Dodaj do ulubionych

a dokąd...

14.07.11, 19:14
pojechałybyście, na ten przykład, w październiku?
Żeby się można było opalić, ale upał nie zabił, popluskać w morzu, połazić w ładne miejsca?
No i żeby nie poszła jeszcze na to głowna wygrana w euromilion uncertain
Jaki jest Balaton w pażdzierniku?
Obserwuj wątek
    • drinkit Re: a dokąd... 14.07.11, 19:18
      Egipt, Tunezja.
      • konwalka Re: a dokąd... 14.07.11, 19:19
        dzieki
        Egipt mnie jakoś nie kręci
        tunezja powiadasz...
        • drinkit Re: a dokąd... 14.07.11, 19:22
          No, ale ja z tych mocno zwiedzających, więc w sumie doradcą plażowym dobrym nie jestem. Tak mi te dwa kraje do głowy przyszły bo wiem jaka jest pogoda. Nie wiem czy w Tunezji wtedy nie jest trochę za zimne morze.
          • drinkit Re: a dokąd... 14.07.11, 19:24
            Znajomi byli w Chorwacji pod koniec września i bardzo sobie chwalili - minimum ludzi, jeszcze ciepło i ciepła woda. Ale w Europie różnie z tym, a Egipt to pewniak.
            • konwalka Re: a dokąd... 14.07.11, 19:25
              ja tez latam jak kot z pęcherzem
              ale raz chciałabym po prostu zająć się robieniem niczego big_grin
          • madzioreck Re: a dokąd... 14.07.11, 21:39
            Byłam w Tunezji w październiku, ciepło, ale nie jakieś straszne upały - tak ze 25 stopni było, morze ciepłe (nie miało się chyba kiedy wychłodzić wink) Choć fakt, że przed naszym przyjazdem ponoć tydzień lało...
        • kolpik124 Re: a dokąd... 14.07.11, 21:13
          Też mnie nie kręcił.

Do kwietnia, kiedy pojechaliśmy do Marsa Alam i zobaczyłam rafy.

Jesienią robimy kurs nurkowy, a za rok jak będzie spokojnie ruszamy całą rodziną.

Poz względem standardu i morza Egipt wymiata Wlochy i Grecję, brakuje tylko kafejek i tawern.
    • super-mikunia Re: a dokąd... 14.07.11, 19:52
      Stawiałabym na Baleary: Ibiza, Majorka no dobra nawet ta Minorka.. lub któraś z w-p Kanaryjskich, nie istotne która.. big_grin A może jednak Izrael.. hmm..
      • konwalka Re: a dokąd... 14.07.11, 20:10
        też brzmi dobrze smile
        a Balaton?
        ktoś był?
        • olik81 Re: a dokąd... 14.07.11, 21:00
          bylam nad balatonem w lipcu zeszlego roku wiec nie wiem jak jest tam jesienia
          mieszkam na poludniu Polski wiec taka sama droga jak nad nasze morze-ok 600 km,zabralo nam to ok 8 h ale ze wzgledu na to,ze jechalismy na 2 auta w tym jedno to byl kamper a te sie nie rozpedzaja za duzosmile
          pogoda duzo lepsza,cieplo,a jezioro---miodzio,cieple,plytkie,turkusowe,zejscia glownie z trawy ale mi to odpowiadalo,nie jest drogo,
          bylam w Siofok,taka wegierska Ibiza(dyskoteki na plazy,tysiace knajp,atrakcji) ale na uboczu wiele super wyposazonych(duzo prysznicow,toalet,miejsce do mycia naczyc,pralki,place zabaw,czysto,dostep do pradu za free,sklepy na terenie osrodkow) i tanich (ok 2,5 euro/noc od lebka,dzieci nie placa) kempingow
          wiem,ze apartamenty(takie naprawde apartamenty a nie mieszkanie z aneksem kuchennym) tez sa tanie (7os za ok 300 euro/tydzien)
          jeszcze tam wroce
          • kolpik124 Re: a dokąd... 14.07.11, 21:15
            Balaton głośny, brudny i zamulony. Październik tam to w zasadzie jak październik u nas, poza tym to już po sezonie i wszystko pozamykane.

Jeśli Węgry w październiku to Eger i festiwal wina oraz okoliczne termalne baseny.
            • olik81 Re: a dokąd... 14.07.11, 21:18
              to ja nas jakims innym balatonem bylamsmile
              • konwalka Re: a dokąd... 14.07.11, 21:25
                dzieki dziewczyny smile
                bede szperac po biurach podrozy
                • irima2 Re: a dokąd... 14.07.11, 21:38
                  My zastanawialiśmy się nad Turcją albo Rodos (ponoć najcieplejsza Grecka wyspa).
              • kolpik124 Re: a dokąd... 14.07.11, 21:55
                Śródlądowy, płytki zbiornik wodny na nizinie, kilkadziesiąt km od Budapesztu. Październik.

Czego się spodziewasz? Palm, krystalicznej wody i otwartych atrakcji?
    • el_jot Re: a dokąd... 14.07.11, 21:39
      Ja byłam w Grecji na początku października. Była cudnie: temp. max 30 stopni, woda ciepła, mało ludzi. Niskie ceny wyjazdów. Polecam.
      • konwalka Re: a dokąd... 14.07.11, 21:43
        tylko jeden szkopuł z ta Grecją\
        moja przyjacółka tam mieszka od wielu lat i mówi, że tak deszczowego lata nie pamięta
        jest tez raczej zimnawo...
        więc przypuszczam, ze w pazdzierniku moze byc niefajnie
        kurcze, potrzebuje miejsca z gwarancja chyba
        • el_jot Re: a dokąd... 14.07.11, 21:55
          Ja byłam jakieś 6 lat temu. Przez dziesięć dni nie spadła ani jedna kropla deszczu. Przyjechałam pięknie opalona w połowie pażdziernika. Tylko, że to dość dawno było. Opalałam się tylko od 9 do ok. 11, bo potem było za gorąco.
          • kolpik124 Re: a dokąd... 14.07.11, 21:57
            To delikatna jesteś. Na Rodos w II połowie września jest średnio 27-28 stopni w pogodny dzień.
            • el_jot Re: a dokąd... 15.07.11, 16:10
              Nie wiem czy delikatna. Nie lubię się smażyć i pocić. Nie leżałam w największy upał na plaży.
        • to_nie_my_toniemy Re: a dokąd... 14.07.11, 21:59
          Właśnie,właśnie. Klimat się zmienia na wyspiarskiej Grecji. Nie pamiętam od lat tylu deszczowych wieczorów co w ostatnich 2 latach. Na Krecie dodam.
    • gemmavera Re: a dokąd... 14.07.11, 21:46
      Grecja (wyspy), Cypr.
      • konwalka Re: a dokąd... 14.07.11, 22:03
        dzieki jeszcze raz za odzew
        zobaczymy, co wyjdziesmile
        • sokhna Re: a dokąd... 15.07.11, 09:49
          Ja polecam Egipt. Bylam tam o kazdej porze roku i w pazdzierniku pogoda zdecydowanie najlepsza (tu mowa o tej czesci polozonej nad morzem czerwonym).
          Ogolnie uwazalabym na kraje polozone nad morzem srodziemnym, tam nigdy nic nie wiadomo. Jak czasem zawieje to leb urywa, a fale na 3 vm wysokie wink
          Moze wybierz cos bardziej egzotycznego.

Jak chcesz "nic nie robic" tylko kapac sie w sloncu i pic drinki to moze Emiraty bylyby ok? Tam nie mialabys wyrzutow, ze lezalas na plazy i nic nie zwiedzalas, bo nie ma co zwiedzac smile Pogoda murowana.
    • feel_good_inc Re: a dokąd... 15.07.11, 10:02
      Południe Hiszpanii. Bajecznie oglądało się transmisję telewizyjną ze śnieżycy na północy, mocząc nogi w ciepłym morzu wink
    • sadosia75 Re: a dokąd... 15.07.11, 10:59
      Jak październik to cypr smile
    • czar_bajry Re: a dokąd... 15.07.11, 16:13
      Na początku października ładnie i dość pusto jest na Kreciesmile
    • fasol-inka Re: a dokąd... 15.07.11, 19:25
      Wyspy Kanaryjskie smile w zeszłym roku druga połowa października byłą akurat - 25-27 stopni, ciepłe wieczory, przez dwa tyg padało ze dwa razy przez krótką chwilę
      opalić się jeszcze można było, ale bez patelni, dzieć się wypluskał w basenie, pot się z czoła nie lał
      no cud mniut malina
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka