.

• ib_k Re: 21.04.11, 10:29
                          miliwati napisała:

....

sama bym lepiej tego nie napisałasmile

• edelstein Re: 21.04.11, 18:09
                          Pozostaje sie cieszyc, ze tu nie ma mody na swiecace butytongue_out za to jest bardzo fajna moda na neonowe kolory, wiec moj syn nosi sie trenditongue_out hmm co do tych "wszystkich" dzieci ja nigdy nie zachwycalam sie rzeczami, ktore kiedys na topie byly, krole lwy i inne dziwolagi.Wolalam rzeczy, ktorych nikt nie mialtongue_out
                    • rosapulchra-0 Re: 20.04.11, 22:29
                      ib_k napisała:

> jestem zupełnie pewna, że twój syn, o ile jest w odpowiednim wieku, skakałby z
                      > radości mając świecące buty czy rolki w podeszwach (jest to absolutnie bezpiecz
                      > ne i daje wielką frajdę, próbowałam) i gust tatusia nie ma tu nic do rzeczy

O! Rolki w podeszwach! Super sprawa! Moim dziewczynom kupiłam te buty 4 lata temu, miały ogromną frajdę, strasznie żałowały, że tak szybko im stopy urosły smile Adidasy (dla czepialskich się - obuwie sportowe tongue_out) świecące również miały, ale to było w ich okresie żłobkowo - przedszkolnym big_grin
          • rosapulchra-0 Re: swiecace adidaski 20.04.11, 19:56
            edelstein napisała:

> big_grin padlam i nie powstanesmile nie dosc, ze bezguscie totalne to jeszcze calkowit
            > y brak znajomosci historiibig_grin

O co chodzi z tą historią?
            • edelstein Re: swiecace adidaski 20.04.11, 20:47
              Fukuyama lezy w prefekturze Hiroszimy. Nie wiesz co sie w Hiroszimie wydarzylo? Podejrzewam, ze autorka miala na mysli Fukshime, ale Fukuyama tez nie jest zla jednoznacznie sie kojarzytongue_out
              • rosapulchra-0 Re: swiecace adidaski 20.04.11, 22:25
                Fukuyama Francis, autor "Końca historii", eseju o końcu historii po upadku komunizmu. Tak, wiem kto zacz tongue_out
                Fukushima - również wiem, co to za miejsce i co się tam wydarzyło.

Krejzi napisał trochę niżej, że właśnie tego pana miał na myśli, nie miejsce. BTW, rzeczywiście spróbował zażartować, ale nieudolnie, a ty wtórując mu - również się wygłupiłaś.

Poza tym, pewnie o tym nie wiesz, więc cię uświadamiam - o gustach się nie dyskutuje. Ot, taka prosta zasada, a jak ułatwia życie tongue_out
                big_grinbig_grinbig_grin
                • edelstein Re: swiecace adidaski 20.04.11, 22:41
                  Nie ten Fukyama tylko ta Fukuyama, bittetongue_out
                  de.wikipedia.org/wiki/Fukuyama
                  Mi sie skojarzylo z Hroszima i bomba, a wiec remistongue_out
                  • rosapulchra-0 Re: swiecace adidaski 20.04.11, 22:47
                    edelstein napisała:

> Nie ten Fukyama tylko ta Fukuyama, bittetongue_out
                    > de.wikipedia.org/wiki/Fukuyama
                    > Mi sie skojarzylo z Hroszima i bomba, a wiec remistongue_out
                    >

Wróć do mojego posta i jeszcze raz przeczytaj nazwisko tego pana. Również w poście krejzi jest dokładnie takie samo nazwisko jak i w moim. Serio, serio. suspicious
        • jamesonwhiskey Re: swiecace adidaski 20.04.11, 10:38
          > dzialam,ze z Reeboka takie swiecace

adidaski z reeboka buehheh
          • miliwati Re: swiecace adidaski 20.04.11, 10:43
            jamesonwhiskey napisał:

> > dzialam,ze z Reeboka takie swiecace
            >
            > adidaski z reeboka buehheh

A rower z Rometu to cię, panie burak, nie śmieszy?
            • miliwati Co, skasowali pościk? 20.04.11, 11:18
              Nie szkodzi, ja ci i tak odpowiem, wiejski erudyto:

No popatrz, to nazwa butów sportowych rozszerzona z nazwy konkretnego producenta takich butów na cały rodzaj jest dla ciebie zabawna, a nazwa dwukołowego pojazdu napędzanego siłą mięśni rozszerzona z nazwy konkretnego producenta takich pojazdów już nie jest?

Cóż, po prostu musiałbyś mieć ciut widzy ogólnej żeby wiedzieć skąd się wzięła nazwa "rower", albo "jupiter" (reflektor teatralny). Wtedy w "adidasach Reebok" widziałbyś zwykły mechanizm działania języka, a nie sensację i powód do nabijania się - na poziomie autora demotów.
              • white.apple Re: Co, skasowali pościk? 20.04.11, 13:40
                Zgadzam się co do "adidas(k)ów", co do roweru niekoniecznie:

Rzeczownik rower to eponim, czyli wyraz pochodzący od nazwy własnej – brytyjskiej firmy Rover, która pod koniec XIX wieku rozpoczęła taśmową produkcję rowerów. Angielski wyraz rover oznacza ‘wędrowca, włóczęgę’ (zob. W. Kopaliński Słownik eponimów, czyli wyrazów odimiennych.
                • miliwati Re: Co, skasowali pościk? 20.04.11, 13:53
                  white.apple napisała:

> Zgadzam się co do "adidas(k)ów", co do roweru niekoniecznie:
                  >
                  > Rzeczownik rower to eponim, czyli wyraz pochodzący od nazwy własnej –
                  > brytyjskiej firmy Rover, która pod koniec XIX wieku rozpoczęła taśmową produkcj
                  > ę rowerów. Angielski wyraz rover oznacza ‘wędrowca, włóczęgę’ (zob.
                  > W. Kopaliński Słownik eponimów, czyli wyrazów odimiennych.

No i?
                  Z czym się właściwie nie zgadzasz?
          • xxx-25 Re: swiecace adidaski 20.04.11, 10:58
            Oj tam oj, czepiacie się. Ja cholera też wołam adidaski na buty sportowe i nie widzę w tym nic zdrożnego tongue_out no co poradzicie że się już tak przyjęło.
            • szyszunia11 Re: swiecace adidaski 20.04.11, 21:40
              w mojej rodzinie na odkurzacz mówiło się elektroluks, nawet dywany się "elektroluksowało"...
              • rosapulchra-0 Re: swiecace adidaski 20.04.11, 22:30
                A tu gdzie mieszkam to hoovera używają big_grin
                • ma_dre Re: swiecace adidaski 21.04.11, 15:44
                  przeca nawet rower, zanim byl rowerem to byl sobie ROVERem ! Adidasy juz dawno przeszly do jezyka potocznego, juz jak ja bylam dzieckiem.
                  • mrowka75 Re: swiecace adidaski 21.04.11, 23:42
                    ja tam jeżdżę bicyklem po prostu, tylko nowocześńiej wyglądatongue_out
        • zdzisnadzis Re: swiecace adidaski 20.04.11, 10:52
          asiatko5 napisała:

> A gdzie mam o nie pytac?? Myslalam tez nag jakims sklepem z obuwiem dzieciecym
          > firmowym,a nie jestem Z Krakowa i nie orientuje sie gdzie taki sklep jest. A wi
          > dzialam,ze z Reeboka takie swiecace wlasnie sa.Nie musze byc firmowe,wazne zeby
          > efekt byl oszalamiajacy smile

pzreciez ona cie wkreca i to nieudolnie z reszta..
        • viki711 Re: swiecace adidaski 20.04.11, 14:10
          oplułam monitor wink
          • pamplemousse1 Re: swiecace adidaski 20.04.11, 15:11
            ja też oplułamsmile
      • miliwati Re: swiecace adidaski 20.04.11, 10:43
        krejzimama napisał:

> Są takie sprowadzana z Japoni. Pytaj o model Fukuyama.

Zdaje się że spaliłaś smile
        • hiacynta333 Re: swiecace adidaski 20.04.11, 10:54
          Moje dzieci miały takie z 8-10 lat temu.Popytaj na bazarach,na stoiskach z butami sportowymi.
        • zdzisnadzis Re: swiecace adidaski 20.04.11, 10:54
          miliwati napisała:

> krejzimama napisał:
          >
          > > Są takie sprowadzana z Japoni. Pytaj o model Fukuyama.
          >
          > Zdaje się że spaliłaś smile

prostaczka chciała zabłysnąc, jak zwykle jej nie wyszło ^^
          • miliwati Re: swiecace adidaski 20.04.11, 11:24
            zdzisnadzis napisał:

> miliwati napisała:
            >
            > > Zdaje się że spaliłaś smile
            >
            > prostaczka chciała zabłysnąc, jak zwykle jej nie wyszło ^^

Tak, teraz zaczynam widzieć smile A co, jest jakaś firma Fukuyama produkująca adidasy? Ja się nie ekscytuję metkami producenta więc nawet nie wiem smile

• krejzimama Re: swiecace adidaski 20.04.11, 10:57
          Zdaje się, że nie jarzysz.
          Aha, Adidas i Reebok to dwie różne firmy. Zatem nazywanie Reeboków Adidasami to jak nazywanie Rometów Giantami.
          • xxx-25 Re: swiecace adidaski 20.04.11, 10:59
            Nie pogrążaj się, czas nieco poszerzyć horyzonty bo jesteś naprawdę żałosna.
            • krejzimama Re: swiecace adidaski 20.04.11, 11:01
              A ja, a ja, a ja współczuje twoim dziecią.
              • xxx-25 Re: swiecace adidaski 20.04.11, 11:03
                Mmmmm "dziecią" wdzięczne są i dziękują
                • ma_dre Re: swiecace adidaski 21.04.11, 15:45
                  no chyba "dziękujom", nie?
          • miliwati Re: swiecace adidaski 20.04.11, 11:21
            krejzimama napisał:

> Zdaje się, że nie jarzysz.
            > Aha, Adidas i Reebok to dwie różne firmy. Zatem nazywanie Reeboków Adidasami to
            > jak nazywanie Rometów Giantami.

Oj, no to sobie strzeliłaś w kolano aż wióry poleciały. Przecież "rower" to właśnie idealny przykład na to jak nazwa firmowa jednego z wielu producentów welocypedów stała się ogólną nazwą na ten pojazd smile
            Mało tego, firma Rover przecież nadal istnieje. Tyle że robi samochody a ROWERY chyba już nie smile
            • krejzimama Re: swiecace adidaski 20.04.11, 11:24
              Ja pie..., ale faza.
              • morgen_stern Re: swiecace adidaski 20.04.11, 11:45
                Ty znasz jakieś inne odpowiedzi oprócz tych ściągniętych z netu? Jak nie wiesz, co powiedzieć, to wrzucasz obrazek, ale głupi tekst z kwejka, no cóż, jest to jakiś sposób.
                • krejzimama Re: swiecace adidaski 20.04.11, 11:56
                  Bo co tu mówić.

Jesli nie widzi sie róznicy pomiędzy nazwa rower bo firma rover jest twórca nowoczesnego roweru jaki znamy a nazywaniem kazdego sportowego buta adidasem.
                  • morgen_stern Re: swiecace adidaski 20.04.11, 12:01
                    No widzisz, dla mnie to też jest to samo. Tak się przyjęło i już. Podobnie, jak z pampersami.
                    • krejzimama Re: swiecace adidaski 20.04.11, 12:06
                      To jest wielkim osiagnieciem dla firmy by jej marka stała się ogólna nazwą dla produktu.
                      Dzieje sie tak kiedy firma jako peirwsza wypuszcza dany produkt na rynek.
                      W Polsce wynika to także z naszego opoznienia wywowłanego przez komune.
                      Za komuny jedyna znana wieksozsci polaków firma sportowa był adidas i stad to sie wzieło.
                      Po upadku komuny Pampersy pojawiły sie jako pierwsze na wielka skale i stad sie to wzieło.
                      • morgen_stern Re: swiecace adidaski 20.04.11, 12:11
                        Ale po co ty mi tłumaczysz rzeczy oczywiste, bo nie rozumiem? smile Przecież to samo pisały dziewczyny wyżej, to po co się wymądrzasz? Zwłaszcza, że kilka postów wyżej to ty zgrywałeś głupola, który nie wie, dlaczego się mówi "adidiasy".
                        Odpuść, nie rób z siebie większego idioty, niż jesteś.
                        • krejzimama Re: swiecace adidaski 20.04.11, 12:19
                          No tym ze srednim to lepiej wyłożyć jak krowie na rowie.
                          • morgen_stern Re: swiecace adidaski 20.04.11, 12:21
                            Pogrążasz się, stary, pogrążasz.
                            • krejzimama Re: swiecace adidaski 20.04.11, 12:42
                              Ale to ja mam dyplom.
                              • morgen_stern Re: swiecace adidaski 20.04.11, 12:59
                                Padłam i nakryłam się nogami z wrażenia. OMATKO krejzi ma DYPLOM. Jeszcze nie wiesz, że zrobiłeś z siebie idiotę i to nie pierwszy raz? smile
                              • nutka07 Re: swiecace adidaski 20.04.11, 13:15
                                A co to za dyplom?
                                • krejzimama Re: swiecace adidaski 20.04.11, 13:19
                                  A co to? Przesłuchanie.
                                  Ale jak cie interesuje to w moich postach jest tyle informacji, że można się dowiedzieć.
                                  • nutka07 Re: swiecace adidaski 20.04.11, 13:44
                                    Nie, to nie jest przesluchanie.
                                    Skoro napisales ze masz dyplom, mozesz napisac z czego. Skoro juz tutaj z nami jestes.
                                • morgen_stern Re: swiecace adidaski 20.04.11, 13:20
                                  Tego i Owego w Wyższej Szkole Baunsu i Lansu wink
                                  Ja też mam dyplom... zdobyłam kiedyś I miejsce w rzucie miotłą... na wczasach to było, kiedy dziecięciem byłam. Może krejzi podobny ma?
                                  • krejzimama Re: swiecace adidaski 20.04.11, 13:27
                                    No patrz już wtedy miałaś predyspozycje do bycia operatorem miotły i mopa.
                                    • morgen_stern Re: swiecace adidaski 20.04.11, 13:29
                                      Ach, te twoje cięte riposty, chyba się po nich nigdy nie pozbieram smile
                                      Chłopcze, wzuj adidaski i leć na rower, może ci się trochę przewietrzy w głowie. Na razie jest kiepsko.
                                      • krejzimama [...] 20.04.11, 13:41
                                        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                                        • nutka07 Re: swiecace adidaski 20.04.11, 13:48
                                          Nalezy rownac w gore.
                                        • krejzimama Re: swiecace adidaski 20.04.11, 13:53
                                          Morgen tak wysoko nie wejdzie.
                                          • nutka07 Re: swiecace adidaski 20.04.11, 14:03
                                            Wow ludzki pan z Ciebie, ze pozwalasz ze soba obcowac na jednym poziomie.
                                    • nutka07 Re: swiecace adidaski 20.04.11, 13:41
                                      Wtedy jeszcze mopow nie bylo, chyba ze piszac mop masz na mysli scierke owinieta na szczotce.
                                      • krejzimama [...] 20.04.11, 13:43
                                        • nutka07 Re: swiecace adidaski 20.04.11, 13:45
                                          No ba, z dyplomem moglaby jeszcze kurze scierac.
                                          • krejzimama Re: swiecace adidaski 20.04.11, 13:52
                                            Kurom podcierać.
                                            • nutka07 Re: swiecace adidaski 20.04.11, 14:04
                                              Przy Twojej fobii, az dziw ze nic nie napisales o kaczkach.
                                              • katia.seitz Re: swiecace adidaski 20.04.11, 14:18
                                                > Przy Twojej fobii, az dziw ze nic nie napisales o kaczkach.

big_grin big_grin big_grin
                                                • kocianna Re: swiecace adidaski 20.04.11, 14:27
                                                  Oprócz rowerów mamy też żyletki i elektroluksy (zawsze mi się kojarzyły z elektryczną froterką do podłóg, ale okazuje się, że to odkurzacz). Myślę, że adidasy z pampersami nieźle się czują w tym towarzystwie i mają prawo do samodzielnego bytu. Potwierdza to zresztą SJP PWN (można sobie sprawdzić na stronie PWN).
                                                  • thegimel Re: swiecace adidaski 21.04.11, 21:04
                                                    Ja się jeszcze często spotykam z określaniem wszystkich gazowych ogrzewaczy wody mianem junkers.
                                        • anty_nick Re: swiecace adidaski 20.04.11, 14:11
                                          krejzimama napisał:

> To niewazne czy były czy nie.
                                          > Predyspozycje już miała do konserwowania powierzchni płaskich.

To mi naprawdę wygląda na dzieciowy tekst,chłoptasia z gimnazjum.
                              • totorotot Re: swiecace adidaski 20.04.11, 15:22
                                krejzimama napisał:

> Ale to ja mam dyplom.

Potwierdzam, stałam za Krejzi w kolejce po prawko i osobiscie widzialam wreczenie mu dplomy przez ekspedientke

--

Don't let them change ya
                                Or even rearrange ya!
                      • rosapulchra-0 Re: swiecace adidaski 20.04.11, 20:07
                        @krejzimama, ty weź zacznij pisać po polsku, bo te twoje "mądrości" jeszcze bardziej tracą na wartości, o ile w ogóle takową posiadają.
      • xxx-25 Re: swiecace adidaski 20.04.11, 10:57
        Ale Ty zabawna hahaha. Żenada
      • morgen_stern Re: swiecace adidaski 20.04.11, 11:02
        Cytat> Są takie sprowadzana z Japoni. Pytaj o model Fukuyama.

Chciało się zabłysnąć dowcipem, ale nie wyszło niestety. Doucz się, doczytaj, jak ta elektrownia się naprawdę nazywa.
        • krejzimama Re: swiecace adidaski 20.04.11, 11:07
          Jaka elektrownia?

Co do douczenia się to raczej Morgen ty masz coś no nadrobienia.
          • morgen_stern Re: swiecace adidaski 20.04.11, 11:44
            To teraz powiedz, o co ci chodziło z tą Fukuyamą, bo może twego wyrafinowanego dowcipu nie zrozumiałam?
            • angazetka Re: swiecace adidaski 20.04.11, 11:53
              No co ty, Krejzi się nie przyzna, że się pomyliła.
              • morgen_stern Re: swiecace adidaski 20.04.11, 11:54
                Mówię ci, to jest facet, mój facetoczuły nos mi to mówi tongue_out
                • krejzimama [...] 20.04.11, 11:59
                  • miliwati Re: swiecace adidaski 20.04.11, 12:16
                    krejzimama napisał:

> Tak, twoj nos czuły niczym u polskiego gończego sie nigdy nie myli.

Za to twoja naiwna sygnaturka w wersji z ateizmem (skoro się akurat pojawiła) - na całej linii.
                    • krejzimama [...] 20.04.11, 12:20
                      • miliwati Re: swiecace adidaski 20.04.11, 12:31
                        krejzimama napisał:

> Matko sie odezwała komunista-katoliczka.
                        > Dwie zarazy w jednej osobie.

Mój drogi, ale zdajesz sobie sprawę że obelgi ze strony licealisty który nie potrafi za*uchać to jest coś co mnie co najwyzej rozbawi, prawda?
                        Nie jesteś pierwszym który włazi między kobiety i próbuje nimi nieudolnie pomiatać żeby samemu sobie udowodnić że właściwie to ten seks to jest przereklamowany i nic nie szkodzi że jeszcze mu się nie przytrafił.

• krejzimama Re: swiecace adidaski 20.04.11, 12:41
                          Weź coś innego z zeszyciku gdzie masz zapisane ciete riposty.
                          To jest stare, tandetne i ograne. Walisz jak kulą w płot.
                          • miliwati Re: swiecace adidaski 20.04.11, 12:45
                            krejzimama napisał:

> Weź coś innego z zeszyciku gdzie masz zapisane ciete riposty.
                            > To jest stare, tandetne i ograne. Walisz jak kulą w płot.

No, na takim waleniu to się pewnie znasz znacznie lepiej ode mnie.
                            • krejzimama Re: swiecace adidaski 20.04.11, 12:47
                              No Waleń to jesteś. Fakt.
                          • totorotot Re: swiecace adidaski 20.04.11, 15:18
                            >Walisz jak kulą w płot.

ale czy to japoński płot z Fukujamy?

--

Lepiej mieć grzybice pochwy niż lepić pierogi z dziećmi
                            (wilma1970)
                • rosapulchra-0 Re: swiecace adidaski 20.04.11, 20:29
                  morgen_stern napisała:

> Mówię ci, to jest facet, mój facetoczuły nos mi to mówi tongue_out

Kolejny z małym fiutkiem? Wszędzie się to dziadostwo panoszyć musi, wamać suspicious
    • ib_k Re: swiecace adidaski 20.04.11, 10:56
      popatrz na allegro, sporo tego
    • morgen_stern Re: swiecace adidaski 20.04.11, 11:00
      Jak zwykle parada chamów, którzy myślą, że są dowcipni.
      • marysienka44 Re: swiecace adidaski 20.04.11, 11:17
        Buty sportowe typu "adidaski" (nie mylić z firmą "adidas") ma tez firma
        GEOX.
      • asiatko5 Re: swiecace adidaski 20.04.11, 11:25
        Myslalam,ze ktos mi cos doradzi,a Wy sie tylko smiejecie.... Adidaski mowi sie potocznie,ale oczywiscie moge napisac MOKASYNY. Chciaalm sie zapytac keszcze o duzy sklep dzieciecy w okolicy,ale nie ma sensu,bo i tak tu odepowiedzi nie znajde,pozdrawiam normalnych a reszta niech sie rozpedzi a sciana sama sie znajdzie!!
        • miliwati Re: swiecace adidaski 20.04.11, 11:34
          asiatko5 napisała:

> Myslalam,ze ktos mi cos doradzi,a Wy sie tylko smiejecie.... Adidaski mowi sie

Daj spokój, smieje się parka wiejskich lanserów, nikt więcej smile Wiesz, ludziki które śmieją się także z rzeczy typu ustąpienie miejsca w autobusie albo powiedzenie "dzień dobry" sprzedawczyni w sklepie.

> potocznie,ale oczywiscie moge napisac MOKASYNY. Chciaalm sie zapytac keszcze o

Mokasyny to by akurat było źle, bo to inne buty smile

• krejzimama Re: swiecace adidaski 20.04.11, 11:36
            Miliwati martwisz sie o dzien dobry w sklepie?
            Przypominam sobie posty gdzie nie przeszkadzało ci strzelanie do ludzi w Wujku.
            • morgen_stern Re: swiecace adidaski 20.04.11, 11:47
              Nie chcę, żebyście pomyślały, że mam jakąś obsesję, ale moim zdaniem krejzi to facet.
              • krejzimama Re: swiecace adidaski 20.04.11, 11:58
                Tak , jestem facetem.
                Pasuje?
              • japanunieprzerywalempanieposle Re: swiecace adidaski 20.04.11, 11:59
                prosty facet antykatolski oszolom. normalnie mozg mohera tylko inna strona barykady tongue_out
                • krejzimama Re: swiecace adidaski 20.04.11, 12:03
                  Nie bardzo jarze tej drugiej strony barykady.
                  Przeciez oni zazwyczaj mieli dwie rózne barykady a nie jedna.
                  Jeszcze czesciej była to jedna barykada obsadzona przez obronców.
                  Na ch... atakujacym barykada?
              • nutka07 Re: swiecace adidaski 20.04.11, 12:40
                morgen_stern napisała:

> Nie chcę, żebyście pomyślały, że mam jakąś obsesję, ale moim zdaniem krejzi to
                > facet.

I do tego kryptopisowiec.
              • totorotot Re: swiecace adidaski 20.04.11, 15:16
                >moim zdaniem krejzi to
                > facet.

Ale po czym to wnosisz-po niskim intelekcie? Nie uwierze, poki jajec nie zobacze
                • nutka07 Re: swiecace adidaski 20.04.11, 21:31
                  totorotot napisała:

> Ale po czym to wnosisz-po niskim intelekcie? Nie uwierze, poki jajec nie zobacze

Gorzej jak to facet bez jaj.
            • miliwati Re: swiecace adidaski 20.04.11, 11:47
              krejzimama napisał:

> Miliwati martwisz sie o dzien dobry w sklepie?
              > Przypominam sobie posty gdzie nie przeszkadzało ci strzelanie do ludzi w Wujku.

Dziecko, nie przeszkadza mi nawet dźganie ludzi w bitwie pod Grunwaldem, takie ze mnie zwyrodniałe zwierzę.
              • krejzimama Re: swiecace adidaski 20.04.11, 11:58
                Ale bronić bandyty jakim był Jaruzelski to już jest chore.
                • morgen_stern Re: swiecace adidaski 20.04.11, 11:58
                  Sprytna zmiana tematu i odwrócenie uwagi od FUKUYAMY big_grin
                  • krejzimama Re: swiecace adidaski 20.04.11, 12:01
                    Sprawdzic kim był Fukuyama.
                    Popełnił wielką pomyłke pisząc o końcu historii.
                    • morgen_stern Re: swiecace adidaski 20.04.11, 12:04
                      Ty mnie naprawdę nię musisz pouczać smile poza tym wszyscy tu kumają, jaki żarcik chciałeś zapodać, ale ty się zesr.. pod siebie, zjesz i wodą z kolana popijesz, a nie przyznasz się, że pomyliłeś Fukushimę z Fukuyamą tongue_out
                      • krejzimama Re: swiecace adidaski 20.04.11, 12:06
                        łotewer
                        • heca7 Re: O takie rzeczy pytaj na forum Zakupy n/t 20.04.11, 12:15

• anty_nick Re: swiecace adidaski 20.04.11, 13:11
                        morgen_stern napisała:

wszyscy tu kumają, jaki żarcik
                        > chciałeś zapodać, ale ty się zesr.. pod siebie, zjesz i wodą z kolana popijesz,
                        > a nie przyznasz się, że pomyliłeś Fukushimę z Fukuyamą tongue_out
                        >

Też tak myślałam,ale wydawało mi się,że może,ja sie nie znam.Mam tylko średnie,wiadomo krejzimama ma dyplom!
                        Ale pomyślałam dokładnie tak samo.
                        Ps,że też chce się krejzi zmieniać co wpis sygnaturkę?!uncertain
                        • nutka07 Re: swiecace adidaski 20.04.11, 13:13
                          Mozesz miec kilka sygnaturek, losowo sa wybierane.
                          • anty_nick Re: swiecace adidaski 20.04.11, 14:09
                            nutka07 napisała:

> Mozesz miec kilka sygnaturek, losowo sa wybierane.

Ach,to zwracam honorwinknie wnikałam zbytnio w te tematywink
                            • miliwati Re: swiecace adidaski 20.04.11, 15:08
                              anty_nick napisał:

> nutka07 napisała:
                              >
                              > > Mozesz miec kilka sygnaturek, losowo sa wybierane.
                              >
                              > Ach,to zwracam honorwinknie wnikałam zbytnio w te tematywink

Bo takim czymś to się raczej interesują zakompleksieni licealiści, a nie dorośli ludzie.
                              • krejzimama Re: swiecace adidaski 20.04.11, 15:29
                                O twój zeszyt ripost ma i druga strone.
                                No,no,no. Respect wielorybku.
                              • krejzimama dojrzały człowiek? 20.04.11, 15:57
                                Dojrzały człowiek nie wypisuje takich głupot jak w tym wątku
                                forum.gazeta.pl/forum/w,567,117461641,,dlaczego_ludzie_tak_bardzo_nie_wierza_naukowcom_.html?s=0
                                • anty_nick Re: dojrzały człowiek? 20.04.11, 19:59
                                  krejzimama napisał:

> Dojrzały człowiek nie wypisuje takich głupot jak w tym wątku
                                  > forum.gazeta.pl/forum/w,567,117461641,,dlaczego_ludzie_tak_bardzo_nie_wierza_naukowcom_.html?s=0

Zawsze"podziwiam"ludzi,którym chce się grzebać w byłych już wątkach,że już nie wspomnę o zarchiwizowanych i wytykac komuś co napisał.No naprawdę....
                        • krejzimama Re: swiecace adidaski 20.04.11, 13:17
                          > Ps,że też chce się krejzi zmieniać co wpis sygnaturkę?!uncertain

Nie chce mi się. Sama się zmienia. Zeby to zrobić wystarczy poczytać instrukcje.
                        • nutka07 Re: swiecace adidaski 20.04.11, 13:46
                          Swoja droga w szkole sredniej tez mozna bylo zrobic dyplom, moze o taki chodzi wink
                          • lykaena Re: swiecace adidaski 20.04.11, 15:05
                            Ja ostatnio na szkoleniu najszybciej ułożyłam puzzle i dostałam dyplom.
                            Mam tez dyplom dzielnego pacjenta od dentysty.
                            • totorotot Re: swiecace adidaski 20.04.11, 15:23
                              u nas daja naklejki, cos sciemniasz

• lykaena Re: swiecace adidaski 20.04.11, 15:35
                                A wcale, że nie ściemniam!
                                A właśnie, że mam dyplom.
                                big_grinbig_grin
                                To kijowo u was, ze tylko naklejki. U nas naklejki daje pediatra na zwykłej wizycie
                                • vivibon Re: swiecace adidaski 20.04.11, 22:48
                                  Eee, przy pobieraniu krwi dają naklejki, dyplom i cukierki.
                                  Ok, cukierki wzięłam sama wink
                    • mgla_jedwabna Re: swiecace adidaski 20.04.11, 22:54
                      Nie był, a jest, chyba, że mówimy o kim innym, niż Francis F.

Przejęzyczenia zdarzają się każdemu, normalny człowiek dawno by się przyznał, że chodziło o -shimę. A tak, to nawet dowcip o świecących butach przestał być śmieszny.

• ma_dre Re: swiecace adidaski 21.04.11, 15:49
          wklep w Googla "kup swiatelka w podeszwie" i cala lista ci wyskoczy wink
          Fajne takie buciki, moj syn mial jak byl mlodszy, bardzo mu sie podobaly... Niestety te swiatelka dosc szybko wysiadaja, w kadym badz razie szybciej niz same buty.
    • megi-1 Re: swiecace adidaski 20.04.11, 12:51
      Ja kupiłam takie w reeboku ,z tym że dla córki. Białe z dodatkami różowymi lub niebieskimi,tylko nie wiem czy były takie w wersji chłopięcej...
      • krejzimama Re: swiecace adidaski 20.04.11, 12:54
        Weź się ogarnij. Taka merytoryczna odpowiedź? To nie przystoitongue_out
    • lolinka2 Re: swiecace adidaski 20.04.11, 13:09
      Nie wiem jaki rozmiar, ale ja dziewczęce świecące sportowe rozmiar 29 znalazłam w Geoxie, nie dawniej jak wczoraj...
      • anty_nick Re: swiecace adidaski 20.04.11, 13:12
        a swoją drogą,mogą się komuś podobać świecące" adidaski"???Przeciez i tak nie ma żadnego efektu za dnia,a dziecko wieczorami nigdzie raczej nie chodzi?wink
        • majenkir Re: swiecace adidaski 20.04.11, 14:34
          anty_nick napisał:
          > a swoją drogą,mogą się komuś podobać świecące" adidaski"???Przeciez i tak nie m
          > a żadnego efektu za dnia,a dziecko wieczorami nigdzie raczej nie chodzi?wink

Dziecku? Dziecu moga sie podobac?
          Jak to "nie ma efektu"? W ciagu dnia tez widac, ze sie swieci.
        • lolinka2 Re: swiecace adidaski 22.04.11, 14:07
          to ja cię informuję, że efekt jest wink
          młoda miała wcześniej pantofelki Barbie ze światełkami w podeszwie, na punkcie których szalała i rozpacz czarna panowała, gdy z nich wyrosła.
          Teraz ma te geoxy, które świecą nie podeszwą ale gdzieś na wierzchnio-bocznej stronie buta mają diody wmontowane - i zdecydowanie jedne i drugie w dzień widać.
    • meliissa asiatko5:) 20.04.11, 15:56
      Od razu mówię, że nie czytałam całego wątku, więc nie wiem czy ktoś Ci w końcu napisał gdzie można dostać takie bucikiwink
      My kupowaliśmy jakiś miesiąc temu w sklepie sieci Deichmann. Mina synka jak założył te butki bezcennasmile
      Ps.Z tego co słyszałam to w tej chwili nie ma już wszystkich rozmiarów, więc radzę podzwonić i ewentualnie poprosić o odłożenie, a potem podjechać i przymierzyć.
      • majowadusza Ojjjejj 20.04.11, 17:29
        Ja zaczęłam czytać ale oczywiście jatka się w środku zrobiła smile

Biedna autorka wątku ...
        • ceide.fields Re: Ojjjejj 20.04.11, 17:38
          Jak wszędzie gdzie udziela się forumowy moher.
      • agacz2905 Re: asiatko5:) 20.04.11, 17:39
        Potwierdzam, że w Deichmann. Ja zupełnym przypadkiem kupiłam synowi świecące buty marki (firmy?) AGAXY, tj. była ostatnia para, akurat jego rozmiar i przecenione (z 79 na 39 zł) - buty czarne, świecące na zielono. Kiedy kupowaliśmy - nie wiedzieliśmy, ze świecą, ale mojemu dziecinnemu synowi bardzo się spodobały i chodzi w nich namiętnie Aktualnie teraz w sprzedaży są takie świecące na żółto, sa nieprzecenione (79zł) i chyba nawet je znalazłam :
        www.deichmann.pl/site/pl/catalog.php?brand=12&category=0060157100000551&product=1041724 (skopiuj linka jeśli się nie otwiera)
    • freakwave geox ma modele z diodami 20.04.11, 17:40
      mozna dostac czasem w outletach w cenie nie powalajacej.
      co do bezguscia - nie wiedzialem ze dzieciory maja jakis swoj dresscode, dzieci sa od tego aby miec gust rodzicow w powazaniu, wystarczy popatrzec na rozowiutkie od stop do glow dziewczynki.
      moje dziecko biega w swiecacych butach, przynajmniej jest widoczne na drodze a ja w sumie nie postrzegam dzieciecych ubiorow w kategorii gustu czy nie, jak ma do szkoly isc na galowo to zaklada krawat koszule i spodnie w kancik z odpowiednim obuwiem, po podworku moze sobie latac jak mu sie podoba swiecic tez moze butami, wlasnie dlatego ze jest gowniarzem i mu wolno big_grin
    • spicy_orange Re: swiecace adidaski 20.04.11, 19:38
      a można wiedzieć (do tych mam które kupują dzieciom takie świecące buty), po co waszym dzieciom takie coś? Przecież jak dziecko idzie w tych butach to nie widzi, że one świecą, bo te diody są zwykle dookoła stopy a nie na wierzchu? Idzie takie dziecko jak w zwykłych butach i wali innym po oczach samo nie mogąc podziwiać tego świecącego efektu. No ale co ja się tam znam-ostatnio widziałam dziewczynkę w butach, które pod piętą miały rolkę wbudowaną w podeszwę, która wyglądała jak walec i żeby na niej sunąć trzeba było zadrzeć stopę paluchami do góry-to chyba niebezpieczne?
      • ib_k Re: swiecace adidaski 20.04.11, 20:57
        spicy_orange napisała:
        Przecież jak dziecko idzie w tych butach to nie wid
        > zi, że one świecą, bo te diody są zwykle dookoła stopy a nie na wierzchu

o matko, świecą też na wierzchu, dziecko widzi

tylko zupełnie ograniczona mamuśka może postrzegać modę dziecięcą przez pryzmat własnych odczuć estetycznych

• freakwave Re: swiecace adidaski 20.04.11, 21:05
        musialabys zapytac mojego syna co w nich widzi, a stac mnie to mu kupie jak chce, od tego jest dzieckiem zeby chciec glupoty, zobacz adolfa od malego z zabek czesali i schludnie wedlug gustu mamusi ubierali i nic dobrego z tego nie wyszlo smile
        • spicy_orange Re: swiecace adidaski 20.04.11, 21:45
          a co ty mi tu z Adolfem wyjeżdzasz? wink

Zapytałam z ciekawości. Chyba nie jest w 100% przypadków tak, że dziecko zobaczyło u kogoś takie buty i też chce? Chyba są mamy, które z jakichś względów nabyły takie coś z własnej inicjatywy? I się zastanawiam łaj?
          • freakwave Re: swiecace adidaski 20.04.11, 21:51
            naszemu pojechalismy kupic geoxy, przymierzal konkretny model to jeszcze nie widzielismy ze swieca, jak zaczal skakac to sie wydalo i juz butow nie zdjal, podobaly mu sie to kupilismy.
      • iwles Re: swiecace adidaski 20.04.11, 21:41
        po co
        > waszym dzieciom takie coś? Przecież jak dziecko idzie w tych butach to nie wid
        > zi, że one świecą,

a ty po co zakładasz ladną bieliznę, skoro jej nie widzisz ?

• miliwati Re: swiecace adidaski 21.04.11, 11:04
          iwles napisała:

> po co
          > > waszym dzieciom takie coś? Przecież jak dziecko idzie w tych butach to ni
          > e wid
          > > zi, że one świecą,
          >
          > a ty po co zakładasz ladną bieliznę, skoro jej nie widzisz ?

Pewnie nie zakłada.
      • ma_dre Re: swiecace adidaski 21.04.11, 15:59
        Moj ma jedne i drugie smile Co w nich widzi? To co zobaczyl u innych dzieci. Tez takie chcial a ja nie widze powodu zeby mu ich odmowic. Rolki tez sa niebezpieczne a jakos ludzie na nich jezdza i sobie radza.
    • mathiola Re: swiecace adidaski 20.04.11, 20:16
      Nie wiem gdzie w Krakowie, ale ja ostatnio córce kupiłam w zupełnie normalnym sklepie obuwniczym, w całkowitej nieświadomości smile
      Cała trójka miała radochę, jak się w domu okazało, że toto świeci.
      Guście czy bezguście... ta frajda jest warta tego bezguścia.
      To są dzieci, dzieci mają prawo kochać to, co się świeci.
      • gabrielle76 link na allegro :) 20.04.11, 21:40
        allegro.pl/reebok-illumilace-ii-j18849-rozne-r-29-migajace-i1574028022.html bardzo fajne buciki, zgrabniutkie i wcale nie bezguście
        • spicy_orange Re: link na allegro :) 20.04.11, 22:05
          ale one świecą tylko pod piętą. A przed chwilą była mowa, że dziecko widzi świecenie przy chodzeniu, hmm..
          • spicy_orange Re: link na allegro :) 20.04.11, 22:07
            aaa, już mam

www.youtube.com/watch?v=tIFe4VldpFE&feature=related big_grin
            • ylunia78 Re: link na allegro :) 20.04.11, 22:31
              no to takiego badziewia to za 1zł bym nie kupiła.Te z reeboka ok są.
    • vivibon Re: swiecace adidaski 20.04.11, 22:46
      Widziałam wczoraj w Entliczku na Wadowickiej spory wybór Geoxa. Zadzwoń, zapytaj - może mają albo mogą sprowadzić konkretny model.
    • el_jot Re: swiecace adidaski 21.04.11, 17:11
      Mnie się świecące buciki nie podobają, ale innym mogą się podobać, mnie nic do tego. Moją córkę często ubieram w róż, tutaj tak wyśmiewany i też uważam, że innym nic do tego.
      • znowu.to.samo Re: swiecace adidaski 21.04.11, 23:13
        Matko boska, kto by pomyslał że o adidaski ze światełkami może się rozpętać taka afera na 150 wpisów surprised
    • slonko1335 Re: swiecace adidaski 22.04.11, 08:23
      Nie czytałam odpowiedzi więc może się powtórze. Mój syn miał takie clarcsy dostał od cioci i były to jego najukochańsze buty, córka pozazdrościła i musieliśmy i dla niej zakupić-znalazłam na nią tylko geoxy, nie miały światełek w podeszwie tylko na bucie. Teraz młody znowu dostał od ciotki clarcsy ze śiatełkami ale są jeszcze za duże o pół numeru, mimo to młodziak się codziennie awanturuje, że chce te ze światełkami, córka już wyrosła chyba ze światełek bo tym razem jest niewzruszona-woli crocsy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka