Dodaj do ulubionych

Pytanie do psiar

05.01.12, 20:04
Czy to faktycznie normalne, ze pies, który bierze antybiotyk jest wiecznie śpiący i brak mu energii?
Moja sunia dostała lek na zapalenie gardła, objawy ustąpiły zaraz po podaniu przez lekarza zastrzyku, od następnego dnia podawałam jej tabletki bo lecznica była nieczynna. Dziś jest szósty dzień brania tabletek, zastanawiam się nad zakończeniem kuracji. Chcę z powrotem mojego psa!smile Oczywiście nie jestem nieodpowiedzialna, rozmawiałam z lekarzem w poniedzialek i mówił, że senność jest normalna, ale żeby tak przez sześć dni?
Obserwuj wątek
    • aqua48 Re: Pytanie do psiar 05.01.12, 20:08
      Ja bym zakończyła kurację jednak, nie przerywała i dawała psu jogurt. A pies też człowiek i może się czuć osłabiony.
    • marzeka1 Re: Pytanie do psiar 05.01.12, 20:19
      Przepraszam,że pytam tak, ale serio nie wiem: jak objawia się zapalenie gardła u psa? Mam od 2 lat pinczerkę miniaturkę, nigdy nie chorowała, ale jest malutka, nie ma podszerstka i ciągle się boję teraz, że mi zachoruje.
      • pade Re: Pytanie do psiar 05.01.12, 20:56
        We wtorek po świętach od rana wymiotowała cztery razy, po południu było ok. Myslałam, że zjadła kawałek wstążeczki, albo cos na dworze i jej zaszkodzilo, bo dzien później nic się nie działo. Niestety kolejnego dnia znowu ranne wymioty, żółtą pianą a po południu zdrowy pies. W piątek powtórka z rozrywki więc poleciałam do weterynarza, pomacał migdałki i stwierdził zapalenie gardła.
        Zachorowała przez naszą głupotę. Ma długie gęste włosy. Do tej pory na dworze było cieplo więc mycie "podwozia" po spacerze jej nie szkodziło. Kiedy zrobiło się deszczowo, po każdym spacerze przypominała brudnego mopa, więc trzeba było myć i suszyć. No i pewnie ta zmiana temperatur jej zaszkodziła. Na dworze zimno i mokro, w domu ciepło plus suszarka...
        • marzeka1 Re: Pytanie do psiar 05.01.12, 21:05
          Dzięki za wyjaśnienie.
    • nabakier Re: Pytanie do psiar 05.01.12, 20:27
      Normalne, trudne dla właściciela, ale normalne. Przetrzymać. Coś osłonowego bierze?
      • pade Re: Pytanie do psiar 05.01.12, 20:57
        Nic nie dostała, pytałam lekarza ale zalecił jedynie winogrona w razie zaparć
    • nanuk24 Re: Pytanie do psiar 05.01.12, 20:43
      daj mu sie wyspac w tym ciezkim dla niego okresie. Domu moze popilnowac panitongue_out
      • pade Re: Pytanie do psiar 05.01.12, 21:06
        hehe, jak widac na obrazku, na straznika sie nie nadaje
        co najwyżej zaliże na śmierćsmile
        https://imageshack.us/photo/my-images/546/pc290896.jpg/
        • pade Re: Pytanie do psiar 05.01.12, 21:10
          może teraz się uda

https://imageshack.us/photo/my-images/546/pc290896.jpg/
          • spicy_orange Re: Pytanie do psiar 05.01.12, 21:26
            omg! nie dziwię ci się, że ją kąpiesz po spacerze w deszcz - musi pięknie zbierać wszystko z kałuż big_grin

moja ma goły brzuch i krótką prostą sierść a wraca ubabrana jak świnia, mimo że deszczu nie lubi i się streszcza wink
            • pade Re: Pytanie do psiar 05.01.12, 21:31
              smile mamy specjalnie opracowany system: jedna osoba stoi z nią w drzwiach, druga szykuje miskę z pianą, przenosimy ja do wanny i mycie brzucha, łap, a potem suszenie...
              na szczęście w poniedziałek kupiliśmy ortalionowy kombinezon, co prawda syn i mąż trochę się wykręcają od spacerów, ale za to tylko łapki są brudne
              • spicy_orange Re: Pytanie do psiar 06.01.12, 13:11
                fajny pomysł z tym wdziankiem - dla was wygoda no i dla psa będzie lepiej jak nie będzie tak często kąpany smile chodzisz z nią do psiego fryzjera? czesać ją trzeba chyba często?
                • spicy_orange Re: Pytanie do psiar 06.01.12, 13:13
                  jakby co, spróbuj tutaj z pytaniem: www.dogomania.pl/forums/560-Zdrowie?s=a35ea96ef8c9b606ed91ff33a0fa8944 może ci ktoś coś poradzi smile
                • pade Re: Pytanie do psiar 06.01.12, 14:36
                  U fryzjera byłyśmy raz, krócej jej ścinać na pewno nie będę bo włosy ma przepiękne, taki beżowo rudy balejażsmile Czesana jest co drugi dzień.
                  Fakt, że masa roboty przy niej, ale jej urok rekompensuje wszystkie trudysmile
        • nanuk24 Re: Pytanie do psiar 06.01.12, 04:37
          Lo Jezusiecku, a co to za stworzenie? czy to nie jest Lhasa Apso czasem?
          • pade Re: Pytanie do psiar 06.01.12, 11:23
            to shih tzu
    • miniofilka Re: Pytanie do psiar 05.01.12, 21:33
      tak,to normalnesmiledaj pieskowi jogurt osłonowowink
    • majenkir Re: Pytanie do psiar 06.01.12, 04:24
      Wg mnie to nie jest normalne. Ufasz swojemu lekarzowi?
      Moze diagnoza byla mylna, leczenie nieskuteczne i pies dalej choruje?
      • pade Re: Pytanie do psiar 06.01.12, 11:27
        Zmartwiłaś mnie, lekarz robi wrażenie godnego zaufania, poza tym pies zachorował po raz pierwszy, więc nie mam doświadczenia...
        Objawy minęły zaraz po podaniu zastrzyku przez weterynarza, wszystko jest ok, poza ta sennością...
        • majenkir Re: Pytanie do psiar 06.01.12, 13:33
          No to wygooglaj dzialania niepozadane leku. Chociaz dobry lekarz powinien Cie chyba przestrzec? wink
          • pade Re: Pytanie do psiar 06.01.12, 14:30
            No i nie podałam dzisiaj rano leku.
            Pies jest wreszcie sobąsmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka