pina_colada88 25.04.11, 20:39 Teraz leci na TVP 1. Nie wiem dlaczego, ale to jedna z moich ulubionych komedii Druga to wesele. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yenna_m Re: Zróbmy sobie wnuka. 25.04.11, 23:35 a mnie ostatnio "Ciało" ubawiło "Zrobmy sobie wnuka" nie nalezy do moich ulubionych komedii Odpowiedz Link Zgłoś
kali_pso Re: Zróbmy sobie wnuka. 26.04.11, 00:05 No cóż...ja na "Weselu" bawiłam się tak jak na stypie...dla mnie to żadna komedia... Odpowiedz Link Zgłoś
pettit_grenouille Re: Zróbmy sobie wnuka. 26.04.11, 10:08 Hmm, nigdy nie przyszło mi do głowy zakwalifikować "Wesele" jako komedię, podobnie jak np. "Dzień świra". "Zróbmy sobie wnuka" fajny, bardzo lubię Grabowskiego i Topę. Ich role to 90% sukcesu tego filmu wg mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ira_07 Re: Zróbmy sobie wnuka. 26.04.11, 20:28 Wesele komedią nie jest, ale Dzień Świra zaklasyfikowałabym jako komediodramat. Nie śmiałaś się na tym filmie? Bo ja tak. Gorzki śmiech to był, ale śmiech. Scenariusz przerabialiśmy z mądrą panią psor na zajęciach z komedii, pamiętam. Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: Zróbmy sobie wnuka. 26.04.11, 10:23 Film przeciętny, do obejrzenia i zapomnienia. 'Wesele' komedią? Dla mnie było to przykre - patrzeć, jak się facetowi sypie całe życie przez jedną noc. I co z tego, że niejako na własne życzenie? Odpowiedz Link Zgłoś
lipsmacker Re: Zróbmy sobie wnuka. 26.04.11, 10:40 Uwielbiam, duza czesc scenariusza znam na pamiec, tak samo jak z Chlopaki Nie Placza. Zrobmy Sobie Wnuka to kunszt aktorski - szczegolnie 'smakuja'sceny z Kozuchowska i Zamachowskim. Odpowiedz Link Zgłoś
gupia_rzona Re: Zróbmy sobie wnuka. 26.04.11, 16:15 To ja jeszcze polecam sztukę teatralna, na której podstawie powstał film. Sztuka nazywa się "Dwie morgi utrapienia". Nie wiem czy jeszcze grają w teatrze kwadrat, ale jest rewelacyjna i polecam zobaczyć. A w filmie "zróbmy sobie wnuka" widać mój biurowiec, w którym obecnie pracuję ten niebieski - widoczny z ogrodu bohatera. Akcję kręcono na Mokotowie w Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś