Dodaj do ulubionych

Pies-problem z wakacjami

25.06.11, 12:33
Mój pies jest stary i chory, jeśli chcę jechać na wakacje muszę go wziać ze sobą. W zeszłym roku zrezygnowaliśmy z wakacji, w tym już nie dam rady bo oszaleję.
Problem w tym, że nie chcę go trzymać zamkniętego w pokoju i szukam miejsca gdzie mogłabym go zostawić na zewnątrz, na ogrodzonym terenie.
Może znacie takie miejsce i mozecie polecić? Lokalizacja nieistotna, chcę po prostu gdzieś wyjechać smile Jest sporo ofert całych domów do wynajęcia, ale z reguły są one duże i drogie, jak są małe to przeważnie jest ich kilka na terenie i nie ogrodzone.
Czy mogę liczyc na emamy?
Obserwuj wątek
    • majenkir Re: Pies-problem z wakacjami 25.06.11, 12:36
      Nie ciagalabym nigdzie starego, chorego psa...
      • yuka66 Re: Pies-problem z wakacjami 25.06.11, 12:38
        Ja bym szukała jakiegoś gospodarstwa agroturystycznego. Myśmy jeździli swojego czasu do Folwarku Helena, pies chodził cały dzień luzem gdzie chciał.
      • kamcia_79 Re: Pies-problem z wakacjami 25.06.11, 12:45
        łatwo Ci mówic, ale ja psychicznie nie wyrobię jak nie wyjadę, jestem zmęczona po 2 latach bez urlopu. Nie chce go męczyć, dlatego szukam miejsca gdzie moze sobie cały dzien leżeć na dworzu, bo spacery już go nie kręcą, a ja nie chcę go trzymać w zamknięciu do czego nie jest przyzwyczajony. Nie sądzę, zeby to było dla niego męczące aż tak bardzo.
        • przeciwcialo Re: Pies-problem z wakacjami 25.06.11, 13:18
          Ogrodzony domek kampingowy. To byłoby najlepsze dla psa skoro podróż dobrze znosi.
          • kamcia_79 Re: Pies-problem z wakacjami 25.06.11, 13:46
            no własnie, tylko gdzie tego szukać, z reguły jest wiele domków na dużym terenie i one nie sa osobno ogrodzone...
            • przeciwcialo Re: Pies-problem z wakacjami 25.06.11, 13:59
              A gdzie chcesz jechać?
    • marzeka1 Re: Pies-problem z wakacjami 25.06.11, 12:40
      Wrzuć w wyszukiwarkę "wakacje z psem" lub "kwatery z psem"- powinno ci coś wyskoczyć.
    • przeciwcialo Re: Pies-problem z wakacjami 25.06.11, 12:41
      Ja dałam psa do hotelu. Wiem że to koszt ale pies miał zapewniona opieke, w razie potrzeby lekarza. Wakacje dla stargo psa to meka, jazda, nowe miejsce.
      • kamcia_79 Re: Pies-problem z wakacjami 25.06.11, 12:50
        Hotel odpada, ja bym się za bardzo denerwowała a pies stresował. On dużo jezdzi autem, nie męczy go to az tak bardzo, poza tym nie mam zamiaru jechać na drugi koniec kraju.
        Nowe miejsce to też nie problem, dla psa ważne żeby był z nami, po pierwszej nocy czuje się w nowym miejscu całkiem komfortowo.
        Jak nic nie znajdę optymalnego to pewnie nie pojedziemy sad ale nie umiem odpocząć siedzac w domu, wezmę urlop a i tak będę myśleć o pracy a czas spędzę przed tv albo internetem....
        • przeciwcialo Re: Pies-problem z wakacjami 25.06.11, 13:13
          A pies był choc dobę w hotelu? Skad wiesz czy stresowałby sie bardzo?
          • spicy_orange Re: Pies-problem z wakacjami 25.06.11, 13:22
            a nie masz nikogo, kto by się mógł zaopiekować twoim psem, pod twoją nieobecność?
            • kamcia_79 Re: Pies-problem z wakacjami 25.06.11, 13:47
              pies przyjmuje leki i nie mam odwagi zostawić go pod czyjąś opieką.
              no cóż zobaczymy....
      • jul-kaa Re: Pies-problem z wakacjami 25.06.11, 20:50
        przeciwcialo napisała:
        > Ja dałam psa do hotelu. Wiem że to koszt ale pies miał zapewniona opieke, w raz
        > ie potrzeby lekarza. Wakacje dla stargo psa to meka, jazda, nowe miejsce.

A hotel dla starego psa to nie męka, jazda i nowe miejsce...?
        Nie oddałabym starego psa do hotelu.
        Moi rodzice jeździli z psem do gospodarstw agroturystycznych.
        • przeciwcialo Re: Pies-problem z wakacjami 25.06.11, 21:24
          Nie wszedzie mozna psa zabrac, nie każdy lubi gospodarstwa agroturystyczne a stary pioes niekoniecznie lubi plaże.
    • zebra12 Re: Pies-problem z wakacjami 25.06.11, 14:20
      A musi być teren ogrodzony? Pies sobie pójdzie gdzieś? Ja jeżdżę z psem na wczasy i teren nie jest ogrodzony, ale pies nigdzie dalej nie biega. Mogę Ci podac jakieś namiary.
      • przeciwcialo Re: Pies-problem z wakacjami 25.06.11, 14:33
        A jakaś woda tam jest? Chetnie przygarne namiary.
        • zebra12 Re: Pies-problem z wakacjami 25.06.11, 16:33
          Tak, rzeka.
    • klubgogo Re: Pies-problem z wakacjami 25.06.11, 16:05
      O ile szukając kwatery (pensjonat/hotel/pokoje prywatne) w górach zawsze zwierzęta były mile widziane przynajmniej w ogłoszeniach, tak szukając kwatery nad morzem coraz częściej spotykam ogłoszenia treści:
      proszę nie przyjeżdżac ze zwierzętami!
      zapraszamy gości, ale bez zwierząt!

Brrr.
      • wioskowy_glupek Re: Pies-problem z wakacjami 25.06.11, 18:17
        Mój pies też nie był ani doby w hotelu, co nie znaczy że nie wiem, że by się męczył...
        Do głowy by mi nie przyszło oddawać psa do hotelu bez nagłej i palącej potrzeby. Nie wiem jak z dzieckiem jechać nie możesz to też na parę dni do DD a rodziców np. do domu opieki ?

Zwierzę to członek rodziny i na pewno nie rozumie z jakiej paki ma być w obcym miejscu. Jak się ma psa i chce jechać na wakacje to tak jak autorka wątku szuka się sposobu by być z nim razem.
        • przeciwcialo Re: Pies-problem z wakacjami 25.06.11, 19:20
          Nie wszędzie psa mozna zabrac madralo.
    • gonia28b Re: Pies-problem z wakacjami 25.06.11, 22:27
      Oczywiście, że można liczyć.
      Co powiesz na kemping?
      możecie wynająć/wypożyczyć przyczepę.
      ja własnie wróciłam z wakacji z Chorwacji. Kempingi mają swoje strony internetowe.
      Wybierzcie rejon, który by Was interesował - Chorwacja jest wszędzie piękna - googla włączyć no i lu
      jedyny mankament jaki ja osobiście widzę, to długa podróż, która może być zbyt męcząca dla zwierzęcia. Aczkolwiek na przykład na kempingu Amarin k. Rovinja większość ludzi z Niemiec, Austrii, Holandii i jakoś wożą ze sobą psy i inne zwierzęta.
      Prawdziwą ciekawostką przyrodniczą było dla nas kiedyś, jak ludzie w kamperze mieli ze sobą dwie ogromne papugi ary.
      • przeciwcialo Re: Pies-problem z wakacjami 25.06.11, 22:39
        Pies musi miec paszport aby wyjechać z kraju.
        • gonia28b Re: Pies-problem z wakacjami 25.06.11, 22:49
          a przynajmniej aktualne badania - według mojej wiedzy, ale może się mylę.
          nasze paszporty potrzebne są dopiero poza granicami Unii Europejskiej, czyli dopiero przy wjeździe do Chorwacji w naszym przypadku.
          • gonia28b Re: Pies-problem z wakacjami 25.06.11, 22:49
            szczepienia.
            • wioskowy_glupek Re: Pies-problem z wakacjami 26.06.11, 00:01
              Przeciwciało - czytaj ze zrozumieniem mądralo... jeśli potrafisz oczywiście...
              • przeciwcialo Re: Pies-problem z wakacjami 26.06.11, 08:09
                Mam alergie na porównywanie psa do dzieci i rodziców i stawianie ich na tym samym poziomie. Jesli uważasz inaczej to twoja sprawa. Dla mnie bandyctwem jest targanie starego psa np nad morze i zamykanie go na cały dzień w dusznym domku jak robią to niektórzy. W hotelu miał zawsze swój kojec z wybiegiem, spokój, bo hotelik mały, domowy, w razie potrzeby weterynarz prawie na miejscu. Dla mojego psa tak było lepiej.
    • tully.makker Re: Pies-problem z wakacjami 26.06.11, 09:41
      My tez zabieramy naszego staruszka na wakacje - no do Urli. Nigdy nie bylo problemu z tym, ze jada z nami 2 psy i mogly sie swobodnie wloczyc po terenie, gdzie wynajmowalismy apartament lub domek. Choc wychodzac niestety musielismy zamykac towarzystwo w pokoju, bo nas starszy pies jest tak do nas przywiazany, ze zawsze znajdzie sposob, by prysnac za nami - umie otwierac furtki, zaliczylismy podkopy i inne cwane metody. Kiedys gonil nas kilka kilometrow, gdy pojechalismy rowerami...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka