Dodaj do ulubionych

czy są tu emamy bez prawa jazdy?

27.06.11, 20:05
Jak w temacie wątku?
Czy w związku z tym macie/miałyście problemy z otrzymaniem pracy?
Obserwuj wątek
    • monika3411 Re: czy są tu emamy bez prawa jazdy? 27.06.11, 20:14
      Nie mam prawa jazdy, bo nie chcę go mieć. W pracy nie jest mi ono potrzebne i nikt nie pytał o to przy rozmowie kwalifikacyjnej.
    • dziub_dziubasek Re: czy są tu emamy bez prawa jazdy? 27.06.11, 20:21
      Nie mam prawa jazdy, nie jestem w stanie psychicznie przeskoczyć kierowania samochodem (mam wręcz somatyczne objawy stresu).
      Pracę zawsze znajdowałam bez większego problemu, ale mój zawód nie wymaga posiadania prawa jazdy i jakiejś wielkiej mobilności.
      • izabellaz1 Re: czy są tu emamy bez prawa jazdy? 27.06.11, 22:16
        dziub_dziubasek napisała:

> Nie mam prawa jazdy, nie jestem w stanie psychicznie przeskoczyć kierowania sam
        > ochodem (mam wręcz somatyczne objawy stresu).

I bardzo doceniam taką postawę jak Twoja. Nie każdy nadaje się na kierowcę. Nie każdy musi nim być. Każdy ma jakieś zdolności i niekoniecznie każdy odnajdzie się za kółkiem. Miło spojrzeć na przejawy rozsądku smile
        • kropkacom Re: czy są tu emamy bez prawa jazdy? 27.06.11, 22:22
          Ja też nie mam pewnie z podobnych powodów jak koleżanka wyżej. To chyba Kalipso pisała, że każda kobieta powinna mieć prawo jazdy bo jak nie to jest leniwa big_grin
          • miniofilka Re: czy są tu emamy bez prawa jazdy? 27.06.11, 22:34

kropkacom napisała:

> Ja też nie mam pewnie z podobnych powodów jak koleżanka wyżej. To chyba Kalipso
            > pisała, że każda kobieta powinna mieć prawo jazdy bo jak nie to jest leniwa big_grin
            >

Jestem leniwabig_grinDDDDD
          • el_jot Re: czy są tu emamy bez prawa jazdy? 27.06.11, 22:50
            To chyba Kalipso
            > pisała, że każda kobieta powinna mieć prawo jazdy bo jak nie to jest leniwa big_grin

Nie jestem leniwabig_grin Ale o co w tym chodzi? Wg mnie jest odrowtnie - jak się dostaje prawo jazdy, to sie robi leniwymbig_grin
          • izabellaz1 Re: czy są tu emamy bez prawa jazdy? 28.06.11, 10:09
            Jest rozsądna. Nie leniwa smile
          • kali_pso Kropka;) 29.06.11, 16:55

Za leniwe uważam wyłacznie te, które siedzą w domu z dziećmi w wieku szkolnymwinkp

Natomiast posiadanie prawka to coś jak umiejętność pływania- dobrze posiadac, bo niewiadomo kiedy się przyda. Takie jest moje zdanie w tym temacie, niemniej jak znajdziesz inną moją opinię- posypię głowe popiołemwink
            • kropkacom Re: Kropka;) 29.06.11, 18:32
              Mogłam pomylić... Ale i tak dla ciebie jestem leniwa. big_grin
    • gupia_rzona Re: czy są tu emamy bez prawa jazdy? 27.06.11, 20:39
      są tu vmamy. nie miała problemu
    • echtom Re: czy są tu emamy bez prawa jazdy? 27.06.11, 21:23
      Ja. Nigdy nie było mi potrzebne do pracy i nawet na wsi z trójką małych dzieci dałam radę bez samochodu.
    • sylvie81 Re: czy są tu emamy bez prawa jazdy? 27.06.11, 21:25
      Ja już mam, ale tak, miałam problemy ze znalezieniem pracy bez 'prawka', ponieważ z zupełnie mi nieznanego powodu większość ofert pracy zawiera taki warunek/ wymaganie. Nawet do pracy tzw. biurowej. Dziwne, że do pracy zupełnie nie związanej z prowadzeniem auta mają takie wymaganie. Podobnie jak np. większość ofert pracy wiąże się ze znajomością jakiegoś języka, którego później nigdy w pracy nie używasz. Do tego, oczywiście, potrzebujesz stosownego certyfikatu, choćbyś parę lat spędziła w kraju, w którym danego języka używałaś... w dużo ambitniejszej pracy. Paranoja zbiorowa!
      • kolpik124 Re: czy są tu emamy bez prawa jazdy? 27.06.11, 22:07
        Praca biurowa. Jedziesz na delegację/szkolenie do miejsca trudno dostępnego, w firmie brak właśnie dostępnego kierowcy (o ile kierowcy firmowi są). Jak tam się dostaniesz?
        • kropkacom Re: czy są tu emamy bez prawa jazdy? 27.06.11, 22:24
          Gdzie oni te szkolenia robią big_grin
        • diabel.lancucki Re: czy są tu emamy bez prawa jazdy? 28.06.11, 08:18
          kolpik124 napisała:

> Praca biurowa. Jedziesz na delegację/szkolenie do miejsca trudno dostępnego, w
          > firmie brak właśnie dostępnego kierowcy (o ile kierowcy firmowi są). Jak tam si
          > ę dostaniesz?

pociągiem/autobusem/samolotem?
          • edelstein Re: czy są tu emamy bez prawa jazdy? 29.06.11, 15:22
            Sycylia,fakt dostaniesz sie samolotem,ale co potem?taksowek jak na lekarstwo,pociagi nie jezdza wszedzie,a autobusy kursuja na podstawie “widzimisie“kierowcy.Nie wyobrazam sobie w takich miejscach bez prawka funkcjonowac.Prawko mam i bez niego jak bez reki.
        • c2h6 Re: czy są tu emamy bez prawa jazdy? 29.06.11, 15:27
          kolpik124 napisała:

> Praca biurowa. Jedziesz na delegację/szkolenie do miejsca trudno dostępnego, w
          > firmie brak właśnie dostępnego kierowcy (o ile kierowcy firmowi są). Jak tam si
          > ę dostaniesz?

A to już jest problem pracodawcy. Skoro wysyła pracownika w dziwne miejsca, to niech się o tego pracownika troszczy.
    • lukrecja34 Re: czy są tu emamy bez prawa jazdy? 27.06.11, 22:59
      ja nie mam
      uważam,że jedni rodzą się kierowcami a inni pasażerami.ja zdecydowanie należę do tej drugiej grupy uncertain
    • imasumak OT 27.06.11, 23:05
      Miniofilka, zajrzyj na pocztę. smile
      • izak31 Re: OT 29.06.11, 15:30
        Ja odkąd pamiętam panicznie bałam się jezdzic samochodem. Nie lubiłam i nie chciałam. ale jak maz chciał kupic samochod to powiedzial,ze mam chociaz sprobować bo nie chce robić za mojego szofera....Poszłam na kurs, wsiadłam i.......to jest cudowne smile wspaniałe smile. Teraz juz mam prawko i naszym autem jezdze o wiele czesciej niz moj mąż. Ale jako pasażer to nadal nie.
        Tym bardziej lubie jedzic bo mam samochod, ktory prowadzi się jedną nogą smile i skupiam się tylko na drodze.
    • beatulek Re: czy są tu emamy bez prawa jazdy? 29.06.11, 15:31
      Owszem nie mam prawka - chciał mieć małż panią to niech ją wozi. Brak prawka nie przeszkadzał mi w znalezieniu pracy.
      • insomnia0 Re: czy są tu emamy bez prawa jazdy? 29.06.11, 18:36
        - chciał mieć małż panią to niech ją wozi.

wszytsko ok.. mnie tez mąż wozi zwłaszcza jak jedziemy razem..nie mniej jaka to wygoda swoboda i niezależność!
        Warto spróbować zrobić.. ja zrobiłam całkiem niedawno..i żałuję ze tak pozno...
    • chloe30 Re: czy są tu emamy bez prawa jazdy? 29.06.11, 15:59
      miniofilka napisała:

> Jak w temacie wątku?
      > Czy w związku z tym macie/miałyście problemy z otrzymaniem pracy?

będąc mobilną masz o wiele większe możliwości - nie będziesz szukac pracy tylko na miejscu
      ja pracuję 30 km od domu, autem dojazd zajmuje mi 40 minut, gdybym była zdana na komunikacje pibliczną, to wątpię czy w 2 godziny bym sie wyrobiła
      także prawko wiele ułatwia, równiez w kwestii poszukiwan pracy
    • thea19 Re: czy są tu emamy bez prawa jazdy? 29.06.11, 16:47
      ja zrobiłam zaraz po studiach jak mi 2 oferty przeszły koło nosa. Siedziby położone poza miastem, bez komunikacji. Pracę znalazłam w miarę blisko domu ale to nie to co chciałam.
      Teraz jestem na własnej działalności i bez samochodu nie ma szans powodzenia. Poza tym jaka wygoda - kupuję tyle ile chcę a nie to co mogę udźwignąć lub dostosowywać się do podwożących mnie.
    • kali_pso Re: czy są tu emamy bez prawa jazdy? 29.06.11, 17:09

Prawo jazdy jest dodatkowym plusem dla starającego się o pracę a dla potencjalnego pracodawcy komunikatem ,- bo jakiż to komunikat wysyłasz w przestrzeń, gdy go nie masz?

...nie zależało Ci, nie radzisz sobie na egzaminie( znamy zdające po 15 razy, znamy), nie radzisz sobie w czasie jazdy, zjada Cię stres( co też przy określonych pracach dyskwalifikuje z miejsca), nie jesteś mobilna i pewnie jeszcze wiele innych, co zapewne w sytuacji gdy ma się mnóstwo CV przed oczami, z porównywalnymi kwalifikacjami, na plus poczytane Ci nie będzie.

Nie słyszałam, aby posiadanie prawa jazdy, komuś utrudniło dostanie pracy, ale że jego brak zaszkodził, bo pracy się nie dostało- to i owszem. I tyle.
      • anilanka26 Re: czy są tu emamy bez prawa jazdy? 29.06.11, 18:27
        Ja też nie mam prawka. Boję się, nie chcę, nie potrzebuję, nie zależy mi. Radzę sobie świetnie bez. Tylko wkurza mnie że wszystkich na około bardziej to boli niż mnie samą. Bez przerwy słyszę trucie od teściów i chłopa..a zrób, a kiedy zrobisz, a zrobiłabyś wkońcu! Ludzie odwalta się.nie chcę i już.
        • insomnia0 Re: czy są tu emamy bez prawa jazdy? 29.06.11, 18:39
          jakbym siebie słyszała...
          a teraz nie wyobrażam sobie życia bez prawka..

a ile frajdy z samego faktu , ze się jedzie samochodem... suuupersmile
          i nie trzeba się o nic prosić..smile
    • azomim Re: czy są tu emamy bez prawa jazdy? 29.06.11, 20:55

Nie mam i nie chcę mieć prawa jazdy. Mój mąż ma, ale jakoś i tak nam nie po drodze żeby auto kupić, więc nie mam problemuwink
      Mieszkam w centrum, oboje mamy piechotą do pracy kilkanaście minut, a mój zawód nie wymaga posiadania prowadzenia pojazdem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka