Dodaj do ulubionych

10 - letnia modelka

03.08.11, 10:54
Śliczne dziecko, ale czy to powód do stylizowania na dorosłą kobietę? I to zdjęcie topless ze sterczącymi suteczkami. Chyba coś tu nie gra, co?
Zaraz się okaże, że dziewczynka może być seksi od poczęcia, bo w sumie czemu nie?

dora12.blogi.kotek.pl/2011/08/kilka_zdjec_thylne_blondeau_10_letniej_modelki

Z niecierpliwością czekam na występy gościnne w tym temacie naszych męskich trolli, a zwłaszcza na jednego kryptodepedofila tongue_out
Obserwuj wątek
    • wuika Re: 10 - letnia modelka 03.08.11, 10:56
      Zdjęcie topless ze ściągniętymi lekko portkami jest mocnym przegięciem uncertain Reszta ujdzie, choć ledwo ledwo.
    • katia.seitz Re: 10 - letnia modelka 03.08.11, 10:58
      Wygląda jak marzenie Humberta Humberta uncertain
      Takie stylizowanie dziewczynek przed okresem dojrzewania jest co najmniej dwuznaczne. Jestem na nie.
    • rosapulchra-0 Re: 10 - letnia modelka 03.08.11, 11:00
      Zdjęcie topless jest okropne, moim zdaniem. Kurcze.. naprawdę mam nieprzyjemne odczucie, że zrobienie jest dla pedoprzyjemności..
      • morgen_stern Re: 10 - letnia modelka 03.08.11, 11:03
        A ja myślę, że wy w ogóle nie rozumiecie zasad świata modelingu tongue_out
        • rosapulchra-0 Re: 10 - letnia modelka 03.08.11, 11:06
          To pewnie dlatego, że nie mamy figur dwunastolatek tongue_out big_grin
        • wuika Re: 10 - letnia modelka 03.08.11, 11:08
          To na pewno, na szczęście nie jest to obowiązkowe big_grin Głupia się urodziłam, głupia umrę.
    • aneta-skarpeta Re: 10 - letnia modelka 03.08.11, 11:03
      sliczne sa te zdjecia, na ktorych wygląda na fajnie ubrana dziewczynke
      te przebrane sa koszmarne- przypomina mi sie konkurs miss dziewczynek w hameryce

to zdjecie bez bluzki i te kuszaco opadające bokserki- masakra
    • kali_pso Re: 10 - letnia modelka 03.08.11, 11:04

Mam mieszane uczucia...aż żal, że nie została odkryta jakieś 5-7 lat później...byc może wszystko skończy się zanim dziewczynka mogłaby na swojej urodzie zrobić prawdziwą karierę...

Niektóre stylizacje ( wydymane usteczka, niby zakrywanie sutków, te kocie pozycje) to raj dla pedofilów i są wobec niej nie w porządku- gdzie są rodzice chciałoby się zapytać, którzy pozwalają na publikacje takich zdjęć?
    • 18_lipcowa1 Re: 10 - letnia modelka 03.08.11, 11:04
      dziewczynka sliczna
      ale nie powinna prezentowac mody w taki sposób
      • amoreska Re: 10 - letnia modelka 03.08.11, 11:53
        Dokładnie tak.
        Dziewczynka śliczna, ale większość stylizacji co najmniej niestosowna.
    • lelija05 Re: 10 - letnia modelka 03.08.11, 11:04
      Dziewczynka śliczna, faktycznie, taka w typie Mili Jovović.
      Ale kurcze, ma dopiero 10 lat. Zdjęcie topless, czy te z makijażem mi się nie podobają, to przesada, kto ma być ich odbiorcą?
      A rodzice pewnie mają to w nosie, bo kasa płynie.
    • mvszka Re: 10 - letnia modelka 03.08.11, 11:07
      wg mnie to jest urodzona modelka
      zdjęcie półnagie wg mnie obrazuje to, jak dziewczynki latają latem po ogrodzie- bardziej sztuczne jest zakładanie staniczka na biust, którego nie ma
      albo nakładanie tapety, przypinanie tresek i modelowanie godzinne włosów 3latkom biorącym udział w porypanych konkursach piękności
      najbardziej nie podoba mi się fota w stylu willow smith- bo to tak jakby pająkowi zakładać obcasy
      • marzeka1 Re: 10 - letnia modelka 03.08.11, 11:09
        Piękne dziecko, ale niektóre zdjęcia są przegięciem.
      • morgen_stern Re: 10 - letnia modelka 03.08.11, 11:11
        Cytat>> zdjęcie półnagie wg mnie obrazuje to, jak dziewczynki latają latem po ogrodzie-

