mycha2452 15.12.11, 11:54 Kiedy ubieracie choinkę u siebie w domu? Mnie rodzina nęka żeby juz ubrać. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
shellerka Re: Choinka 15.12.11, 12:07 od przeszło tygodnia mamy ubraną. wyjeżdżamy na święta i mąż chciał się nią nacieszyć wcześniej. wiadomo, że po świętach choinka już jakoś tak nie sprawia przyjemności Odpowiedz Link Zgłoś
saga55-5 Re: Choinka 15.12.11, 12:13 Dzień przed wigilią lub w wigilię. Bo wtedy dopiero kupuję. Odpowiedz Link Zgłoś
foro-estupido Re: Choinka 15.12.11, 12:20 No choinki mają ceny dosyc wysokie....Myślałam nad sztuczną w związku z obecnością małego dziecka w domu,ale ceny mnie powalają.Nie dam 300zł za choinkę,bo u mnie w domu wolę prawdziwą,więc ta sztuczna była by może na rok.... Wolę się przemóc i kupic prawdziwą jednak.Ceny od 50 do 300zł Wczoraj oglądałam piękną choineczkę za 60zł 170zm wysokości,żywą ofkors. Normalnie ubieramy choinkę w dzień wigilii,ale,że na wigilię jade do rodziców,a starszy już bardzo kumaty i widzi wszędzie poubierame choinki myślę że w ten weekend będe zmuszona ubrac.Wolała bym w nast tygodniu tak we środę max,ale musiała bym sama przywlec ją do domu Bo jak mąż wraca teraz z pracy to stoisko z choinkami już zamknięte Odpowiedz Link Zgłoś
saga55-5 Re: Choinka 15.12.11, 12:23 Im bliżej wigilii tym tańsze. W tym roku nawet jeszcze nigdzie nie zaglądałam. Odpowiedz Link Zgłoś
gwen_s Re: Choinka 15.12.11, 20:23 nie zgodzę się... ja w zeszłym roku specjalnie patrzałam koło świąt i nawet po czy ceny choinek spadną i nic... ta co wtedy kosztowała 300zł, w październiku br kupiłam za 150zł z przesyłką jest prześliczna, ubrana od tygodnia Mamy właśnie sztuczną, ze względu na opadające igły z żywych, a pełzający maluch miałby pewnie zaraz je w buźce... Odpowiedz Link Zgłoś
saga55-5 Re: Choinka 15.12.11, 20:32 gwen_s napisała: > nie zgodzę się... ja w zeszłym roku specjalnie patrzałam koło świąt i nawet po > czy ceny choinek spadną i nic... ta co wtedy kosztowała 300zł, w październiku b > r kupiłam za 150zł z przesyłką jest prześliczna, ubrana od tygodnia > Mamy właśnie sztuczną, Piszesz o sztucznej chyba, a ja miałam na myśli żywą. Odpowiedz Link Zgłoś
praleczka_live do Shellerka 16.12.11, 15:15 prawie zdublowałam twój wpis, przepraszam Odpowiedz Link Zgłoś
monika3411 Re: Choinka 15.12.11, 12:17 W moim rodzinnym domu ubierało się choinkę w Wigilię rano. Jak bardzo męczyliśmy rodziców, to 23 grudnia. W swoim domu też ubieram jak najpóźniej, ale nie aż tak późno. Wczoraj córka wymogła na mnie obietnicę, że ubierzemy choinkę 20 grudnia. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_poz Re: Choinka 15.12.11, 12:22 na wigilię co roku wyjeżdzamy, więc ubieramy zawsze w weekend poprzedzający wigilię. Odpowiedz Link Zgłoś
klubgogo Re: Choinka 15.12.11, 12:38 Działając wyłacznie pod wplywem 3-letniego dziecka wyjątkowo zauroczonego świątecznym wystrojem we wszystkich mijanych przez nas miejscach, ubrałam 2 dni temu. Przy czym choinka u mnie w domu to pogański symbol życia i odradzania się, trwania i płodności Odpowiedz Link Zgłoś
tosterowa Re: Choinka 15.12.11, 12:43 Ubraliśmy choinę chyba z tydzień temu. Syn się nią cieszy Odpowiedz Link Zgłoś
bea.bea Re: Choinka 15.12.11, 12:54 w tą niedziele, przychodzi mój bratanek i panowie mają zadanie bojowe..potem juz nie bedzie czasu w domu rodzinnym ubieralismy w wigilie Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Choinka 15.12.11, 13:40 Ka choinke stroje w niedziele,wtedy jest impreza firmowa i choinki sa za free.Po imprezie ubiore o ile nie bede padnieta i syn tez nie.Poniewaz nie lubie kolorowych choinek bedzie srebrno fioletiwa pasujaca do wystroju domu.Specjalnie szukalam bialych lampek nie dajacych cieplego swiatla. Odpowiedz Link Zgłoś
najma78 Re: Choinka 15.12.11, 13:43 Zawsze w pierwszy weekend grudnia, tak wiec stoi juz sobie juz prawie 2 tygodnie i cieszy. Odpowiedz Link Zgłoś
claudel6 Re: Choinka 15.12.11, 14:26 a gdzie wy te choinki kupujecie? ja w mieście jesczcze nie widziałam świeżych choinek Odpowiedz Link Zgłoś
foro-estupido Re: Choinka 15.12.11, 16:55 claudel6 napisała: > a gdzie wy te choinki kupujecie? ja w mieście jesczcze nie widziałam świeżych c > hoinek No jak?Przy marketach tego od cholery.poza tym u mnie widzę przy mniejszych takich supersamach czy jak to tam zwą Odpowiedz Link Zgłoś
sefora74 Re: Choinka 15.12.11, 14:30 w przyszły piątek, na razie stoi w ogrodzie i tylko zagląda do domu Odpowiedz Link Zgłoś
marta773 Re: Choinka 15.12.11, 15:00 My kupiliśmy w niedziele żywą jodłę kaukaską w doniczce 150cm za 120zł(Katowice), na razie stoi na balkonie ale chyba ubierzemy w sobotę bo dzieciaki się domagają. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmitka06 Re: Choinka 15.12.11, 15:06 U nas też Jodła, ale że mąż ma wtyki to za jedyne 50zł., nie wiem ale jest taka wielka że chyba zajmie pół salonu Z ubraniem czekam do soboty, tylko nie wiem czy moi tyle wytrzymają Odpowiedz Link Zgłoś
a_weasley Re: Choinka 15.12.11, 20:41 24 grudnia. Żywą. W doniczce. Co prawda trwale nie przeżyje, ale podlewana jednak trzyma się dłużej, przeważnie rozbieramy 2 lutego. W domu rodzinnym zdarzało się ubierać rychlej, bośmy wyjeżdżali na Święta i w tej sytuacji ubierali w przeddzień wyjazdu. Odpowiedz Link Zgłoś
foro-estupido Re: Choinka 16.12.11, 12:30 Mój ojciec ma jakiś patent na żywe choinki...Bo jest kilka takich co mieliśmy je na świeta a teraz rosną za domem....Nie wszystkie uda mu się przetrzymac,ale naprawdę kilka udało mu się posadzic do ziemi i rosną. Odpowiedz Link Zgłoś
imasumak Re: Choinka 16.12.11, 12:42 22 grudnia mąż ustawia choinkę zakłada lampki, potem przez dwa dni córki upierają. Ale my mamy zawsze ogromniastą choinkę, na ponad 3 metry . Odpowiedz Link Zgłoś
izak31 Re: Choinka 16.12.11, 13:04 Jak rodzina męczy to niech rodizna ubierze - proste. co do ceny sztucznych. Mysmy zrobili tak - dwa lata temu po raz ostatni mielismy prawdziwą - zawsze kosztowała nas okolo 200 zł. Duza jodła. Po swiętach, po nizszej cenie, kupilismy duzą sztuczną. Odpowiedz Link Zgłoś
kotkowa Re: Choinka 16.12.11, 13:10 my generalnie w wigilie, tym razem w wigilie moze byc za malo czasu, wiec moze dzien przed... ale w ogole sie zastanawiam nad choinka, boje sie, ze maly bedzie masakre z niej robil. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Choinka 16.12.11, 13:11 W najbliższy weekend, ubieranie choinki i przyozdabianie pierników i mieszkania w planach. Odpowiedz Link Zgłoś
azjaodkuchni Re: Choinka 16.12.11, 15:06 Już mam do dziś może nie choinkę , ale drzewko świąteczne. Ładne jest i pachnie cytryną. Odpowiedz Link Zgłoś
praleczka_live Re: Choinka 16.12.11, 15:12 Z racji tego, że dzieci małe, a na święta wyjeżdżamy już 22-iego, to choinkę kupiliśmy i ubraliśmy wczoraj. Wiadomo, że po świętach choinka już tak nie cieszy. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.sarabella Re: Choinka 16.12.11, 16:56 my ubraliśmy w zeszły weekend. Jak na nas o i tak późno, zawsze ubieramy na samym początku adwentu Odpowiedz Link Zgłoś
tomelanka Re: Choinka 18.12.11, 18:25 ubieralismy wczoraj, 30 zl za 190 cm zywego zwyklego swierku, 80 zl za te sama wysokosc srebrzystego kupuje w tym samym miejscu zawsze-mojej kolezanki rodzice prowadza punkt sprzedazy u siebie w domu i na bazarku Odpowiedz Link Zgłoś