Dodaj do ulubionych

Uwaga - kulisy sławy M. Czubaszek

29.01.12, 20:04
E-mamy widziały ??? xD
Rewelacja - pokładałam się przy końcu ze śmiechu wink odważna babka, nie boi się mówić rzeczy niepopularnych w pajdokracji... i erze wszechobecnej traumy dla dziecka...

Nie wstydzi się tego że dzieci nie lubi i nigdy nie chciała !
Obserwuj wątek
    • kosher_ninja Re: Uwaga - kulisy sławy M. Czubaszek 29.01.12, 20:08
      Czy tylko mnie ów dziennikarz wydał się obrzydliwy?
      Ciekawa też jestem, czy w podobnym tonie i podobne pytania ("czy nie uważa Pani, że Pani niechęć do dzieci wynika z relacji rodzinnych w dzieciństwie?") zadałby facetowi? I też zaprowadziłby na kiderbal i kazał mu oglądać bawiące się dzieci?
      • solejrolia Re: Uwaga - kulisy sławy M. Czubaszek 29.01.12, 20:14
        był obrzydliwy! poważna mina i te pytania, a już wizyta na kinderbalu- poniżej krytyki.
        on zachowywał się jak na przesłuchaniu uncertain kinderbal - jakby na wizja lokalna.
        żenada
    • estelka1 Re: Uwaga - kulisy sławy M. Czubaszek 29.01.12, 20:15
      Mnie ten wywiad jakoś nie powalił na kolana, a sama p. Czubaszek i jej twórczość drażni mnie niezmiernie od lat. Jej poglądy na temat dzieci szanuję. Nikt nie powiedział, że każda kobieta musi być matką. Tylko takie obnoszenie się z tym jakoś mnie nie przekonuje. Jakoś mnie nie obchodzi, czy i kiedy miała aborcję, a ile razy trzęsła się z obawy że jest w ciąży. Dla mnie to są bardzo osobiste, jeśli nie wręcz intymne sprawy, absolutnie nie do wywlekania przed kamerą. Nie mniej pełen szacunek za stworzenie domu dla kilku bezdomnych psów.
      • wioskowy_glupek Re: Uwaga - kulisy sławy M. Czubaszek 29.01.12, 20:19
        Hmm Estelko szanuję Twoje zdanie, ale czy nie jest tak, że takie epatowanie nielubieniem dzieci jest dla Ciebie dziwne, natomiast w drugą stronę, czyli atakowanie "słodkimi bobaskami" i konieczność zachwycania się nimi - już tak nie dziwi wink ?

Opowieści o aborcjach itp - tu się zgadzam...
        • estelka1 Re: Uwaga - kulisy sławy M. Czubaszek 29.01.12, 20:33
          Hm... jakby Ci powiedzieć smile Jestem ostatnią osobą, która atakuje dziećmi i pochwala to u innych. Pewnie, ze było i jest mi miło, kiedy moje dziecię komuś się spodoba i słyszę komplementy na temat urody, zachowania, zdolności itd. mojej córki. Ale nigdy tego nie oczekiwałam. Jeśli mówię, że jestem dumna z mojej córki, to po prostu stwierdzam fakt i ten komunikat nie ma żadnego drugiego dna. Inne dzieci... niektóre lubię, niektóre mnie drażnią. Jedne są mi bliższe i mam większą tolerancję względem nich, innych jak mam możliwość unikam. Dla mnie są jak inni ludzie, tylko mniejsi.
      • gazeta_mi_placi Re: Uwaga - kulisy sławy M. Czubaszek 29.01.12, 20:24
        Przyznała się do aborcji? W Polsce to duża odwaga.
        Macie link do tego wywiadu?
        • estelka1 Re: Uwaga - kulisy sławy M. Czubaszek 29.01.12, 20:36
          W tym rzecz, że nie jestem pewna czy odwaga, czy tania prowokacja.
          • gazeta_mi_placi Re: Uwaga - kulisy sławy M. Czubaszek 29.01.12, 21:10
            W Polsce z tą całą histerią antyaborcyjną i wyzywaniem kobiet od morderczyń, gdzie Alicję Tysiąc do tej pory wyzywają w katolickich mediach i w kościołach na kazaniach (choć ostatnio nieco zbastowali jak wytoczyła proces za jakiś artykuł w katolickim pisemku) bo śmiała chcieć usunąć legalnie ciążę co jej zresztą przysługiwało mimo, że akurat urodziła to wielka odwaga.
            Niezależnie od reszty jej poglądów.
            • estelka1 Re: Uwaga - kulisy sławy M. Czubaszek 29.01.12, 21:23
              Co do tej całej pani Tysiąc to akurat mam raczej negatywne nastawienie. O ile rozumiem jej dążenie do legalnej aborcji, które zgodnie z prawem jej się należało, o tyle nagłośnienie i upublicznienie tej sprawy po urodzeniu dziecka budzi we mnie odrazę. Walcząc o swoje prawa zapomniała o prawach i uczuciach swojej córki, jakby nie patrzeć, odrębnej, myślącej istoty. Teraz tylko pozostało się modlić, żeby do tej małej nigdy nie dotarły publiczne wypowiedzi p. Tysiąc , gdzie jasno stawiała sprawę, że jej nie chciała i planowała usunąć.
              • gazeta_mi_placi Re: Uwaga - kulisy sławy M. Czubaszek 29.01.12, 21:31
                Mnie jako córkę bardziej raniłyby pismaki wyzywające moją matkę od morderczyń, córka tej Pani ma zresztą duże szanse wyrosnąć na feministkę (starsze córki tej Pani zresztą już razem z nią chodzą), więc o jej córkę spokojna głowa.
                Nie byłoby afery gdyby tej kobiecie legalnie umożliwili aborcję do której miało prawo.
                Poza tym największy medialnym dym nie zrobiła ona tylko katolickie pisemka i przeróżne kościelne biskupowe i nie tylko ścierwojady.
                Oni jakoś nie myśleli, że opluwana przez nich matka ma córeczkę do której ich plwociny mogą dotrzeć? Urodzonego już życia nie żal tym ścierwojadom?
                • estelka1 Re: Uwaga - kulisy sławy M. Czubaszek 29.01.12, 22:00
                  Za to ja jako matka chroniłabym moje dziecko przed mediami, gdyby zaistniała taka potrzeba. A już szczególnie chroniłabym tę najbardziej osobistą sferę naszego życia, jak to czy była planowana, czy nie, w którym momencie obudziły się we mnie macierzyńskie uczucia itd. Ba, nigdy nie powiedziałabym mojemu dziecku o tym, że rozważałam aborcję. I sama nie chciałabym tego usłyszeć od swoich rodziców.
                  • gryzelda71 Re: Uwaga - kulisy sławy M. Czubaszek 30.01.12, 11:02
                    Kolejna wiedząca co by zrobiła.
                    • estelka1 Re: Uwaga - kulisy sławy M. Czubaszek 30.01.12, 16:37
                      Odezwała się ta, co by spuchła, albo niestrawności dostała, gdyby komuś nie dogryzła big_grin Ps. A co w tym złego, że wiem, co bym zrobiła?
                  • gazeta_mi_placi Re: Uwaga - kulisy sławy M. Czubaszek 30.01.12, 11:24
                    Najwięcej dymu zrobiły czasopisma katolickie i księża plujący na tę kobietę w kazaniach (z imienia i nazwiska oczywiście), gdyby nie media katolickie sprawa szybko by ucichła, kobieta dostałaby spokojnie swoje odszkodowanie (które jej się należało jak psu buda) i żyłaby spokojnie ze swoją córeczką.
                    Ścierwojady daliby spokój kobiecie która nie usunęła, urodziła, tyle tylko, że miała czelność walczyć o swoje pieniądze.
                  • morekac Re: Uwaga - kulisy sławy M. Czubaszek 30.01.12, 18:25
                    Cudnie tak się pisze, jak ma się gdzie mieszkać i co do gara włożyć. Jakoś żadna z tych jakże świątobliwych organizacji nie zaproponowała kobiecie i jej już urodzonym dzieciom pomocy.
              • kali_pso Re: Uwaga - kulisy sławy M. Czubaszek 30.01.12, 08:09

ohoho..juz tak się nie martw i nie rozczulaj nad losem tej dziewczynki, bo zaszkodzic to jej mogą takie samospełniające sie proroctwa, które tutaj prezentujesz...jak ja nie znoszę takiego fałszywego zatroskania...
                • estelka1 Re: Uwaga - kulisy sławy M. Czubaszek 30.01.12, 16:45
                  Cóż, moje prawo rozczulać się i martwić nad losami różnych ludzi i jeszcze napisać o tym na forum. A wiesz czego ja nie lubię? Jak ktoś mierzy ludzi swoją miarą. Jakbyś nie zrozumiała, to chodzi mi o moje rzekomo fałszywe zatroskanie.
              • turzyca Re: Uwaga - kulisy sławy M. Czubaszek 01.02.12, 19:40
                Teraz tylko pozostało się mo
                > dlić, żeby do tej małej nigdy nie dotarły publiczne wypowiedzi p. Tysiąc , gdz
                > ie jasno stawiała sprawę, że jej nie chciała i planowała usunąć.

Do starszej, srodkowej z rodzenstwa, dotarly. I widzac jak matka sobie dzien w dzien sobie z najwyzszym tylko trudem radzi, zrozumiala, dlaczego matka chciala usunac ciaze, w wyniku ktorej ona przyszla na swiat. Z bliska szkody wywolane ciaza widac wyrazniej. Mysle, ze najmlodsza nie jest glupsza i tez zrozumie, ze jest roznica miedzy checia pozbycia sie ciazy a niechceniem danego dziecka.
            • a.nancy Re: Uwaga - kulisy sławy M. Czubaszek 30.01.12, 09:14
              dodam: nawet jeśli to prowokacja, to na pewno nie "tania".
              • estelka1 Re: Uwaga - kulisy sławy M. Czubaszek 30.01.12, 16:48
                Jak dla mnie to bardzo tania, bo temat wyświechtany i z góry wiadomo, że wzbudzi kontrowersje smile
        • ewenekgosia Re: Uwaga - kulisy sławy M. Czubaszek 30.01.12, 19:49
          ktora kobieta z epoki czubaszek nie miala aborcji? przeciez wtedy to bylo legalne, kondomy pekaly, a od pigolek mialo sie wasy- a blogosławiony Piecha trzaskal skrobany az milo zanim go Duch Sw. nawiedzil.
          • lejla81 Re: Uwaga - kulisy sławy M. Czubaszek 31.01.12, 09:30
            No właśnie, ciotka mnie o tym ostatnio uświadomiła. Że wszystkie dziewczyny usuwały na potęgę i traktowały to jako normalny "środek antykoncepcyjny". Księża to powinni codziennie modły do Boga wznosić, że coś takiego jak antykoncepcja hormonalna wynaleziono i spopularyzowano.
    • marta13sar Re: Uwaga - kulisy sławy M. Czubaszek 29.01.12, 20:23
      Od wczoraj czekałam na ten wywiad (wczoraj się o nim dowiedziałam) i się rozczarowałam. Oczywiście nie Panią Marią (bo ona chyba nie jest w stanie mnie rozczarować), ale"krótkością" tego wywiadu. Kobieta jest niesamowicie szczera, z wielkim dystansem do siebie i z rewelacyjnym poczuciem humoru. Ale to piszę ja, wielka fanka Pani Marii i pewnie w stosunku do niej nigdy obiektywna nie będę.
    • eilian Re: Uwaga - kulisy sławy M. Czubaszek 29.01.12, 21:07
      P. Marię lubię za poczucie humoru, ale ten wywiad... Cóż, według mnie zachowałaby się z większą klasą nie opowiadając z takimi szczegółami i tak emocjonalnie o sprawach typu aborcja, niechęć do dzieci itp. Jej prawo mieć takie poglądy, ale chyba przesadziła (tak samo nie znoszę obnoszenia się z uwielbieniem dla swoich dzieci - po prostu przegięcia w każdą stronę nie są fajne). A ten redaktor był tragiczny, po co ona w ogóle poszła na ten kinderbal?! Na jej miejscu powiedziałabym mu, żeby mi d... nie zawracał i tyle. Po co takie demonstracje?
      A tak na marginesie to niestety pogawędka przy papierosie przywołuje silne skojarzenia z patologiczną suchą bezzębną babą charczącą od papierochów i bluzgającą na "gnojków".
      Palenie nikomu nie służy, P. Czubaszek też...
    • aandzia43 publiczne przyznanie się braku syndromu poaborcyjn 30.01.12, 00:05
      Publiczne przyznanie się w Polsce do aborcji, a na dokładkę, o zgrozo, do braku syndromu poaborcyjnego to nie w kij pierdział!
      • kropkacom Re: publiczne przyznanie się braku syndromu poabo 30.01.12, 08:19
        Się przyznała? big_grin Nieźle...
        • gazeta_mi_placi Re: publiczne przyznanie się braku syndromu poabo 30.01.12, 11:28
          W Polsce to wyjątkowa odwaga, wystarczy popatrzeć jak niektóre ścierwojady jeździły po zgwałconej 14-latce z Lublina (łącznie z wyszukiwaniem jej zdjęć) albo po Alicji Tysiąc.
          Czubaszek katolickie media raczej chyba sobie odpuszczą bo w odróżnieniu od ubogiej, słabo wykształconej Alicji Tysiąc i nastolatki za twarda dla nich sztuka, a oni wolą pojeździć po tych słabszych.
          • claudel6 Re: publiczne przyznanie się braku syndromu poabo 30.01.12, 14:26
            ej, nie przesadzajmy, przecież pani robiła aborcję w czasach, gdy była ona legalna i dostępna dla każdej kobiety. więc to nie jest przypadek porównywalny do przypadku Alicji Tysiąc, która o swoje prawo musiała walczyć w sądzie z katolandem.
            słyszeliście o bojówkach katolickich manifestujących pod gabinetami ginekologów przed 1989 r? ja nie.
            • gazeta_mi_placi Re: publiczne przyznanie się braku syndromu poabo 30.01.12, 18:54
              >ej, nie przesadzajmy, przecież pani robiła aborcję w czasach, gdy była ona legalna i dostępna dla każdej kobiety.

Owszem, ale przecież teraz czy wtedy każda kobieta powinna mieć ów słynny syndrom smile

>> słyszeliście o bojówkach katolickich manifestujących pod gabinetami ginekologó
              > w przed 1989 r? ja nie.

Siedzieli cicho jak mysz pod miotłą bo było dla nich zbyt niebezpiecznie wówczas cokolwiek manifestować smile Aż tacy odważni widać nie byli.
            • aandzia43 Re: publiczne przyznanie się braku syndromu poabo 30.01.12, 23:47
              claudel6 napisała:

> ej, nie przesadzajmy, przecież pani robiła aborcję w czasach, gdy była ona lega
              > lna i dostępna dla każdej kobiety.

No tak, ale ile znasz kobiet-osób publicznych, które prezentując poglądy pro choice jednocześnie przyznały się publicznie do aborcji? Legalnej czy nielegalnej, wsio rawno. Mnie się przypomina jedna: Wanda Nowicka.
              • gazeta_mi_placi Re: publiczne przyznanie się braku syndromu poabo 31.01.12, 10:15
                Poza polską to Catherine Denuave ( nie jestem pewna jak się pisze to nazwisko ), francuska aktorka.
                A z Polski Roma Ligocka (w swojej autobiograficznej książce).
                • hawa.etc Re: publiczne przyznanie się braku syndromu poabo 31.01.12, 10:48
                  Magdalena Środa też się przyznała.
    • yenna_m Re: Uwaga - kulisy sławy M. Czubaszek 30.01.12, 00:35
      niedawno pokazała się chyba biografia Czubaszek (coś mi się o oczy obiło w księgarni) - czytałyście? warto?
      • sumire Re: Uwaga - kulisy sławy M. Czubaszek 30.01.12, 11:17
        nie tyle biografia, co wywiad-rzeka, przeprowadzony przez Artura Andrusa. moim zdaniem warto, choć jeśli człowiek liczy na wybuchy śmiechu co strona, to się rozczaruje - momentami jest bardzo refleksyjnie.
        lubię ją za autoironię i to, że w odróżnieniu od wielu znanych kobiet nie próbuje robić z siebie świętej, wzoru cnót do naśladowania, wiecznie młodej matki-polki-celebrytki.
    • kali_pso Re: Uwaga - kulisy sławy M. Czubaszek 30.01.12, 08:02

Nie znosze tej kobiety i nie chwytam jej fenomenu. Stara, przepalona baba, która daje sobie prawo do krytykowania młodszych kobiet, w imię czego? Jest dla mnie spalona od chwili bezsensownego ataku na Kasię Cichopek.
      A z drugiej strony- poglądy Czubaszek na wiele spraw sa znane, więc nic dziwnego, że dziennikarz pytał akurat o TE sprawy, toz bez autoryzacji to nie poszło w eterwinkP
      • kropkacom Re: Uwaga - kulisy sławy M. Czubaszek 30.01.12, 08:17
        A ja poglądów pani CZ nie znam i bardzo ją lubię. Wiem, że jest uparta i leniwa, bo absolutnie nie chce rzucić palenia. I lubi Andrusa big_grin Widać ideałów nie ma...
    • aagnes Re: Uwaga - kulisy sławy M. Czubaszek 30.01.12, 08:46
      Te wynurzenia byly niesmaczne.
      (nie, nie jestem przeciwniczka aborcji)
    • default Re: Uwaga - kulisy sławy M. Czubaszek 30.01.12, 08:56
      Bardzo mi się podobało, uśmiałam się, zwłaszcza jak pani Maria, paląc "rozpędziła się" trochę smile ("co mnie gó...arze obchodzą, kopnęłabym w dupę...").
      Mnie akurat absolutnie nie szokują wyznania o aborcji i braku słynnego syndromu, bo dawniej nikt wokół tych spraw nie robił takiego szumu jak obecnie; pani Maria, niezależnie od tego że dzieci nie lubi, po prostu ma w tym względzie "staroświeckie" poglądy smile
      Wkurzał mnie jedynie facet prowadzący wywiad - nadęty dupek, a jego pełna "zgrozy" mina na wieść o aborcjach i nachalne doszukiwanie się przyczyn w nieszczęśliwym dzieciństwie - po prostu żałosne...
    • lelija05 Re: Uwaga - kulisy sławy M. Czubaszek 30.01.12, 09:02
      Nie widziałam całości, trafiłam na koniec, rozśmieszyła mnie mówiąc, że ściągnęła by czapeczkę chłopcu.A po co? A żeby się zdziwił big_grin
      • doublemamma28 Link-a prosze! 30.01.12, 10:55
        uwaga.tvn.pl/55186,wideo,331974,nigdy_nie_chcialam_miec_dzieci,nigdy_nie_chcialam_miec_dzieci,reportaz.html
        • nabakier Re: Link-a prosze! 30.01.12, 13:04
          Dziękuję za ten link smile
          Cudna kobieta!
    • mondovi Re: Uwaga - kulisy sławy M. Czubaszek 30.01.12, 11:43
      Nie rozumiem, co śmiesznego jest w tym wywiadzie. A "przypadek" z kinderbalem i wejście tam - żenujące.
    • sadosia75 Re: Uwaga - kulisy sławy M. Czubaszek 30.01.12, 12:28
      Kocham Panią Czubaszek miłością wielką wierną i szczerą.
      Wywiad obejrzałam z bólem brzucha od śmiechu ale wystarczy, że popatrzę na P. Czubaszek i już śmiać się zaczynam.
      Kobieta nie boi się mówić rzeczy mało popularnych. Robiła aborcję i co? wiele kobiet robi aborcję. nawet teraz jak ja to piszę a ktoś to czyta. na forum o aborcji do tego zabiegu przyznaję się też ileś tam kobiet dziennie/tygodniowo/miesięcznie. a jej wyznanie było be bo w telewizji?
      Kobieta jest świetna i szanuję ją za to, że ma swoje poglądy i nie boi się do nich przyznać.
      • mondovi Re: Uwaga - kulisy sławy M. Czubaszek 30.01.12, 14:13
        Proszę, powiedz mi, co w nim było śmiesznego, bo jakoś nie umiem tego dostrzec.
        • sadosia75 Re: Uwaga - kulisy sławy M. Czubaszek 30.01.12, 14:24
          Mogłabym i narysować to co mnie śmieszyło a Ty i tak tego nie zobaczysz. Ot inne poczucie humoru i tyle. Masz jakiś problem z tym, że mnie to bawi a Ciebie nie ?
          • mondovi Re: Uwaga - kulisy sławy M. Czubaszek 30.01.12, 14:34
            A czemu tak zaczepnie? nie mam problemu. Pytam, bo dla mnie ten wywiad był raczej smutny niż zabawny. I tak, uwierz mi, to nie atak.
            • iwoniaw Re: Uwaga - kulisy sławy M. Czubaszek 30.01.12, 14:38
              Dla mnie też był smutny (ta matka bijąca po twarzy za spóźnienie jednorazowe 17-latkę, chęć wyrwania się "z tego miejsca" w odniesieniu do domu rodzinnego itd.). Mimo że na blogu M. Czubaszek z niejednej notki się szczerze uśmiałam.
            • sadosia75 Re: Uwaga - kulisy sławy M. Czubaszek 30.01.12, 14:42
              Nie zaczepnie. Ale seriozno nie rozumiem tego typów postu.
              Coś Ciebie nie śmieszy a mnie tak i teraz udowodnić mam Tobie, że jednak coś śmiesznego w tym było. Wychodzę z prostego założenia, że jeśli coś mnie bawi to nie znaczy, że bawi tez innych. Ale coraz częściej czytam posty typu ale co Cię tam tak bawiło? a dlaczego się nie podoba to i tamto? W takich momentach mam ochotę podać złoty argument " gdyż" smile podobno wyjaśnia wszystko i załątwia wszystko smile
              • mondovi Re: Uwaga - kulisy sławy M. Czubaszek 30.01.12, 14:54
                no i ok.
                co do "tego typów postu" - chyba pierwszy raz zapytałam, bo w tym wywiadzie ja widziałam kobietę, która mówi, ze miałą mamę, która była dla niej niesprawiedliwa i faworyzowała siostrę, mame, która nie doceniała jej pracy, ojca, który zmarł nagle, siostrę, której nigdy nie lubiła. Do tego w sosie kinderbalu, kiedy wiadomo, ze pani Czubaszek dzieci nie lubi. Opowiada o tym ze swadą, fakt. Ale Twoje "gdyż" jestem w stanie zrozumieć, bo czasem też mi się nasuwa na myśl wink
                • sadosia75 Re: Uwaga - kulisy sławy M. Czubaszek 30.01.12, 15:04
                  A mnie ten kawałek o rodzicach i siostrze nie zaskoczył. Parę lat temu w jednej z Białostockich kawiarni P. Czubaszek udzielała wywiadu dla Radia Białystok. wtedy na uszach stawałam, żeby się tam dostać i właśnie tam po raz pierwszy to słyszałam. cała historię jej rodziny. Jak ona się czuła, jak traktowała ją Mama a jakie ona ma podejście do siostry i do Taty.
                  Możliwe, że ten szok czy niesmak jaki masz mnie już nie rusza bo ja to słyszałam. Miałam czas na przetrawienie tej informacji.
                  Chociaż we wczorajszym wywiadzie ( gdzie pan dziennikarz po prostu poległ na samym poczatku ) nie widziałam jakiegoś wielkiego smutku z tego powodu. to już chyba jest tak dawna sprawa, że zupełnie obojętna dla tej kobiety.
                  Możliwe też, że ja widząć różne sytuacje rodzinne zupełnie inaczej traktuję tego typu historie. zresztą co jakiś czas na forum pojawia się post bardzo podobny do tego co mówiła P. Czubaszek. takie rzeczy to już nie jest temat tabu i żadna nowość i choć nie spłycam takich historii to po prostu nie dotykają mnie już tak emocjonalnie bo nie dopuszczam do tego.
                  No to popłyhęłam big_grin odpisz mi gdyż i będzie git wink a swoją drogą polecam ten argument.sprawdza się zawsze wink
                  • mondovi Re: Uwaga - kulisy sławy M. Czubaszek 30.01.12, 17:24
                    Nigdy nie myślałam o tym w ten sposób - jako odpowiedź na gdyż polecam wink
                    No i jest clue - Ty wiedziałaś wcześniej, więc może się nie skupiłaś na faktach - ja pierwszy raz słyszałam tę historię i nijak śmiać mi się nie chciało.
    • magnes.agnes Re: Uwaga - kulisy sławy M. Czubaszek 30.01.12, 13:43
      wywiad byłby super, gdyby nie dziennikarz, który go przeprowadzał. beznadziejny. a panią czubaszek cenię bardzosmile
      • paskudek1 Re: Uwaga - kulisy sławy M. Czubaszek 30.01.12, 15:08
        wywiad był genialny. Rzeczywiście dziennikarz "święcie oburzony" z mina przerażenia smile aż śmieszny był z tym swoim przerażeniem tezami pani Czubaszek. Podobało mi się jak go zgasiła tekstem, że jak każdy mężczyzna wie co sie dzieje w życiu kobiety smile A że pani Maria mówi rzeczy niepopularne? No cóż, ja się z nią zgadzam, ze nie da się całego życia przeżyć tylko swoim dzieckiem.
        • konwalka Re: Uwaga - kulisy sławy M. Czubaszek 30.01.12, 15:19
          wywiad cholernie opdwazny, ale nie ze względu na wstawke aborcyjną (chyba Nina Andrycz w wysokich opczasach juz snuła takie opowieści) tylko na zupelnie insze inszości
          publicznie powiedzieć, że sie dostało w twarz albo nie lubi swojej siostry...
          to jest na granicy ekshibicjonizmu dla mnie
          zauważcie jak wyglądaja wywiady z cyklu:jak mnie wychowano
          otóż w czasach, kiedy tłuczenie potomstwa było jak chleb powszedni anawet częstsze, wiekszość odpytywanych żyła "w biednych, ale harmonijnych rodzinach, gdzie matka piekła chleb a ojciec w obłokach dymu z fajki opowiadał po cichu rzeczy, za które szło sie siedzieć"
          Czubaszek machnela obraz rodziny, że ojacież..., obraz czesty, zwykły kiedyś, ale nieogłaszany wszem i wobec, wstydliwy
          wywiad odwazny
          dziennikarz... spuśćmy zasłonę milczenia
    • 18_lipcowa1 ło matko z córką 30.01.12, 18:44
      przepalona brzydka babina chyba juz z demencją
      bo nic nowego od jakichs 100 lat nie klepie jak to że :
      - jest stara ( imho nic kontrowersyjnego )
      - pali 3 paczki dziennie ( nie ma sie czym chwalic, z resztą papieroski zrobiły z jej wyglądem to co zrobiły )
      - nie ma dzieci bo nie chciała ( wow, wielka mi odwaga )

Moze i inteligentna jest ale nic nowego ta Pani nie wnosi.

• gazeta_mi_placi Re: ło matko z córką 30.01.12, 18:55
        Przyznać się kobiecie (bo mężczyźnie akurat wiele rzeczy uchodzi), że nie ma dzieci i nigdy nie chciała to odwaga smile
        • konwalka Re: ło matko z córką 30.01.12, 19:26
          gdyby uroda była jakimkolwiek kryterium przyzwolenia to polowa forum by sie nie miała prawa wypowiadac
          a stała konstelacja poglądów to akurat, wbrew pozorom, cnota
          • ally Re: ło matko z córką 30.01.12, 19:44
            > a stała konstelacja poglądów to akurat, wbrew pozorom, cnota

Uwaga jak znalazł dla Lipcowej wink
            • rosapulchra-0 Re: ło matko z córką 30.01.12, 23:50
              ally napisała:

> > a stała konstelacja poglądów to akurat, wbrew pozorom, cnota
              >
              > Uwaga jak znalazł dla Lipcowej wink

Pod warunkiem, że ją zrozumie big_grin
        • ewenekgosia Re: ło matko z córką 30.01.12, 20:01
          bez przesady- a CO ona ma zamiast dzieci? Bo Lipinska i Andrycz tez sie skrobaly tez dzieci nie cierpialy ale i jedna i druga wielka tworczynia jest- no trudno od tworcy dziela wymagac by pieluchy przewijal- ja prawde mowiac zawsze sie dziwie tworcom, jak slysze zedzieci maja- kobietom, mezczyznom, bez roznicy.

Stefania Grodzienska tez dzieci nie miala- no ja bym powiedziala ze co wieksza intelektualistka to dzieci w taktych czasach nie miala (bo jak a takim odrealnionym gosciem miec dziecko jak Jurandot? czy czubaszek z tym Karolakiem artysta?)- taka byla moda. Osiecka sie nie skrobnela raz- urodzila corke ale dziecko chowal tatus- no bo umowmy sie zaden z niego Jurandot smile
          • kamizela0 Re: ło matko z córką 30.01.12, 20:30
            Akurat Stefania Grodzieńska miała córkę, a ta córka ma syna.
            • ewenekgosia Re: ło matko z córką 30.01.12, 21:07
              a to przepraszam Grodzienska- niech w zaswiatach mi wybaczy smile
    • drinkit Re: Uwaga - kulisy sławy M. Czubaszek 30.01.12, 20:04
      Klawa kobieta.
    • hellulah wiecie co... 31.01.12, 11:11
      ...ja naprawdę nie miałam do tej pory pojęcia, kim jest ta pani Czubaszek. No w sensie - kto to jest i co robi. Jakoś tak mnie to ominęło...

Niezłe, co? smile
      • nabakier Re: wiecie co... 31.01.12, 11:28
        satyryczką, radiowcem smile
        • hellulah Re: wiecie co... 31.01.12, 12:22
          Już sobie wygooglałam, na ile czas pozwala. smile

Tak sobie tylko melancholijnie zaobserwowałam... No ominęła mnie tak pani, jakoś tak całkiem (nie mam tv, radio to raczej niepolskie, dużo sieci, własne specyficzne kręgi, niszowa wiedza i umiejętności he he no i ominęła...).

A tak na marginesie, tak trochę (czy w ogóle) w oderwaniu od tej pani.

Jak byłam mała, aborcja była powszechna i legalna. Nie spotkałam się w domu z jakimś potępieniem aborcji, afirmacji też nie było. No, może jednak aborcja była podawana jako skutek nieodpowiedzialności czy nieroztropnego stylu życia/głupoty. Mała byłam, ale o wielu rzeczach w domu się mówiło, także przy dzieciach/z dziećmi, temat tabu to nie był.

Pewnego razu jedna z koleżanek mamy z pracy miała aborcję, poszła z tego powodu na zwolnienie. Mama musiała brać nadgodziny, więc siłą rzeczy mimo iż byłam dzieciakiem, jakoś temat wyszedł. I ok. Ale do dziś pamiętam, jak przy jakimś spotkaniu ta pani uznała za stosowne hmm nie wiem jak to przekazać - pochwalić się przede mną? spróbować mnie zaszokować? no nie mam pojęcia - swoim zabiegiem. Miałam może 7-8 lat, ale poczułam się hmmm niekomfortowo. Nie podobało mi się, że takim ironiczno-prześmiewczym tonem - do mnie, przecież dziecka - kieruje lekką historyjką o "miałam dzidzię, ale wiesz, dzidzi nie ma" (czy jakoś podobnie). A ja doskonale wiedziałam o co chodziło, bo rodzice mówili o tym w domu (prosta informacja - pani miała zabieg przerwania ciąży, bo zaszła w ciążę a nie chciała urodzić, i poszła na zwolnienie - jak dla mnie pamiętam treść i forma przekazu do zaakceptowania). A tu pani, robiąc oczko do mojej mamy, informuje mnie o swoim zabiegu... To nie był hmm (znowu nie wiem, jak to wyrazić) Porządek Rzeczy. A ja nie potrzebowałam wcale tego wiedzieć.

Taka sobie historyjka.
    • marianna1970 Re: Uwaga - kulisy sławy M. Czubaszek 31.01.12, 11:31
      Nic ciekawego chwali się że zabiła dwoje swoich dzieci
      • znowu.to.samo Re: Uwaga - kulisy sławy M. Czubaszek 01.02.12, 18:08
        marianna1970 napisała:

> Nic ciekawego chwali się że zabiła dwoje swoich dzieci

no ale klękajcie narody, że taka odważna i szczęsliwa przy tym, a co!
        • sumire Re: Uwaga - kulisy sławy M. Czubaszek 01.02.12, 19:03
          przynajmniej jedna odważna. i powiedziała to, co wiele kobiet w Polsce myśli, ale o tym głośno nie mówi (z przyczyn widocznych w licznych wątkach założonych na ten temat).
          www.tokfm.pl/Tokfm/1,103454,11070324,_Nie_miec_dzieci__To_cudowne___Maria_Czubaszek_rozpetala.html
          ostatnie zdanie polecam. tak ku refleksji.
    • zona_mi wklejone przez moderatora 01.02.12, 16:19
      Czubaszkowa ``jak cudownie że usunełam 2 ciąże``I
      znowu.to.samo
      www.plotek.pl/plotek/1,78649,11059535,Czubaszek_USUNELA_DWA_RAZY_CIAZE__Boze__jak_to_cudownie_.html
      Mówcie co chcecie ale jednak jest to niesmaczne....naprawde jest to powód do radości??? co za czasy....

rosapulchra-0
      Powtarzasz się wink
    • ejuirawz Re: Uwaga - kulisy sławy M. Czubaszek 01.02.12, 17:48
      Ja Panią Czubaszek bardzo lubię, ale po tym wyznaniu, szczególnie tym fragmencie o rzuceniu się pod pociąg czy jakoś tak, to trochę mi niesmacznie...
      Sama znam kobietę po dwóch aborcjach, dla której to teraz jest dramatem bo doszła do takiego momentu w życiu, ze marzy o dzieciach a nie może ich mieć.
      Chociaż oczywiście każdy ma prawo do swojego zdania, ale ja mam mieszane uczucia uncertain
    • nangaparbat3 Re: Uwaga - kulisy sławy M. Czubaszek 01.02.12, 19:14
      Nigdy jej nie lubiłam, po wywiadzie nie zmieniłam zdania.
    • abdullah_abdullah Re: Uwaga - kulisy sławy M. Czubaszek 01.02.12, 20:26
      naprawdę myślicie że ta pani jest odważna? jest dla was autorytetem?
      • bi_scotti Re: Uwaga - kulisy sławy M. Czubaszek 01.02.12, 21:10
        Pewne decyzje z mlodosci zawsze powinny pozostac w sferze prywatnych wspomnien o jakischs szalenstwach i rozkosznych awanturkach - nie nalezy sie nimi dzielic z calym swiatem, bo przestaje sie byc tajemnicza kobieta. A dobrze jest do konca zycia miec ten swoj sekret w kaciku ust ...
        Nie jestem w stanie zrozumiec az takiego ekshibicjonizmu. W imie podenerwowaniu paru ksiezy proboszczow tak stac nago w swietle jupiterow? Sad picture uncertain
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka