09.09.11, 09:55
No właśnie. Co Was szokuje. Tak często pojawia się ten zwrot na forach, w gazetach. A potem okazeuje się, że szok, bo:
- mu stanik w praniu pękł,
- bo w przeszkolu na śniadanie tylko nutella,
- bo jakaś aktorka w wieku rozrodczym w ciąży jest,
- bo mąż zapuścił wąsy.
Kiedy używacie tego słowa albo tego zwrotu "jestem w szoku". Ja chyba nigdy.
Obserwuj wątek
    • napoleonka_k Re: Szok! 09.09.11, 10:01
      Szok przeżyłam wczoraj,gdy na rozmowie o pracę usłyszałam,że praca to 12h dziennie i w tym czasie nie ma zadnej przerwy,bo przecież nie wiadomo kiedy klient przyjdzie a na pewno nikt w tym czasie z głodu nie umrze.
      • gaskama Re: Szok! 09.09.11, 10:02
        12 godzin i klienci. Burdel?
        • napoleonka_k Re: Szok! 09.09.11, 10:06
          Sklep z elegancką odzieżą dla kobiet,w dużym centrum handlowym.
          • lafiorka2 Re: Szok! 09.09.11, 11:32
            Autentyczny szok przeżyłam w zeszłym tygodniu,kiedy dowiedziałam się,że NAJ bardziej uczciwy człowiek na świecie jakiego znam został oskarżony(bezpodstawnie) o kradzież w pracy i zwolniony.
            Naprawdę byłam w szoku!
            • default Re: Szok! 09.09.11, 12:41
              lafiorka2 napisała:

> Autentyczny szok przeżyłam w zeszłym tygodniu,kiedy dowiedziałam się,że NAJ bar
              > dziej uczciwy człowiek na świecie jakiego znam został oskarżony(bezpodstawnie)
              > o kradzież w pracy i zwolniony.

A ja przeżyłam szok, kiedy się dowiedziałam że zaufany członek rodziny, zatrudniony w firmie mojego męża, bezczelnie go okrada. I nie było to bezpodstawne oskarżenie tylko nagie fakty, którym nawet nie usiłował zaprzeczać...
              A drugi szok zafundował nam zaraz potem, kiedy odmówił zwrotu użytkowanego przez siebie służbowego samochodu ("no bo czym ja będę teraz jeździł ???") sad
              • hawa.etc Re: Szok! 09.09.11, 16:37
                Yyyy, no to rzeczywiście szok. Nadal zadziwia mnie, jak ludzie potrafią być bezczelni uncertain Oddał w końcu?
      • jowita771 Re: Szok! 09.09.11, 11:54
        > Szok przeżyłam wczoraj,gdy na rozmowie o pracę usłyszałam,że praca to 12h dzien
        > nie i w tym czasie nie ma zadnej przerwy,bo przecież nie wiadomo kiedy klient p
        > rzyjdzie a na pewno nikt w tym czasie z głodu nie umrze.

A o kodeksie pracy w tym sklepie słyszeli?
        • lafiorka2 Re: Szok! 09.09.11, 12:03
          zaproponowali pracę(wiedząc , że nie przyjmie) o 60km dalej od tej w której dotychczas pracowała,a i tak dojeżdżała 15km.Więc wiadomo było, że nie będzie codziennie dojeżdżała 75km do pracy.
    • kagrami Re: Szok! 09.09.11, 11:31
      Ja tez nigdy nie używam ale zawsze do takich zaglądam, zwróciłaś mi na to uwagę tongue_out
    • kozica111 Re: Szok! 09.09.11, 11:34
      forum.gazeta.pl/forum/w,567,128654501,128654501,Szok_jakbyscie_to_okreslili_.html
    • gryzelda71 Re: Szok! 09.09.11, 11:37
      Byłam w szoku jak zobaczyłam samochód pod prąd na rondzie.Jakim cudem pan tak wjechał?
      • lejdi111 Re: Szok! 09.09.11, 11:56
        dla nie których SZOK a dla nie których MASAKRA. Z dwojga wolę SZOK, zdecydowanie.
        • tosterowa Re: Szok! 09.09.11, 11:59
          a ja nagminnie używam "masakry", masakra.
          • lafiorka2 Re: Szok! 09.09.11, 12:04
            O taaaak.Mam koleżankę w pracy, która wiecznie powtarza"maaaasaaaakra"uncertain
            • zona_mi Re: Szok! 09.09.11, 12:51
              O, tak, masakra bywa masakryczna. Jedna z ematek obejrzała kiedyś zdjęcie dzidzi innej i skomentowała to w tym stylu: jakie śliczne dziecko, po prostu MASAKRA!

Ad rem - życie zafundowało mi tyle atrakcji, że rzadko co mnie szokuje. Nie potrafię nawet podać przykładu z marszu.
              • bonitajler Re: Szok! 09.09.11, 13:19
                a co powiecie na nagminnym "no cco ty??????" toż to jakaś massakra wink
          • yenna_m Re: Szok! 09.09.11, 14:56
            o, masssssssakrrrrrrrrrę kocham miłością wielką smile
            masakrę kontepluję za kazdym razem, gdy mnie cos zaskoczy albo rozsmieszy, albo spowoduje wybuch wszelkiego rodzaju silniejszych emocji

masakra normalnie wink
    • morgen_stern Re: Szok! 09.09.11, 13:23
      Szooook!!!
      Ale jaja!
      Ale jajca!
      Nie wierzę w to!
      No co ty??
      Co ty gadasz??
      Masakra!
      Mega-masakra!

Używam wszystkiego i to nagminnie. Szooooook!!!! I masakra tongue_out
      • gaskama Re: Szok! 09.09.11, 13:33
        Rozumiem, że bardzo emocjonalny z Ciebie człowiek. Pewnie z tych emocji na zakończenie musi być obowiązkowo emotikon z wywalonym językiem. To kolejna infantylna rzeczy, której nie kumam u emam.
        • morgen_stern Re: Szok! 09.09.11, 13:48
          Tak, bardzo emocjonalny i infantylny, choć nie emama tongue_out
        • zona_mi Re: Szok! 09.09.11, 14:05
          > na rzeczy, której nie kumam u emam.

Nie kumasz? A ja nie kminię wink
          • tosterowa Re: Szok! 09.09.11, 14:09
            ja nie czaje smile
    • baba06 Re: Szok! 09.09.11, 14:21
      > - mu stanik w praniu pękł,

jakby mu pękł stanik, to przeżyłabym szok, albo nawet bym tego szoku nie przeżyławink
    • yenna_m Re: Szok! 09.09.11, 14:54
      szok to ja przezywam notorycznie od tygodnia, gdy odkrywam, ze w szkole mozna traktowac rodzica i jego dziecko jak ludzi tongue_out
      szok kulturowy wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka