Dodaj do ulubionych

3 arabow chcialo zrobic zdejcie z moja corka ;-/

25.07.11, 17:15
..bylismy na plazy ( nie w Polsce ) coreczka siedziala na krzeselku bo bala sie fal, ja z mezem stalismy i patrzylismy raz na nia, raz na chlopakow w wodzie. Przechodzilo trzech facetow, w wieku ok 30 lat, arabow. Z jakiegos dystansu zaczeli gapic sie na moje dziecko, 3.5 letnia blondynke w - jak to na plazy- w 1-czesciowym stroju kapielowym.
Podeszli do nas i zapytali czy moga zrobic sobie zdjecie z nasza sliczna coreczka, czywiscie powiedzialam ze nie! No i teraz pytanie, kurde po co im zdjecie mojego dziecka, czy mieli jakies podle zamiary, czy naprawde niewinnie chciali uwiecznic moje dziecko na zdjeciu?
Z drugiej strony w tlumie ludzi na plazy przeciez nie trudno jest zrobic dziecku zdjecie z ukrycia, chociazby niby robiac komus innemu , kto stanie obok.
Sama nie wiem co o tym myslec....

Obserwuj wątek
    • verdana Re: 3 arabow chcialo zrobic zdejcie z moja corka 25.07.11, 17:16
      Tak jak "biali ludzie" robią sobie w Afryce zdjecia z uroczym Murzynkiem.
      • gku25 Re: 3 arabow chcialo zrobic zdejcie z moja corka 26.07.11, 18:34
        Nie wiem, mi się Murzynki nie podobają.
        • rosapulchra-0 Re: 3 arabow chcialo zrobic zdejcie z moja corka 27.07.11, 03:43
          To zrób sobie zdjęcie z przytulonym krokodylem, zrób szeroki uśmiech, pamiętaj!
    • klubgogo Re: 3 arabow chcialo zrobic zdejcie z moja corka 25.07.11, 17:16
      mogą chciec porwac, serio.
      • rosapulchra-0 Re: 3 arabow chcialo zrobic zdejcie z moja corka 25.07.11, 17:18
        I zrobić z niej nóżki w galarecie. Serio, serio uncertain
        • 3.14-roman Re: 3 arabow chcialo zrobic zdejcie z moja corka 25.07.11, 21:44
          Raczej nerkę wytną. I dziecko znajdzie się trzy godziny później, porzucone w toi-toi.
          • czarnaalineczka Re: 3 arabow chcialo zrobic zdejcie z moja corka 25.07.11, 21:47
            i z obcietymi wlosami big_grin
            • gazeta_mi_placi Re: 3 arabow chcialo zrobic zdejcie z moja corka 25.07.11, 22:38
              I paznokciami.
              • mallina Re: 3 arabow chcialo zrobic zdejcie z moja corka 26.07.11, 00:03
                no no jednak trudno wytrzymacwink
                • soczek_bez_gazu Re: 3 arabow chcialo zrobic zdejcie z moja corka 26.07.11, 02:39
                  wy się smiejecie a sprawa na serio!
    • czarnaalineczka Re: 3 arabow chcialo zrobic zdejcie z moja corka 25.07.11, 18:12
      może zbieraja pokemony
      • bi_scotti Re: 3 arabow chcialo zrobic zdejcie z moja corka 25.07.11, 18:23
        Nawet nie wiem ile rodzin japonskich i koreanskich ma zdjecia z moimi dziecmi i z moim mezem. Mna sie nikt nie interesowal - buuu sad Szczegolnie "w cenie" byl moj najmlodszy i moj maz, corke i mnie tylko wszedzie (w mniejszych miejscowosciach) probowano glaskac po rekach, twarzy i wlosach - szczegolnie starsze kobiety. Innosc jest fascynujaca - fajnie byc czasem egzotycznym stworem tongue_out
    • sokhna Re: 3 arabow chcialo zrobic zdejcie z moja corka 25.07.11, 18:29
      3 Arabow? Lopatko!! A pytalas z ktorej to arabii sa?? Nie? Lopatko!! Tak czy tak na bank terrorysci!
      • deedazzle Re: 3 arabow chcialo zrobic zdejcie z moja corka 25.07.11, 18:39
        chyba byliscie atrakcja turystyczną
      • lysaczarownica Re: 3 arabow chcialo zrobic zdejcie z moja corka 25.07.11, 18:41
        Dobrze zrobilas nie wazne czy Araby czy biali czy ktokolwiek obcej osobie nie pozwolila bym cykac fotek mojemu dziecku.
        • wrednadziewucha Re: 3 arabow chcialo zrobic zdejcie z moja corka 25.07.11, 20:59
          A co powiecie o takiej sytuacji: pewna pani spacerowała sobie ze swoją wnuczką (wnuczka 1,5 roku, w wózeczku). W pobliżu był kościół i para młoda tuż po swoimślubie zaczepiła tę panią i poprosiła żeby mogli sobie zrobić z nią zdjęcie. Jakbyście na coś takiego zareagowali? Dla mnie to pozwolenie innym ludziom traktować moje dziecko jak jakąś małpkę, atrakcję. No i oczywiście zakodowanie dziecku że jest super, bo jest takie ładne, a przecież nie można chwalić dziecka za jego urodę~!
          • el_jot Re: 3 arabow chcialo zrobic zdejcie z moja corka 25.07.11, 21:07
            wrednadziewucha napisała:

> No i oczywiście zakodowanie dzie
            > cku że jest super, bo jest takie ładne, a przecież nie można chwalić dziecka z
            > a jego urodę~!
            Dlaczego?
            • wrednadziewucha Re: 3 arabow chcialo zrobic zdejcie z moja corka 26.07.11, 20:56
              Jak można chwalić kogoś za coś, co nie jest jego zasługą? Czy to dziecka zasluga że jest ładne? To po prostu niewychowawcze. Można pochwalić za to, że jest mądre: ale w konkretnej sytuacji, wtedy jest pozytywne wzmocnienie-jesteś mądra, dobrze się zachowałeś/aś, dobrze że rozglądasz się uważnie przed przejściem przez ulicę. Ale chwali dziecko za to że jest zdolne, to również bardzo niewychowawcze. Z własnego doświadczenia wiem, że to rozleniwia. Lepiej używać argumentu zdolności przy motywowaniu, a chwalić za pracowitość. Chwalisz po to, żeby pokazać dziecku że jakieś zachowanie jest dobre i pożądane. Czy bycie ładnym lub zdolnym to jest zachowanie? To jest niezależny od człowieka czynni, to jego cecha. Jak można za to chwalić? "Masz piękny nosek, chodź, dam ci za to cukierka'! Przecież to idiotyzm. Jest różnica między powiedzeniem dziecku: ale masz ładne coś tam, żeby je dowartościować a chwaleniem dziecko za coś.
          • czarnaalineczka Re: 3 arabow chcialo zrobic zdejcie z moja corka 25.07.11, 21:08
            >a przecież nie można chwalić dziecka za jego urodę~!
            a niby dlaczego nie ??
          • 3.14-roman Re: 3 arabow chcialo zrobic zdejcie z moja corka 25.07.11, 21:44
            Trzeba rozdzielić tutaj dwie sprawy - dlaczego nie mówić dziecku, że jest ładne? Przecież często mówi się dzieciom, że są mądre, zdolne, a przecież to też jest rzecz od dziecka niezależna.

Inną sprawą jest wmawianie dzieciom, że skoro są ładne, to są lepsze od innych, ale to zupełnie nie dotyczy się tej sytuacji.
            • policjawkrainieczarow Re: 3 arabow chcialo zrobic zdejcie z moja corka 25.07.11, 22:16
              3.14-roman napisał:

> Trzeba rozdzielić tutaj dwie sprawy - dlaczego nie mówić dziecku, że jest ładne
              > ?

bo można zauroczyć!
              • czarnaalineczka Re: 3 arabow chcialo zrobic zdejcie z moja corka 25.07.11, 22:23
                a prawda big_grin
                jak moglam zapomniec big_grin
    • el_jot Re: 3 arabow chcialo zrobic zdejcie z moja corka 25.07.11, 18:54
      A gdyby to było 3 Niemców o typowo aryjskim wyglądzie??? Pozwoliłabyś?
      • iuscogens Re: 3 arabow chcialo zrobic zdejcie z moja corka 25.07.11, 20:07
        A ty byś stwierdziła, że jak trzech dorosłych facetów chce sobie robić zdjęcie z obcym dzieckiem to jest to normalne?? Ja nie pozwoliłabym niezależnie od koloru skóry tych panów, nawet w przypadku aryjskich Niemców to byłoby dla mnie bardziej podejrzane.
        • bi_scotti Re: 3 arabow chcialo zrobic zdejcie z moja corka 25.07.11, 20:35
          iuscogens napisał:

> A ty byś stwierdziła, że jak trzech dorosłych facetów chce sobie robić zdjęcie
          > z obcym dzieckiem to jest to normalne?? Ja nie pozwoliłabym niezależnie od kolo
          > ru skóry tych panów, nawet w przypadku aryjskich Niemców to byłoby dla mnie bar
          > dziej podejrzane.

A tak zupelnie powaznie to o co bys ich podejrzewala?
          Czlowiek czlowiekowi wilkiem? Naprawde?
          • duzeq Re: 3 arabow chcialo zrobic zdejcie z moja corka 25.07.11, 21:08
            Podlaczam sie do pytania. Co 3 facetow moze zrobic dziecku na plazy w obecnosci jego rodzicow ( i innych tlumow obok)?
            • rosapulchra-0 Re: 3 arabow chcialo zrobic zdejcie z moja corka 25.07.11, 21:27
              duzeq napisała:

> Podlaczam sie do pytania. Co 3 facetow moze zrobic dziecku na plazy w obecnosci
              > jego rodzicow ( i innych tlumow obok)?

No jak to co?! suspicious Nóżki w galarecie! sciana
          • alexa0000 Re: 3 arabow chcialo zrobic zdejcie z moja corka 25.07.11, 21:21
            > A tak zupelnie powaznie to o co bys ich podejrzewala?
            Mogą ukrasc duszę. Mogą też wbijać szpilki w fotografię. Moga też...ale kurczę, cała trójka? Chyba nie.
          • iuscogens Re: 3 arabow chcialo zrobic zdejcie z moja corka 25.07.11, 21:33
            bi_scotti napisała:

> iuscogens napisał:
            >
            > > A ty byś stwierdziła, że jak trzech dorosłych facetów chce sobie robić zd
            > jęcie
            > > z obcym dzieckiem to jest to normalne?? Ja nie pozwoliłabym niezależnie o
            > d kolo
            > > ru skóry tych panów, nawet w przypadku aryjskich Niemców to byłoby dla mn
            > ie bar
            > > dziej podejrzane.
            >
            > A tak zupelnie powaznie to o co bys ich podejrzewala?
            > Czlowiek czlowiekowi wilkiem? Naprawde?

nie wiem czy wilkiem, ale nie widzę powodu, żeby dorosli faceci mieliby sobie robić zdjęcie z obcym dzieckiem. Może jestem skrzywiona, ale trudno. W przypadku osób o innym kolorze skóry, może chodzić właśnie o odmienność. A w przypadku osób o zbliżonym wyglądzie?? Ja np. gapię się na czarnoskóre dzieci, bo są przesliczne, ale nie wpadłoby mi do głowy, żeby chcieć sobie z nim robić zdjęcie. Co dziecko to atrakcja turystyczna?? No bez przesady.
            • iuscogens Re: 3 arabow chcialo zrobic zdejcie z moja corka 25.07.11, 21:52
              I powiem szczerze, jesli 3 dorosłych facetów chce mieć zdjęcie z obcym dzieckiem to tak, zastanawiałabym się czy to nie są pedofile.
              Niestety nie widzę innym sensownych powodów, poza fascynacją odmiennością w przypadku innego koloru skóry.
        • el_jot Re: 3 arabow chcialo zrobic zdejcie z moja corka 25.07.11, 20:44
          Ja nie pozwoliłabym niezależnie od kolo
          > ru skóry tych panów,

Ja też nie. Ale autorka napisała o Arabach, nie napisała: facetów, chłopaków, mężczyzn, tylko Arabów. Dlatego jestem ciekawa, czy jakby to byli Niemcy czy Anglicy czy SZwedzi czy Polacy o jasnej karnacji to by też napisała ten wątek albo by pozwoliła zrobić zdjęcie?Jestem ciekawa jej odpowiedzi i reakcji.
          • el_jot Re: 3 arabow chcialo zrobic zdejcie z moja corka 25.07.11, 20:47
            I na dodatek Arabów napisała z małej litery.
        • cherry.coke Re: 3 arabow chcialo zrobic zdejcie z moja corka 25.07.11, 21:11
          Aryjscy Niemcy byliby zdecydowanie bardziej podejrzani, bo o ile Arab mogl bialego dziecka blond w zyciu nie widziec...
          • duzeq Re: 3 arabow chcialo zrobic zdejcie z moja corka 25.07.11, 21:20
            Ha, cos w tym jest. Wlasnie zadalam pytanie mezu a on mi odpowiedzial, ze Japonczykom pozwolilby corke sfotografowac, nawet gdyby ich bylo 30. Cza.... sorry, Afroamerykanom tez. Arabom by sie przygladnal dokladniej przed decyzja, natomiast Norwegow kopnal by w tylek ;-D.
            • cherry.coke Re: 3 arabow chcialo zrobic zdejcie z moja corka 25.07.11, 21:25
              No. Aczkolwiek gdyby pedifil chcial porwac dziecko, to naprawde ostatnia rzecz, jaka by robil, to fotografowal sie z nim tuz przed smile
              • duzeq Re: 3 arabow chcialo zrobic zdejcie z moja corka 25.07.11, 21:33
                big_grin.
                Tez prawda. Ja przezylam taki najazd na mloda w Hiszpanii, ze od tej pory malo co mnie dziwi, a na pewno nie chec zrobienia komus zdjecia w publicznym miejscu i w obecnosci rodzicow.
            • soczek_bez_gazu Re: 3 arabow chcialo zrobic zdejcie z moja corka 26.07.11, 02:42
              akurat afroamerykanie pewnie białe dziecko widzieli, to już afrykanie mniej big_grin
        • kkokos Re: 3 arabow chcialo zrobic zdejcie z moja corka 25.07.11, 21:31
          nawet w przypadku aryjskich Niemców to byłoby dla mnie bar
          > dziej podejrzane.

a widzisz, a dla mnie właśnie trzech aryjskich niemców byłoby podejrzanych, a trzech mężczyzn o innym kolorze skóry niż mój białoskóry dwuletni blondyneczek/blondyneczka zupełnie nie smile uznałabym, że traktują moje dziecko jak niedźwiedzia na krupówkach i tyle
          • el_jot Re: 3 arabow chcialo zrobic zdejcie z moja corka 25.07.11, 21:34
            kkokos napisała:

> nawet w przypadku aryjskich Niemców to byłoby dla mnie bar
            > > dziej podejrzane.
            >
            > a widzisz, a dla mnie właśnie trzech aryjskich niemców byłoby podejrzanych, a t
            > rzech mężczyzn o innym kolorze skóry niż mój białoskóry dwuletni blondyneczek/b
            > londyneczka zupełnie nie smile uznałabym, że traktują moje dziecko jak niedźwiedzi
            > a na krupówkach i tyle

Byłoby podejrzanych, ale nie z powodu inności, tylko, że mogą być np pedofilami.
    • kozica111 Re: 3 arabow chcialo zrobic zdejcie z moja corka 25.07.11, 20:06
      Jak byłam w Libii to mi non stop cykali foty komórka - myślę że taka atrakcja ; blondynka z jasnymi oczami, no coś w rodzaju zdjęcia z małpka big_grin /aaaaa ubrana byłam nobliwie, ale łba nie kryłam/.
      • sonia-3 Re: 3 arabow chcialo zrobic zdejcie z moja corka 25.07.11, 20:42
        Też bym nie pozwoliła.
        • paliwodaj Re: 3 arabow chcialo zrobic zdejcie z moja corka 25.07.11, 21:09
          tak, arabow napisalam z malej litery swiadomie i dobrowolnie
          A co do pytania czy pozwolilabym zrobic zdjecie Niemcowi , Polakowi odpowiadam -nie, a nawet gdybys chociaz troche pomyslala to malo prawdopodobne, aby Niemiec zapytal rodzicow o mozliwosc zdjecia z ich dzieckiem, na dodatek w stroju kapielowym. Odpowiedz z gory znaja. Po prostu takich pytan sie nie zadaje, z kilkunastu pewnie powodow
          • el_jot Re: 3 arabow chcialo zrobic zdejcie z moja corka 25.07.11, 21:17
            paliwodaj napisała:

> tak, arabow napisalam z malej litery swiadomie i dobrowolnie

Dlaczego? Bo się czujesz lepsza od nich?
            > A co do pytania czy pozwolilabym zrobic zdjecie Niemcowi , Polakowi odpowiadam
            > -nie, a nawet gdybys chociaz troche pomyslala to malo prawdopodobne, aby Niemi
            > ec zapytal rodzicow o mozliwosc zdjecia z ich dzieckiem, na dodatek w stroju ka
            > pielowym. Odpowiedz z gory znaja. Po prostu takich pytan sie nie zadaje, z kil
            > kunastu pewnie powodow

Pytanie można zadać, czemu nie? Znasz to powiedzenie: nie ma głupich pytań, są tylko głupie odpowiedzi?
            • iuscogens Re: 3 arabow chcialo zrobic zdejcie z moja corka 25.07.11, 22:15
              el_jot napisała:

> Pytanie można zadać, czemu nie? Znasz to powiedzenie: nie ma głupich pytań, są
              > tylko głupie odpowiedzi?

el_jot to byloby wyjątkowo głupie pytanie tongue_out
              • el_jot Re: 3 arabow chcialo zrobic zdejcie z moja corka 25.07.11, 22:21
                iuscogens napisał:

> el_jot napisała:
                >
                > > Pytanie można zadać, czemu nie? Znasz to powiedzenie: nie ma głupich pyta
                > ń, są
                > > tylko głupie odpowiedzi?
                >
                > el_jot to byloby wyjątkowo głupie pytanie tongue_out

Dlaczego byłoby głupie pytanie: CZy mogę zrobić zdjęcie Pani córce/synkowi? Dla mnie głupie by nie było, ale nie zgodziłabym się i tyle. Pytania można se zadwać, nikt nikomu nie zabroni.
                • iuscogens Re: 3 arabow chcialo zrobic zdejcie z moja corka 25.07.11, 22:26
                  Głupie pytania tez można przecież zadawać, nikt nikomu nie zabrania. Ale to nie zmienia faktu, ze to jest głupie pytanie.
                  Mogę dla poprawności politycznej zaznaczyć, że dla mnie wink
              • lelija05 Re: 3 arabow chcialo zrobic zdejcie z moja corka 26.07.11, 08:05
                Głupie pytanie?
                O kurde, a ja kupę lat temu zadałam je jednej babci na promie, która opiekowała się najbardziej ruchliwą wnuczką jaką kiedykolwiek miałam okazję zobaczyć smile
                Babcia nie miała nic przeciwko i do tej pory jak patrzę na zdjęcie tego uroczego, piegowatego rudzielca, to gęba mi się sama śmieje big_grin
          • rosapulchra-0 Re: 3 arabow chcialo zrobic zdejcie z moja corka 25.07.11, 21:24
            paliwodaj napisała:

> tak, arabow napisalam z malej litery swiadomie i dobrowolnie
            > A co do pytania czy pozwolilabym zrobic zdjecie Niemcowi , Polakowi odpowiadam
            > -nie, a nawet gdybys chociaz troche pomyslala to malo prawdopodobne, aby Niemi
            > ec zapytal rodzicow o mozliwosc zdjecia z ich dzieckiem, na dodatek w stroju ka
            > pielowym. Odpowiedz z gory znaja. Po prostu takich pytan sie nie zadaje, z kil
            > kunastu pewnie powodow

No. Wszystko wiadomo. Jesteś po prostu rasistką.
    • sueellen Re: 3 arabow chcialo zrobic zdejcie z moja corka 25.07.11, 21:21
      Mój kiedy kupowal dla mnie poncho w peru też zrobił sobie zdjęcie z indiańską dziewczynką, na szczescie matka pozwoliła.

Osobiście jestem rasitką i też bym nie pozwoliła. Arab sobie może istniec i zyć spokojnie, ale niech się trzyma z dala ode mnie, mojego dziecka i najlepiej się do mnie wcale nie odzywa.
      • czarnaalineczka Re: 3 arabow chcialo zrobic zdejcie z moja corka 25.07.11, 21:25
        skad sie tacy ludzie biora ?
        • verdana Re: 3 arabow chcialo zrobic zdejcie z moja corka 25.07.11, 21:28
          Z III Rzeszy - cóż, pośmiertne zwycięstwo jak widać nieśmiertelnej idei...
          polacy, psia ich mać (mała litera jest jak najbardziej swiadoma).
          • el_jot Re: 3 arabow chcialo zrobic zdejcie z moja corka 25.07.11, 21:32
            verdana napisała:

> Z III Rzeszy - cóż, pośmiertne zwycięstwo jak widać nieśmiertelnej idei...
            > polacy, psia ich mać (mała litera jest jak najbardziej swiadoma).
            Eee, chyba nie. Za młoda Sue jest. Raczej z wychowania, socjalistycznego jeszcze, tak myślęwink
            • rosapulchra-0 Re: 3 arabow chcialo zrobic zdejcie z moja corka 25.07.11, 21:34
              Jeden polski emigrant mi kiedyś powiedział, że rasistą się człowiek staje, gdy z Murzynami zaczyna pracować. To pewnie z tego.
              • el_jot Re: 3 arabow chcialo zrobic zdejcie z moja corka 25.07.11, 21:35
                O, to wszystko przede mnąbig_grin
            • diablica_diabla Re: 3 arabow chcialo zrobic zdejcie z moja corka 25.07.11, 21:38
              el_jot napisała:

> Eee, chyba nie. Za młoda Sue jest. Raczej z wychowania, socjalistycznego jeszcz
              > e, tak myślęwink

moja mama wychowana w socjalizmie a rasistka nie jest smile
              co do meritum, ja tez nie palam sympatia do arabow, szczegolnie plci meskiej ale nie ze wzgeldu na rase a brak poszanowania kobiet. Co do zdjecia - nie, nie pozwolilabym nikomu obcemu robic zdjecia mojemu dziecku, niezaleznie od tego czy jest granatowy, zielony czy czarny smile
              • mari-kita Re: 3 arabow chcialo zrobic zdejcie z moja corka 26.07.11, 04:48
                Obcym ludziom nie pozwalam fotografowac się z mim dzieckiem bez względu na kolor skóry, ale jakoś nie rozumiem tej nienawiści do arabów. Ilu z nich znasz diablico? I skad wiesz, że nie szanują kobiet. Są inaczej wychowani ich kobiety inaczej wychowują dziewczynki i tak to się kręci, ale wiele polskich kobiet może zapomniec o takim szacunku jaki mają arabskie kobiety.
          • iuscogens Re: 3 arabow chcialo zrobic zdejcie z moja corka 25.07.11, 21:36
            verdana napisała:

> Z III Rzeszy - cóż, pośmiertne zwycięstwo jak widać nieśmiertelnej idei...
            > polacy, psia ich mać (mała litera jest jak najbardziej swiadoma).

a czym się niby różni rasistowskie podejscie suellen od twoich psia mać polaków??
            Ten sam poziom głębokiej i złożonej analizy rzeczywistości bym powiedziała.
          • sueellen Re: 3 arabow chcialo zrobic zdejcie z moja corka 25.07.11, 22:08
            Z Rzeszy? Raz w życiu bylam w Niemczech. Z Zycia, z życia się wzięlo.
            Po około poł roku mieszknia w Londynie, mój kuzyn mnie zapytal czy JUŻ jestem rasitką. Mocno zdziwiło mnie to pytanie. Ja? Rasistką??? Jestem supertolerancyjna. Cóż... mijają wlasnie 3 lata... już nie jestem. Na pocztku spotkanie z hindusami, arabami, nigeryjczykami itd to była ciekawostko, ale teraz te bardzo obce, nieeuropejskie kultury zaczynają mi przeszkadzać, zwłaszcza gdy wlazą na mój teren. Niech sobie żyją, ale raczej z dala ode mnie.

P.S Nie wiecie dlaczego przypadkiem dzielnice zasiedlone przez hindusów i czarnych tracą na wartości, a katolickie i zydowskie są piekielnie drogie?
            • rosapulchra-0 Re: 3 arabow chcialo zrobic zdejcie z moja corka 25.07.11, 22:10
              Rasizm kosztuje?
              • cherry.coke Re: 3 arabow chcialo zrobic zdejcie z moja corka 25.07.11, 22:13
                Haha boskie jestescie, porywam do sygnaturki smile
              • sokhna Re: 3 arabow chcialo zrobic zdejcie z moja corka 25.07.11, 22:59
                A ciekawe, ze w miescie gdzie mieszkam (w DE) najtansze sa osiedla gdzie mieszkaja bialasy polacy i ruscy??
                • sueellen Re: 3 arabow chcialo zrobic zdejcie z moja corka 25.07.11, 23:08
                  No, a ilu tam macie Hindusów i Arabów?
                  • sokhna Re: 3 arabow chcialo zrobic zdejcie z moja corka 25.07.11, 23:35
                    wieeeeeeeeeeeeelu ,naprawde wieeeelu, moze nie hindusow, ale arabow jak mrowkow
                • kura17 Sokhna 26.07.11, 10:15
                  a moglabys mi napisac (moze byc na adres gazety), w jakim niemieckim miescie mieszkasz?
                  ja tez mieszkam w niemczech, na polnocy, moze mamy blisko do siebie? smile
                  • sokhna Re: Sokhna 26.07.11, 19:15
                    Byloby fajnie kura, ale ja niestety calkiem na zachodzie przy samej granicy holenderskiej i belgijskiej (do kazdej mam jakies 5 km) smile Potem Ci na priv wysle nr to pogadamy smile
            • policjawkrainieczarow Re: 3 arabow chcialo zrobic zdejcie z moja corka 25.07.11, 22:18
              P.S Nie wiecie dlaczego przypadkiem dzielnice zasiedlone przez hindusów i czarn
              > ych tracą na wartości, a katolickie i zydowskie są piekielnie drogie?

bo biali katolicy i żydzi mają więcej pieniędzy niz hindusi i czarni.
              • sueellen Re: 3 arabow chcialo zrobic zdejcie z moja corka 25.07.11, 22:27
                Napisałam wyraźnie tracą na wartości (nawet jesli wprowadzają sie bogaci hindusi-tacy też tu są!)
      • cherry.coke Re: 3 arabow chcialo zrobic zdejcie z moja corka 25.07.11, 21:27
        sueellen napisała:

> Osobiście jestem rasitką i też bym nie pozwoliła. Arab sobie może istniec i zyć
        > spokojnie, ale niech się trzyma z dala ode mnie, mojego dziecka i najlepiej si
        > ę do mnie wcale nie odzywa.

Rasistka i z brudnym Latynosem sie prowadzasz? Dzieci mu rodzisz, szmacisz sie? Tsk tsk.
        • rosapulchra-0 Re: 3 arabow chcialo zrobic zdejcie z moja corka 25.07.11, 21:29
          Ojtamzarazrasistka. Tylko w jednej czwartej może..
        • el_jot Re: 3 arabow chcialo zrobic zdejcie z moja corka 25.07.11, 21:30
          cherry.coke napisała:

>
          > Rasistka i z brudnym Latynosem sie prowadzasz? Dzieci mu rodzisz, szmacisz sie?
          > Tsk tsk.

No jak to brudny Latynos. Przecież on Hiszpanem jest, to wolno i raistcebig_grin
          • rosapulchra-0 Re: 3 arabow chcialo zrobic zdejcie z moja corka 25.07.11, 21:33
            I na pewno katolik, z takim to wolno..
            • cherry.coke Re: 3 arabow chcialo zrobic zdejcie z moja corka 25.07.11, 21:37
              rosapulchra-0 napisała:

> I na pewno katolik, z takim to wolno..

O nienie. Filipinczycy tez katolicy, a na pewno z nimi nie wolno big_grin
          • cherry.coke Re: 3 arabow chcialo zrobic zdejcie z moja corka 25.07.11, 21:36
            > No jak to brudny Latynos. Przecież on Hiszpanem jest, to wolno i raistcebig_grin

E tam tych pare pokolen ich tak nie ubrudzilo, brud musial byc w genach big_grin
            • simply_z Re: 3 arabow chcialo zrobic zdejcie z moja corka 25.07.11, 23:40
              Hiszpan to nie latynos ,to tak gwoli nazewnictwa.
              • cherry.coke Re: 3 arabow chcialo zrobic zdejcie z moja corka 26.07.11, 00:00
                A to pardon, myslalam, ze sueellen sie hanbi z jakims latynoskim. A tak to moze miec krew Maurow, o fuuuu...
        • gazeta_mi_placi Re: 3 arabow chcialo zrobic zdejcie z moja corka 25.07.11, 22:42
          Jak po bożemu i nie analnie to i z Latynosem można big_grin
      • el_jot Re: 3 arabow chcialo zrobic zdejcie z moja corka 25.07.11, 21:28
        sueellen napisała:

>> Osobiście jestem rasitką i też bym nie pozwoliła. Arab sobie może istniec i zyć
        > spokojnie, ale niech się trzyma z dala ode mnie, mojego dziecka i najlepiej si
        > ę do mnie wcale nie odzywa.
        O ja pier...e
        • bi_scotti Re: 3 arabow chcialo zrobic zdejcie z moja corka 25.07.11, 21:45
          Internet az sie przelewa od zdjec dzieciakow setek (tysiecy?) emam pokazujacych swoje niniusie w roznych strojach i prawie bez, w roznych porach roku, wnetrzach i ukladach. Kazdy srednio-komputerowo-sprawny chetny moze sobie taka fotke sam ze soba na photoshop uskutecznic ale to NIKOMU nie przeszkadza. Ale juz jak zywy, usmiechniety czlowiek idzie plaza, zywym dzieckiem sie zachwyci i chce ten zachwyt upamietnic to sie staje podejrzany i bog jeden wie co jeszcze. Jak w starym dowcipie: no, nie dogodzisz!
          • verdana Re: 3 arabow chcialo zrobic zdejcie z moja corka 25.07.11, 21:49
            Bo to Arab - jeszcze podejdzie i porwie do haremu, albo wybuchnie...
            • sokhna Re: A ja juz wiem!! 25.07.11, 21:53
              Droga zalozycielko watku, a czy czasami za tymi okropnymi arabami nie ciagnelo sie stado wielbladow? Na pewno chcieli dobic z Toba targu i waykupic Twoja jakze piekna corke... Tylko niestety jeszcze biedaki nie wiedzieli, ze takaj jak TY a co za tym idzie kolejne spolodzone przez Ciebie pokolenia nie tylko nie sa warte stada wielbladow, ale nawet zlamanego garba....
              • el_jot Re: A ja juz wiem!! 25.07.11, 22:10
                big_grinbig_grin
            • rosapulchra-0 Re: 3 arabow chcialo zrobic zdejcie z moja corka 25.07.11, 22:11
              A ja się cały czas upieram przy tych nóżkach w galarecie..
          • iuscogens Re: 3 arabow chcialo zrobic zdejcie z moja corka 25.07.11, 22:01
            bi_scotti, a może Ci, którzy mają coś przeciwko robieniu zdjęc swoim dzieciom z obcymi to Ci, którzy nie pokazują swoich niniuś we wszystkich pozach gdzie tylko się da. Takie mam wrażenie.
            • bi_scotti Re: 3 arabow chcialo zrobic zdejcie z moja corka 25.07.11, 22:07
              iuscogens napisał:

> bi_scotti, a może Ci, którzy mają coś przeciwko robieniu zdjęc swoim dzieciom z
              > obcymi to Ci, którzy nie pokazują swoich niniuś we wszystkich pozach gdzie tyl
              > ko się da. Takie mam wrażenie.

Zapewne. Co nie zmienia faktu, ze ja osobiscie nie widze nic niewlasciwego w zachwycie jednego czlowieka drugim.
              Ale ... wlasnie mysl mnie naszla taka, ze moze to nie coreczke chodzilo. Moze ta trojka arabskich muszkieterow tak naprawde zachwycila sie KRZESELKIEM, na ktorym dziewcze spoczywalo bojac sie fal i POD PRETEKSTEM fotografowania dziecka, tak naprawde chcieli zachowac sobie na pamiatke fotografie upragnionego mebla plazowego ... A tu takie nieporozumienie tongue_out Moze ten "english" byl nie taki w rozmowkach polsko-arabskich? wink
              • iuscogens Re: 3 arabow chcialo zrobic zdejcie z moja corka 25.07.11, 22:13
                bi_scotti napisała:

> iuscogens napisał:
                >
                > > bi_scotti, a może Ci, którzy mają coś przeciwko robieniu zdjęc swoim dzie
                > ciom z
                > > obcymi to Ci, którzy nie pokazują swoich niniuś we wszystkich pozach gdz
                > ie tyl
                > > ko się da. Takie mam wrażenie.
                >
                > Zapewne. Co nie zmienia faktu, ze ja osobiscie nie widze nic niewlasciwego w za
                > chwycie jednego czlowieka drugim.

Ja tez, pisałam już wyżej że jak głupia gapię się na czarnoskóre dzieci, bo strasznie mi się podobają, ale jedno to zachwyt, a zdjęcie do drugie wink
                Tak samo widzialam w metrze małego Azjatę, miał tak niesamowitą buzkę, że nie mogłam przestać się gapić, Kazach chyba, wygladał jak kwintesencja małego kosmity, narawdę chciałabym miec jego fotkę, cudny był po prostu, no ale zastopowałam się na patrzeniu wink

> Ale ... wlasnie mysl mnie naszla taka, ze moze to nie coreczke chodzilo. Moze t
                > a trojka arabskich muszkieterow tak naprawde zachwycila sie KRZESELKIEM, na kto
                > rym dziewcze spoczywalo bojac sie fal i POD PRETEKSTEM fotografowania dziecka,
                > tak naprawde chcieli zachowac sobie na pamiatke fotografie upragnionego mebla p
                > lazowego ... A tu takie nieporozumienie tongue_out Moze ten "english" byl nie taki w ro
                > zmowkach polsko-arabskich? wink

Może, ale jakoś nie przyszłoby mi to do głowy ;P
                • soczek_bez_gazu Re: 3 arabow chcialo zrobic zdejcie z moja corka 26.07.11, 02:49
                  > Ja tez, pisałam już wyżej że jak głupia gapię się na czarnoskóre dzieci, bo str
                  > asznie mi się podobają, ale jedno to zachwyt, a zdjęcie do drugie wink
                  > Tak samo widzialam w metrze małego Azjatę, miał tak niesamowitą buzkę, że nie m
                  > ogłam przestać się gapić, Kazach chyba, wygladał jak kwintesencja małego kosmit
                  > y, narawdę chciałabym miec jego fotkę, cudny był po prostu, no ale zastopowałam
                  > się na patrzeniu wink

No widzisz, jakbyś była Arabem to by zaniepokojone matki smażyły posty że Arab sie jej na dziecko gapił jak głupi wink
    • 3.14-roman Re: 3 arabow chcialo zrobic zdejcie z moja corka 25.07.11, 21:51
      Trzeba tu rozgraniczyć dwie sprawy:

1) po pierwsze - to, czy Twoje dziecko będzie na takiej fotografii - to zależy od Ciebie. Miałaś święte prawo odmówić.

2)po drugie jednak - uważam, że trochę przesadzasz, podejrzewając panów o niecne zamiary. Pomyśl tak - czy gdybyś miała ochotę porwać/przerobić na bryzol i zjeść jakieś dziecko, to starałabyś się, aby rodzice Cię zauważyli?

Nie wiem, czy to co mówię, jest w tej chwili pocieszające, ale handlarze dziećmi nie mają w zwyczaju porywać dzieci, ot tak. Im głównie zależy na tym, aby mieć jak najmniej problemów, dlatego głupotą z ich strony byłoby porywanie rozpieszczonych, wychuchanych dzieciaków z zamożnych rodzin. Dlaczego? Bo takim dzieciakiem ktoś by się zainteresował, ktoś by takiego szukał.

Handlarze dzieci biorą w obroty te dzieci, którymi nikt się nie przejmuje, jakieś sieroty z domu dziecka w kraju trzeciego świata, nowo narodzone dzieci bezdomnych narkomanek. Statystycznie masz naprawdę niewielkie szansę na to, że ktoś Ci porwie dzieciaka.
      • sokhna Re: 3 arabow chcialo zrobic zdejcie z moja corka 25.07.11, 21:59
        Wiesz po jej wypowiedziac to ciezko okreslic czy cos bierze czy nie... wiec prawdopodobienstwo porwania ogromne smile
        Z drugiej strony jak dziecko tak............ jak mamusia to bym sie na ich miejscu zastanawiala czy je porwac, bo to dopiero moglyby byc klopoty, hehe
    • czarnaalineczka z całego serca 25.07.11, 22:01
      zycze ci ziecia Araba smile
      • bi_scotti Re: z całego serca 25.07.11, 22:09
        czarnaalineczka napisała:

> zycze ci ziecia Araba smile

Ah, jakie piekne beda wtedy wnuki. I te tlumy paparazzi za nimi ... tongue_out
      • el_jot Re: z całego serca 25.07.11, 22:14
        A ja mogłam takim cudem uszczęśliwić rodzinę, ech, tylko nie wyszłowink
        • cherry.coke Re: z całego serca 25.07.11, 22:18
          Znajdz Hindusa, dzieci arabskie sa ok, ale hinduskie to mistrzostwo swiata smile
          • el_jot Re: z całego serca 25.07.11, 22:29
            cherry.coke napisała:

> Znajdz Hindusa, dzieci arabskie sa ok, ale hinduskie to mistrzostwo swiata smile
            Za późnosmile
            • sokhna Re: z całego serca 25.07.11, 23:06
              el_jot na piekne dzieci nigdy nie jest za pozno! wink

A co do tego co napisala czarna: osobiscie znam dziewczyne, ktora byla najwieksza przeciwniczka arabow. Nie innych czarnych, zoltych czy zielonych tylko ARABOW. Tak jej sie zycie "skomplikowalo" ze juz ladnych pare lat ma meza araba i tak codne dzieci, ze hej... szkoda, ze teraz tego nie czyta, bo pewnie sama by sie usmiala.
              • el_jot Re: z całego serca 25.07.11, 23:54
                Ja już mam ładne dziecko, więcej nie chcęwink
    • jeza_bell Re: 3 arabow chcialo zrobic zdejcie z moja corka 25.07.11, 22:42
      Gdyby mieli mniej kultury i przyzwoitości nie pytaliby o pozwolenie i już. Trza docenić gest, a nie dopatrywać się ciemnych stron rzeczywistości.
      Za dużo filmów oglądasz.
    • czar_bajry Re: 3 arabow chcialo zrobic zdejcie z moja corka 25.07.11, 22:59
      Sama nie wiem co o tym myslec....

Proponuję nie myśleć za dużo, to czasami szkodzitongue_out
      Nie lepiej było napisać iż ....byliśmy na wczasach w Egipcie, Tunezji itp. oraz napisać jak byłotongue_out
    • jak_matrioszka Re: 3 arabow chcialo zrobic zdejcie z moja corka 25.07.11, 23:07
      Jak by chcieli stanac obok to OK, zadne branie na rece nie wchodziloby w gre. Ja bym sie tylko zapytala DLACZEGO, z autentycznej ciekawosci.
      Z doswiadczenia powiem, ze takie pytanie to i tak wielka uprzejmosc z ich strony, w zeszlym roku zdjecie z Mlodsza cyknela sobie cala grupa Japonczykow, nie pytali tylko mniej lub bardziej otwarcie sie przy niej ustawiali i wyraznie byli zachwyceni ze sesja trwa, a modelka im sie nie ploszy. Dziecie mam biale, odporne na opalanie, blondwlose i niebieskookie, ale wsrod Slowian (Praga) to nie ewenement, a nie widzialam zeby sie tak do innych dzieci przystawiali.
      • rubia88 Re: 3 arabow chcialo zrobic zdejcie z moja corka 25.07.11, 23:46
        Mi też onegdaj Japończycy cykali fotki, śmieszne to było. Ale gdyby to byli arabowie, to bym sie ostro wkurzyła! Ble
        • paliwodaj Re: 3 arabow chcialo zrobic zdejcie z moja corka 26.07.11, 01:54
          a co niektore juz rozwinely skrzydla wyobrazni i zaraz wymyslily rasizm, a najgorsze jest to ze wiedza na temat rasizmu zatrzymala sie wam na III Rzeszy i na tym koniec .....bo nosa poza swoje "biuro' nie wystawia i wiedza tyle ile im forumowy dzien przyniesie smile
          akurat jezeli chodzi o Arabow to znam ich dosc dobrze, a raczej znalam, gdyz jeden bardzo staral sie o moje wzgledy daaawno temu, nie byl on jednak typowym Arabem, ze wszystkimi swoimi paskudnymi zwyczajami, ale jako ze spotkalam go w Szwecji byl nieco bardziej unowoczesniony.
          Pozniej Araba - chlopaka miala moja bardzo dobra kolezanka, stad tez znam srodowisko, a nastepnie oliwy do ognia dolal pamietny 11 wrzesnia , po ktorym to dniu ludzie zaczeli unikac Arabow. moze to nie jest sprawiedliwe dla wszystkich ludzi z krajow arabskich, ale tak samo II wojna swiatowa odbila sie pietnem na Niemcach, co wiem z bezposredniej z nimi rozmowy.
          Wiec od pewnego czasu moja sympatia dla Arabow spadla bardzo nisko i mam do tego pelne prawo.
          Nie dotyczy to innych "kolorowych" swiata tego, absolutnie. Mala sympatia darze tez afro-amerykanow, ale nie wszystkich, tych agresywnych, brutlanych, wychowanych na ulicy w miejscach patologicznych. Sa po prostu niebezpieczni.
          Natomiast wielki szacunek mam dla swiezych emigrantow z Afryki, to skromni , pracowici ludzie, ktorzy czesto utrzymuja cale rodziny i pol wioski , ich obecnosc nie wnosi przestepczosci do srodowiska.
          Nie mam nic do Hindusow, ale nie powinni pracowac w medycynie, mimo ze czesto rodzina typuje jedna osobe na np:lekarza, ale sa kiepscy. Rowniez nie mam nic do ich obecnosci w sasiedztwie, chociaz potrafia byc brudasami i nie zwazaja na interesy sasiadow.
          Moja kolezanka mieszka obok rodziny hinduskiej i czasami narzeka z powodu wlasnie niedbalosci o obejscie
          Moj maz z kolei ma dobrego kolege z Bangladeszu. Super facet, spokojny, pracowity, nie pije, tez bardzo go lubie i nawet kilka razy goscilismy go w naszym domu.
          Ale niestety mimo ze wie ze jestem Polka i bardzo sie lubimy, o Polkach ma zle zdanie , ze sa po prostu puszczalskie, no coz on tez ma do tego prawo.
          Mam te dalsze kolezanki Chinki i jedna Koreanke, ale ona bardziej chyba juz Amerykanka , te z kolei potrafia wychowywac dzieci w wielkiej dyscyplinie, dbac o wyksztalcenie.
          O - jeszcze ludzie z Meksyku, zawsze usmiechnieci i cisi. Nie mam bliskich znajomych, ale obserwuje, widzialam jak zyja w swoim kraju i mam do nich wielki szacunek, a za razem smutno mi bo bardzo to biedny kraj, poza reprezentacyjnymi czesciami
          Tak wiec zadna ze mnie rasistka. Zreszta jak tu nawet byc rasistka w kraju, gdzie w klasie dziecka polowa dzieci to dzieci z roznych czesci swiata!
          Co do regionalizacji i cen domow w zaleznosci od pochodzenia mieszkancow - tak ,to prawda.
          Nawet opracowane sa dane procentowe, wydaje mi sie nielegalne, ktore mozna sobie podejrzec kupujac dom
          • mari-kita Re: 3 arabow chcialo zrobic zdejcie z moja corka 26.07.11, 05:15
            Pan kolega z Bangladeszu pewnie ma standardy zdecydowanie inne niż Polki. Moja koleżanaka z Bangladeszu co chwila się mnie pyta czy ja się nie boję chodzic w bluzce na krótki rękaw i czy moj mąz na to pozwala?
            Żeby było ciekawiej żyjemy w bardzo spokojnym kraju...
            Ta sama koleżanka mówi by z córką nie jeśc u Hindusów bez meża , bo mogą narkotyki dosypac i porwac dziecko ( choc tu nawet za minimalną ilośc narkotyków jest kara smierci).

Hinduskie mieszkanie było najczystszym jakie widziałam w życiu.. Zdecydowanie bardziej czyste niż moje.
            Druga moje koleżanka - arabka nigdy w życiu nie pracowała i nie zamierza... stac ją na to.
            a mój znajomy Korańczyk nie moze sie nadziwic moim dużym oczom... chociaż wcale nie są duże.
            • hugo43 Re: 3 arabow chcialo zrobic zdejcie z moja corka 26.07.11, 07:59
              w turcji wierza ,ze blond dziecko przynosi szczescie.moze ci panowie pierwszy raz widzieli takie dziecko?moze chcieli pokazac innym?jedno jest pewne,nie mieli zlych intencji.
          • rosapulchra-0 Re: 3 arabow chcialo zrobic zdejcie z moja corka 26.07.11, 08:43
            Ale nie tłumacz się. Twój brak sympatii jest podszyty rasizmem i już. Możesz to zmienić albo nie, ale poprawnie politycznie już z tego nie wyjdziesz. Widać, że o innych kulturach wiesz tyle, co ci się o uszy obiło, powtarzasz mnóstwo stereotypów, rozpisałaś się jak w wypracowaniu szkolnym, w piątej klasie pewnie dostałabyś za to piątkę. Na forum.. no cóż.. zostanie ci to zapamiętanie i przy pierwszej lepszej okazji któraś ze złośliwych, archiwalnych szperaczek ci to wypomni tongue_out
            • czarnaalineczka Re: 3 arabow chcialo zrobic zdejcie z moja corka 26.07.11, 09:01
              jako zlosliwa archiwalna szperaczka powiem
              ze i tak nic nie przebije murzynkow z wielkimi brzuszkami suspicious
              • rosapulchra-0 Re: 3 arabow chcialo zrobic zdejcie z moja corka 26.07.11, 09:06
                A ja nic nie wiem o murzynkach z wielkimi brzuszkami..
                • czarnaalineczka Re: 3 arabow chcialo zrobic zdejcie z moja corka 26.07.11, 09:15
                  to poszperaj big_grin
                  • rosapulchra-0 Re: 3 arabow chcialo zrobic zdejcie z moja corka 27.07.11, 04:07
                    Oj no nie bądź menda.. no daj linka. No..
                    • czarnaalineczka Re: 3 arabow chcialo zrobic zdejcie z moja corka 27.07.11, 06:56
                      forum.gazeta.pl/forum/w,567,100071147,100071147,za_wczesnie_uswiadomilam_dziecie___chyba___.html
                      • rosapulchra-0 Re: 3 arabow chcialo zrobic zdejcie z moja corka 27.07.11, 19:18
                        Nie mam słów sad
            • paliwodaj Re: 3 arabow chcialo zrobic zdejcie z moja corka 26.07.11, 14:36
              rosapulchara , ty masz jakis defekt plus kompleks, normalnie pokrzywiona jestes cala .
              nic o swiecie nie wiesz a sie wymadrzasz, wogole nawet miano trola dla ciebie to zbyt duzy komplement.
              czy tez od rana spozywasz alkohol, maz cie zdradza i bije i musisz wyladowac frustracje w ten sposob?
              nie podoba ci sie cos to spadaj z mojego watku i nie bredz zalosna biedna osobko, bez pojecia o tym co sie dzieje wokol .
              • paula_oski ;) 26.07.11, 20:09
                otóż tosmile))
              • rosapulchra-0 Re: 3 arabow chcialo zrobic zdejcie z moja corka 27.07.11, 04:06
                Łojesoo, co za histeryczna obrona!
                Jestem normalnie pod wrażeniem!
                Skleciłaś kilka słów i myślisz, że z sensem? Brawo! I niech cieszą się z tego też twoje białe, nietknięte przez Arabów dzieci!
              • milogost wszystko się zgadza 27.07.11, 19:09
                paliwodaj napisała:

> rosapulchara , ty masz jakis defekt plus kompleks, normalnie pokrzywiona jestes
                > cala .
                > nic o swiecie nie wiesz a sie wymadrzasz, wogole nawet miano trola dla ciebie
                > to zbyt duzy komplement.

Dobresmile)))) Z tym że rozpucha jest niestety zameldowana na tym forum bo najwidoczbiej nie ma w realnym świecie żadnych przyjaciół, więc ci nie odpuści i będzie jazgotać do upadłego byle tylko jej było na wierzchu. taka już głupia jest. A ze nie rozumie tego co czyta ani tego co pisze to już mało ważne wg niej.

• rosapulchra-0 Re: wszystko się zgadza 27.07.11, 19:20
                  Tak, posiadanie przyjaciół jest miernikiem posiadanej inteligencji i pojmowania pisanych słów. Gratuluję zatem.
          • wespuczi Re: 3 arabow chcialo zrobic zdejcie z moja corka 26.07.11, 15:12
            brawo - festiwal uprzedzen i stereotypow..
            btw - znam kilka polek (sarkazm) i zadna nie jest ze tak powiem latwa, czy puszczlska - cokolwiek to znaczy, w przypadku opinii tego pana pewnie chodzi o saldalki albo o fakt ze sie sie patrza w oczy jak rozmawiaja z mezczyzna.. jak to mowia szukajacy zawsze znajdzie.

aha jesli piszesz o arabach, musze cie oswiecic ze nie wszyscy sa muzulmanami, tak jak wielka czesc rodziny mojego tescia (tak jest arabem), ojczym mojego meza, ktory go zaadoptowal, jego i jego brata, oplacil im prywatne szkoly, i byl ojcem, mimo ze jego amerykanski chrzescijanski bialy tatus mial go gdzies - mieszkal na tej samej ulicy przez kilkanascie lat i unikal swoich dzieci..
            ciut mnie rzuca jak czytam takie dziune jak ty..

aha ja nie lubie jak mi i moim dzieciom robia zdjecia postronni ludzie, nie zgodzilabym sie.
            ale twoja pogarda wobec innych jest wstretna, juz fakt ze sie spytali swiadczy o kulturze - bo mogli zrobic zdjecie i co scigalabys po plazy?
            • paliwodaj Re: 3 arabow chcialo zrobic zdejcie z moja corka 27.07.11, 02:56
              wespuczi - tak pogmatwalas te swoja rodzinna historie ze nic z tego nie wiadomo, czego niby chcials dowiesc? zreszta jakiekolwiek mialas zamiary nie zmienia to mojego zdania opartego na doswiadczeniu z Arabami.
              A dziunia to jestes sama i niech cie dalej rzuca jak czerpiesz z tego jakies przyjemnosci
              Nie pisalam ze wszyscy sa muzulmanami, o co ci chodzi? Nie doczytasz i pozniej starasz sie cos napisac
              Pokaz mi miejsce gdzie niby gardze innymi, no co czytalo sie po lebkach i pisalo bez sensu?
              to po co sie wtracasz jak nic nie masz do powiedzenia?
              • rosapulchra-0 Paliwoj, czytaj! 27.07.11, 04:10
                Czytaj wypowiedzi innych, czytaj!

CZYTAJ ZE ZROZUMIENIEM!
                Dobrze ci radzę.
          • sokhna Re: 3 arabow chcialo zrobic zdejcie z moja corka 26.07.11, 19:27
            Lopatko, przyklady podalas powalajace, a co do % mieszkajacych obcokrajowcow i tanich dzielnic.... u nas jest tak, ze jak szukasz mieszkania i tylko powiesz, ze jestes Polka to zebys miala przy sobie milion eur w walizce w dobrej dzielnicy chaty nie dostaniesz.
    • cherry.coke Re: 3 arabow chcialo zrobic zdejcie z moja corka 26.07.11, 19:55
      A w ogole rozmawialam dzis kompletnie o czym innym z kolezanka Angielka, ktora sporo podrozuje, i powiedziala, ze w niektorych krajach muzulmanskich dziecko z jasnymi wlosami jest uwazane za symbol szczescia i powodzenia. Czyli to fotografowanie to pewnie na zasadzie lapania kominiarza za guzik i tyle.
    • paula_oski Re: 3 arabow chcialo zrobic zdejcie z moja corka 26.07.11, 20:05
      A więc...Dobrze zrobiłaś że nie dałaś zrobić zdjęcia!Arabowie...3...na plaży...wątpie żeby spacerując zauważyli ją i po prostu chcieli zrobić fotke żeby potem pokazać żonom jakie to piękne dzidzi widzieli...faceci tak nie robią.Słabo od razu powiedzieć że chcieli porwać,to zbyt mocne ,ale też saądze że to mogli byś pedofile.
      A tymi kretynkami sie nie przejmuj,gó...ary wyładowują sie na forum,bo w domu pewnie nie mogą sie odezwać.
      !!!...Ozi kochany aniołek...!!!
      !!!...Eri kochane słoneczko...!!!
      • czarnaalineczka Re: 3 arabow chcialo zrobic zdejcie z moja corka 26.07.11, 20:13
        big_grin
        no taaa jak Arabowie trojkami po plazy chodza to pewnie ze pedofile big_grin
        • alexa0000 Re: 3 arabow chcialo zrobic zdejcie z moja corka 26.07.11, 21:05
          > big_grin
          > no taaa jak Arabowie trojkami po plazy chodza to pewnie ze pedofile big_grin

Niech sie chowają wszelkie kabarety, tu normalnie monty pajton. Czasem nie wierzę w to co czytam tutajwink
      • rosapulchra-0 Re: 3 arabow chcialo zrobic zdejcie z moja corka 27.07.11, 04:16
        paula_oski napisała:

> A więc...Dobrze zrobiłaś że nie dałaś zrobić zdjęcia!Arabowie...3...na plaży...
        Jaki dramatyczny wstęp!

> wątpie żeby spacerując zauważyli ją i po prostu chcieli zrobić fotke żeby potem
        > pokazać żonom jakie to piękne dzidzi widzieli...faceci tak nie robią.Słabo od
        > razu powiedzieć że chcieli porwać,to zbyt mocne ,ale też saądze że to mogli byś
        > pedofile.

Tak, prosząc o zrobienie fotki dziecka się po kryjomu onanizowali. To Arabowie, oni znają TE SZTUCZKI!

> A tymi kretynkami sie nie przejmuj,gó...ary wyładowują sie na forum,bo w domu p
        > ewnie nie mogą sie odezwać.

Dziękuję! Dziękuję! Jeszcze raz dziękuję! W końcu ktoś nazwał mnie gó...arą! Nawet nie wiesz, jakie to miłe! big_grinbig_grinbig_grin

> !!!...Ozi kochany aniołek...!!!
        > !!!...Eri kochane słoneczko...!!!

Dojrzały ten tekst powyżej, nie powiem.. (tak, wiem, że to sygnaturka ;P)
    • tomelanka Re: 3 arabow chcialo zrobic zdejcie z moja corka 29.07.11, 13:10
      sie ciesz, ze zapytali, ja jak kiedys wyszlam ze sklepu z blizniaczym wozkiem i probowalam uspokoic 2 dwulatków, którzy po dziurki w nosie mieli zakupów, to wyskoczyło znienacka 4 Japonczyków z aparatami na szyi i wcale nie pytali. Pewnie nie umieli po niemiecku ;D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka