baba06 01.05.11, 16:49 wiem w telewizji do bólu, ale skoro wątków o ślubie bądź co bądź nie naszego rodaka jest kilka, to chociaż jeden wątek może poświęcimy jakby nie patrzeć wielkiemu Polakowi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
przeciwcialo Re: Jan Paweł II -beatyfikacja 01.05.11, 16:55 Dla mnie był, jest wielki. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaalineczka Re: Jan Paweł II -beatyfikacja 01.05.11, 17:03 nie sledze co sie dzieje w watykanie wole ksiazke czytac Odpowiedz Link Zgłoś
baba06 Re: Jan Paweł II -beatyfikacja 01.05.11, 17:19 > wole ksiazke czytac książkę pt Gazeta.pl rozdział emama Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Jan Paweł II -beatyfikacja 01.05.11, 22:34 witamy w klubie zakupilam wczoraj wszystkie 4 czesci (z wyjatkiem 1 tomu 4 czesci - cos nie bylo...) Odpowiedz Link Zgłoś
nasturcja0-1 Re: Jan Paweł II -beatyfikacja 01.05.11, 17:10 A ja może skorzystam z okazji żeby zapytać - co się stanie jesli po beatyfikacji/kanonizacji wyszłyby na jaw jakies ciemne sprawki takiego świetego? Czy kanonizacja czy beatyfikacja mogą zostać jakoś cofnięte? Np. jesli by sie okazało, że święty był powiedzmy seryjnym morderca? Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: Jan Paweł II -beatyfikacja 01.05.11, 17:13 Jak śmiesz obrażać PAPIEŻA POLAKA, NAJWIĘKSZEGO Z WIELKICH POLAKÓW. Odpowiedz Link Zgłoś
nasturcja0-1 Re: Jan Paweł II -beatyfikacja 01.05.11, 17:17 LOL No więc jak, co by było w takiej sytuacji z takim świętym, który w przerwach miedzy swoim dobrymi uczynkami by mordował ludzi albo podkładał bomby pod budynki i wyszłoby to na jaw dopiero po wszystkim, wie ktoś? Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: Jan Paweł II -beatyfikacja 01.05.11, 17:21 Zostałby ogłoszony przenajświętszym. Odpowiedz Link Zgłoś
baba06 Re: Jan Paweł II -beatyfikacja 01.05.11, 17:17 myślę,że po to jest cały proces beatyfikacji i dokładnie się sprawdza, czy przyszłybłogosławiony ma jakieś ukryte grzeszki Odpowiedz Link Zgłoś
nasturcja0-1 Re: Jan Paweł II -beatyfikacja 01.05.11, 17:24 Ale co jesli świety in spe ukrywałby je tak swietnie, ze nikt by sie nie domyslał, że wcale nie był z niego znowu taki święty? W koncu morderstwo mozna ukryć, nikt by sie nie domyślał, ze to właśnie ta osoba byłaby morderca. Albo jesli ktos byłby morderca i potem sie nawrócił, zaczął robic dobre uczynki etc. i zmarł w opinii świetosci, czy jego przeszłosc sprawiłaby, ze osoba ta nie mogłaby zostac swietym? Odpowiedz Link Zgłoś
baba06 Re: Jan Paweł II -beatyfikacja 01.05.11, 17:30 strasznie utrudniasz wiesz św.Maria Magdalena tez podobno była nierządnicą Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Jan Paweł II -beatyfikacja 02.05.11, 09:00 Poczytaj sobie o św. Augustynie Odpowiedz Link Zgłoś
lukrecja34 Re: Jan Paweł II -beatyfikacja 01.05.11, 17:13 nie oglądam,zupełnie mnie ten temat nie interesuje Odpowiedz Link Zgłoś
baba06 Re: Jan Paweł II -beatyfikacja 01.05.11, 17:21 nie trzeba oglądać, na marginesie ja też nie oglądam, żeby wiedzieć,że papież Polak będzie beatyfikowanym. Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: Jan Paweł II -beatyfikacja 01.05.11, 17:23 Czy ktoś mówi o B16 papież Niemiec? Odpowiedz Link Zgłoś
nasturcja0-1 Re: Jan Paweł II -beatyfikacja 01.05.11, 17:25 W Niemczech na pewno tak. Odpowiedz Link Zgłoś
lukrecja34 Re: Jan Paweł II -beatyfikacja 01.05.11, 17:24 ale ja nigdzie nie napisałam,że nie wiem o co chodzi tylko,że mnie to wogóle nie interesuje Odpowiedz Link Zgłoś
zebra12 Re: Jan Paweł II -beatyfikacja 01.05.11, 18:00 A mnie powaliło info, że kto ma więcej relikwii ten ma większą władzę w kościele... Średniowiecze. Odpowiedz Link Zgłoś
moni692 Re: Jan Paweł II -beatyfikacja 01.05.11, 18:15 Jesli wiedzial o fali pedofilii w kosciele - to beatyfikacja jest wielkim bledem. www.spiegel.de/panorama/0,1518,759985,00.html Odpowiedz Link Zgłoś
karra-mia Re: Jan Paweł II -beatyfikacja 01.05.11, 20:12 no i co w tym wątku mamy napisac? Czlowiek jak człowiek, wielki ale czy święty/błogosławiony? mam inne zdanie Odpowiedz Link Zgłoś
franczii Re: Jan Paweł II -beatyfikacja 01.05.11, 21:22 A widzialyscie jak sobie Silvio przysnal na uroczystosci? Musial niezle zaszalec wczoraj. Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Jan Paweł II -beatyfikacja 01.05.11, 22:20 franczii napisała: > A widzialyscie jak sobie Silvio przysnal na uroczystosci? > Musial niezle zaszalec wczoraj. Ech Silvio ze swoimi bunga bunga to tak tam pasuje jak ja wśród wyznawców voo doo Odpowiedz Link Zgłoś
chloe30 Re: Jan Paweł II -beatyfikacja 01.05.11, 22:39 iuscogens napisał: > Ech Silvio ze swoimi bunga bunga to tak tam pasuje jak ja wśród wyznawców voo d > oo no jak go widzialam w tej pozie z założonymi rękami to marzyłam żeby go strzelić w głupi dziób Odpowiedz Link Zgłoś
franczii Re: Jan Paweł II -beatyfikacja 02.05.11, 05:40 o co to, to nie. On tam wlasnie swietnie pasowal. W sam raz hipokryzja, zaklamanie i brud. Jakos kosciol nie grzmi na jego wybryki i nie przywoluje do porzadku a z kosciola slychac tylko pojedyncze glosy oburzenia. A narod sie stacza pod kazdym wzgledem. Odpowiedz Link Zgłoś
kali_pso Re: Jan Paweł II -beatyfikacja 02.05.11, 09:39 A powiem Ci, że nawet swego czasu, po nagłosnieniu tych ekscesów intersowało mnie co KK na to? Czy zabierze głos w osobie jakiegoś prominenta i upomni syna marnotrawnego...z tego co piszesz- prawie cisza? Odpowiedz Link Zgłoś
franczii Re: Jan Paweł II -beatyfikacja 03.05.11, 07:15 Upomni?? Toz jeszcze go kosciol bronil przypisujac sadom zbytnia zajadlosc w sledzeniu zycia prywatnego premiera, zeby tylko w koncu znalezc niepodwazalne dowody. Bo Silvio jest pryszczem na tylku wloskiego sadownictwa od 20 lat, hanba dla zawodu sedziego i prokuratora. Tylko pojedyncze glosy oburzenia z kosciola i to zwyklych proboszczow. Odpowiedz Link Zgłoś
kali_pso Re: Jan Paweł II -beatyfikacja 02.05.11, 09:38 Może robił rachunek sumienia i z wrażenia co też mu wychodzi, te oczeta przymknął... Odpowiedz Link Zgłoś
wuika Re: Jan Paweł II -beatyfikacja 02.05.11, 09:20 To ja wolę gadanie o ślubie. Odpowiedz Link Zgłoś
czar_bajry Re: Jan Paweł II -beatyfikacja 03.05.11, 16:28 Ja do tej pory nie mogę się przyzwyczaić, że Go nie ma. Co papieża w TV pokazują to ja rozczarowana jestem Raz miałam okazję widzieć JPII na żywo, było to na stadionie 10-lecia na mszy, papież Zieleniecką przejeżdżał a ja stałam na krawężniku Sztuka ta udałą się tylko dla tego iż przejazd Zieleniecką był spontaniczny i tłumów nie było Odpowiedz Link Zgłoś