Słusznie, dlaczego nie zamieścili zdjęcia w kąpieli, jak się gąbeczką podmywa? Będzie obrazowało kąpiel małych dziewczynek, to przecież takie naturalne.
        A teraz popatrz jeszcze raz na to zdjęcie. Wydaje ci się całkiem ok, jak z rodzinnego albumu, tak?
        • mvszka Re: 10 - letnia modelka 03.08.11, 11:16
          dzisiaj jest naprawdę super pogoda, lepiej wyjść a nie pienić się na forum
          • morgen_stern Re: 10 - letnia modelka 03.08.11, 11:19
            Zaczynasz od siebie? smile
            • mvszka Re: 10 - letnia modelka 03.08.11, 11:22
              dokładnie, a Ciebie mogę tylko rozczarować, że to zdjęcie nagie mnie nie podnieca ( gdyż nie jestem pedofilem) ani nie oburza ( bo tak i już )
              • morgen_stern Re: 10 - letnia modelka 03.08.11, 11:28
                Nie czuję się rozczarowana, raczej zdziwiona. Miłego spaceru!
                • wuika Re: 10 - letnia modelka 03.08.11, 12:39
                  Jakbyś ją wyganiała... wink
                  • morgen_stern Re: 10 - letnia modelka 03.08.11, 13:10
                    A gdzie, przecież sama potwierdziła, że wychodzi wink
    • kawka74 Re: 10 - letnia modelka 03.08.11, 11:18
      Śliczna dziewczynka.
      Ani chybi do stylizacji przyłożył się jakiś ekspert od modelingu, od razu widać rękę fachowca suspicious
      • ha-ya Re: 10 - letnia modelka 06.08.11, 14:54
        Diewczyna naprawde ladna. wiekszosc stylizacji ok z wyjatkiem zdjecia topless i przebrania za dorosla ( makeup + ubrania). I wyglada na nich jakby zdjcia robione byly do katalogu z moda dziecieca to na pozostalych wyglada jak obiekt pozdania z pamietnika pedofila uncertain
        btw. sama mam corke i za cholere nie zgodzilabym sie na ten rodzaj zdjec.
    • kropkacom Re: 10 - letnia modelka 03.08.11, 11:19
      Będzie piękna jak dorośnie. Cieszę się, że to nie jest moja córka.
      • dziennik-niecodziennik Re: 10 - letnia modelka 03.08.11, 11:37
        a tego to akurat nigdy być pewnym nie mozna...
        • bye.bye.kitty Re: 10 - letnia modelka 06.08.11, 14:32
          no nie,
          jednak mater semper certa , ja tam wierzę kropcecom
    • demonii.larua Re: 10 - letnia modelka 03.08.11, 11:26
      Zdjęcie topless ma podtekst erotyczny. To samo te na których jest wystylizowana na dorosłą.
      Śliczna dziewczynka, szkoda że rodzice pozwalają by pokazywano ją w taki sposób.
    • tosterowa Re: 10 - letnia modelka 03.08.11, 11:36
      straszne ;/
      Swoją droga, ciekawe kto ma być targetem tej 10latki, czyżby dzieci już czytały Vogue?
      A może to oznacza, że starym babom "nie wypada" wyglądać już na szesnastolatki, tylko na dziesiątki ;P
    • moofka Re: 10 - letnia modelka 03.08.11, 11:39
      jakos mnie nie gorszy
      smile
    • guderianka Re: 10 - letnia modelka 03.08.11, 13:16
      Piękna i..dojrzała jakaś taka...nie jestem przekonana czy to stylizacja czy ona faktycznie tak wygląda..
      Ale..
      tak sobie myślę, że może niepotrzebnie wczoraj zmylam łeb mojej 11latce która przyszła do domu po zabawie w piaskowncy tak ufajdana, jak maluch dwuletni-piach miała na calej twarzy, w uszach, wszedzie..
      • grave_digger Re: 10 - letnia modelka 03.08.11, 16:19
        ty, twoja chyba z moimi się zmówiła, bo moje były od czubka głowy po palce stóp z błota. wszystko poszło do pralki włącznie z nimi wink

a modelka to lolita.
        i jakie włosy!
    • nanuk24 Re: 10 - letnia modelka 03.08.11, 16:59
      Z daleka widac ze nie masz pojecia o modelingu. Zostaw to lepiej fachowcomtongue_out
    • dzika41 Re: 10 - letnia modelka 03.08.11, 18:12
      Bardzo ładna dziewczynka
      Zdjęcie toples nie podoba mi się, to samo ze stylizacjami na stareńką-maleńką.

Pozostałe świetne.
      Ma to dziewczyna we krwi.
    • jusytka Re: 10 - letnia modelka 03.08.11, 19:06
      To mi wygląda na prowokację...
    • lilly_about Re: 10 - letnia modelka 03.08.11, 21:45
      Stylizowanie małych dziewczynek na divy jest dla mnie niesmaczne, mimo piękna zdjęć.
    • undoo Re: 10 - letnia modelka 03.08.11, 21:53
      Bardzo mi sie te zdjecia i akcja z dziesieciolatka jako modelka nie podobaja. Jestem mocno na nie. A dziewczynka, jak dziewczynka, uroda wg mnie przecietna.
      Zreszta ustawianie dziewczynki do rywalizacji z doroslymi kobietami, bo tak odbieram te dorosle stylizacje jest chore. Ona nawet nie ma psychiki do takich zdjec.
      • anorektycznazdzira Re: 10 - letnia modelka 07.08.11, 10:13

...ale ma usta wygięte nie w tę stronę co trzeba, a to naturalnie nadaje jej nadęty pseudoseksowny wyraz twarzy, na który się silą dorosle modeliki Plejbojów i Cekaemów. Może dlatego tak ją ekspoloatują "artyści" fotografowie robiący zdjęcia.

Dziecka szkoda, jakby nie to idiotyczne wygięcie ust- bardzo by mi się podobała, matkę ma idiotkę, ale co się spodziewać po eks-modelce o której malo kto słyszał.
    • bye.bye.kitty Re: 10 - letnia modelka 06.08.11, 14:41
      przy tym poczułam odruch zwrotny
      bi.kotek.pl/bloxlite/f640x640/27/63/412656571d.jpg
      i skojarzenie z kilkoma smutnymi pedofilskimi atakami/zaczepkami o których jeszcze w dzieciństwie opowiadały koleżanki - to jest to, dziwna moda, taka tureckobazarkowa z lat wczesno 90 , falujący włos i jeszcze imienia w stylu Dżesika z nazwiskiem typu Dąbrowska brakuje, i źle oświetlonych uliczek w podwarszawskich markach czy ząbkach 20 lat temu. I rodziców uczących córkę, że najważniejsze w życiu to złapać męża. Nie chodzi mi o dziecko tylko o stylizację zdjęcia, minę, którą kazali jej zrobić, ciuchy etc. Całą opowieść mam jak na tę fotę patrzę.

niektóre zdjęcia przepiękne i bez takiej treści więc DA SIĘ jakoś nieszkodliwie
    • el_jot Re: 10 - letnia modelka 06.08.11, 14:46
      Teraz zauważyłam, że na zdjęciu trzecim od góry tle napisane jest "prezent" a tym prezentem jest ta dziewuszka. Zgroza.
      • bezpocztyonline Re: 10 - letnia modelka 07.08.11, 06:53
        el_jot napisała:

> Teraz zauważyłam, że na zdjęciu trzecim od góry tle napisane jest "prezent" a
        > tym prezentem jest ta dziewuszka. Zgroza.

Chora nadinterpretacja.
        Była to sesja z grudniowego/styczniowego numeru Vogue, cała sesja nosiła tytuł "Cadeaux" ("Prezenty").

lula.pl/lula/1,94040,8915877,Dzieci_w_roli_doroslych_w_Vogue_Paris.html
        Ciekawe, bo w tamtym artykule jest informacja, że dziewczynki mają po 6 lat, a było to pół roku temu. Rozumiem, że dzieci szybciej teraz rosną niż kiedyś, ale czy to możliwe, by w ciągu pół roku dziecku przybyło 4 lata?
    • super-mikunia Re: 10 - letnia modelka 06.08.11, 14:54
      Hmm nie widzę kontekstu seksualnego, od zarania dziejów dziewczynki przebierają się w ciuchy mamy,malują się jej kosmetykami, bawią się w mamy.. opalają topless, a tatusiowie uwieczniają to do albumów rodzinnych.. Ciekawe czy takie samo zamieszanie by było gdyby w ten sposób sfotografować chłopca..
      Tak, tak przepiękna dziewczynka..
      • tymianek21 Re: 10 - letnia modelka 06.08.11, 15:58
        @super-mikunia- myślę tak samo! Ta sesja zdjęciowa w której ta dziewczynka jest przebrana za dorosłą kobiete pojawiła się już kilka m-cy temu. Brały w niej udział inne dzieciaki i wszystkie wyglądały podobnie. Fotograf i stylista tłumaczyli że prawie wszystkie dziewczynki przebierają się za mamy, malują do zdjęć itp. Moja siostra i ja też mamy kilka zdjęć tego typu w ubraniach naszej mamy i z jej szminką na ustach. Poza tym gdyby te ubrania miały na sobie nawet najpiękniejsze dziewczyny raczej nikt by nie zwrócił uwagi na nie. A tak te zdjęcia+ ubrania danej marki krążą od miesięcy po świecie. A o to chodziło!
        • azjaodkuchni Re: 10 - letnia modelka 07.08.11, 04:00
          Te zdjęcia są obrzydliwe... i nie wiem jakiej marki ciuchy promują. Nie pozwoliłabym tak sfotografowac mojego dziecka bez względu na płec.. czy chłopców fotografuje się z wypchanymi majtkami, aby meskośc wydała się większa? Nikt nie wpadł na taki głupi pomysł. Z dziewczynek robi się kobiety zbyt szybko jak na mój gust.
          Też się przebierałam w ciuchy mamy , ale te fotki to coś zupełnie innego niestety.
          • super-mikunia Re: 10 - letnia modelka 07.08.11, 08:46
            Z dziewczynek robi się kobiety zbyt szybko jak na mój g
            > ust.

dziewczynki same do tego dążą, proszą o stukające buty, niańczą misie, proszą o malowanie paznokci gdy mam to robi.. a to ona coś miała wypchane na tych zdjęciach...bo ja tam żadnych push upów tam nie zlokalizowałam..
            • kawka74 Re: 10 - letnia modelka 07.08.11, 21:41
              Dziewczynka została potraktowana jak cielak wystawiony na targu - przez swoich rodziców, stylistów, odbiorców. Może i ona traktuje to jak zabawę, ale tylko ona - dla reszty jest towarem, który trzeba sprzedać za cenę dowolną. To, że dla niej to przebieranki, niczego nie dowodzi ani niczego nie zmienia - ona jest przedmiotem w świecie dorosłych, którzy doskonale zdają sobie sprawę, co robią, jak robią, jakie granice przekraczają i po co.
              Opowiastki o przebierankach to mydlenie sobie oczu.
    • bezpocztyonline Re: 10 - letnia modelka 07.08.11, 06:27
      morgen_stern napisała:

> Śliczne dziecko, ale czy to powód do stylizowania na dorosłą kobietę?

Przecież dziewczynki i tak lubią się przebierać w mamine ciuchy, obwieszać maminą biżuterią, malować maminą szminką i i ubierać mamine pantofelki (to ostatnie chyba najtrudniejsze).
      Tutaj mamy do czynienia z przebieranką na wyższym etapie.

> I to zdjęcie topless ze sterczącymi suteczkami.

Litości, przecież to dziecko!!! W sezonie pół plaży jest zapełnione takimi dziećmi.
      Przyglądanie się "suteczkom" takiego dziecka to świadczy moim zdaniem o chorej wyobraźni.
      Nie wiem, po co zrobiono to zdjęcie, ale moim zdaniem tutaj dziewczynka jest wystylizowana na dziecko jeszcze w zasadzie młodsze, niż jest w tej chwili. Nie na dorosłą przecież.
      A może była młodsza?
      • rosapulchra-0 Re: 10 - letnia modelka 07.08.11, 08:23
        A szorty przypadkiem jej się zsunęły? suspicious
        • bezpocztyonline Re: 10 - letnia modelka 07.08.11, 08:42
          Nie wiem, jaki był zamysł autorów zdjęcia. Zresztą te szorty chyba wyglądają na za duże dla niej.
          Widzimy zdjęcie wyrwane z kontekstu. Zauważ, że Gazeta też oburza się na zdjęcie w przebraniu Indianki i zdjęcie dziewczynki w pełnej dziecięcej sukieneczce (choć nie do kostek - skandal!) biegnącej przez łąkę.
          Czy dziecko ma wyłącznie chadzać z ogrodniczkach i z misiem w ręce oraz umorusaną buzią? I tylko na placu zabaw?
          • tosterowa Re: 10 - letnia modelka 07.08.11, 10:33
            sorry, ale to zdjęcie nie jest "wyrwane z kontekstu", tylko ma ewidentny podtekst erotyczny i w każdym normalnym człowieku budzi sprzeciw.
            • lusitania2 Re: 10 - letnia modelka 07.08.11, 17:53
              tosterowa napisała:

> sorry, ale to zdjęcie nie jest "wyrwane z kontekstu", tylko ma ewidentny podtek
              > st erotyczny

no popatrz, a mnie małe dziwczynki nie kręcą. Wcale a wcale.
              Jestem nienormalna?
              • tosterowa Re: 10 - letnia modelka 07.08.11, 18:02
                no, jeżeli te zdjęcia potrafisz ocenić wyłącznie przez pryzmat swojego popędu, to chyba nie mamy o czym gadać
    • setia Re: 10 - letnia modelka 07.08.11, 09:05
      szkoda mi tego dziecka. od razu przychodzi mi na myśl moja daleka krewna, która całe dzieciństwo spędziła na planie seriali, potem okazała się niepotrzebna, a w tej chwili ma straszne problemy ze sobą, z których nie wiadomo czy wyjdzie.
      • super-mikunia setia 07.08.11, 09:26
        ale to jest jedyna osoba z problemami, którą znasz wink bo ja znam cale tabuny, a żadna z nich nie występowała w serialu jako dziecko wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka