Dodaj do ulubionych

studiowanie a czas dla malucha

29.09.11, 14:32
nie wiem czy decydować się na studia.
maluszek ma w tej chwili niecałe 3 latka. pracuje na zlecenie jakieś 27 godz tyg. studia tryb wieczorowy. z dojazdem jakieś 24 godz na tydz. i zastanawiam się, waham, bo szkoda mi zostawiać. z drugiej strony lepsze wykształcenie, lepsze szanse na życie dla dziecka.
Czy któraś z was godzi pracę, studia i dom? skutecznie?smile
Obserwuj wątek
    • estragonka Re: studiowanie a czas dla malucha 29.09.11, 14:39
      ktostamktostu napisała:

>> Czy któraś z was godzi pracę, studia i dom? skutecznie?smile

godzę. i wychowuję dziecko sama. Twoj syn to nie 'maluszek', tylko trzylatek...
    • e_r_i_n Re: studiowanie a czas dla malucha 29.09.11, 15:16
      Skończyłam studia dzienne, rodząc Młodego na początku drugiego roku.
      Od czwartego roku pracowałam na zlecenie, od piątego na etat.
      Dało radę.
    • ktostamktostu Re: studiowanie a czas dla malucha 29.09.11, 16:09
      dziękuje za odpowiedzi. mam nadzieje, że też podołam i okażę się wielofunkcyjnatongue_out
      • mienennnaa Re: studiowanie a czas dla malucha 29.09.11, 19:06
        urodzioam corke na drugim roku studiow. Ze wzgleu na ich tok zrezygnowałam z nich na rok. Potem, gdy ona miala rok-wrcoilam i kontynuowałam naukę, chociaz byloby mi bardzo cięzko, bo studia byly niby dzienne, ale niewiele sie cohdizlo, z tym ze sesja trwala u mnie 3 meisiace, bo egZmainow bylo duzo i byly trudnesad( Na V roku zaczęłam drugie studia wiecozrowe, aleo kazlo sie, ze lepiej będzie lda nas zorbic je zaocznie i od tego orku kontynnuje je w soboty i niedizele raz na 2 tyg. Zaczynam od tego weekendu.
        Oczywiscie przez caly czas nie pracowalam i pomagala mi rodzina-w przpyadky tycvh pierwszych studiow. W tej chwili, radze sobie bez ich pomocy, dlatego zdecydowalam sie na koeljne.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka