Dodaj do ulubionych

Polak potrafi...

08.10.11, 07:45
Jakiś czas temu w naszym pogańskim kraju ewakuowano sklepy IKEA. Podobno było to podłożona bomba... Dziś czytam: Dwóch Polaków podejrzanych o podkładanie ładunków wybuchowych w hipermarketach IKEA. No pięknie, jaka promocja kraju. Wiem jestem tylko głupia emigrantka co w łóżku ma murzyna, ale (ciesząc się, że nic większego się nie stało) zastanawiam się czy to właśnie muzułmanów powinniśmy się bać w Europie.
Obserwuj wątek
    • feel_good_inc Re: Polak potrafi... 08.10.11, 08:03
      kropkacom napisała:
      > Jakiś czas temu w naszym pogańskim kraju ewakuowano sklepy IKEA. Podobno było t
      > o podłożona bomba... Dziś czytam: Dwóch Polaków podejrzanych o podkładanie ładu
      > nków wybuchowych w hipermarketach IKEA. No pięknie, jaka promocja kraju. Wiem j
      > estem tylko głupia emigrantka co w łóżku ma murzyna, ale (ciesząc się, że nic w
      > iększego się nie stało) zastanawiam się czy to właśnie muzułmanów powinniśmy si
      > ę bać w Europie.

Słabo trollujesz - zauważ, że u nich motyw był czysto finansowy - podkładali niewielkie ładunki żeby postraszyć, pewnie nie zakładali nawet, że mogą kogoś zabić.
      Religianci dowolnej denominacji, czy też "ideologiczni" wszelkiej maści, jak już podkładają bomby to takie, by zginęło jak najwięcej. Nawet nie musisz się upierać na swojego murzyna z pościeli - wspomnij choć IRA czy ETA.
      • kropkacom Re: Polak potrafi... 08.10.11, 08:10
        Czemu trolluje? Dla mnie podłożenie bomby to podłożenie bomby. Naprawdę nie interesuje mnie "dlaczego". Zwykły terroryzm, który w Europie ma białą twarz. Patrz Norwegia.
    • kosher_ninja Brytyjczyk potrafi... 08.10.11, 08:12
      A ja przeczytałam to:
      www.wprost.pl/ar/264513/Krakow-Brytyjczyk-gwalcil-nastolatki-Odpowie-za-to-przed-sadem/
      Nie dość, że się uchlewają, to jeszcze gwałcą. Nigdy nie pojadę do tego kraju gwałcicieli! Ale sobie promocję kraju zrobili..
      • kropkacom Re: Brytyjczyk potrafi... 08.10.11, 08:18
        Co z wami jest nie tak? Naprawdę nie widzicie, że pianie o zagrożeniach ze strony innowierców jest bez sensu skoro prawdziwym zagrożeniem jesteśmy my sami? I to jest sedno, więc proszę mi teraz nie wykazywać, że obcokrajowcy też gwałcą. Nie mieszkam w UK.
        • baltycki Re: Brytyjczyk potrafi... 08.10.11, 10:49
          kropkacom napisała:

> Co z wami jest nie tak?
          Mysle, ze z Toba stalo sie "cos nie tak", skoro watkowi nadalas taki tytul..
          (stalo, bo wczesniej tego nie zauwazylem)
          > pianie o zagrożeniach ze strony innowierców jest bez sensu skoro prawdziwym
          > zagrożeniem jesteśmy my sami?
          > Zwykły terroryzm, który w Europie ma białą twarz.
          Z tytulu watku wynika, ze zagrozeniem sa Polacy, a terroryzm ma Polska twarz.
          • kropkacom Re: Brytyjczyk potrafi... 08.10.11, 11:33
            Przepraszam wszystkich, że napisałam Polska big_grin Pasuje? big_grin
        • kosher_ninja Re: Brytyjczyk potrafi... 08.10.11, 11:05
          Ów Brytyjczyk gwałcił w Polsce. Czyli mogę wysnuć absurdalny wniosek, że to nie polskich gwałcicieli mam się bać, tylko tych brytyjskich. No i ta promocja kraju...

Czy ci Polacy chcieli kogoś zabić bombą? Wątpię. Tzn. było im wszystko jedno pewnie, czy ktoś zginie, czy nie. Im chodziło o pieniądze. A muzułmańskim terrorystom nie chodzi o o kasę, tylko jak sama nazwa wskazuje - o terror. I oni chcą zabić, to jest ich cel. Mało tego - często poświęcają samych siebie, żeby ten terror wywołać. A ci konkretni Polacy chcieli się wzbogacić, więc o żadnym poświęceniu siebie nie było mowy. Nie widzisz różnicy?
          I jeszcze ta promocja kraju, naprawdę.. Tak jakby to tylko Polacy jako jedyni na świecie popełniali przestępstwa w innych krajach niż ojczysty.
          • kropkacom Re: Brytyjczyk potrafi... 08.10.11, 11:35
            Chcieć to oni sobie mogli Bóg wie co. Gdyby jednak nawet mały ładunek zrobił komuś krzywdę byłoby inaczej? Pewnie też byś napisała, że Brytyjczyk gwałcił... Ech...
        • olena.s Re: Brytyjczyk potrafi... 09.10.11, 08:22
          Kropka...
          Ja do twojego murzyna nic nie mam. Arabów uważam za uroczych ludzi, mam przyjaciół muzułmanów. Jestem przekonana, że żadna rasa, płeć, wiek, religia nie stanowi, że czlonkowie danej grupy są świętymi lub mordercami, durniami ani geniuszami.
          Niemniej:
          1. Niestety w Koranie jest wiele strof poświęconych wojnie muzułmanów z niewiernymi i ją aprobujących.
          2. Niestety w Koranie zawarty jest pożądany system prawny, ściśle opisujący zakazy/nakazy oraz kary za nie stosowanie się do nich. Kary umówmy się spore.
          3. Niestety Koran zakłada nierówność prawną wiernych/niewiernych oraz kobiet/mężczyzn.
          4. Koran jest uważany przez muzułmanów za ścisły zapis dyktowany bezpośrednio przez Boga, a więc niezmienny i nie podlegający dyskusji. Biblia uważana jest za księgę natchnioną, niemniej pisaną przez ludzi - omylnych, podlegających ograniczeniom swojego czasu i miejsca. Ile chrześcijańskich kościołów wymaga, aby kobieta milczała i słuchała męża? No właśnie. Możliwe jest, że za naszych czasów kobiety staną przy ołatarzu? Że np. KK zrewiduje stanowisko odnośni antykoncepcji? Możliwe.
          5. W Europie populacja muzułmanów rośnie i znacząca jej część nie integruje się ze społecznością rdzenną. Narastają wezwania do islamizacji Europy.
          Wszystko to budzi w Europie lęki. Fakt zaatakowania World Trade Centre, eksplozji w Londynie i Madrycie tylko te lęki rozszerzył.
    • sueellen Re: Polak potrafi... 08.10.11, 10:13
      To jest odmiana porwania dla okupu, zdarza sie w kazdym kraju. Wyraznie nie chcieli nikogo zabic.
    • nie_pamietam_hasla Re: Polak potrafi... 08.10.11, 11:12
      a z jakiej czesci Afryki jest Twoj chlopak?
      Spytaj go prosze, co sadzi o rytualnym obrzezaniu kobiet(wyciecie lechtaczki,warg sromowych)?
      Ja zadalam takie pytanie jednemu znajomemu- odpowiedzial,ze kobiety...same tego chca,ze dla niego to normalnewink))
      • asocial Re: Polak potrafi... 08.10.11, 11:21
        osoby o ciemnym/ czarnym odcieniu skory niekoniecznie sa z Afryki.
        • kropkacom Re: Polak potrafi... 08.10.11, 11:31
          Ale czy to dla przedmówcy ważne? big_grin Wątpię. Ale zapytam. Jak spotkam go tongue_out
          • nie_pamietam_hasla Re: Polak potrafi... 08.10.11, 12:08
            Sama nazwalas swojego faceta "murzynem"- w podstawowce uczylam sie wierszyka: Murzynek Bambo w Afryce mieszkawink)) Murzyn= Afrykawink
            Jesli jest czarnoskorym facetem,ktory urodzil sie w conajmniej drugim pokoleniu na ziemi innej niz Afryka,to moze az tak wiele nie wie n/t obrzezania kobiet.Jesli zas,tak jak moj znajomy przyjechal do innego kraju sam-za lepszym zyciem-to na 100% ma i woadomosci i opinie w tym temacie...ale to taka drobna dygresjawink))

• asocial Re: Polak potrafi... 08.10.11, 12:16
              nie_pamietam_hasla, ty naprawde bazujesz w doroslym zyciu na wierszykach, ktorych sie nauczylas w podstawowce? A co z lekcjami historii, geografii? Prosciej bylo zapamietac glupi wierszyk?
              Poczytaj sobie moze wczesniej, w jakich krajach jest najwiecej (poza kontynentem afrykanskim) czarnoskorych, zdziwisz sie i nauczysz czegos nowego!

Aha, i moze wypadaloby spytac tego skosnookiego Pana, co tanczy w TVN, co mysli, o represjach w Chinach i o torturach, pewnie powie, ze wszystkim im sie nalezalo, w koncu ma skosne oczy...

• czar_bajry Re: Polak potrafi... 08.10.11, 12:52
                Ale on raczej nie będzie miał zdania na temat represji w Chinach, on z Mongolii jesttongue_out
                • asocial Re: Polak potrafi... 08.10.11, 13:00
                  no wiec wlasnie o ten absurd mi chodzilo. Dlaczego osoba ciemnoskora mialaby identyfikowac sie z obrzezaniem dziewczynek w Afryce? Moze miec na ten temat jakas opinie, podobnie jak Ty, ja, czy ten skosnooki pan, co tanczy (pisze o nim opisowo, bo nie mam pojecia, kto zacz, widzialam zaledwie kilka zdjec), ale zeby ni w 5 ni w 9 sugerowac w watku o podkladaniu bomb przez polakow, ze czarnoskory facet autorki pewnie tez mysli, ze obrzezanie to nic takiego, bo tak mysli kazdy afrykanczyk (czyt. jeden znajomy kogostam, nie mam pamieci do nikow)
            • kropkacom Re: Polak potrafi... 08.10.11, 12:44
              > Sama nazwalas swojego faceta "murzynem"

To był sarkazm. Reszty Twojego postu nie chce mi się komentować...
              • asocial Re: Polak potrafi... 08.10.11, 12:54
                no, ale kropka, to wcale nie musi byc sarkazm. Murzyn to polskie, dosc nieatrakcyjne slowo, na przedstawiciela tzw. czarnej rasy. A czarna rasa niekoniecznie wywodzi sie z Afryki. Tzn, jesli chcemy byc drobiazgowi, to Afryka byla kolebka ludzkosci, wiec nawet biali sa z Afryki, ale podejrzewam, ze nie o to chodzilo.

Swoja droga, w takiej Hiszpanii, przez ponad 8 wiekow panowali Arabowie, jasne jest, ze przez te 800 lat doszlo do ¨mieszaniny ras¨na wielka skale. Smiesznie by bylo, rozmawiajac z Hiszpanem (arabska krew w znacznej wiekszosci) zapytac sie, co mysla o traktowaniu kobiet w krajach islamskich. Tak, na pewno maja jakas opinie na ten temat, jak kazdy sredniointeligentny czlowiek, ale nie sadze, zeby sie identyfikowali ani z dana kultura ani z danymi zachowaniami i na pewno nie traktuja tego jak ´swoja mac´.
                • kropkacom Re: Polak potrafi... 08.10.11, 13:03
                  To był sarkazm (kto czyta watki o emigrantkach wie o co chodzi).
                  • rosapulchra-0 Re: Polak potrafi... 09.10.11, 12:12
                    Ja wiem, że to był sarkazm. I strasznie się zdziwiłam tego uczepienia się Murzyna shock
    • kozica111 Re: Polak potrafi... 08.10.11, 12:25
      Myślę że problemem jest skala.
      Oczywiście głupota, chciwość, nietolerancja i wszelkie inne wady, jak i zalety są niezależne od koloru skóry czy wyznawanej religii.
    • czar_bajry Re: Polak potrafi... 08.10.11, 12:40
      O tak, dwóch polaków podkładających bomby w sklepach IKEA, czyni z nas - polaków- najgroźniejszym narodem na świecie...
      Kropka weź koło i pieprznij się w swój emigracyjny łeb....
      • kropkacom Re: Polak potrafi... 08.10.11, 12:46
        Oj, ludki moje kochane. tongue_out Chyba jedna osoba zrozumiała co miałam na myśli. Przykro mi, że ci ludzie to Polacy i, że to zaznaczyłam. wink
        • czar_bajry Re: Polak potrafi... 08.10.11, 12:55
          Tego, że Ci przykro jakoś nie widać w Twojej wypowiedzi, raczej dziką satysfakcję...
          • kropkacom Re: Polak potrafi... 08.10.11, 13:01
            Mi poważnie jest przykro. Przykro, że wątek stał się zlotem trolli i forumek z kompleksami. Naprawdę postaram się na drugi raz nie użyć słowa Polak, Polska, polski.
      • nie_pamietam_hasla Re: Polak potrafi... 08.10.11, 12:50
        Ja bazuje w tym watku na wypowiedzi kropkicomsmile :

-Wiem jestem tylko głupia emigrantka co w łóżku ma murzyna, ale (ciesząc się, że nic większego się nie stało) zastanawiam się czy to właśnie muzułmanów powinniśmy się bać w Europie.-

Z tego mozna wywnioskowac,ze jej chlopak jest czarnoskorym(bo nie powtorze juz murzynem) wyznawca islamu.Najwiecej wyznawcow islamu pochodzi z Afryki i krajow arabskich.Skoro kropkacom okresla faceta pieszczotliwie mianem Murzyna,wniosek (dla mnie)jest taki,ze facet ma swoje korzenie w Afryce.
        Wierszyk o Murzynku Bambim to byla ironia-jest jedna ograniczona osoba tutaj,ktora tego nie zauwazyla.
        No ale wracajac do meritum sprawy- kropkacom pewnie spotkala sie z nieprzychylnymi opiniami n/t "innowiercow", skoro jako przeciwwage podaje przyklad -zlych Polakow,zlodziei i terrorystow- dlatego zadalam jej pytanie n/t obrzezania kobiet,bo jest to prawie nieodlaczny element w Islamie-a jej facet jak sama pisala jest muzulmaninemsmile
        No to jak kropko z pogladami Twojego pana w tym temacie?

• kropkacom Re: Polak potrafi... 08.10.11, 12:53
          Na poczatku myślałam, że gazeta (pewnie bana ma) ma nowy nick. To jak?
          • nie_pamietam_hasla Re: Polak potrafi... 08.10.11, 12:58
            Nie chcesz odpowiedziec na moje pytanie-nie musisz.
            Tylko nie pisz,ze pisalas ten watek,zeby powiedziec jak przykro Ci,ze bomby podladali akurat Polacy.
            Napisalas "Polak potrafi"(uogolnienie na wszystkich Polakow), podalas niezwiazana z tematem informacje,ze Twoj facet jest murzynem muzulmaninem-w jakim pytam sie celu? aha..zeby pokazac ,ze Europa powinna sie bac nie tylko innowiercow (w domysle-powinna sie bac Polakow).
            • kropkacom Re: Polak potrafi... 08.10.11, 13:02
              Ja wiem, że nie muszę. To na ile masz gazeta bana?
            • asocial Re: Polak potrafi... 08.10.11, 13:03
              podejrzewam, ze w niefortunny sposob autorka chciala pokazac, ze debile sa rowniez wsrod bialych, czarnych i zielonych, wsrod polakow, chinczykow i latynosow. Pewnie chciala zmusic niefortunnie do myslenia, ze moze nie powinno sie narzekac, na to co nieznane (czyt. na ludzi o innym kolorze skoroy, albo na arabow, ktora wiekszosc Polakow z Pcimia zna tylko z TVN news). Aha, i nie czepiam sie Pcimia, ale wiem, jaka jest mentalnosc ludzi z malych miasteczek (nie tylko polskich). sama wychowalam sie w bardzo malym miescie, gdzie mieszkal jeden czarnoskory mezczyzna i wszystkie dzieci sie go baly.
              • asocial Re: Polak potrafi... 08.10.11, 13:06
                ucielo mi watek:
                nie powinno sie narzekac tylko na to, co odlegle i znane tylko z ekranow TV, ale tez widziec przyslowiowa belke w swoim oku.
                Niefortunnie napisala, bo zaznaczyla, ze to byli Polacy. Kropka, jakakolwiek nacje bys wpisala, byloby zle,) Gdyby to islamisci podkladali bomby i bys to zaznaczyla, tez by ciebie tutaj zjedzono, tym razem za rasizm.
              • kropkacom Re: Polak potrafi... 08.10.11, 13:09
                Dziękuje asocial. Jedak marny trud. Troll tego nie pojmie. On ma przed oczyma złość a na barkach nosi kompleks.

Naprawdę niefortunnie się trafiło, że podkładający bomby są z Po..ki. Niefortunnie, że akurat pamiętam wiadomości o tych bombach. Niestety...
                • czar_bajry Re: Polak potrafi... 08.10.11, 14:34
                  Naprawdę nie umiesz się sama obronić i potrzebujesz adwokata?

Chociaż skoro złość mi wzrok przesłania a kompleksy do klawiatury przygniatają to pewnie i tak bym nie zrozumiała Twoich intencji, nawet jak byś je złotymi głoskami wyryłatongue_out
                  • kropkacom Re: Polak potrafi... 08.10.11, 14:55
                    Ja się o adwokata nie prosiłam big_grin

Jesteś tym trollem? Chyba do niego te słowa kierowałam, prawda? Tak, byś nie zrozumiała.

> Chociaż skoro złość mi wzrok przesłania a kompleksy do klawiatury przygniatają
                    > to pewnie i tak bym nie zrozumiała Twoich intencji, nawet jak byś je złotymi gł
                    > oskami wyryłatongue_out
        • rosapulchra-0 nie_pamietam_hasla 09.10.11, 12:17
          Kropka jest mężatką i stateczną matką. A ten nieszczęsny Murzyn był dość niewysublimowanym żartem z powodu ostatnich pełnych zjadliwości postów nawołujących do nienawiści emigrantek polskich. Daj już spokój temu Murzunu, on nic nie winien jest. Serio, serio.
          • rosapulchra-0 Re: nie_pamietam_hasla 09.10.11, 12:18
            Kropka jest mężatką i stateczną matką.
            Kropka jest stateczną mężatką i matką.
            kropka, jak lepiej? wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka