Taki wątek na wyciągnięcie kijów z tyłka
Jakie typy e-matek widzicie na forum ? Bo ja wyróżniłam kilka typów

Oczywiście poniższa charakterystyka opiera się na osobnikach skrajnych i charakterystycznych

Więc nie każdy kto się do danej grupy zalicza, od razu nie znaczy to, że jest jej typowym reprezentantem
No to jedziemy...
E-Matka Polka - kura domowa
- Siedzi w domu z dzieckiem, ma dziecko, dwójkę, ewentualnie siedem

Oczywiście szczyci się robieniem zupek dla męża, ogarnianiem całego domu. Potępia matki robiące karierę i nie spędzające z dzieckiem każdej minuty... Nie wyobraża sobie wyjazdu z domu dopóki jej dziecko nie skończy co najmniej lat ok 10...
Na utrzymaniu męża w co drugim poście wtrąca informacje o tym jaka jest z tego powodu szcześliwa
Zazwyczaj w okresie ciąży ma brzuszek następnie, maluszka czy dzidziusia
E-Matka business woman
Jak wiadomo wszystkie pracujące emamy pracują w wielkich korporacjach na stanowiskach conajmniej prezesów, dyrektorów czy innych szych...
Ich aktywność forumowa obejmuje tematykę typu - mam problem przy rekrutacji pracownków, czy zwolnić pracownika itp...
- Typowa przredstawicielka tego nurtu pracuje w ciąży aż do rozwiązania a w jej postach przewijają się opowieści o tym jak to raporty wysyłała nawet z porodówki...
Wyśmiewa ematki - kury domowe, typ matki wyluzowanej, nie karmiącej cysiem, która zostawia dziecko w 3 dni po porodzie by pośmigać na 2 tyg urlop na narty

Nie wie co to kredyt, bez jednej pożyczki wybudowała dom, gołymi rękami... Gardzi klientkami providenta

Ma męża dyrektora czy innego CEO, w co drugim poście dodaje... wstawki typu " nie żeby nie było nas stać, albo wierz mi nasze dochody pozwalają na to czy na tamto"
E Matka Domorosły Psycholog
- Ten typ e-matki, posiadł wszystkie fakultety z dziedziny psychiatrii i psychologii, na forum para się wmawianiem innym ematkom jaką traumą grozi im dzieciom zjedzenie marchewki na obiad...
Przedstawicielka tego nurtu e-mam, wszędzie wietrzy niebezpieczeństwo, delikatnej psychice jej maleństwa grozi wszystko, żarty, klapsy, kary, podnoszenie głosu.... Taka ematka nie karze swojego dziecka w żaden sposób ponieważ jakiekolwiek okazanie władzy nad dzieckiem łączy się z jego gnębieniem i poniżaniem co niechybnie prowadzi do traumy... Traumę nieuświadomioną mają także inne e-mamy, szczególnie te klapsowane w dzieciństwie.
E-matka - święcie oburzona - pouczająca...
Ten typ jest IMO najgorszy, wyjątkowo arogancki charakteryzujący się tzw kijem w tyłku...
Aktywność forumowa takiego trolla ogranicza się głównie do pouczania i wtrącania debilnych wypowiedzi typu - nie trzeba było się wtrącać, a po co podsłuchujesz, nie twoja sprawa itp... Zazwyczaj wszędzie tam gdzie kompletnie nie mają one sensu... Poruszenie jakiegokolwiek, wątku na forum o konkretnej osobie, wiąże się dla tego typu ematki z publicznym jej obmawianiem. Choć nie padają żadne dane, które mogłyby tą osobę upublicznić...
Kobieta totalnie Ę,Ą bez dystansu do siebie i swoich dzieci...
Np. Słyszałam dzisiaj na przystanku jak jedna kobieta powiedziała to i to zgadzacie się z tym ?
- a po co się wtrącasz do rozmowy, jesteś niekulturalna, po co podsłuchiwałaś, nie powinnaś wsadzać nosa w nie swoje sprawy...
- Moja znajoma ma adoptowane dziecko, któremu nie mówi prawdy a wy powiedziały byście ?
- a po co się wtrącasz do jej życia, nie powinnaś wsadzać nosa w nie swoje sprawy, dlaczego ją obmawiasz... ?
E-Matka Polka zafasolkowana vel odmóżdżona
Totalnie, infantylna bez poczucia humoru, dziecko jest dla niej swego rodzaju bożkiem tzw. idola tribus.
Z dziecka nie wolno żartować, karać, w ogóle nic nie wolno...
Na L4 idzie zazwyczaj pierwszego dnia po zapłodnieniu, często profilaktycznie żeby nic się dzidziukowi nie stało.
Zazwyczaj staje sie posiadaczką brzusia czy brzunia, a następnie fasolki, dzidziulka oraz 2 cysi...
Cysiem karmi do 7 roku życia a proponuje conajmniej do 10 go... Prawdopodobnie w imię więzi z dzieckiem proponowała by i do 15 go... Dostaje spazmów na myśl o tym, że nie widziało minki dziecka kiedy dostało 1 marchewkę...
Na jej dziecko czychają wiecznie niebezpieczeństwa w postaci czekoladki danej przez babcię czy zabawki danej samowolnie przez bratową...
Jest ulubienicą swojego męża, ponieważ kiedy cały czas zajmuje się dzieckiem, on spokojnie zabawia się z sekretarką...
Tak nudzi mi się po pracy

jutro mam wolne...