Dodaj do ulubionych

kupujecie w lumpeksach?

10.08.11, 15:10
tak czytam watek dotyczacy strojenia dzieci i wiele mam pisdze, ze w lumkach cos zawsze ladnego znajda. Ja nie potrafię sie przełamać, odrzuca mnie zapach i myśl, ze ktoś nieznajomy miał przede mną tę bluzkę, ze mógł mieć grzybice czy jakas inna chorobę skóry i nie waze ze uprane, uprasowane ale jakby to nie moje:/uncertain nie wiem czemu mam tak i nie potrafię. Mam dodatkowa traume kiedy mój pierwszy chłopak kazał mi sie ubierac wlasnie tam bo za duzo wydaję pieniedzy na ubrania, oczywiscie były to moje pieniadze i nie wiem po co wtykał nos gdzie te moje pienidze wydaje. Moja sasiadka znowu uwielbia lumpeksy i rzeczywiscie potrafi tam wynalzc cuda dla siebie i dzieci i chociaz stac ją na markowe ciuchy to lubi chodzic po lumpeksach i wyszukiwac cos ładnego, lubi po prostu. A wy? chodzicie? kupujecie tam?
Obserwuj wątek
    • shellerka Re: kupujecie w lumpeksach? 10.08.11, 15:15
      tak. bardzo to lubię robić. kiedyś nie oglądałam nawet ubranek dla dzieci - kupowałam z myślą o sobie tylko.
      ale od niedawna coraz częściej zdarza mi się upolować naprawdę super okazy. ostatni hit to bluzeczka w stylu boho w piękne róże dla młodej. cuuuudna!
      • aga.pier naprawdę Shellerka??? 10.08.11, 16:35
        Kupuję często ale nie wchodzę do takich gdzie królują Nexty sprzed roku, wolę te bardziej vinatge czyli na wagę.

Ale kiedyś po powrocie z Londynu pokazywałam na forum Moda swoje zakupy (notabene były to wszystkie nowe rzeczy) i forumki tak to komentowały:

"Shellerka: yyyy... wiekszosc tych ubran robi na mnie wrazenie pomiętolonych i zużytych...

Tral: a ktory szmatex mial wyprzedaz?

Ja: mówisz poważnie? chcesz adresy?

Tral: tak , pytalam powaznie a adresow nie chce bo po smietnikach nie mam
        zwyczaju chodzic smile
        pozdrawiam serdecznie i zycze zdrowia

Shellerka: acha wiec me oko mnie nie mylilosmile) fuuuuuj!

A tu proszę, okazuje się że Shellerka bardzo lubi kupować w lumpeksie...

• madame_zuzu Re: naprawdę Shellerka??? 10.08.11, 16:42
          aga.pier lepiej CI sie zrobiło? Po xuj wyciagasz wątki? Chcesz cos udowodnić sherlocku?
        • shellerka Re: naprawdę Shellerka??? 10.08.11, 17:09
          ojapierdziu! a więc to cię tak boli.

w lumeksach kupuję od 16 roku życia. wtedy to moja przyjaciółka dorabiała sobie w takim przybytku i tak to jakoś poszło. teraz największa przyjemność sprawia mi buszowanie w miejscowych lumpeksach, kiedy jestem na jakimś wyjeździe.

natomiast zalinkowane wtedy przez Ciebie ciuchy były nieładne, wymiętolone i wyglądały niefajnie. nie jest sztuką iść i kupić ciuch w lumpeksie. sztuką jest kupić ciuch, który wygląda jak nie z lumpeksu za grosze.

a że miałaś zwykle, jak i masz obecnie ton pełen wyższości nad innymi, to i komentarze były, jakie były.

a fuuuj odnosiło się nie do faktu, ze ubrania z sh, tylko że mi się bardzo nie podobały - ubrania i ich stan.
          • aga.pier Re: naprawdę Shellerka??? 10.08.11, 17:17
            tak tak, były nieładne, co mogę zrozumieć bo koszuli w kratkę i z nadrukami szukałaś za dwa lata.
            • shellerka Re: naprawdę Shellerka??? 10.08.11, 17:21
              oj, bo zacznę się Ciebie bać...
    • tosterowa Re: kupujecie w lumpeksach? 10.08.11, 15:17
      dla dziecka w lumpeksie bym nie kupiła (ani dla kogokolwiek innego).
      dla siebie może bym i coś wyrzebała, ale tego nie robię, bo nie mam czasu ani cierpliwości.
    • angazetka Re: kupujecie w lumpeksach? 10.08.11, 15:22
      Długo nie mogłam się przekonać - nie lubię grzebania w stercie ciuchów. Teraz znalazłam jeden fajny lokal i tam czasem wpadam, zawsze znajduję fajne okazy.
    • lusitania2 Re: kupujecie w lumpeksach? 10.08.11, 15:23
      nie
      Powodów finansowych brak, a z pozafinansowych - po prostu nie złapałam tego bakcyla (jak ta twoja sąsiadka).
    • lolinka2 Re: kupujecie w lumpeksach? 10.08.11, 15:24
      zdecydowanie tak - właśnie głównie dla dzieciaków, bo naprawdę piękne ciuchy tam można dla dzieci znaleźć. Sporo z metką, nówki-nieśmiganki smile
      Gorzej od pewnego czasu z ciuchami dla siebie. Znaczy - casual owszem, smart - niekoniecznie, acz niedawno wytargałam 3-cz. garnitur next granatowy w moim rozmiarze na długość i szerokość (hurraa!!! - to rzadkość akurat) za całe 60 zł, co mnie napawa nieprzeciętną radością, bo gajerek to jeden z tych, z których można skomponować każdy zestaw i który dobrze wygląda w milionie wersji. Ot, taki pracowy zwykły.
    • czarnaalineczka Re: kupujecie w lumpeksach? 10.08.11, 15:27
      tak
    • tomelanka Re: kupujecie w lumpeksach? 10.08.11, 15:28
      pewnie, nie wszystko, ale sie przechadzam, a nuż cos fajnego bedzie wink
    • moofka Re: kupujecie w lumpeksach? 10.08.11, 15:34
      bardzo lubie
      niestety czasu nie mam i wyszlam z wprawy
      od czasu do czasu ide i w sumie zawsze cos fajnego wygrzebie
    • gazeta_mi_placi Re: kupujecie w lumpeksach? 10.08.11, 15:39
      Tak, zdarza się.
    • czarnaalineczka a co kupujecie w lumpeksach? 10.08.11, 15:42
      poza ciuchami ?
    • el_jot Re: kupujecie w lumpeksach? 10.08.11, 15:47
      Tak, chyba jestem uzależnionawink
      Ostatnio kupiłam kurtkę Gap dla córki, kosztowała sporo jak na lumpek, i dla siebie: dwie sukienki, spódnicę jedwabną - wsystko po 3 zł.
    • mama_kotula Re: kupujecie w lumpeksach? 10.08.11, 15:53
      Nie umiem, nie lubię i nie mam czasu grzebać w lumpeksach. Poza tym nie lubię zapachu środków dezynfekcyjnych używanych w tych przybytkach.
    • gryzelda71 Re: kupujecie w lumpeksach? 10.08.11, 15:56
      nie potrafię sie przełamać, odrzuca mnie zapach i m
      > yśl, ze ktoś nieznajomy miał przede mną tę bluzkę, ze mógł mieć grzybice czy ja
      > kas inna chorobę skóry i nie waze ze uprane, uprasowane ale jakby to nie mojeuncertain

To teraz pomyśl ile osób mogło mierzyć w jakiejś sieciówce daną bluzkę przed tobąwink
      Owszem mam ciuchy,bo rodzina ma sklep z takowymi,więc bez stresu sobie wybieram,że jakaś "paniusia" wyszarpie mi z rękiwink.Ale coby tu panie nie pisały,czasy,że cuda na kiju w lumpeksach dawno minęły.
      • el_jot Re: kupujecie w lumpeksach? 10.08.11, 16:09
        gryzelda71 napisała:

>Ale coby tu panie nie pisały,czasy,ż
        > e cuda na kiju w lumpeksach dawno minęły.
        Kryzys, pani kryzys. Ale czasem można.
        • gryzelda71 Re: kupujecie w lumpeksach? 10.08.11, 16:18
          Można,ale rodzina,która o 6 lat w biznesie ma info z pierwszej że tak powiem ręki i widzi różnicę.
          • el_jot Re: kupujecie w lumpeksach? 10.08.11, 16:39
            gryzelda71 napisała:

> Można,ale rodzina,która o 6 lat w biznesie ma info z pierwszej że tak powiem rę
            > ki i widzi różnicę.
            Jak sprzedawałam ubrania na Allegro, facet w hurtowni odzieży używanej powiedział, ze od jakiegoś czasu wogóle nie sprowadzają z Anglii ubrań dla dorosłych, bo są bardzo znisczone i staromodne. A różnicę widzę też, niestety, nawet nie mając już działalności.
    • madame_zuzu Re: kupujecie w lumpeksach? 10.08.11, 15:58
      zaglądam, kupuję. Jednak ostatnio zdradziłam lumpki na rzecz markowych sklepów, które maja wakacyjne obniżki do 80% big_grin Ciagnie mnie jednak do lumpa, bo samo grzebanie sprawia mi frajdę
    • guderianka Re: kupujecie w lumpeksach? 10.08.11, 15:59
      Chodzę, lubię i mam wyjątkowe zdolności do wynajdywania perełekwink
    • siejeczka znak czasów... 10.08.11, 16:07
      W zamierzchłych czasach chodziło się na polowanie i wlekło się mięso (mamuta) do jaskini
      Obecnie wychodzi się upolować ekstra ciuszek za 3 zł świetny gatunkowo i markowy big_grin
      Ja bardzo lubię szperać szukać przekładać i zawsze coś super się trafi! głównie dla dziecka ale i dla męża no i dla mnie rzecz jasna!
      Kiedyś w lumpkach ubierali sie tylko biedni ludzie dziś to zupełnie inna bajka... a czasem takie paniusie sobie ciuchy z rąk wyrywają że aż szok... zawsze mnie to bawi big_grin
    • el_jot Grzebanie? 10.08.11, 16:12

Przecież większośc lumpeksów ma teraz ubrania powieszone na wieszakach, gdzie wy wynajdujecie jeszcze takie, co trzeba grzebać?
      • czarnaalineczka Re: Grzebanie? 10.08.11, 16:21
        no kilka znam
        no dzieciece ciuszki bo sa male to sa w koszu
        no i ja nie tylko ciuchy kupuje smile
      • madame_zuzu Re: Grzebanie? 10.08.11, 16:41
        ja tam grzebie miedzy wieszakami big_grin ale mam takiego lumpa niedaleko, ze sa tez takie wielkie kosze. No i w tych koszach trafiam zawsze na prawdziwe perły smile Bo zazwyczaj nikt w koszach nie grzebie big_grin Dlatego mozna w nich cos upolować.
    • przeciwcialo Re: kupujecie w lumpeksach? 10.08.11, 17:06
      Kupuje. Wchodze , mówie czego potrzebuję i panie mi znajdują. Ostatnio wyszukały mi swietne stroje sportowe Nike i Puma za grosze.
    • koza_w_rajtuzach Re: kupujecie w lumpeksach? 10.08.11, 17:33
      Czasem tak, ale zdecydowanie więcej kupuję w normalnych sklepach/sklepach internetowych z nową odzieżą. W moim miasteczku ceny ubrań w lumpeksach są nieadekwatne do stanu i wyglądu tych rzeczy, dlatego jestem zniechęcona do takich miejsc. Niby nie ma takich lumpków ze śmierdzącą odzieżą na kilogramy, raczej wszędzie dość ładnie pachnie i wszystko jest rozwieszone na wieszakach, ale jeśli za ten "luksus" mam płacić kilkanaście złotych za sprane, z wielkimi dziurami spodnie dla dzieciaków, to ja dziękuję, bo za kilka złotych więcej mogę kupić fajne, nowe legginsy. Już wolę Pepco, ostatnio tam nabyłam sukienkę dla córki za 19,99, od razu się skapnęłam, że to coś porządniejszego i jak poszukałam na necie, to znalazłam, że takie nowe sukienki w Anglii kosztują po 80 zł. No i takie coś to ja lubię. Choć przyznam się, że jak czasem jadę do innego miasta, to tam potrafię obkupić w używane ciuchy rzeczy, bo ubrania fajne i ceny też fajne. Ostatnio za 50 zł miałam pełną torbę zakupów dla dzieciaków.
    • echtom Re: kupujecie w lumpeksach? 10.08.11, 18:02
      Kupuję ciuchy - oprócz bielizny i butów. Z rzeczy innych zdarzyło mi się kupić np. torebkę i książkę.
      • asiara74 Re: kupujecie w lumpeksach? 10.08.11, 18:18
        Jak moje dziecko było małe kupowałam mu mnóstwo rzeczy w lumpeksach,trwało to do ok. 6 ,7 roku życia, przy okazji kupowałam coś dla siebie.Jak nieco podrósł nie było już takiego wyboru, zniechęciłam się i przez kolejne 5 lat tam nie zaglądałam tam, poza tym stac mnie było bardziej na nowe ciuchy. Obecnie mamy gorszy okres finansowy i zaglądam do lumpków częściej, właśnie jutro idę zapolowac na spodnie dresowe bo młody powyrastał.
    • olifra1 Re: kupujecie w lumpeksach? 10.08.11, 18:27
      nie kupuję , nie potrafię, nie mogę się przekonać.
      za to moja teściowa ma jakiś jeden, w którym czasem niezłe egzemplarze wynajdzie i wtedy kupuje dla mnie lub ewentualnie dla dzieci smile
    • setia Re: kupujecie w lumpeksach? 10.08.11, 20:15
      tak, ale odkąd wróciłam do pracy sporadycznie, bo czasu mało i mam wrażenie, że towar coraz gorszy i droższy.
    • morgen_stern Re: kupujecie w lumpeksach? 10.08.11, 20:22
      Czasem, też nie lubię tego specyficznego zapaszku.
      Ale dziś np. kupiłam śliczną sukienkę maxi smile
    • hexe28 Re: kupujecie w lumpeksach? 10.08.11, 22:53
      Tak kupuję, dla siebie i dziewczyn. Często nowe z metkami tongue_out W moich ciucholandach wszytko wisi na wieszakach (oprócz rzeczy przecenionych po 1zł, 2zł), posegregowane wg kolorów i płci. Dla dzieciaków też wszystko ładnie ułożone np. osobno spodenki, bluzeczki, kurteczki i dla niemowlaków, także grzebać nigdzie nie trzeba, tylko podejść do właściwego wieszaczka smile Czasem można coś fajnego wyhaczyć (np. oryginalna torebka od Gucciego z czerwonego zamszu)
      Jedno czego nie kupuję w lumpeksach, to bielizna osobista (bleee) oraz buty
      • czar_bajry Re: kupujecie w lumpeksach? 10.08.11, 23:42
        Tak.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka