Dodaj do ulubionych

czy komornik mógł tak zrobic?

09.12.11, 13:02
Podczas naszej nieobecności w domu(córką zajmowała się babcia)wszedł komornik i zajął laptop.Na drugi dzień komornik równiez wszedł do domu straszac tym razem moja mamę(druga babcie) ,że nagrywa rozmowę i jak mama nie wyda mu laptopa to dzwoni na policje-był ordynarny i chamski.(wiem wiem tak ma postepowac komornik)Moje pytanie brzmi -czy miał prawo tak zrobic?
Z mezem mam podpisaną rozdzielnośc majatkową ,i laptop przekazany mi w darowiznie w lipcu.Czy komornik mógł zając rzecz ,do której nawet nie był pewien czy do nas nalezy?
Chodzi o dług męża .
Obserwuj wątek
    • stef63 Re: czy komornik mógł tak zrobic? 09.12.11, 17:41
      Ja nie wiem, ale zapytaj tu:
      forum.gazeta.pl/forum/f,726,Dluznicy_i_windykacja.html
    • mancipi Re: czy komornik mógł tak zrobic? 09.12.11, 18:09
      jeżeli uważasz, że zachowanie komornika było niewłaściwe możesz wnieść na niego skargę. co do zasadności zajęcia-skoro przedmiot należy do ciebie, to nie powienien być zajęty. w takim wypadku wnosi się po pierwsze żądanie zwolnienia przedmiotu spod egzekucji a jeżeli to nie skutkuje powództwo przeciwegzekucyjne
    • makurokurosek Re: czy komornik mógł tak zrobic? 09.12.11, 18:12
      Jeżeli przekazanie majątku nastąpiło po rozpoczęciu spraw windykacyjnych to z tego co wiem miał prawo. Dodatkowo przekazanie majątku może zostać podważone, dzięki Bogu coraz częściej się tak dzieję i tacy złodziej jak ty i twój mężulo w końcu zaczynają odpowiadać za wyłudzenia
      • julilija Re: czy komornik mógł tak zrobic? 09.12.11, 20:16
        no widzisz ja i mój mężulo sporo wcześniej załatwilismy sprawy rozdzielności majatkowej więc mysle że ta częśc twojego postu mnie nie dotyczy:Bogu coraz częściej się tak dzieję i tacy złodziej jak ty i twój mężulo w
        > końcu zaczynają odpowiadać za wyłudzenia
        a jak nie jestes do konca pewna nie wyzywaj mnie od złodziej bo do tego mi daleko!
        • annajustyna Re: czy komornik mógł tak zrobic? 09.12.11, 20:52
          Skarga paulianska sluzy wlasnie ukrocaniu takich praktyk - wyzbywania sie majatku przez dluznika na niekorzysc wierzycieli.
        • lykaena Re: czy komornik mógł tak zrobic? 09.12.11, 20:59
          Nawet gdybyś była zupełnie obcą osobą dla mężula dłużnika to mogłaby zostać zastosowana skarga pauliańska.
          Na dłużników są metody.
          Jeżeli jednak zachowanie komornika nosiło znamiona jakiegokolwiek nadużycia prawa możesz złożyć skargę.
        • makurokurosek Re: czy komornik mógł tak zrobic? 09.12.11, 22:47
          Dokładnie to co napisały dziewczyny poniżej. I wybacz cały czas jesteś z mężulkiem , wiec razem z nim kręcisz wałki i razem z nim unikasz spłacania zobowiązań, zwykłą złodziejka i tyle .
          • gazeta_mi_placi Re: czy komornik mógł tak zrobic? 09.12.11, 23:05
            Długi się spłaca i tyle.
            A jak się nie spłaca to się przyjmuje pokornie tego konsekwencje.
      • freakwave Re: czy komornik mógł tak zrobic? 10.12.11, 09:08
        jakie masz prawo aby oceniac sytuacje osoby o ktorej nic nei wiesz? to ze jestes frajerka i dalas sie z mezem oszukac na gruba kase nie stawia cie na stanowisku sedziego w takich sprwach, moze truma jaka pozostawila po sobie przygoda finansowa moze zostac zlagodzona przez jakiegos specjaliste - skoro odzyskalas swoja kase to prosze mozesz wydac ja na dobrego psychiatre, zeby w kazdym nie widziec zlodzieja bo tak sie ciezko zyje tongue_out
        • makurokurosek [...] 10.12.11, 10:22
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • manatka Re: czy komornik mógł tak zrobic? 10.12.11, 10:58
            Gdzie się zgłasza takie posty jak powyższy?
            Polecam: forum.gazeta.pl/forum/0,62605,1617503.html
            Zwłaszcza pod hasłem: Czego unikać.
          • methinks Re: czy komornik mógł tak zrobic? 10.12.11, 11:18
            Jak sie dajesz w ch... robic jak dziecko, to gratulacje.
            • makurokurosek Re: czy komornik mógł tak zrobic? 10.12.11, 11:28
              A gdzie się zgłasza posty złodziej , może admin powinien ujawniać dane osobowe takich złodziej jak autorka aby inni frajerzy nie zostali przez nią naciągnięci.
            • makurokurosek Re: czy komornik mógł tak zrobic? 10.12.11, 11:34
              A może sama autorka-złodziejka powinna podać swoje dane skoro jest taka dumna z faktu naciągnięcia kilkunastu frajerów.
              ciekawe czy z taką pogardą powiedziałabyś te słowa rodzinie która przez autorkę wylądowała na bruk, a może potrafiłabyś powiedzieć to im dzieciom.
          • jowitka345 Re: czy komornik mógł tak zrobic? 10.12.11, 11:32
            makurokurosek napisała:

> Widzisz to, że udało mi się odzyskać kasę od takiego złodzieja pokroju autorki
            > wątku wynikało tylko z faktu że miałam podpisane przez niego dokumenty które mo
            > gły udupić jego i całą jego rodzinę.
            > Ciekawa jestem czy osieroconemu dziecku którego matka nie wytrzymała psychiczni
            > e bo była frajerką i dała sie naciągnąć sku...elowi pokroju mężlulka autorki i
            > popełniła samobójstwo , też powiesz nie przejmuj sie twoja matka była głupią fr
            > ajerka.
            > I tak przez takich pozbawionych jakichkolwiek uczuć pasożytów jak autorka i jej
            > mężulo full ludzi przeżywa załamania nerwowe, full popełnia samobójstwa ale co
            > to taką sukę pozbawioną uczuć obchodzi ważne, że za kasę frajerów kupiła i urz
            > ądziła sobie dom.
            >
            > "skoro odzyskalas swo
            > > ja kase to prosze mozesz wydac ja na dobrego psychiatre, zeby w kazdym ni
            > e widz
            > > iec zlodzieja bo tak sie ciezko zyje tongue_out"
            >
            > Osoba która świadomie bierze udział w przekrętach męża jest zwykłą złodziejką i
            > pozbawioną skrupół suką, takie bydło od razu należałoby kastrować bo i tak wyh
            > odują takich samych pasożytów i sku...eli jakimi sami są

chyba się trochę zagalopowałaś co? ja nie popieram oszustwa i matactwa ale ludzie... nie wiemy jakie autorka wątku ma problemy. Może stracili pracę a może padła firma bo ich tez ktoś oszukał... może tego laptopa dostała od rodziców na rozkręcenie tej formy od nowa, żeby właśnie spłacić długi ,nie wiemy jak było autorka nie opisała dokładnie. Dłużnikom ( nie wszystkim oczywiście) powinno sie udostępnić narzędzia aby mieli możliwość spłacic długi. a wg Ciebie to zabrać wszystko i wywalić pod most albo jeszcze lepiej spalić na stosie.
            Sąd wydać bardzo łatwo tylko potem jak się okaże, ze człowiek niewinny to przeprosić nie ma kto..
            jak to było????
            kto jest niewinny niech pierwszy rzuci kamieniem....
            • makurokurosek Re: czy komornik mógł tak zrobic? 10.12.11, 11:44
              Mąż autorki wątku przepisał cały swój majątek tak aby uciec od wierzycieli, mają dość pokaźny majątek ( wystarczy poczytać inne wątki autorki) tak wiec wyszli z założenia które jak widać nie tylko oni uprawiają, znajdź frajera oskub go i ułóż sobie życie.

Ludzi pokroju autorki którzy nie zamierzają spłacać swoich zobowiązań, jak najbardziej powinno sie wywalać na bruk , danie im kolejnej szansy to tak naprawdę pozwolenie im na kolejne przekręty.
              Dała byś woje dziecko pod opiekę pedofila? to samo jest tu jak ktoś nie ma żadnych skrupuł, a innych ludzi traktuje jak frajerów których można skubać, to nie nauczy się że zarabia sie własną pracę a nie złodziejstwem. Osoba bez skrupułów , zawsze będzie osobą bez skrupułów
              • jowitka345 Re: czy komornik mógł tak zrobic? 10.12.11, 11:55
                Pokaż mi te inne posty autorki wątku w których ona pisze, ze jest bogata, i z których wynika, ze ona i mąż kręcą wałki?...
                ja piszę na podstawie tego wątku, ale i tak uważam, że zniżyłaś się do poziomu dna z ta swoją wypowiedzią którą ja cytowałam wyżej.
                • makurokurosek Re: czy komornik mógł tak zrobic? 10.12.11, 20:00
                  Wrzuć w wyszukiwarkę.
                  • jowitka345 Re: czy komornik mógł tak zrobic? 10.12.11, 20:06
                    To Ty starasz się udowodnić, że czarne jest czarne, a skoro tak łatwo wydajesz osąd to czekam na dowody...
                    • makurokurosek Re: czy komornik mógł tak zrobic? 10.12.11, 20:10
                      Autorka ma duży dom.
                      • jowitka345 Re: czy komornik mógł tak zrobic? 10.12.11, 20:19
                        makurokurosek napisała:

> Autorka ma duży dom.

no i...? chwalić przez neta każdy się może
                        ja mam słonia w karawce.. wierzysz mi w to co napisałam?
                        • toxicity1 Re: czy komornik mógł tak zrobic? 10.12.11, 20:53
                          Ja nie wierzę. No, chyba że w karaFce...wink
                          • jowitka345 Re: czy komornik mógł tak zrobic? 10.12.11, 20:56
                            toxicity1 napisała:

> Ja nie wierzę. No, chyba że w karaFce...wink

faktycznietongue_out... chciałam być taka wiarygodna, że aż za bardzo big_grin
                      • gazeta_mi_placi Re: czy komornik mógł tak zrobic? 11.12.11, 13:56
                        I jeszcze stać ją na Panią sprzątającą. No, ale na spłacenie wierzycieli już nie...
                        Tak widać bywa.
                  • donkaczka Re: czy komornik mógł tak zrobic? 11.12.11, 00:41
                    maurokurosek, lecz sie
                    kolejny watek, gdzie sobie ulewasz i obrazasz ludzi, o ktorych nic nie wiesz

a wyszukiwarka nic nie mowi o ukladach autorki z mezem, o tym ze jest zlodziejka i oszustka

powtorze moze - lecz sie, takie obsesje sa grozne
                    • makurokurosek Re: czy komornik mógł tak zrobic? 11.12.11, 14:03
                      Uwłaczające to jest branie zobowiązań i uciekanie od ich spłaty, uwłaczające to jest bronienie złodziei i oszustów.
              • wjw2 Re: czy komornik mógł tak zrobic? 10.12.11, 19:47
                Wszechwiedząca makuro-coś tam, powściągnij swoją niewyparzoną buzięi wybujałą fantazję, za to co napisałaś o autorce wątku grożą sankcje.
                Niedawno, tutaj 2 forumki, z imienia i nazwiska, przepraszały gościa, za obrażanie go na forum.
                • makurokurosek Re: czy komornik mógł tak zrobic? 10.12.11, 20:09
                  Po pierwsze autorka nie podała swojego nazwiska , a szkoda przynajmniej byśmy wiedziały dokładnie kogo unikać.
                  Po drugie do czasu gdy autorka z mężulkiem nie przestanie uciekać od spłaty zobowiązań jest zwykłą złodziejką i oszustką. Może niech autorka poda swoje dane z chęcią powtórzę co sadzę o niej i jej mężulu i może iśc ze mną do sądu .
                  I jeszcze raz napisze ludzie wyłudzający kasę i uciekający od swoich zobowiązań poprzez przepisywanie majątków, jak również osoby biorące w tym udział ( tak jak autorka wątku)to zwykłe sku...syny pozbawione uczyć, bydło które nie powinno nigdy posiadać potomstwa bo jako pozbawione uczuć jak również kręgosłupa moralnego nie będzie w stanie ich wychować .
                  • wjw2 Re: czy komornik mógł tak zrobic? 10.12.11, 20:14
                    Ochłoń, jad zalewa Ci mózg i nie pozwala zrozumieć czytanego tekstu...

Napisałam, że 2 dzwieczyny, nakazem sądu, musiały podać swoje imię i nazwisko i przeprosić faceta, za obraźliwe posty na forum....

• makurokurosek Re: czy komornik mógł tak zrobic? 10.12.11, 20:33
                      Tak wiem co napisałaś i tak pamiętam te wątki. Co nie zmienia faktu, że autorka wątku razem z mężulkiem ucieka od spłaty zobowiązań, czyli jest oszustką. I tak jeżeli autorka wątku nie zgadza się z moją opinia może podać swoje wszystkie dane i z chęcią konkretnie używając jej imienia i nazwiska powiem co o niej myślę.
                      • riki_i Re: czy komornik mógł tak zrobic? 10.12.11, 20:52
                        Popuść trochę zwieracze

Sytuacje są różne. Znam przypadek, gdy jeden Pan (model - "Król Życia") dał się podpuścić dziwce z agentury na podpisanie papieru in blanco, a po jego śmierci jakieś męty usiłują teraz podważyć spadek orzeczony na rzecz żony. Na tyle skutecznie, że ta ostatnia właśnie sprzedała dom, aby uciec przed niekorzystnym orzeczeniem sądu.

I co? też wyzwiesz tę kobietę od suk i przekręciar?
                        • makurokurosek Re: czy komornik mógł tak zrobic? 10.12.11, 21:13
                          Windykacja i komornik nigdy nie działają dzień po przeterminowaniu płatności, zwykły wpis do KRD czy BIGu wymaga 60 dni od przeterminowania płatności. W swoim życiu zawodowym spotkałam sie z wieloma przekrętami i wieloma " biednymi" żonkami.
          • freakwave Re: czy komornik mógł tak zrobic? 11.12.11, 00:13
            serio widac ze boli cie glowa wiesz, specjalista jedynie tu pomoze i to dobry
    • piosenka_na_dobranoc patologia 09.12.11, 20:56
      julilija napisała:

> Podczas naszej nieobecności w domu(córką zajmowała się babcia)wszedł komornik i
      > zajął laptop.Na drugi dzień komornik równiez wszedł do domu straszac tym razem
      > moja mamę(druga babcie) ,że nagrywa rozmowę i jak mama nie wyda mu laptopa to
      > dzwoni na policje-był ordynarny i chamski.(wiem wiem tak ma postepowac komornik
      > )Moje pytanie brzmi -czy miał prawo tak zrobic?
      > Z mezem mam podpisaną rozdzielnośc majatkową ,i laptop przekazany mi w darowizn
      > ie w lipcu.Czy komornik mógł zając rzecz ,do której nawet nie był pewien czy do
      > nas nalezy?
      > Chodzi o dług męża .
    • kota_marcowa Re: czy komornik mógł tak zrobic? 09.12.11, 21:11
      Przy egzekucjach komorniczych, w razie kłopotów z dłużnikami komornik jak najbardziej ma prawo wejść z policją. Komornik był chamski? A naciąganie wierzyciela to już nie?
      Boże, co za patologia, a może zamiast kupować ci nowego laptopa mężuś by pospłacał swoje zobowiązania. Całe szczęście, że prawodawca wziął w końcu się za oszustów, którzy są tacy "biedni", bo wszystko w darowiźnie pooddawali żonie, matce czy kochance.
      Mam nadzieję, że nastanie w końcu w Polsce eksmisja na bruk.
      • vampire-freak Re: czy komornik mógł tak zrobic? 09.12.11, 21:27
        No taki właśnie biedny mężulo jest nam winien ok 10.000 zł z zasądzonymi odsetkami z tytułu nie wypłacenia wynagrodzenia za prace męża. I co? I nic, bo pan biedny ja mysz kościelna, nie pracuje nigdzie, nie jest zameldowany. Możemy mu skoczyć.
    • aquuaa hmmm 09.12.11, 23:29
      w szoku jestem, ze tak szybko zapadl wyrok skazujacy autorke...
      Nie znam sie wiec nie komentuje.

Wyobrazam sobie jednak, ze jakbysmy sie z chlopem rozstawali to tez bysmy dzielili rozne rzeczy (nie wiem czy wpadlabym na to, zeby na papierze dokonywac podzialu...). Suma sumarum czyli jak on cos nawywija bez mojej wiedzy jeszcze przed rozwodem to i mnie sie oberwie? A moze na rozwodzie sad pyta czy ktores z nas nie ma dlugow?

Co do komornika - nie jestem pewna ale wydaje mi sie, ze nie musze go wpuszczac za prog - chyba, ze bedzie z policja a i wtedy tez nie musze, bo aby wkroczyc na moja wlasnosc potrzeba chyba nakazu prokuratury.... w kazdym razie drzwi wylamac nie moga.
      Ponadto komornik nie moze brac czego popadnie jak mniemam - egzekucja dotyczy przeciez majatku dluznika...

Ja wiem, ze to pole do utrudniania i kto chce potrafi to wykorzystac ale nie wyobrazam sobie, ze wchodzi koles i zabiera np. laptop mojego taty, ktory mi np. pozyczyl.... jakis nonsens.
      • chloe30 Re: hmmm 09.12.11, 23:35
        aquuaa napisała:

>
        > Wyobrazam sobie jednak, ze jakbysmy sie z chlopem rozstawali to tez bysmy dziel
        > ili rozne rzeczy (nie wiem czy wpadlabym na to, zeby na papierze dokonywac podz
        > ialu...).

jak rozstawałam sie z eksem to było pierwsze co mi przyszło do głowy - na papierze podział, u notariusza

problem w tym, że autorka wątku ten podział ma TYLKO na papierze bo z mężem żyje i zapewne o jego długach dobrze wie, a rzekoma "darowizna" laptopa (no nie rozśmieszajcie mnie) ma na celu tylko oszukanie wierzyciela
        • schiraz Re: hmmm 09.12.11, 23:42
          Ja też mam rozdzielność majątkową z mężem, i żyję z nim cały czas. Po prostu od początku taką rozdzielność mieliśmy. Czyli ja jestem wredną s..ką a mąż sku...synem? Was już całkiem pogięło? Nie każdy kto ma rozdzielność majątkową robi ją w celu naciągnięcia na kasę i puszczenia z torbami innych.
          • rosapulchra-0 Re: hmmm 09.12.11, 23:48
            Bo to jest tak: najwięcej pyska wydzierają te, które również najwięcej kradną i kombinują.
            • gazeta_mi_placi Re: hmmm 09.12.11, 23:56
              rosapulchra-0 napisała:

> Bo to jest tak: najwięcej pyska wydzierają te, które również najwięcej kradną i
              > kombinują.

Cóż za samokrytyka...
              • rosapulchra-0 Re: hmmm 09.12.11, 23:58
                Leksykon języka polskiego przydałby się tobie. Zdecydowanie. Niedouczony gazeciarzu.
          • aquuaa Re: hmmm 09.12.11, 23:54
            schiraz napisała:
            > Ja też mam rozdzielność majątkową z mężem, i żyję z nim cały czas. Po prostu od
            > początku taką rozdzielność mieliśmy. Czyli ja jestem wredną s..ką a mąż sku...
            > synem? Was już całkiem pogięło? Nie każdy kto ma rozdzielność majątkową robi ją
            > w celu naciągnięcia na kasę i puszczenia z torbami innych.

No wlasnie...

A czy jak macie od poczatku rozdzielnosc i kupujecie np. agd czy rtv to tez osobno? i jesli maz juz np. nie uzywa swojego lapka to go np. przepisuje oficjalnie na Ciebie? Z pamieci wiesz co jest czyje w Waszym domu? ... Kurcze... niesamowite.
            Nie nabijam sie - po prostu jestem pod wrazniem organizacji tego wszystkiego...
            • schiraz Re: hmmm 10.12.11, 00:02
              Tego tak się nie liczy. Gdybym chciała lub mąż by chciał to kupowalibyśmy każdy sprzęt na imienną fakturę i to byłoby podstawą do późniejszego rozliczenia. I nie potrzeba specjalnego pozwolenia na użytkowanie laptopa, jak i lodówki, zlewu czy lampy w pokoju smile Rozdzielność wynikała z innych powodów. Na dzień dzisiejszy nie wyobrażam sobie sądzenia się o starego laptopa (ani nowego zresztą) w przypadku rozwodu i nigdy nie myślałam o naszych rzeczach w kategoriach "twoje-moje". Wierz mi, że to nijak nie wpływa na codzienne życie.
        • aquuaa Re: hmmm 09.12.11, 23:44
          julilija napisała:
          > Podczas naszej nieobecności w domu(córką zajmowała się babcia)wszedł komornik i
          > zajął laptop

OK - chyba zakumalam (pozno juz)....
          • superslaw Re: albo cos przeoczyłam albo 10.12.11, 09:30
            autorka wątku nigdzie nie napisała że laptop został jej podarowany przez męża, a może przez matkę , kogos z rodziny( tak jak mnie na przykład meble rok temu przez rodziców kiedy weyprowadzali się z mieszkania) a ja biore laptop firmowy do domu i pracuję sobie na nim, mam pozwolenie i moge...autorce wątku chodzi zapewne o to czy komornik może zając rzecz jesli nie jest pewny czy ta rzecz nalezy do dłużnika.Droga autorko wiem że jesli zajeliby Ci laptop na który masz akt darowizny , idziesz do sądu a sad ściąga taką blokade.
            Po drugie dlaczego zakładacie od razu że jak ktos kredyt ma i nie spłaca to jest wsyłudzenie? bierzemy je czasem na lata i nie jestesmy w stanie przewidziec naszej sytuacji finansowej, ktos moze stracic majátek podczas kleski æywioøowe, na skutek ciézkiej choroby..po to miédzy innymi kredyty sa ubezpieczone i pøaci sie za to
            • a-ronka komornik ma prawo 10.12.11, 09:48
              wszedł na adres zameldowania (zamieszkanie dłużnika)
              co jest w mieszkaniu idzie na zabezpieczenie długu
              skoro macie rozdzielnośc ale mąż-czyli dłuznik mieszka z tobą to co jest w mieszkaniu zabiera się na poczet długów.
              Komornik jest ZAWSZE chamski ale dłużnicy są super święci i mimo rozdzielności i darowizn to powtarzam raz jeszcze " co pod tym adresem stoi,leży,wisi " zabezpiecza się na poczet długu.Udowodnisz ,że masz darowiznę na laptopa to wskaż co innego moze zając komornik.
              • superslaw Re: poza tym 10.12.11, 09:57
                za długi powstałe po 12 lipca 2005 , bez zgody współmałżonka , drugi współmałżonek nie odpowiada jesli nie wyraził pisemnej zgody- za jest sfałszowanie grozi odp. karna.Komornik nie może egzekwowac długów za długi męża z waszego wspólnego majatku ponieważ nie dostanie klauzuli wykonalnosci na ciebie
        • zefirek1612 Re: hmmm 10.12.11, 20:22
          chloe30 napisała:

> jak rozstawałam sie z eksem to było pierwsze co mi przyszło do głowy - na papie
          > rze podział, u notariusza
          >
          > problem w tym, że autorka wątku ten podział ma TYLKO na papierze bo z mężem żyj
          > e i zapewne o jego długach dobrze wie, a rzekoma "darowizna" laptopa (no nie ro
          > zśmieszajcie mnie) ma na celu tylko oszukanie wierzyciela

a ile ten wierzyciel za tego laptopa dostanie?
          >
          >
          • gazeta_mi_placi Re: hmmm 11.12.11, 13:57
            Niechby i 500 zł, zawsze coś.
    • ixiq111 Re: czy komornik mógł tak zrobic? 10.12.11, 16:23
      E tam...
      Egzekucja komornicza słynie z tego, że wierzyciel może sobie z dłużnikiem pogrywać jak chce, a tamten jest bezsilny i zostaje bez kasy.
      Wierzycielom polecem DOBRĄ, podkreślam DOBRĄ firmę windykacyjną. Tam pracują ludzie znacznie skuteczniejsi od komornika. I działają zgodnie z prawem. A jeśli dłużnik twierdzi, że nie to, przy podpisaniu odpowiedniej umowy wierzyciel za ich działania i tak nie odpowiada.
      I z reguły dłużnik jakimś cudem przynosi kasę w zębach. Minus tej metody jest taki /a może to nie minus?/, że to dłużnik nie śpi po nocach, przechodzi załamanie nerwowe lub jak jest słabszy popełnia samobójstwo. Sprawdzone w praktyce.
    • kota_marcowa Re: czy komornik mógł tak zrobic? 10.12.11, 18:20
      superslaw poczytaj sobie o skardze pauliańskiej. Na szczęście dłużnicy nie są bezkarni.

Natomiast do obrończyń uciśnionych dłużników.
      To nie jest tak, że komornik wchodzi na drugi dzień po nie zapłaceniu wierzytelności. Komornik wchodzi wtedy, kiedy dłużnik uparcie miga się od spłacania długu i nie chce współpracować. Gdy dłużnik wykazuje choć odrobinę dobrej woli i płaci w miarę możliwości choć trochę, to sąd bierze to pod uwagę. Natomiast nie płacenie swoich długów to sku..syństwo wobec wierzyciela i jego rodziny i zwyczajne złodziejstwo.
      Kiedyś komornik przychodził tylko do najgorszej patologii, teraz coraz więcej cwaniaczków znajduje sobie taki sposób na życie.
      Az się prosi żeby napisać, że niektórzy ludzie wstydu nie mają.
    • yoko0202 teoretycznie nie mógł 10.12.11, 19:47
      ale w praktyce zdarza się często
      w sytuacji gdy komornik zajmie przedmioty należące do osoby innej niż dłużnik, należy do odpowiedniego Sądu Rejonowego wnieść skargę na czynności komornika, na piśmie złożyć wyjaśnienia, i komornik powinien zwolnić takie przedmioty z zajęcia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka