czar_bajry 27.08.11, 01:54 Córka mi powiedziała, że jej kolegi bracia się dziś pobili i jeden z nich nie żyje... 19 latek zabił 15 latka.... szok... Boże co się dzieje na tym świecie... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czar_bajry Re: Szok... 27.08.11, 02:38 Chciała bym aby tak było, córki raczej nie podejrzewam o tak spaczone poczucie humoru... Odpowiedz Link Zgłoś
kosher_ninja Re: Szok... 27.08.11, 08:03 No szok, szok.. Ale > Boże co się dzieje na tym świecie... Tego nigdy po prostu znieść nie mogę. Dziś to się właśnie rzadko zdarza. Odpowiedz Link Zgłoś
thana203 Re: Szok... 27.08.11, 09:41 Kain i Abel... Ludzkość próbuje się zmienić, ale wciąż nie wychodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
odcienie.szarosci Re: Szok... 27.08.11, 10:28 straszne z czego to wynika ze zlego wychowania? z glupoty mlodych ludzi, ktorzy nie zdaja sobie sprawy jakie moga byc konsekwencje? rodzicom bardzo wspolczuje, pewnie winia siebie i stracili syna, ktory zabil ich syna Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: Szok... 27.08.11, 10:46 Zabił z premedytacja, czy doszło do nieszczęśliwego wypadku w czasie bójki. Ostatecznie wielce szanowany król Hiszpanii Juan Carlos też zabil swojego brata i nikt mu tego nie ma za złe... Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Szok... 27.08.11, 11:27 > Zabił z premedytacja, czy doszło do nieszczęśliwego wypadku w czasie bójki. no wlasnie chcialam zadac to samo pytanie. bo jednak to kluczowe dla sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
naomi19 Re: Szok... 27.08.11, 19:50 Przecież pokutuje przekonanie, że mężczyźni powinni załatwiać swoje sprawy w 'męski'sposób. No to załatwili. Niefortunny cios i koniec, po człowieku. I tragedia na całe życie. Tak jak z klapsem. ZAchowując się agresywnie i stosując przemoc fizyczną jednak z tyłu głowy trzeba mieć taką ewentualność. Wspóczuję temu, co zabił... żyć z taką świadomością... Straszne. Odpowiedz Link Zgłoś
czar_bajry Re: Szok... 27.08.11, 22:19 Z tego co wiem to doszło do bójki, byli w domu, obecna była jeszcze dziewczyna starszego z braci. Zdaje się iż był to właśnie nieszczęśliwy cios, nie chcę pisać nic dokładniej bo sama nie do końca wiem, tyle co młoda mi opowiedziała ale ona w szoku była a jej kolega w totalnej rozsypce. Starszy jak się zorientował, że coś jest nie tak zaczął ratować brata, niestety po przyjeździe pogotowia młodszy zmarł. Matka na silnych prochach, jeden syn nie żyje, drugi w areszcie a na dodatek strach iż ten co w areszcie nie wytrzyma i sobie coś zrobi. To nie byli bracia co się nienawidzili, po prostu doszło do sprzeczki i wywiązała się bójka która doprowadziła do tragedii. Cały dzień o tym myślę i strasznie współczuję rodzicom a szczególnie matce... Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.coke Re: Szok... 27.08.11, 22:26 Wspolczuje Zeby tylko media tego nie zwachaly... Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: Szok... 27.08.11, 22:26 A ja temu starszemu wcale nie mniej. Chyba, ze to była jakaś bójka absolutnie serio i rozpoczeta przez starszego. A nie wykluczone, ze to byla jedna z dziesiątek przepychanek. Odpowiedz Link Zgłoś
czar_bajry Re: Szok... 27.08.11, 22:32 Nie wiem jak dokładnie było i dlatego nie chcę się wymądrzać, wiem, że cała trójka braci kochała się, normalnie jak to rodzeństwo. Też współczuje temu starszemu, młody chłopak i jakie obciążenie na całe życie, dlatego boją się, że on tego nie wytrzyma... Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: Szok... 27.08.11, 22:41 Dla mnie nieporozumieniem jest aresztowanie w takiej sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
czar_bajry Re: Szok... 27.08.11, 22:56 Jak znam życie to będzie czekał na proces w areszcie, wyrok też pewnie będzie skazujący bez zawiasów, " pobicie ze skutkiem śmiertelnym... tak to pewnie zakwalifikują... Nie wiadomo jak "podejdzie" do niego matka, jak na razie nie ma z nią kontaktu, ja bym chyba zwariowała i "uciekła" w inny świat. Odpowiedz Link Zgłoś
naomi19 Re: Szok... 27.08.11, 23:03 Nie chcę nikogo oskarżać, ale uważasz, że winny jest tylko ten, co uderzył? Czy matka, która pozwala na bijatyki w domu, na jakąkolwiek przemoc, jest w tej sytuacji zupełnie czysta? Nie wiem, jak było w tym domu, więc to tylko przypuszczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
czar_bajry Re: Szok... 27.08.11, 23:06 Tak naprawdę to też nie wiem jak było u nich na co dzień. W momencie zdarzenie byli sami w domu, nie wiem o co poszło. Odpowiedz Link Zgłoś
joanekjoanek Re: Szok... 27.08.11, 23:14 ej, no zaraz. gdyby to była "przepychanka", "nieszkodliwa bójka" i "nieszczęśliwy cios" przy tym, to nikt by nikogo nie aresztował! nie aresztują za nieszczęśliwe wypadki, no... więc prawdziwe bicie - no i tu chwileczkę, ja sobie nie wyobrażam, żeby ktoś kogoś pobił na serio, ze skutkiem śmiertelnym, w moim domu. Coś w takim domu musi być mocno nie halo? Że się ludzie tak na poważnie biją? No nie tak? Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Szok... 27.08.11, 23:19 aresztowali, aresztowali... zatrzymali do wyjasnienia. to muszą. Odpowiedz Link Zgłoś
joanekjoanek Re: Szok... 27.08.11, 23:25 zatrzymać? serio?? czyli co, jak się nieszczęśliwie w domu wywalę, trzasnę łbem o próg i zabiję, to pozostałych domowników policja "zatrzyma"?... Odpowiedz Link Zgłoś
karra-mia Re: Szok... 27.08.11, 23:31 prawdopodobnie tak, jak np mąz cię popchnie to go zatrzymaja do wyjasnienia, czy świadomie popchnął, dlaczego popchnał itd serio tak ciężko przyjąc do wiadomości, ze nieszczęścia zdarzają sie nawet przypadkiem? Ja jak najbardziej wierzę w nieszczęśliwy wypadek. Odpowiedz Link Zgłoś
joanekjoanek Re: Szok... 27.08.11, 23:33 ja też wierzę w nieszczęśliwy wypadek, dlaczego nie. tylko jakoś nie mogę uwierzyć w aresztowanie za nieszczęśliwy wypadek. w to "zatrzymanie do wyjaśnienia" chyba już prędzej, jeśli są wątpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
naomi19 Re: Szok... 27.08.11, 23:42 Nie no, chwilkę. Koles pobił i zabił brata. To jest fakt. Nie można go traktować lżej tylko dlatego, że był to jego brat i będzie prawdopodobnie cierpiał z tego powodu. Został zatrzymany, będzie przesłuchiwany. Czy to kogoś dziwi? Powinien iść siedzieć. Przypomniał mi siędokument o kobiecie, nad którą mąż alkoholik znęcał się latami. Bił, gwałcił, robił straszne rzeczy. Ona była przy nim, kochała go. Po kolejnej pijackiej imrezie wrócił, powiedział, że ją zabije. Ona w strachu wzięła nóz i zabiła go pierwsza. Poszła siedzieć. Żałuje tego, co zrobiła, wie, że zrobiła źle. Przyznała się do winy, chciała odsiedzieć wyrok. Nikt z rodziny, także od strony męża nie miał do niej żadnych pretensji, wszyscy wiedzieli, jakie życie z nim miała. Brat zamordowanego odwiedzał ją w więzieniu, pomagał. Te 2 sytuacje jednak różnią się od siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.coke Re: Szok... 27.08.11, 23:50 Ja nie wiem, jak to jest ze spowodowaniem smierci czlonka rodziny... Atak z nozem, to jedno, ale Otylia Jedrzejczak to drugie? Odpowiedz Link Zgłoś
naomi19 Re: Szok... 27.08.11, 23:55 Jakie konsekwencje poniosła Otylia Jędrzejczak z nieumyślne spowodowanie śmierci brata? Bo nie pamiętam Jeśłi chodzi o róznicę w tych 2 przypadkach. 1-Bracia się bili, więc jedn drugiemu chciał zobić krzwdę/pokazać, kto tu rządi, ustalić hierarchię itd 2- Otylia nie chciała skrzywdzić brata, zachowała się lekkomyślnie, złamała przepisy ruchu drogowego, sama bya w pojeździe, więc było to wszystko efektem głupoty i łamania przepisów. Efekt taki sam w obu przypadkach, jednak sytuacje różne. Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.coke Re: Szok... 27.08.11, 23:58 No chyba wlasnie nic specjalnie jej nie zrobili... A niebezpieczna jazda jest dla mnie na podobnym poziomie co bojka (gdzie smierc jest efektem ubocznym a nie zamierzonym), a na innym niz atak z nozem. Odpowiedz Link Zgłoś
hellulah Re: Szok... 28.08.11, 00:24 Akurat sprawa tej kobiety bywa przytaczana jako przykład dyskryminowania kobiet przez wymiar sprawiedliwości. Zasadniczo można by jej było zaliczyć ten czyn jako obronę konieczną, ale jakoś tak nie wyszło - no i są głosy, że dlatego, że to kobieta i to z tych wykluczonych społecznie. Nie chce mi się, szczerze, szukać na necie artykułów na ten temat, ale były, może ktoś sobie przypomni i zalinkuje. Odpowiedz Link Zgłoś
naomi19 Re: Szok... 27.08.11, 23:58 czyli co, jak się nieszczęśliwie w domu wywalę, trzasnę łbem o próg i zabiję, to pozostałych domowników policja "zatrzyma"?... Policja przesłucha. Jeśli sama się wywaliłaś, to nikt nikogo nie zatrzyma. Jeśli podczas przesłuchania wyjdą na jaw fakty typu awantura, bijatyka to całkiem możliwe, że mąż zostałby dłużej, mowa chyba o 2 dniach. Potem muszą wypuścić. Chyba, ze występuje możliwość matactwa lub ucieczki. Odpowiedz Link Zgłoś
czar_bajry Re: Szok... 28.08.11, 00:39 To powyżej to do joanek było... Następna informacja jest taka: Nie wiadomo czy się bili czy wydurniali, dziewczyna w kuchni na dole była a oni w pokoju na górze, młodszy upadł tak, że "skręcił kark", brat jak zorientował się iż coś jest nie tak to zaczął ratować, potem jeszcze pogotowie próbowało, niestety nie udało się. Jest w areszcie, nie wiem co zeznał. Rodzina pod opieką psychologa. Rodzina normalna, nie patologia, dzieciaki się uczą i nie miały do tej pory konfliktów z prawem. Odpowiedz Link Zgłoś
joanekjoanek Re: Szok... 28.08.11, 01:45 nosz kobieto... to ty napisałaś "zabił" i "aresztowali", nie ja... Odpowiedz Link Zgłoś
czar_bajry Re: Szok... 28.08.11, 01:54 ej, no zaraz. gdyby to była "przepychanka", "nieszkodliwa bójka" i "nieszczęśliwy cios" przy tym, to nikt by nikogo nie aresztował! nie aresztują za nieszczęśliwe wypadki, no... więc prawdziwe bicie - no i tu chwileczkę, ja sobie nie wyobrażam, żeby ktoś kogoś pobił na serio, ze skutkiem śmiertelnym, w moim domu. Coś w takim domu musi być mocno nie halo? Że się ludzie tak na poważnie biją? No nie tak? Ale to napisałaś Ty. Nie ma nic dziwnego w tym, że został aresztowany, policja musi ustalić co i jak. Pisząc wczoraj wiedziałam tylko : Brat X zabił młodszego brata... dziś zresztą też wiem niewiele więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
saga55-5 Re: Szok... 28.08.11, 02:17 Za chwilę dziewczyny będą wiedziały lepiej, niż było faktycznie. Ze skrajności w skrajność Odpowiedz Link Zgłoś
shellerka Re: Szok... 28.08.11, 10:44 ojapier ole! czar bajry! a taki dobry humor juz miałam ja ostatnio nie włażę już nawet w takie info i nie czytam. odnoszę wrażenie, że ostatnio jakaś eskalacja zła jest, że tak jakby to już koniec miał być. jeszcze ostatnio wy tu o końcu świata, wojnach i w ogóle, a do mnie dotarło, że ludzie się nienawidzą i jeden drugiego utopiłby w szklance wody, co świetnie widać na forach, a jeszcze bardziej pewnie w realu by wyszło w takich sytuacjach. babcia mnie pociesza, że właśnie w takich chwilach ludzie się łączą, ale w to nie wierzę. i jak tu nie mieć depresji?! Odpowiedz Link Zgłoś
anyx27 Re: Szok... 28.08.11, 13:26 Aresztowanie, a zatrzymanie, to są dwa różne pojęcia! Nikt go jeszcze nie aresztował, póki co, jest zatrzymany na 48h, ewentualnie może pójść wniosek o przedłuzenie do 72h. Od tego, co ustalą, zależy jakie będzie dalsze postępowanie. Straszna tragedia ((( Odpowiedz Link Zgłoś
czar_bajry Re: Szok... 31.08.11, 00:52 Wypuścili go. Pokłócili się, młodszy sprzedał mu "mukę", starszy mu oddał, młodszy nie odpuścił, starszy odepchnął...mocno Rodzice się nie odwrócili. Odpowiedz Link Zgłoś
wespuczi Re: Szok... 31.08.11, 02:12 qwa - jakie to zycie jest kruche i niesprawiedliwe.. Odpowiedz Link Zgłoś
chipsi Re: Szok... 31.08.11, 14:14 Czytam komentarze o patologi w domu bo się bracia pobili i nie wiem czy tu same jedynaki forumują? To że rodzeństwo się kłóci a nawet poszturcha nie oznacza ze co dzień się po domu z nożami ganiają. Inna sprawa. Dyskoteka, jeden facet dał drugiemu w pysk, ten mu oddał. Sytuacja jakich wiele. Tyle że ten drugi upadł, walnął głową w krawężnik i zszedł. Pierwszy poszedł siedzieć za zabójstwo. Chyba można uznać że to wypadek i nie wrzucać faceta do jednego worka z mordercami i sadystami? Odpowiedz Link Zgłoś
czar_bajry Re: Szok... 31.08.11, 15:19 Jak na e matkę to i tak posty o patologi są znikome, jeden zdaje się... Odpowiedz Link Zgłoś
pitahaya1 Re: Szok... 31.08.11, 15:30 Ano dzieje się, dzieje. Coraz brutalniejsze i agresywniejsze te zachowania. Dawno nie widziałam pewnego znajomego. Znaliśmy się z widzenia, ze szkoły. Ja wiem, że to nie 19-latek ale facet już za kratami sędziwego wieku dożyje. Siedzi za kilka morderstw, kolejne zlecenia udane, handel narkotykami, sianie i zbieranie. Szczęka mi opadła( Niedawno w mojej wsi włamania do sklepu dokonali 12 i 14-latek)) A co morderstw, kolega mojego kuzyna w wieku kilkunastu lat zabił koleżankę, poćwiartował i zamurował w piwnicy( Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: Szok... 31.08.11, 20:43 A gdzie tam, dawniej bojki na wiejskim weselu, nawet z nożem to byl niemal rytuał, a a teraz kazda bojka rodzenstwa to patologia. Przy okazji zginął zresztą napadający, nie napadniety. A Juan Carlos królem jest, jak już wspominalam. A brata zastrzelił - tez patologia? Odpowiedz Link Zgłoś