Dodaj do ulubionych

Brak log. myślenia?

11.12.11, 17:45
Puściłam syna z jego ojcem. Nie, nie tam. Ale wyjechali. Już nie chcę wracać do ich ogólnego przyjazdu, na dodatek dwa dni wcześniej. A czy dobrze zrobiłam puszczając? Pewnie nie.
Obserwuj wątek
    • nangaparbat3 Re: Brak log. myślenia? 11.12.11, 19:44
      Wiesz, dopóki syn nie wróci, pewności mieć nie można. Zawsze jakieś ryzyko jest.
      Ale kontakt z ojcem jest tak ważny, że wart ryzyka, naprawdę. Trzymaj się cieplutko i napisz, jak wróci smile
      • azjaodkuchni Re: Brak log. myślenia? 11.12.11, 19:46
        Trzymam kciuki za szczęśliwy powrót syna... Ojciec jest b. ważny.
    • angazetka Re: Brak log. myślenia? 11.12.11, 19:46
      Jakoś łatwo zmieniłaś zdanie.
      Na długo wyjechali?
      • verdana Re: Brak log. myślenia? 11.12.11, 19:55
        A szkoła? W wypadku Twojego syna pozwalanie mu na odpuszczanie sobie obowiazków jest bardzo groźne.
        • troll_only Re: Brak log. myślenia? 11.12.11, 20:23
          bedzie dobrze
          masz konakt tel z synem?

ps: a co to znaczy "pozwolenie" w przypadku 17 letniego syna na wyjazd z ojcem - miała go przyspawac do kaloryfera czy co ?
        • jjod Re: Brak log. myślenia? 11.12.11, 21:01
          Jeżeli chodzi o naukę: oceny się znacznie poprawiły.
          Poza tym, jestem w stałym kontakcie z odpowiednimi osobami.
    • azile.oli Re: Brak log. myślenia? 11.12.11, 20:05
      Szczerze mówiąc, to myślę jak Verdana. Mam dzieci w wieku Twojego syna, uczą się świetnie, ale za n ic teraz nie opuściliby szkoły z powodu wyjazdu, bo potem to oni muszą wszystko zaliczyć.
      A syn jest chyba trochę na specjalnych prawach. A to nie jest najlepszy pomysł. W jego przypadku bardzo ważne jest, żeby miał świadomość obowiązku, takiego zwykłego, jaki dotyczy jego rówieśników. Nie udzielałam się w tamtym wątku, ale miałam Ci napisa, że właśnie szkołę podałabym i ojcu i synowi jako powód tego, że się na wyjazd nie zgadzasz.
    • sadosia75 Re: Brak log. myślenia? 11.12.11, 20:10
      ze względu na to, że syn potrzebuje teraz stabilności i rutyny wręcz nudy nie puściłabym go na wyjazd z ojcem. ojciec musiał by poczekać do ferii zimowych i dopiero wtedy może jechać z synem. nie wcześniej nie później.
      Jednak ja to ja.
      Daj znać jak syn wróci.
      • azjaodkuchni Re: Brak log. myślenia? 11.12.11, 20:13
        No tak szkoła nie pomyślałam, bo my mamy wakacje...
        Tym bardziej trzymam kciuki za powrót.
        • jjod Re: Brak log. myślenia? 11.12.11, 20:24
          To tydzień.
          • iwoniaw Re: Brak log. myślenia? 11.12.11, 20:26
            No cóż, życzę oczywiście, żeby syn wrócił z pozytywnymi skutkami spotkania. Natomiast dziwię się, jak poprzedniczki, zgodzie na wyjazd w tym terminie, tym bardziej, że do ferii świątecznych zostało raptem 2 tygodnie.
    • sueellen Re: Brak log. myślenia? 11.12.11, 20:32
      Puszczasz syna "nie tam", wczesniej załozylaś watek, że "dzwonią ci" (no obcy pewnie kosmici jacyś) bo wydaje Ci się ze wszyscy śledzą Twoje losy z zapartym techm jak jakiś serial telewizyjny.

• jjod Re: Brak log. myślenia? 11.12.11, 20:59
        Nikomu nie każe. A już na pewno nie Tobie. Po prostu nie czytaj i nie pisz.
        Bez komentarza.
        • sadosia75 Re: Brak log. myślenia? 11.12.11, 21:04
          Jjod ja się ciągle zastanawiam dlaczego ty jesteś taka agresywna?
          Krytyka be. rady be. Czasem traktujesz forum jak pamiętnik.wpadniesz napiszesz coś bez ładu i składu. ktoś o coś zapyta i natychmiast wyciągasz siekierę i jedziesz... Gdyby nie to, żewcześniej czytałam Twój wątek to bym nie wiedziała o co chodzi. czy naprawdę tak ciężko schować siekierę do szafy a wątki pisać z sensem?bo brak logicznego myślenia to ja bardzo często widuję w twoich wątkach.
          tak tak wiem nikt mi nie nakazuje czytać twoich wątków i sru siekierą...
          • jjod Re: Brak log. myślenia? 11.12.11, 21:05
            Tam wyjazd by był zły.
            Piszcie co chcecie.
            Pytać jak chcecie tez pytajcie.
            • sadosia75 Re: Brak log. myślenia? 11.12.11, 21:07
              Moje zdanie o wyjeździe znasz. teraz bym nie puściła. kazałąbym czekać do ferii.
              Ale to moje zdanie.
              Co do pytań to po co pisać dwa trzy albo czternaście razy to samo? zakładając wątek albo podaj linka do poprzedniego albo napisz w skrócie o co chodzi.
              Bo naprawdę czasem Twoje wątki brzmią jak nadawanie do planety matki. a siekierę schowaj. p
          • jjod Re: Brak log. myślenia? 11.12.11, 21:06
            Przeciez WY też atakujecie bez powodu
            • sueellen Re: Brak log. myślenia? 11.12.11, 21:12
              Moje ataki mają dośc wyraźny powód: piszesz bez ladu i skladu. To denerwujące. To nie pamiętnik tylko forum. Nie piszesz dla siebie - inni to czytają, moze nawet chcieliby ci pomóc, doradzić ale jak mają to robić skoro piszesz tak jakby każdy czytelnik byl Twoim znajomym od lat i znał twoje życie ze szczegolami? Twoje posty dla nieznających tematu sa jak śmieci wrzucane do skrzynki na listy albo spam mailowy - nic nie znaczą, odnosza się do niewiadomo do czego, irytują.
              • jjod Re: Brak log. myślenia? 11.12.11, 21:13
                Jak mam ew. pisać?
            • angazetka Re: Brak log. myślenia? 11.12.11, 21:15
              Albo Ty masz silną potrzebę szukania wroga sad
      • troll_only Re: Brak log. myślenia? 11.12.11, 20:59
        tez sie zastanawiam czy jod nie pracuje w służbach specjalnych czy cos koło tego - tak czy inaczej ma secyficzny język big_grin
        • jjod Re: Brak log. myślenia? 11.12.11, 21:01
          Z tymi służbami specjalnymi..
          Może nie powinnam się śmiać, ale interesujące spostrzeżenie wink
          • jjod Re: Brak log. myślenia? 11.12.11, 21:03
            Zresztą wszystko możliwe, jak się ma mamę której znajomym był Marchwicki..
            • sueellen Re: Brak log. myślenia? 11.12.11, 21:07
              tylko pogratulować
              • jjod Re: Brak log. myślenia? 11.12.11, 21:10
                No, i nie chciałabym znać Twoich znajomych
                • sueellen Re: Brak log. myślenia? 11.12.11, 21:14
                  Ani logicznego myślenia, ani grama konsekwencji - może trzymaj sie Ty już lepiej tego swojego obiecanego wczesniej "bez komentarza", co?

teraz ja napisze- bez odbioru. Nudzisz mnie kobieto.
            • troll_only Re: Brak log. myślenia? 11.12.11, 21:08
              ło matko i córko....
              a Olewnik ?
              • jjod Re: Brak log. myślenia? 11.12.11, 21:10
                A co ma do tego Krzysztof?
                • troll_only Re: Brak log. myślenia? 11.12.11, 21:13
                  nic smile tylko pytam czy znajomy ? (to tak a propo znajomych i sygnaturki)
                  • jjod Re: Brak log. myślenia? 11.12.11, 21:14
                    Nie.
                    Po prostu inna bliska mi sprawa.
                    • jowita771 Re: Brak log. myślenia? 12.12.11, 11:33
                      Nie znajomy? To ciekawe, bo gdzieś indziej twierdziłaś, że nazywasz się Olewnik i Krzysztof Olewnik to Twoja rodzina. Ale w innym wątku napisałaś, że nazywasz się Czartoryska. Pisałaś też, że urodziłaś dziecko, a na innym forum, że usunęłaś. Myślę, że albo jesteś wymyślona w całości albo tylko częściowo. Poza tym po założeniu nowego nicka pytałaś, czy pamiętamy Twój stary nick udając jednak, że jesteś inną osobą niż ta od starego nicka.
                      • gazeta_mi_placi Re: Brak log. myślenia? 12.12.11, 15:09
                        Przecież to troll z przesuniętym deklem, dziwne że my tak uważające jesteśmy w mniejszości na tym forum, a reszta naiwnych e-matek łyka te brednie jak starsze Panie słowa ojca Rydzyka.
                        Do tego stopnia, że mało mnie nie rozszarpały gdy powiedziałam co sądzę o jej rzekomym synu-narkomanie.
                        Żal mi forumowiczek, które uważają ją za realną osobę, pocieszają, doradzają i jeszcze atakują osoby ją krytykujące takie jak ja.
            • tikitaki00_55 Re: Brak log. myślenia? 11.12.11, 21:36
              To chyba nasze mamy to koleżanki z klasy, bo moją uczył Jan Marchwicki, brat Zdzisława, który też zamordował (z wykształcenia historyk).
              I całkiem normalny, chociaż czasami na lekcjach wychowawczych ponoć miał odchyły..
        • sueellen Re: Brak log. myślenia? 11.12.11, 21:03
          Nie, po prostu mysli nielogicznie albo jej się cos wydaje np że jest Pszczolką Mają (i wszyscy ja znaja i kochają...)

To forum publiczne, a nie blog czy serial.
          • jjod Re: Brak log. myślenia? 11.12.11, 21:06
            Tak, tak, i wmawiaj sobie dalej
      • gazeta_mi_placi Re: Brak log. myślenia? 12.12.11, 10:00
        Przecież to troll.
        A biedne e-matki łykają.
    • an_ni Re: Brak log. myślenia? 11.12.11, 21:13
      jesli nie wroci, albo wroci z wypranym mozgiem i z żądaniem wyjazdu tam na stale, to nie pisz tu wiecej lamentow
      • jjod Re: Brak log. myślenia? 11.12.11, 21:18
        Oni są na terenie naszego kraju.
        • an_ni Re: Brak log. myślenia? 12.12.11, 14:32
          no skoro to cie pociesza?
    • lusitania2 Re: Brak log. myślenia? 11.12.11, 21:14
      tak, zdecydowanie dobrze się zdiagnozowałaś w tytule wątku.
    • chipsi Re: Brak log. myślenia? 12.12.11, 09:52
      To ja najgrzeczniej jak potrafię zapytam o co chodzi? Przeczytałam ten wątek i poprzedni, że "oni" przyjadą. Nie znalazłam innych w tym temacie i czuje się trochę jakbym czytała pamiętnik agentki Scully wink Nie chciałabym też snuć domysłów więc poproszę o krótkie streszczenie w imieniu własnym i innych koleżanek które nie są w temacie.
      • gazeta_mi_placi Re: Brak log. myślenia? 12.12.11, 10:03
        Uważam autorkę za trolla, ale streszczę.
        Jjod puściła się z Arabem w wyniku czego ma obecnie 17-letniego syna z inklinacją do brania narkotyków różnorakich i problemów ze szkołą oraz kłamania mamusi odnośnie brania lub nie owych narkotyków i chodzenia bądź nie do szkoły.
        Pan Arab mieszka u siebie, gdzieś na Wschodzie jak przypuszczam i co pewien czas straszy Jjod, że syna zabierze do siebie i swojej rodziny z innego kręgu kulturowego.
    • demonii.larua Re: Brak log. myślenia? 12.12.11, 10:53
      Nie brak logicznego myślenia, tylko nieodpowiedzialność. Wakacje w trakcie roku szkolnego, super sygnał dla narkomana. Tak czytam i czytam te Twoje posty i myślę, że najlepszą terapią dla niego byłoby leczenie z dala od Ciebie. Serio. Zero konsekwencji.
    • bea.bea Re: Brak log. myślenia? 12.12.11, 14:36
      cokolwiek nie myślisz, to jest ojciec...i syn go kocha, choć ty widzisz to inaczej.
      Nie zabijaj tej miłosci smile
      • rafaleczka Re: Brak log. myślenia? 12.12.11, 14:58
        Nie zabijaj tej miłosci smile

daj spokojnie umrzeć jej....
        • bea.bea Re: Brak log. myślenia? 12.12.11, 15:00
          ot chodzi..smile o to chodzi ..smile
          • toxicity1 Re: Brak log. myślenia? 12.12.11, 15:05
            A ja odnoszę wrazenie, że jjod tworzy swoje posty trzymając laptop pod biurkiem.
            Cała w strachu, że zaraz wpadnie szef.wink
            Te lakoniczne zdania...
            Skróty...
            A tytuł poprzedniego wątku wymiata - myślałam, że "chory telefon" oznacza po prostu, że zepsuł się telefon.big_grin
            • lelija05 Re: Brak log. myślenia? 12.12.11, 15:09
              Albo lekarz.
              • gazeta_mi_placi Re: Brak log. myślenia? 12.12.11, 15:10
                Myślisz, że w psychiatrykach jest internet?smile
                • lelija05 Re: Brak log. myślenia? 12.12.11, 15:14
                  A nie wiem.
                  Telefony chyba można mieć?
                  • gazeta_mi_placi Re: Brak log. myślenia? 12.12.11, 15:24
                    Faktycznie.
                    • anetaa Re: Brak log. myślenia? 22.12.11, 21:55
                      jaki jest ciąg dalszy telenoweli (nawet jesli tylko wirtualnej?) big_grin
                      wyjechali, wrócili, porwali syna ???
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka