Dodaj do ulubionych

suknia panny młodej...

30.04.11, 10:33

Zakładam oddzielny wątek gdyż w ślubnym zaginie w tłumiesmile
Przyznam się iż z niecierpliwością czekałam na suknię panny młodej, zawsze tak mam i nie ma znaczenia czy ślub jest królewski czy to tylko Genia z mięsnegotongue_out
I się doczekałam.... tylko strasznie się przy okazji rozczarowałamsad
Owszem suknia ładna ale taką mogła by mieć każda z nas a nie przyszła królowa...
O welonie miałam nawet nie wspominać ale cóż....jak dla mnie porażka, matka Teresa miała bardziej twarzowytongue_out
Obserwuj wątek
    • angazetka Re: suknia panny młodej... 30.04.11, 10:41
      A ja się nie rozczarowałam. Jak wsiadała do samochodu, to przez moment miałam wrażenie, że beza i jęknęłam ze zgrozy. A gdy wysiadła, to też jęknęłam, ale z zachwytu. Suknia była na miarę księżnej naszych czasów - jednak nie każda z nas miała/będzie mieć suknię za 30 000 euro i trzymetrowy tren wink Ale była też delikatna, subtelna, dość prosta. Kate nie wzorowała się na ś.p. teściowej, na całe szczęście.
      Zerknij sobie przy okazji na suknię ślubną szwedzkiej księżniczki Wiktorii - też była gustownie skromna (jak na królewską miarę).
    • kawka74 Re: suknia panny młodej... 30.04.11, 10:46
      Owszem suknia ładna ale taką mogła by mieć każda z nas a nie przyszła królowa..
      > .

A jaką suknię powinna mieć przyszła królowa?
      • angazetka Re: suknia panny młodej... 30.04.11, 10:48
        Może taką? tongue_out
        https://fashionsheartbeat.files.wordpress.com/2011/02/diana.jpg
        • kawka74 Re: suknia panny młodej... 30.04.11, 12:12
          oranyboskie
          oj
        • cherry.coke Re: suknia panny młodej... 30.04.11, 21:13
          Wyglada jakby ktos ja rozwijal z papieru pakowego smile Wiecie, tak jak sie zastawe porcelanowa owija...
      • czar_bajry Re: suknia panny młodej... 30.04.11, 13:24
        A jaką suknię powinna mieć przyszła królowa?

Z domieszką magii?smirk
        • kawka74 Re: suknia panny młodej... 30.04.11, 13:25
          Pojawia się i znika? ;p
          Już parę razy przeczytałam o tym, że suknia Kate była 'niekrólewska', więc chciałabym się dowiedzieć, jak wygląda suknia godna królowej. Jakiś przykładzik? smile
        • gazeta_mi_placi Re: suknia panny młodej... 30.04.11, 19:20
          Może taka (druga w kolejności):

forum.gazeta.pl/forum/w,619,111429223,,Suknia_slubna_Myszowatej_.html?v=2
    • marzeka1 Re: suknia panny młodej... 30.04.11, 10:47
      Mnie suknia zachwyciła, szyk i elegancja, to właśnie prostota jest jest największą zaletą (dodam, że pozorna prostota, bo materiał doskonały, ręcznie robione koronki itp.).Zero efektu bezy, co jest przekleństwem i niezamierzonym chyba efektem większości panien młodych, jakie zdarzyło mi się widzieć. Do tego piękny makijaż, prosta, ładna fryzura (też miła odmiana na tle najczęściej koszmarnych, weselnych koafiur). Welon piękny- po prostu jedwab uchwycony diademem królowej Elżbiety.
      Ta kreacja moim zdaniem powinna wisieć na lodówce przyszłych panien młodych, jak wyglądać pięknie i z klasą, a nie jak przerysowana beza, "na bogato".
      Na tle tej kreacji widać jaką bezą była Diana w tej powodzi bufek.
      • kali_pso Re: suknia panny młodej... 30.04.11, 11:04
        Ta kreacja moim zdaniem powinna wisieć na lodówce przyszłych panien młodych, jak wyglądać pięknie i z klasą, a nie jak przerysowana beza, "na bogato".

Nie zgadzam sięsmile
        "Królewską' kreację to ma moja przyszła bratowasmile...wygląda w niej jak królowa właśniewinkP- to była moja pierwsza myśl, jak ją zobaczyłam- może głupie, może puste, ale jestem zachwycona jej wyborem, chociaż ja w czymś takim wyglądałabym koszmarniesmile I nie pytajcie co to oznacza, bo dla każdego co innego najwidoczniej- suknia mojej bratowej jest diametralnie rózna od sukni Kate, ale nie jest bezą, górą cekinów czy falban- natomiast jest do zapamiętania, czego w przypadku sukni ze ślubu stulecia nie mogę powiedzieć...
        • marzeka1 Re: suknia panny młodej... 30.04.11, 11:09
          Cóż, teraz z kolei ja się nie zgadzam smile, moim zdaniem ta suknia wyznaczy jednak pewien trend w ślubnej modzie. I to, co mi się w niej jeszcze podobało, to brak golizny, wystarczy przypomnieć sobie ślubną suknię-koszmar Joanny Liszowskiej, które prawie że cycki wypadły z kiecki.
          I naprawdę gdy słyszę, że ktoś ma wyglądać "jak królowa" , jakoś nasuwa mi się , że ma na myśli stylistykę rodem z obrazu księżniczek z animacji Disneya.
          • nangaparbat3 Re: suknia panny młodej... 30.04.11, 11:27
            marzeka1 napisała:

>
            > I naprawdę gdy słyszę, że ktoś ma wyglądać "jak królowa" , jakoś nasuwa mi się
            > , że ma na myśli stylistykę rodem z obrazu księżniczek z animacji Disneya.

smile
            Mnie się właśnie Kate nieodparcie kojarzyła z Krolewną Śnieżką - może z powodu fryzury?
        • kawka74 Re: suknia panny młodej... 30.04.11, 12:23
          >Królewską' kreację to ma moja przyszła bratowasmile...wygląda w niej jak królowa
          > właśniewinkP- to była moja pierwsza myśl,

"Królewskie" suknie zakładają dziewczyny, dla których jest to jedna z nielicznych (albo i jedyna) okazja, kiedy mogą być gwiazdą wieczoru. Kate nie musi wyglądać jak królowa, ona jest (prawie) królową, bez względu na kieckę.
      • irina_katodina Re: suknia panny młodej... 30.04.11, 11:20
        marzeka1 napisała:

> Do tego piękny
        > makijaż,

Piękny makijaż ? Makijaż oczu też? Moim zdaniem oczy koszmarne.

A co do kreacji - zgadzam się, ładna, ale tren z daleka wydawał się trochę ciężkawy ...
    • niezwykladziewczyna Re: suknia panny młodej... 30.04.11, 10:55
      Prosta, skromna i z klasą, bez zbędnych pierdółek (drapowań, cekinów).
      Jednak mnie podobała się dużo bardziej sukienka druhny.
    • moofka Re: suknia panny młodej... 30.04.11, 10:55
      piekna byla
      klasa sama w sobie
      to mnie w tym slubie najbardziej zachwycilo
      ze mogli wszystko
      a postawili na klasyke i elegancje
      z odrobina luzu i poczucia humoru
      niczego za malo, niczego za duzo
      i to ze kazda sorry, argument z nosa
      widzialam dziesiatki panien mlodych
      bogatych i biednych ladnych i brzydkich
      zadna nie wygladala tak
      • marzeka1 Re: suknia panny młodej... 30.04.11, 10:59
        "widzialam dziesiatki panien mlodych
        bogatych i biednych ladnych i brzydkich
        zadna nie wygladala tak"

- tak samo uważam.
        • czar_bajry Re: suknia panny młodej... 02.05.11, 01:47
          "widzialam dziesiatki panien mlodych
          > bogatych i biednych ladnych i brzydkich
          > zadna nie wygladala tak"
          >
          > - tak samo uważam.

Czy Wy naprawdę tak mało widziałyście????
      • 18_lipcowa1 Re: suknia panny młodej... 30.04.11, 11:00
        > widzialam dziesiatki panien mlodych
        > bogatych i biednych ladnych i brzydkich
        > zadna nie wygladala tak

dokładnie tak moofka
        zawsze jest niesmiertelny postarzający kok
        i suknia beza, ew totalnie nie pasująca do figury vide nieśmietelne gorsety
      • angazetka Samochód pary młodej 30.04.11, 11:16
        > z odrobina luzu i poczucia humoru

To przy okazji chciałam pochwalić dekorację samochodu książęcej pary wink Zapewne była totalnie niezgodna z protokołem, ale urocza i na luzie. Książę Harry się spisał.
    • 18_lipcowa1 Re: suknia panny młodej... 30.04.11, 10:58
      > Owszem suknia ładna ale taką mogła by mieć każda z nas a nie przyszła królowa..

a jaką ma mieć przyszła królowa?
      nie rozumiem? miała byc cała w brylantach ?
      z tym stojącym kołnierzem z tyłu?
      moim zdaniem własnie skromność to klasa

> O welonie miałam nawet nie wspominać ale cóż....jak dla mnie porażka, matka Ter
      > esa miała bardziej twarzowytongue_out

cudny welon miala, a ty nie masz zwyczajnie gustu albo masz jarmarczny
      • czar_bajry Re: suknia panny młodej... 30.04.11, 13:27
        cudny welon miala, a ty nie masz zwyczajnie gustu albo masz jarmarczny
        >

bo jest inny niż Twój?
    • inguszetia_2006 Re: suknia panny młodej... 30.04.11, 11:00
      Witam,
      To był ślub zgodny z protokołem;-P Dlatego welon i suknia były piekne, ale "bez jaj".
      Pzdr.
      Inguszetia
      • moofka Re: suknia panny młodej... 30.04.11, 11:02
        na weselu tez byla dosc "skromna'
        news.bbcimg.co.uk/media/images/52430000/jpg/_52430501_52430486.jpg
        • marzeka1 Re: suknia panny młodej... 30.04.11, 11:05
          Ależ ona jest ładna i ma klasę, na tym zdjęciu także wygląda po prostu pięknie.
        • sowa_hu_hu Re: suknia panny młodej... 30.04.11, 11:09
          ładna ale dupy mi nie urwała.

ps. książe beznadziejny ,nie wiem jak on w ogóle sie może podobać... uncertain
          • marzeka1 Re: suknia panny młodej... 30.04.11, 11:10
            No tak, bo to uroda jest tym, co sprawi,że związek będzie i trwały, i szczęśliwy????
            Fakt, był ładny jako dziecko i nastolatek, w dorosłości wylazły cechy tatusiowe.
            • sowa_hu_hu Re: suknia panny młodej... 30.04.11, 11:15
              marzeka1 napisała:

> No tak, bo to uroda jest tym, co sprawi,że związek będzie i trwały, i szczęśliw
              > y????

a kto tak powiedział????????? bo na pewno nie ja............
              Ja wyraziłam zdanie, że mnie sie kompletnie nie podoba... a nastolatki piszczą na jego widok ,a przynajmniej piszczały jeszcze nie tak dawno temu...

> Fakt, był ładny jako dziecko i nastolatek, w dorosłości wylazły cechy tatusiowe
              > .
              • angazetka Re: suknia panny młodej... 30.04.11, 11:19
                Przypomnę uprzejmie, że w Rosji uważa się, że Putin jest przystojny i seksowny tongue_out Władza, kasa, prestiż, takie tam. A jednakowoż książę William wygląda nieco lepiej.
                BTW nastolatki to za nim piszczały raczej, gdy i on był nastolatkiem.
                • moofka Re: suknia panny młodej... 30.04.11, 11:23
                  jako nastolatek byl faktycznie przecudnej urody, teraz wylazl z niego tatus wink
                  ale nadal jest ok
                  firgura postura madrze mu z oczu patrzy
                  jest bardzo ok
                  a juz jako para wygladaja super
                • majenkir Re: suknia panny młodej... 30.04.11, 14:29
                  angazetka napisała:
                  > Przypomnę uprzejmie, że w Rosji uważa się, że Putin jest przystojny i seksowny tongue_out

Alez Putin jest przystojny i seksowny!
                  https://fotoforum.gazeta.pl/photo/7/re/qd/3acg/EyS38bArbyduwnye7X.jpg
                  fotoforum.gazeta.pl/photo/7/re/qd/3acg/DFGVvAKpc7hbaVBiqB.jpg
        • przeciwcialo Re: suknia panny młodej... 30.04.11, 15:05
          Dziewczyna ładna ale gorset i tu i przy slubnej jakis szpiczasty.
          • nangaparbat3 Re: suknia panny młodej... 30.04.11, 15:52
            Mój kolega mówi na to "oscypki".
    • adwarp Re: suknia panny młodej... 30.04.11, 11:31

co to znaczy "królewska suknia"?

a może o to właśnie chodziło,żeby to była sukienka, którą każda może założyć?, chociaż akurat ta nie jest ta kieszeń każdegosad, poza tym w czasach kryzysu chyba nie byłoby dobrze widziane,żeby suknia przyszłej królowej ociekała złotem i brylantami?

ale ta suknia jest taka w stylu Kate i do tego w dobrym guściesmile
      dobrze,że nie dała się skusić na styl ala Carrie Bradshow
      https://www.jewishweddingnetwork.com/wp-content/uploads/2009/07/sex_and_the_city_wedding_dress_01.jpg

porównywanie sukien księżnej Diany nietrafione zupełnie, to było 30lat temu i zupełnie inne trendy panowały.

Suknia piękna i panna młoda też pięknasmile a mężczyzna piękny nie musi być , byleby charakter miał pięknysmile
      • marzeka1 Re: suknia panny młodej... 30.04.11, 11:34
        No właśnie mnie zachwycił w tek sukni, przy jej szyku i prostocie, brak golizny, jak na wyżej wskazanej fotce lub patrz: suknia ślubna-koszmarek Joanny Liszowskiej. Zdarzyło mi się ostatnio widzieć kilka panien młodych i tendencja była taka: "na bogato" i "na goło".
        • 18_lipcowa1 Re: suknia panny młodej... 30.04.11, 11:40
          panien młodych i tendencja była t
          > aka: "na bogato" i "na goło".

i koniecznie strojny kok
          • marzeka1 Re: suknia panny młodej... 30.04.11, 11:46
            I makijaż typu: spachlujemy, tynkujemy.
            • edelstein Slub stulecia to dopiero bedzie 30.04.11, 11:57
              za jakies dwa miesiace (zaciekawione kiedy dokladnie prosze o zerkniecie na suwak gazety)wink Slawna Zia przygotowuje sie juz od dwoch lat, sluby krolewskie to pikusbig_grin

Do sukni Kate nie mam nic, sliczna, prosta, z klasa. Nadmiar brylantow i zlot nie czyni przyszla krolowatongue_out
              • kawka74 Re: Slub stulecia to dopiero bedzie 30.04.11, 16:42
                Slawna Zia przygotowuje sie juz od dwoch lat, sluby krolewskie to
                > pikusbig_grin

Ciekawa jestem, jaki poziom królewskości osiągnie jej kiecka ;p
                • thea19 Re: Slub stulecia to dopiero bedzie 30.04.11, 16:54
                  ma być od Zienia po wielu perypetiach
                  • edelstein Re: Slub stulecia to dopiero bedzie 30.04.11, 21:55
                    Po bardzu wielu watkach po 400 wpisow chcialas napisacbig_grin przestalam sledzic, musze wskoczyc na slub i wesele i odswiezyc informacjebig_grin
                    • kawka74 Re: Slub stulecia to dopiero bedzie 01.05.11, 08:13
                      A można gdzieś to cudo zobaczyć?
                      • thea19 Re: Slub stulecia to dopiero bedzie 01.05.11, 15:14
                        z tego co wyczytałam, to ma być ten sam model który miała Alicja Bachleda Curuś tylko bez ramiączka czy jakoś tak
                        za dużo wpisów mają wątki, teraz wiem, że ma być wesele bez ślubu a ślub po w las vegas
                        ma być przysięga humanistyczna czy coś
                        gazeta_mi_placi jest na bieżąco smile
    • nangaparbat3 Re: suknia panny młodej... 30.04.11, 12:01
      Suknia jak suknia - ale chyba bardzo trudno zaprojektować naprawdę piękną długą suknię z długim rękawem - to znaczy zawsze bedzie taka skromnisiowata. Za to welon mnie zachwycił, naprawdę.
      A księżna Kate - ha! jak sobie pooglądałam zdjęcia, to myślę, że dziewczyna wie czego chce i to osiągnie - tylko inni jeszcze nie wiedzą (ja też, i zachodzę w głowę, co to takiego mogłoby być).
      Suknia z bankietu z tym puchatkiem kojarzy mi sie wyłącznie z "ciuchami z Ameryki", które znajoma babci sprzedawała w latach 60.
      • takatoszymura Re: suknia panny młodej... 30.04.11, 12:18
        Mnie się bardzo podobała, tak jak i suknia jej siostry-druchny. Była po prostu elegancka i klasyczna.
    • thorgalla Re: suknia panny młodej... 30.04.11, 12:38
      Tak wyglądała na obiedzie weselnym
      myroyal-myroyals.blogspot.com/2011/04/wedding-of-william-and-catherine.html
      • nangaparbat3 Re: suknia panny młodej... 30.04.11, 14:52
        No mówiłam, że Królewna Śnieżka!
      • cherry.coke Re: suknia panny młodej... 30.04.11, 21:20
        Na zalaczonych zdjeciach bardzo korzystnie prezentuje sie Camilla. Nawet Karol z wiekiem zyskuje smile

A w ogole uwazam, ze rodzina Middletonow pokazala sie fantastycznie: trzy panie elegancja i szykiem (i figurami) zagiely wszystkie arystokratki.
    • kalarepka83 Re: suknia panny młodej... 30.04.11, 13:14
      Też byłam rozczarowana smile Ale chyba zamiarem było wybranie sukni skromnej i stylowej. Za to uważam, ze bardzo dobrze prezentowała się firmanka na twarzy z diademem. Nie wiem jaką fachową nazwę ma ta firanka tongue_out
      • nangaparbat3 Re: suknia panny młodej... 30.04.11, 14:56
        kalarepka83 napisała:

>
        > Za to uważam, ze bardzo dobrze prezentowała się firmanka na twarzy z dia
        > demem. Nie wiem jaką fachową nazwę ma ta firanka tongue_out

Uznałam, że firmanka to właśnie nazwa fachowa, i aż mnie zdumiało, jak obeznane są ematki z odmianami welonów.
    • sarling Re: suknia panny młodej... 30.04.11, 13:24
      czar_bajry, królewska suknia to jaka? Jakie masz potrzeby w tym względzie? tongue_out

Suknie bardzo ok była, ja jednak uważam, że Kate za bardzo schudła. Fajna była, witalna, z zadziornym uśmiechem, a teraz wygląda na wysuszoną czterdziestolatkę. Szkoda.
    • aga.pier Re: suknia panny młodej... 30.04.11, 14:01
      miała bardzo ładną suknię, pasującą do jej stylu. Welon super.
      • iuscogens Re: suknia panny młodej... 30.04.11, 14:14
        Absolutnie się nie zgadzam, że welon był kiepski. Ja miałam podobny, więc musi być ładny wink
        Tylko inne zdobienie na dole.
      • franczii Re: suknia panny młodej... 30.04.11, 14:44
        Wlasnie, wprawdzie niewiele sie nia interesowalam i nie szukalam ale jakas fotografie pamietam i ta suknia byla po prostu zgodna z jej stylem. Wybor takiej sukienki przez przyszla krolowa mozna jej tylko na plus zaliczyc bo pokazuje charakter i osobowosc. Wyobrazam sobie z ilu projektow wybierala, ilu ludzi jej doradzalo, probowalo wcisnac w strojniejsze kiecki a moze nawet nacisk wywrzec a ona wierna swojemu stylowi mimo krytyki.
    • rita75 Re: suknia panny młodej... 30.04.11, 14:31
      > Owszem suknia ładna ale taką mogła by mieć każda z nas a nie przyszła królowa..
      > .

Czego oczekiwalas? Gronostajów i brylantów?

• nangaparbat3 zmieniłam zdanie 30.04.11, 14:45
      Zobaczyłam suknie na filmie - w ruchu nieprawdopodobnie zyskuje, naprawdę jest bardzo piekna (ta ślubna).
      • marzeka1 Re: zmieniłam zdanie 30.04.11, 14:51
        Wyczytałam na forum moda, że suknia, ta niby za prosta i "nie dla księżniczki" to iście koronkowa robota i to dosłownie: koronki szyto ręcznie wg XVII-wiecznej irlandzkiego przepisu: częsta wymiana igieł i zmienianie się hafciarek, aby suknia była idealnie biała.
        Dla mnie to jedna z najładniejszych ślubnych kreacji, jakie widziałam.
    • morgen_stern Re: suknia panny młodej... 30.04.11, 15:06
      Ze zdziwieniem czytam głosy krytyczne. Panna młoda piękna (siostra zresztą też, ten tyłeczek, ach...), cudowna suknia, piękny welon, uroczy bukiet i pan młody też mi się podobał, ale ja męski gust mam dziwny. Całość - absolutna klasa, przyszłe panny młode powinny się uczyć na tym przykładzie.
    • b.bujak Re: suknia panny młodej... 30.04.11, 15:30
      czekalam podświadomie na sukienkę, jakie rysowałam w dzieciństwie królewnom smile
      ale ta też ładna wink
      trochę to usztywnienie biustu tak się kanciasto układa w niektórych ujęciach...

ciekawi mnie, jakie miała buty;
    • vivibon Re: suknia panny młodej... 30.04.11, 17:22
      Welon ok dopóki opuszczony, podniesiony i z diademem wyglądał jak bałkański czepiec.
      Suknia, piękna i prosta, ale nie skromna.
      Z pewnością każda ematka mieć ręcznie haftowaną suknię od McQueena.
    • lilly_about Re: suknia panny młodej... 30.04.11, 19:01
      A czego oczekiwałaś? Brylantów i cekinów? Suknia piękna i była pięknym dodatkiem do równie pięknej panny młodej. Masz kiepski gust po prostu.
    • sokhna Re: A tak wygladala moja... 30.04.11, 21:41
      cgi.ebay.de/Exclusives-Hochzeitskleid-Brautkleid-Mass-W61001L-/260772236892?pt=Brautkleider&hash=item3cb73c8e5c
      • rita75 Re: A tak wygladala moja... 30.04.11, 21:48
        > cgi.ebay.de/Exclusives-Hochzeitskleid-Brautkleid-Mass-W61001L-/260772236892?pt=Brautkleider&hash=item3cb73c8e5c

nie podoba mi sie wink
        • edelstein Re: A tak wygladala moja... 30.04.11, 21:59
          Chyba zamilcze lepiej na temat urody tej suknitongue_out
          • sokhna Re: A tak wygladala moja... 30.04.11, 22:07
            Skoro chcesz "zamilczec" to lepiej "zamilcz" tongue_out
        • sokhna Re: A tak wygladala moja... 30.04.11, 22:08
          Nie musi wink
          • sokhna Re: P.S. 30.04.11, 22:12
            Moja nie miala oczywiscie usztywnianej halki i rekawiczek mialam bolerko, bo listopad byl...

Aha i nie kumam oburzenia suknia Diany. Jasne byla wiesniacka jesli spojrzec na to dzis, ale wtedy moda byla "troche inna" i ta suknia byla hiciorem

• baba06 Re: suknia panny młodej... 30.04.11, 23:31
      czyż nie wygląda jak królowa
      https://myroyal-myroyals.blogspot.com/2011/04/official-wedding-photos-from-william.html

czy to mozliwe,ze schudła z rozm40 do 34
      • baba06 Re: poprawiony link 30.04.11, 23:32
        https://3.bp.blogspot.com/-3W5REEcyyOI/TbwXIDDdUVI/AAAAAAAALNo/boIU8ki-xIs/s1600/DDDDDDDDDDDDDDD.jpg
        • nutka07 Re: poprawiony link 30.04.11, 23:38
          Pieknie smile
        • b.bujak fotograf to partacz! 02.05.11, 20:15
          ja tam się za bardzo na fotografowaniu nie znam, ale nawet w gazetowych poradnikach piszą, żeby uważać na drugi plan i tło - a tu żyrandol pięknie zasłania głowę osoby z portretu - fatalnie to wygląda biorąc pod uwagę, że to oficjalna sesja zdjęciowa... można było zadbać o takie szczegóły!
    • hanalui Re: suknia panny młodej... 01.05.11, 00:57
      czar_bajry napisała:

Po pierwsze ona nie bedzie krolowa, po drugie - sukienka przepiekna, gustowna i z klasa
      • iwles Re: suknia panny młodej... 01.05.11, 15:19

> Po pierwsze ona nie bedzie krolowa,

a dlaczego ?
      • adwarp Re: hanalui 01.05.11, 15:36
        > Po pierwsze ona nie bedzie krolowa...

dlaczego nie?
        • nutka07 Re: hanalui 01.05.11, 15:44
          Bedzie zona krola. Nie bedzie konorowana.
          • iwles Re: hanalui 01.05.11, 15:45

ale tytuł królowej miec będzie.
            • nutka07 Re: hanalui 01.05.11, 16:01
              Filip ma tytul ksiecia, myslalam ze ona pozostanie ksiezna. Matka Elzbiety II byla tytulowana krolowa, to Kate pewnie te bedzie chyba ze sa badz beda jakies zmiany.
              • iwles Re: hanalui 01.05.11, 16:05

no wlasnie, żony królów mają tytuł królowej, ale mężowie juz nie mają tytulu króla smile

> Matka Elzbiety II byla tytulowana krolowa,

i matka, i babka itd...
                • nutka07 Re: hanalui 01.05.11, 16:14
                  Teraz mi sie przypomnialo, jak podczas slubu mowili ze brat Kate bedzie teraz bardzo dobra partia. Jako brat przyszlej krolowej smile
                • hanalui Re: hanalui 01.05.11, 19:39
                  iwles napisała:

> > Matka Elzbiety II byla tytulowana krolowa,
                  >
                  > i matka, i babka itd...

Bo były koronowane, a Filip nie
                  • hanalui Re: hanalui 01.05.11, 20:36
                    hanalui napisała:

> iwles napisała:
                    >
                    >
                    > > > Matka Elzbiety II byla tytulowana krolowa,
                    > >
                    > > i matka, i babka itd...

> Bo były koronowane, a Filip nie

Jeszcze dla uscislenia żadna z nich nie zasiadala na tronie, podobnie ja Katy tez nie zasiądzie wiec tytuł tytulem za ktorym faktycznej wladzy nie ma
                    • angazetka Re: hanalui 02.05.11, 09:09
                      > Jeszcze dla uscislenia żadna z nich nie zasiadala na tronie, podobnie ja Katy t
                      > ez nie zasiądzie wiec tytuł tytulem za ktorym faktycznej wladzy nie ma

Nie chodzi przecież o władzę, tylko o bycie żoną króla.
              • hanalui Re: hanalui 01.05.11, 19:36
                nutka07 napisała:

> Filip ma tytul ksiecia, myslalam ze ona pozostanie ksiezna.

Bo Filip pochodzi po pierwsze z arystokratycznej, książęcej rodziny i jest nawet kuzynem elzbiety

Matka Elzbiety II byla tytulowana krolowa,

Bo byla koronowana to raz, dwa byla ostatnia koronowana glowa z racji tego ze byla malzonka krola tzw Queen consort. Nie mogla natomiast rzadzic po smierci krola i tron musiała objąć jej corka
                to Kate pewnie te bedzie chyba ze sa badz beda jakies z
                > miany.
            • hanalui Re: hanalui 01.05.11, 19:03
              iwles napisała:

>
              > ale tytuł królowej miec będzie.

Oczywiscie ze nie będzie mieć tytulu, chyba ze nieoficjalny jak Lady D smile
              • adwarp Re: hanalui 01.05.11, 19:09
                ale Diana tytułu nie miała
                • hanalui Re: hanalui 01.05.11, 19:58
                  adwarp napisała:

> ale Diana tytułu nie miała
                  JaK to nie miala - Princess Diana wink
                  • iwles Re: hanalui 01.05.11, 20:53

no ale czy wszystkie krolowe angielskie, ktore używały (i mogły uzywać, oficjalnie i za zgodą) tytulu królowej byly koronowane ?
                    • attiya Re: hanalui 15.06.11, 13:15
                      nie, nie wszystkie
                      niektóre bo taka była decyzja króla ale tytuł królowej zawsze miały, niektóre bo nie chciały - ot, np Henrietta Maria - bo Anglia była anglikańska a ona była katoliczką
                  • adwarp Re: hanalui 02.05.11, 11:55
                    > ale Diana tytułu nie miała
                    > JaK to nie miala - Princess Diana wink

ale tytułu królowej nie miała, a o tym jest mowa.
                    • angazetka Re: hanalui 02.05.11, 12:13
                      Trudno, żeby miała, będąc żoną zaledwie następcy tronu.
                    • agazagie Re: hanalui 02.05.11, 20:56
                      No jak nie miała? A "królowa ludzkich serc"? smile
                    • attiya Re: hanalui 15.06.11, 13:17
                      ale jak Diana mogła mieć tytuł królowej, jak jej mąż był księciem Walii a nie królem big_grin
            • kuternoga-to-ja Re: hanalui 01.05.11, 20:36
              > ale tytuł królowej miec będzie.
              >

Nie jest to takie pewne. Camilla, gdy Karol zasiadzie na tronie, bedzie miala tytul princess consort.
              • angazetka Re: hanalui 02.05.11, 09:08
                Bo jest drugą żoną?
              • iwles Re: hanalui 02.05.11, 09:24

a zasiądzie ?
                wydawało mi się, że jako rozwodnik i mający za żonę rozwódkę nie może być królem. Ale może się mylę.
                • angazetka Re: hanalui 02.05.11, 09:28
                  Jakoś nie słychać o tym, by miał nie zasiadać. Tzn. wiadomo, są głosy, że od razu powinien zasiąść William, ale to chyba nie jest oficjalne stanowisko.
                • hanalui Re: hanalui 02.05.11, 19:55
                  iwles napisała:

>
                  > a zasiądzie ?
                  > wydawało mi się, że jako rozwodnik i mający za żonę rozwódkę nie może być króle
                  > m. Ale może się mylę.

A skad ja mam wiedziec czy zasiadzie czy nie?
                  Oficjalnie jest pierwszy do tronu, o ile mi wiadomo, a William drugi. Elka jak na razie trzyma sie krzepko i jesli pozyje tyle co matka to jakies 15 lat rzadzenia jej zostalo.

Co do rozwodnika...moze z z 80 lat temu by nie mogl, podobnie jak William poslubic dziewuchy z plebsu, teraz kto wie, wszak czasy sie zmienily, dwor sie zmienia ... nie sadze zeby parlament mu zabronil jak bylo to w przypadku jego wujko-dziadka.
          • nutka07 Re: hanalui 01.05.11, 15:48
            Ale napisalam wink
            Koronowana*
            • attiya Re: hanalui 15.06.11, 13:13
              ale dlaczego ma nie być koronowana?
              Będzie koronowana na królową małżonkę
          • attiya Re: hanalui 15.06.11, 13:12
            a dlaczego miałaby nie być koronowana?
            Będzie koronowana, jak większość żon królów w Wielkiej Brytanii
            jej babka Elżbieta - matka obecnej królowej była koronowana, Maria Teck takoż i Aleksandra Duńska
            Tak samo jak w Polsce, oprócz żony Aleksandra Jagiellończyka, Augusta II Saskiego i jeszcze chyba którejś - ale nie były katoliczkami - wszystkie żony królów były koronowane
            Król musi mieć koronowaną matkę i dlatego są koronowane - albo razem z mężami albo w oddzielnej uroczystości
    • deelux Re: suknia panny młodej... 01.05.11, 14:38
      Dziwią mnie słowa krytyki. Suknia i welon przepiękne, proste ale z klasą.

Ale czego oczekiwać od większości polskich panien młodych. Wystarczy spojrzeć jakich sukienek jest najwięcej w salonach. Wielkie bezy z prześwitującymi gorsetami, do tego badziewne diademy i rękawiczki. Aaaa no i solarka na 102 i tipsy długości 5 cm. Wieś tańczy i śpiewa.
      • czar_bajry Re: suknia panny młodej... 02.05.11, 01:45
        Dziwią mnie słowa krytyki. Suknia i welon przepiękne, proste ale z klasą.

To mało jeszcze widziałaś....i faktycznie na wsi musisz się obracać skoro nie znasz innych wzorców.

A wracając do sukni, owszem ładna, prosta ale właśnie tego po Kaśce można się było spodziewać, niczym nie zaskoczyła a sukni zabrakło magii.
        Dla niedoinformowanych, suknia aby była magiczna nie musi wyglądać jak beza. Przytaczacie przykład księżnej Di ale weźcie pod uwagę że wtedy moda była inna to i suknia inna.
        • moofka Re: suknia panny młodej... 02.05.11, 06:47
          ale czy musi byc magiczna?

pokaz nam czar_bajry jakiego looku oczekiwalabys po takiej uroczystosci, bo szczerze nie wiem
          o co ci chodzi
          • franczii Re: suknia panny młodej... 02.05.11, 09:35
            No ja tez bym chciala jakis przyklad magicznej sukni slubnej. Bo nie wiem o co chodzi. Moze ktos wklei fotke magicznej sukni z jakiegos innego krolewskiego wesela?
            A tak poza tym czepiabnie sie o brak magii. A moze ona wcale nie chce sie z basnia kojarzyc tylko chce byc nowoczesna kobieta ?
        • kawka74 Re: suknia panny młodej... 02.05.11, 08:55
          A wracając do sukni, owszem ładna, prosta ale właśnie tego po Kaśce można się b
          > yło spodziewać, niczym nie zaskoczyła a sukni zabrakło magii.
          > Dla niedoinformowanych, suknia aby była magiczna nie musi wyglądać jak beza

Więc jak musi? Próbuję sobie zwizualizować tę magiczną suknię i nijak nie potrafię.
          Czym powinna zaskoczyć?
          Ja bym przykład chciała, bo wyobraźni mi nie wystarcza ;p
        • angazetka Re: suknia panny młodej... 02.05.11, 09:11
          > A wracając do sukni, owszem ładna, prosta ale właśnie tego po Kaśce można się b
          > yło spodziewać, niczym nie zaskoczyła a sukni zabrakło magii.

Twoim zdaniem jej zabrakło. Moim nie.
          Wiem, że w latach 80. moda była inna, ale np. suknia Kate się obroni w każdym czasie, bo klasyka jest wiecznie modna. A suknia Diany już nie.
        • franczii Re: suknia panny młodej... 02.05.11, 09:41
          Pr
          > zytaczacie przykład księżnej Di ale weźcie pod uwagę że wtedy moda była inna to
          > i suknia inna.

Magia i piekno sa niezalezne od mody. Gdyby jej suknia byla magiczna i piekna wtedy to dla nas teraz tez bylaby magiczna i piekna.
          Nawet w kiczowatych latach 80 kobiety potrafily wygladac pieknie.
        • cherry.coke Re: suknia panny młodej... 02.05.11, 21:03
          Ej to pokaz jakas magiczna suknie smile

Jej suknia musiala byc klasyczna, chocby z racji stroju Williama. Gdyby sie wyfioczyla do tego czerwonego munduru z kutasami, to wyszedlby koszmar na sterydach.
          • czar_bajry Re: suknia panny młodej... 02.05.11, 23:56
            Ej to pokaz jakas magiczna suknie smile

cherry a Ty czytać nie umisz? Przecież napisałam że nie potrafię pokazać o co mi chodzismile

Ale za mundur z kutasami Cię kochambig_grin
      • kali_pso Re: suknia panny młodej... 02.05.11, 09:44
        . Aaaa no i solarka na 102 i tipsy d
        > ługości 5 cm. Wieś tańczy i śpiewa.

Tiaaaa...świat zamknięty w stereotypie jest taki bezpieczny, prawda? Nie zmusza do myslenia, więc się człowiek dodatkowo nie napracujewinkp

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka