Dodaj do ulubionych

Pomysł na fajne zaręczyny

15.06.11, 23:37
Syn mojej koleżanki szuka jakiegoś fajnego pomysłu na zaręczyny.
Może podrzucicie jakiś pomysł z własnego doświadczenia lub pomysł gdzies zasłyszany.
Z góry dziękuje smile
Obserwuj wątek
    • thorgalla Re: Pomysł na fajne zaręczyny 15.06.11, 23:41
      www.joemonster.org/art/17295/Nietypowe_oswiadczyny
    • saga55-5 Re: Pomysł na fajne zaręczyny 16.06.11, 00:31
      Dzięki, ale oni raczej nie z tych " giercujących " wink
    • moniakociara Re: Pomysł na fajne zaręczyny 16.06.11, 00:42
      chyba kazde oprócz klekania przed wybrana w restauracji/publicznie czy tez kolacja z rodzicami i proszenie o ręke kobiety.

Zreszta chyba na tyle zna swoja wbranke, ze powinien wiedziec wink
      • saga55-5 Re: Pomysł na fajne zaręczyny 16.06.11, 00:48
        Z tego co go znam, na pewno bez uroczystej kolacji czy też kolacji z rodzicami.
        No masz rację, zna ją ale......szuka czegoś innego wink
    • premeda Re: Pomysł na fajne zaręczyny 16.06.11, 07:54
      Ja dostałam w ramach prezentu urodzinowego z pytaniem: "A domyślasz sie co to jest?"
    • czarnaalineczka Re: Pomysł na fajne zaręczyny 16.06.11, 15:53
      a planuja jakies zwierzatko ?
    • sta-fraszka Re: Pomysł na fajne zaręczyny 16.06.11, 16:08
      Mnie obecny maz zabral na piknik pod latarnie morska (uwielbiam latarnie morskie) i tam sie oswiadczyl, nad kanapka i lemoniada.

Kolega zamowil pierscionek fedexem do dziewczyny. W pudelku byla kartka "wanna get married or what?" (I pierscionek)

Inny kolega zabral swoja dziewczyne na Dominikane, gdzie poszli ogladac czyjs slub na plazy. Ona mowi, ze w sumie fajnie tak sie pobrac na plazy, zawsze myslala ze to banalne, ale w sumie jest w tym cos pieknego. A on sie jej pyta czy zareczyny na plazy tez bylyby romantyczne. Ona ze tak, nigdy by sie nie spodziewala. A on do niej, "bo wiesz, ja przywiozlem pierscionek, tak na wszelki wypadek, gdybys zmienila zdanie co do banalnosci" (bo ona znana byla z tego, ze uwazala sluby i zareczyny na plazy za banal).

Jeszcze jeden kolega na lotnisku na swoja dziewczyne czekal z "prezentem" (ale kazal jej otworzyc w samochodzie dopiero, coby sceny nie robic).

Nie wiem czy fajne. Mnie sie moje podobaly smile

• lipsmacker Re: Pomysł na fajne zaręczyny 16.06.11, 16:10
      Pomyslow masa, np.

Siedza przed knajpka, on wychodzi niby do toalety i zaraz podjezdza konno w staropolskim ubraniu, zsiada i kleka przed wybranka
      Na plazy podaje jej nagle recznik z wygrawerowanym "Czy wyjdziesz za mnie?"
      Daje jej zwierzatko z pierscionkiem na obrozce (tylko trzeba chciec zwierzatko!)
      Oplaca baner ciagniety przez samolot (z kluczowym pytaniem)
      Wyjezdzaja na weekend, w pokoju hotelowym do poduszki przypiety jest pierscionek (mozna dyskretnie poprosic personel o to przy meldowaniu sie i jest siurpryza przy wejsciu)

Mozna nawet wlozyc jej pierscionek na palec w trakcie snu i czekac na efekt
    • kiniox Re: Pomysł na fajne zaręczyny 16.06.11, 16:13
      Mój małżonek zaplanował wyprawę na wesołe miasteczko i oświadczyny w chwili prawdziwej grozy, ale nie każdej kobiecie to podejdzie. Myślę, że chodziło mu o wyparcie mojego strachu przed małżeństwem jakimś innym strachem, żeby zwiększyć szanse na "tak" wink
      Koleżankę narzeczony zabrał na romantyczny weekend do Rzymu i oświadczył się na którymś z romantycznych mostów. Pięknie, ale kosztownie i chyba niezbyt oryginalnie, chociaż może to o takie pomysły Ci chodzi?
      • rupiowa Re: Pomysł na fajne zaręczyny 16.06.11, 17:39
        moj po taniosci wink wyciagnal mnie w srodku nocy na dwor mantyczac "chodz zobacz jakie piekne gwiazdy". Juz mialam mu urwac conieco ale musialam przyznac ze gwiazdy faktycznie piekne i wtedy zapytal.
        • saga55-5 Re: Pomysł na fajne zaręczyny 16.06.11, 19:11
          Dzięki dziewczyny smile
          Dziś mu dam poczytać, ale jakby jeszcze, która, coś...... smile
    • zabulin Re: Pomysł na fajne zaręczyny 17.06.11, 08:00
      Mnie się moje podobały.

Chłopak zabrał mnie do Zakopanego (uwielbiam gory, musze tam jechać przynajmniej raz w roku) i wuruszyliśmy do Doliny Pięciu Stawów.
      Był wrzesień, a mimo to upalnie, na gorę dotarłam wykończona, bo tempo tez mieliśmy szaleńcze.
      A chłopak nad jednym ze stawow wyciaga pierścionek i pyta czy zostanę jego żoną.
      No, to zostałam smile

Ale mi się wspominki zaczeły, nie do uwierzenia, ze to było już prawie 6 lat temu.
      • smoczy_plomien Re: Pomysł na fajne zaręczyny 22.09.11, 13:47
        Damnit! To mój musiał spapugować po Twoim! Wychodzi na to, że jednak to było mało oryginalne, ale mi się podobało wink
    • mama_duzych_dzieci zareczyny - 2 przypadki 17.06.11, 08:37
      Hej,
      jeden to nad jeziorem, wakacje, pogoda piękna, rower wodny, wypływają na " środek jeziora" opalają się, żartują, cieszą się urlopem. On wskakuje do wody celem schłodzenia, wynurza się, w ustach ma już pierścionek, wchodzi na rower i namiętnie całuje swą wybrankę.Powiedziała TAK i tez wskoczyła do wody celem ochłody.
      Za to jego siostrze, jego przyszły szwagier oświadczył się w kuchni, trąc i smażąc dla niej placki ziemniaczane z młodych kartofli w upał 33 stopni bo jej tak bardzo się zachciało ( to jej ulubione danie) Nałożył placki, pod plackami pierścionek. Jadła z takim apetytem, że przesunęła na bok bo placek rumiany, kolejny w pałaszowaniu był w danym momencie ważniejszy, ale kiedy je placki po 12 latach małżeństwa zawsze ma błogi,nieziemski uśmiech, nawet wtedy kiedy są przesolone, spieczone, bez cebulki i pieprzu ziołowego.
    • antekcwaniak Jeśli to dobra koleżnaka... 17.06.11, 08:43
      Jeśli to dobra koleżanka, to zdecydowanie odradzaj ten głupi pomysł.
      Zaręczyny, ślub to zdecydowanie głupie pomysł.
      Nie pchajcie chłopaka w ręce potwora wink
      • saga55-5 antekcwaniak 17.06.11, 11:38
        Nie słyszałam jeszcze by ktoś oświadczał się dobrej koleżance, ale osobie znacznie bliższej.
        Poza tym, z tym niby potworem jest już chyba ze 4 lata, więc chyba wie co robi.
    • miraclee1 Re: Pomysł na fajne zaręczyny 21.09.11, 23:10
      Mój narzeczony zabrał mnie na romantyczny weekend do SPA Velaves we Władysławowie. Ogólnie niczego się nie spodziewałam, bo od dawna planowaliśmy taki odpoczynek. Wieczorem zaprosił mnie na romantyczną kolację, nadal nic się nie spodziewałam, bo wcześniej zdarzały się takie uroczyste kolacje. Zdziwiło mnie tylko to, że część restauracji jest zamknięta, przeznaczona tylko dla nas. Klimat był na prawdę nieziemski!!! Romantyczny nastrój, restauracja zorganizowała wszystko wspanialesmile Najpiękniejsze było to, że mogliśmy być w tej chwili sami, w tak cudownym miejscusmile Nigdy nie zapomnę tego dnia i życzę każdej dziewczynie takich oświadczyn smile
      • hotya Re: Pomysł na fajne zaręczyny 22.09.11, 08:37
        Widziałam już bardziej dyskretne reklamysmile
      • megi84 Re: Pomysł na fajne zaręczyny 25.09.11, 15:38
        miraclee1 napisała:

> Mój narzeczony zabrał mnie na romantyczny weekend do SPA Velaves we Władysławow
        > ie. Ogólnie niczego się nie spodziewałam, bo od dawna planowaliśmy taki odpoczy
        > nek. Wieczorem zaprosił mnie na romantyczną kolację, nadal nic się nie spodziew
        > ałam, bo wcześniej zdarzały się takie uroczyste kolacje. Zdziwiło mnie tylko to
        > , że część restauracji jest zamknięta, przeznaczona tylko dla nas. Klimat był n
        > a prawdę nieziemski!!! Romantyczny nastrój, restauracja zorganizowała wszystko
        > wspanialesmile Najpiękniejsze było to, że mogliśmy być w tej chwili sami, w tak cu
        > downym miejscusmile Nigdy nie zapomnę tego dnia i życzę każdej dziewczynie takich
        > oświadczyn smile
        Swietne zareczyny i super miejsce...
        Mnie moj maz zabral do Velaves na rocznice slubu,
        romantyczna kolacja przy swiecach z pieknym widokiem na morze....
        moglabym co roku tam swietowac wink

Moj kolega np oswiadczyl sie lecac balonem smile... powiedzial ze nie wyladuja do poki nie powie "tak" smile
        • daga4243 Re: Pomysł na fajne zaręczyny 25.09.11, 18:49
          Moja siostra została poproszona o ręke w trakcie lotu balonem smile też oryginalne. A co do weekendu w SPA to zazdroszcze sad Velaves ma na prawde dobre spa ... i genialne masaże smile
    • dagbe Re: Pomysł na fajne zaręczyny 22.09.11, 09:35
      Te pomysły mi się podobają:
      www.youtube.com/watch?v=7F9WZgTgB9E
      www.youtube.com/watch?v=pnVAE91E7kM
      Ale trzeba uważać:
      www.youtube.com/watch?v=UtPkxzHKLpk
      Syn znajomych oświadczył się wybrance na szczycie wieży Kościoła Mariackiego - w stroju rycerskim wink Pisali o tym w lokalnych gazetach.

Pozdrawiam,
      Dagmara
      • saga55-5 Re: Pomysł na fajne zaręczyny 25.09.11, 22:26
        Dzięki.
        Juz po smile
        Tak sie podobno jakos ułożyło że oświadczył się na plaży w deszczową pogodę. Przyszła narzeczona miała wtedy zły nastrój a on juz wytrzymać z tym pierścionkiem nie mógł, no i...... kwiatami, szampanem i pierścionkiem poprawił jej nastrój.
        W przyszłym roku planuja chyba ślub, no i nawet zastanawiają się czy może zrobić to razem z moim synem i jego narzeczona.
    • poppy_pi Re: Pomysł na fajne zaręczyny 26.09.11, 10:52
      Byle nie publicznie! Ale każdy lubi co innego wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka