Dodaj do ulubionych

Jecie chleb codziennie?

21.10.11, 21:09

Obserwuj wątek
    • jlo83 Re: Jecie chleb codziennie? 21.10.11, 21:10
      nie, nie pamiętam w sumie kiedy ostatnio chleb jadłam smile
    • ola Re: Jecie chleb codziennie? 21.10.11, 21:15
      jestem uzależniona od chleba. Swieże bułeczki z serkiem, ohhhh
      leczę się ale efektów nie widać sad
      • mamaemmy ola 22.10.11, 21:43
        ola napisała:

> jestem uzależniona od chleba. Swieże bułeczki z serkiem, ohhhh
        > leczę się ale efektów nie widać sad

Widzę,że mamy podobnie-pieczywo pycha,a slodycze mogą nie istnieć..
    • klubgogo Re: Jecie chleb codziennie? 21.10.11, 21:16
      Chleb czy pieczywo w ogóle? Bo jednego dnia jem chleb (2-3 kromki), drugiego bułeczkę. Tylko tyle, bo jeśli zjem więcej puchnę od tych wszystkich substancji spulchniających, ulepszaczy i innych świństw. Kiedyś miałam jazdę, żeby w ogóle nie jeść pieczywa poza pieczywem chrupkim (typu wasa) i macą, ale wytrzymałam na tych chrupkach miesiąc.
    • karro80 Re: Jecie chleb codziennie? 21.10.11, 21:19
      tak, ale ostatnio mam jazdę na sklepowe bułeczki. Muszą być świeże z maslem i dżemem truskawkowym.
    • kali_pso Re: Jecie chleb codziennie? 21.10.11, 21:24

Jem pieczywo- staram się żytnie, owsiane, ale czasem bułka tez się trafi
    • dziennik-niecodziennik Re: Jecie chleb codziennie? 21.10.11, 21:27
      chle niekoniecznie, pieczywo owszem.
    • gonia28b Re: Jecie chleb codziennie? 21.10.11, 21:32
      nie potrafię żyć bez chleba...
      a najlepszy ten, który piekę sama smile
    • imogen0 Re: Jecie chleb codziennie? 21.10.11, 21:50
      Niestety codziennie.
      Kocham chrupiącą bagietkę z masłem...smile
      • dlania Re: Jecie chleb codziennie? 21.10.11, 21:51
        Uważam, że chleb to jeden z najgenialniejszych wynalazków czlowieka, niezwykle doniosły cywilizacyjnie. Dlatego jem go codziennie na sniadaniewink
        • azjaodkuchni Re: Jecie chleb codziennie? 21.10.11, 21:53
          Nie bo dbam o linię wink a tak na serio chleb jest tu niesmaczny w pl jadałam codziennie
    • naomi19 Re: Jecie chleb codziennie? 21.10.11, 21:54
      Nie, nie przepadam za chlebem, ale kupuję, bo corka lubi.
      • naomi19 Re: Jecie chleb codziennie? 21.10.11, 22:23
        Czasem piekę chleb.
    • anel_ma Re: Jecie chleb codziennie? 21.10.11, 21:58
      owszem i to kilka razy dziennie
      mogłabym żyć tylko na kanapkach smile
    • nanuk24 Re: Jecie chleb codziennie? 21.10.11, 22:15
      chleba pszennego nie, bo nie lubie(pomijam chlebusie polskie prosto z piekarni, jeszcze cieple. mniam!).
      Jem pumpernickel, a najwiecej to bulek roznej masci(zwykle pszenne, grahamki, kajzerki i inne takie)
    • daliakonwalia Re: Jecie chleb codziennie? 21.10.11, 22:18
      Codziennie, najlepszy świeży chleb niekrojony na zakwasie, mogę zjeść pół bochenka bez niczego albo tylko z masłem. Makaron też jadam bez niczego, ryż też - wiem dziwna jestem.
    • aurinko Re: Jecie chleb codziennie? 21.10.11, 22:26
      Bardzo rzadko, kilka razy w roku jakaś kromka chleba pojawia się na moim talerzu. Identycznie traktuję ziemniaki gotowane.
    • mathiola Re: Jecie chleb codziennie? 21.10.11, 22:36
      Tak.
      I nawet piekę.
      Jak mam fazę na odchudzanie, to rezygnuję z pieczywa, ale ostatnio coraz rzadziej.
      Swój własny - razowy żytnio - pszenny na zakwasie, z otrębami, ziarnami - jadam w postaci takich 5 milimetrowych kromek z dużą ilością warzyw. No pyszne to jest po prostu. Zjadam 4 kanapki, z których chleba w sumie jest 1 normalna kromka, tylko podzielona na cztery smile
    • angazetka Re: Jecie chleb codziennie? 21.10.11, 23:14
      Chleb nie, pieczywo tak.
      • paulixs1 Re: Jecie chleb codziennie? 22.10.11, 00:50
        Chleb tak, pieczywo niekoniecznie( za ladnne maja.)No nie jem codziennie, akurat lepszej osoby ze mnie to nie czynismile
    • virtual_moth Re: Jecie chleb codziennie? 21.10.11, 23:56
      Gazeta widze trafił na ciekawy gruntwink
      To jest pytanie z gatunku "czy modlicie sie codziennie?" I laski piszą - tak, ale...

Gazeta, zapodaj jakis temat feminstyczny, np "która zarabia mniej od faceta na tym samym stanowisku", albo "czy wolicie czasem, aby faceta wieczorem nie było i miałybyście tylko czas dla siebie" (tak wiem, to juz niezbyt feministycznietongue_out), albo "czy macie przyjaciółki od serca, czy tak samo jak wy popadły w kierat mężowo dzieciowy", albo "która z was byłaby w stanie sie utrzymac samodzielnie bez faceta", "sama jak to robię to jest mi lepiej niz z facetem", jakbys potrzebował tematów na trolling to wal.
    • madzioreck Re: Jecie chleb codziennie? 22.10.11, 00:55
      Tak, jem codziennie. Częściej bułki, niż chleb, liczy się?
      • gazeta_mi_placi Re: Jecie chleb codziennie? 22.10.11, 10:06
        Liczy się.
        Ja kocham chleb, musi być najlepiej biały, a jeśli ciemny to tylko świeży z piekarni, nie foliowany.
        Bułki też lubię.
        Jem codziennie.
    • tomelanka Re: Jecie chleb codziennie? 22.10.11, 10:15
      w zasadzie tak-chleb pszenny albo taki z kauflandu z dynia tongue_out bulki, bagietki
      generalnie nie lubie ciemnego pieczywa-mam po nim zgage i boli mnie zoładek
      • klara-poisencja Re: Jecie chleb codziennie? 22.10.11, 10:51
        codziennie-ale nie pamiętam kiedy jadłam białe,pszenne pieczywo.
        od wielu lat jadam wyłącznie ciemny chleb,najchętniej na zakwasie (choć tego nie mogę za dużo zjeść),z dużą ilością ziaren,kupowany w dobrej piekarni.jeśli bułki to grahamki albo inne ciemne,ziarniste.
        czasem coś piekę ale rzadko mam czas.
    • kura28 Re: Jecie chleb codziennie? 22.10.11, 11:11
      Chleb, bułki, drożdżówki, tosty - nie wyobrażam sobie posiłku bez tych składników. Nawet jak zrobię sałatkę, to muszę przegryźć pieczywem.

BTW w Mołdawii widziałam kiedyś chłopaka, który w knajpie zamówił frytki i zagryzał je chlebem.

------
      Lepiej nie zabierać psa do promu kosmicznego, bo jeśli wystawi głowę za okno podczas powrotu do domu, to może sobie spalić pysk.
      • marika_2006 Re: Jecie chleb codziennie? 22.10.11, 11:13
        tak, jadam codziennie, zarówno taki kupny jak i domowy
    • kub-ma Re: Jecie chleb codziennie? 22.10.11, 11:17
      Koniecznie.
    • kol.3 Re: Jecie chleb codziennie? 22.10.11, 11:21
      Kocham chleb litewski posmarowany masłem i do tego śledzie korzenne w oleju z cebulką albo chleb z prywatnej piekarni z makiem.
      Trzeba umieć żyć Gazeto.
    • echtom Re: Jecie chleb codziennie? 22.10.11, 18:52
      Tak, 4-6 kromek. Porządny, żytni, z piekarni - pszennego pieczywa z zasady nie używam.
    • edelstein Re: Jecie chleb codziennie? 22.10.11, 18:59
      Poniewaz tutaj chleb nie smakuje mi wcale to nie jadam,czasem skusze sie na bulke,mam taka jedna ulubiona,ale sklep gdzie je sprzedaja 15km ode mnie,wiec w wyjatkowych okolicznosciach jadam pieczywo.
      • gazeta_mi_placi Re: Jecie chleb codziennie? 22.10.11, 21:05
        A to akurat prawda, najlepsze pieczywo jest w Polsce.
    • bombastycznie Re: Jecie chleb codziennie? 22.10.11, 21:09
      Jadam, ale bardziej od jedzenia lubię pieczenie własnych chlebów, myślałam że mnie to nie wkręci, ale od kiedy piekę samodzielne to mam z tego niezwykłą frajdę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka