Dodaj do ulubionych

Nigdy wiecej nie wejde na wage!

17.02.12, 14:56
Podkusilo mnie i przezylam zalamanie.3tyg intensywnych cwiczen,kontrolowania jedzenia,stracilam sporo cm,wygladam co raz lepiej,a waga pogalopowala w gore,i to tak,ze gdybym miala pistolet strzelilabym sobie w leb.Dlaczego nie moge wazyc w granicach do ktorych kobiecie wypada sie przyznac?nie pojmuje tego zjawiska,BMI krzyczy wlasnie,ze mam nadwagetongue_out
Obserwuj wątek
    • deodyma Re: Nigdy wiecej nie wejde na wage! 17.02.12, 15:04
      no ale sama piszesz, ze stracilas te cm.
      to nie jest tak, ze cwiczac , zamieniasz tluszcz na miesnie?
      jesli wygladasz coraz lepiej, to chyba dobrze.
      a duzo chcesz zrzucic?
      • myelegans Re: Nigdy wiecej nie wejde na wage! 17.02.12, 15:07
        Mam wage 5kg wieksza od mojej najszczuplejszej wagi i wchodze w te same ciuchy co przy najmniejszej wadze. Poziom tluszczu spadl o kilka % w dol. Przestalam sie wazyc. Miesnie waza wiecej niz tluszcz

BTW, 3 tygodnie cwiczen nawet intensywnych to niewiele czasu. Daj sobie 3-4 miesiace i przestan sie wazyc.
        • konwalka Re: Nigdy wiecej nie wejde na wage! 17.02.12, 15:13
          witaj w gupim i świniowatym klubie sad
        • edelstein Re: Nigdy wiecej nie wejde na wage! 17.02.12, 15:20
          Tylko,ze w te 3tyg ubylo mi 3cm w tylku i piec w talii,wiec efekty wizualne sa,a waga ma rozdwojenie jaznitongue_out
      • edelstein Re: Nigdy wiecej nie wejde na wage! 17.02.12, 15:18
        Wg sympatycznych internetowych kalkulatorow musze schudnac 14kg,by miec wage prawidlowa dla mego wzrostu.Nigdy takowej wagi nie mialam,wiec liczac do mojej najnizszej wagi w zyciu brakuje mi 10kg i te 10kg ciaza mi jak kamien mlynski.W trzy tyg przytylam 3kg,wiec oddalam sie galopem od wagi upragnionej w kierunku blizej nieokreslonym.
        • dziennik-niecodziennik Re: Nigdy wiecej nie wejde na wage! 17.02.12, 15:35
          nie patrz na wage tylko na obwody.
          wiesz jakie przerażajace BMI ma pierwszy lepszy kulturysta?...
          • edelstein Re: Nigdy wiecej nie wejde na wage! 17.02.12, 15:43
            Tylko,ze ja nie kulturystkawink chociaz zaczyna sie rysowac sixpackwinkniestety nie naleze do kobiet drobnych,mam warunki na atletke raczejtongue_out ale milo by bylo gdyby waga pokazala 5 z przodu.A nie 6tongue_out
            • nabakier Re: Nigdy wiecej nie wejde na wage! 17.02.12, 15:49
              Może jestes przed miesiączką? Albo najadłaś się za dużo węgli i masz zwiększona absorpcję wody. Pobądź jeden-dwa dni na białku, to zobaczysz, ile ważysz. ale to PO miesiączce.
            • cherry.coke Re: Nigdy wiecej nie wejde na wage! 17.02.12, 15:49
              Olej wage, mierz obwody. Ludzie maja rozne proporcje miesni, tluszczu itp nawet bez kulturystyki, roznie tez zatrzymuja wode.
    • thea19 Re: Nigdy wiecej nie wejde na wage! 17.02.12, 15:12
      nie jest wazne ile wazysz tylko jak wygladasz (i sie czujesz)
      mozna wazyc 50kg i byc obwisla z celulitem i przy tym samym wzroscie 60kg z jedrna skora i wysportowana sylwetka
      • antyideal Re: Nigdy wiecej nie wejde na wage! 17.02.12, 15:25
        Wlasnie, ja według kalkulatora wagi na którejs stronce powinnam wazyć 14kg (??) więcej a mimo to cellulit na tych niewielkich zasobach cielesnych jakie posiadam jak się patrzysad
        • edelstein Re: Nigdy wiecej nie wejde na wage! 17.02.12, 18:19
          Cellulit tez mialam,ale zwial,kupilam kiedys krem/koktail witaminowy do twarzy,twarz mnie piekla,a ze szkoda mi bylo wywalic to wklepywalam w uda i pomogl na cellulit do tego stopnia,ze dzis znow go kupilam,ale nie z mysla o twarzy.
    • cherry.coke Re: Nigdy wiecej nie wejde na wage! 17.02.12, 15:18
      Moja waga w zaleznosci od miejsca, gdzie ja postawie, pokazuje wyniki z rozrzutem 3-4 kg. Waze sie, przesuwam trzy kafelki dalej, waze znowu, 4kg mniej lub wiecej big_grin Nie wiem, czemu. Podloga rowna, od kafelka tez nie zalezy. Waga elektroniczna. Moral - nie ufac wagom!
    • donkaczka Re: Nigdy wiecej nie wejde na wage! 17.02.12, 15:35
      moze jednak masz nieprzemyslana dlugoterminowo strategie, tez sie odchudzam, dieta plus cwiczenia, z wagi zeszlo 5 kilo, z obwodow tez po 3-6 cm
      miesnie sa ciezsze niz tluszcz owszem, waga moze stac, ale nie rosnac o 3 kilo w 3 tygodnie, tyle masy to kulturysci buduja bez jaj, nie w 3 tygodnie..

moim zdaniem jesz za malo a cwiczysz za duzo, ale nad tym to sama musisz popracowac mentalnie
      • edelstein Re: Nigdy wiecej nie wejde na wage! 17.02.12, 15:49
        No,ale obwody spadly,waga wzrosla 3kg,nie mam powodu klamac.W sumie zalezy mi na sportowej sylwetce,ale mialam nadzieje,na wage nizsza niz wczesniejsza.
        • marminia Re: Nigdy wiecej nie wejde na wage! 17.02.12, 16:32
          A waga po prostu popsuta, albo mało dokładna? Ja miałam taki egzemplarz, że w zależności na którym kafelku ją postawiłam to inne cuda pokazywaławink Albo przed odchudzaniem coś nie tak się zważyłaś. Zresztą jakkolwiek by było ciesz się, że jesteś szczuplejsza, a niekoniecznie lżejsza.
          • donkaczka Re: Nigdy wiecej nie wejde na wage! 17.02.12, 17:05
            moze tez trzymac wode przed okresem albo od slonego jedzenia
            tym niemniej wzrost jest dziwny, zatrzymanie jeszcze rozumiem
            • edelstein Re: Nigdy wiecej nie wejde na wage! 17.02.12, 18:15
              Fakt jestem przed okresem tuz,ale wyjatkowo brzucha mi nie wywalilo.
        • rosapulchra-0 Re: Nigdy wiecej nie wejde na wage! 17.02.12, 18:30
          A może koksu (nie mylić z kokainą suspicious) się nabrałaś i stąd ten przyrost masy mięśniowej?
    • shellerka żalisz się żeby się chwalić 17.02.12, 16:31
      tak się żalisz, żeby się pochwalić, co edel? jeśli naprawdę ćwiczysz na siłowni (na dobrej siłowni) i masz porządnego trenera, to ów trener zapewne wyjaśnił CI (mi każdy wyjaśniał na początku współpracy), że wagą się nie powinniśmy sugerować, tylko obwodami. Bo mięśnie są cięższe niż tłuszcz.
      • edelstein Re: żalisz się żeby się chwalić 17.02.12, 18:20
        Nie mierz mnie swoja miarka.
        • rosapulchra-0 Re: żalisz się żeby się chwalić 17.02.12, 18:36
          Shellerka ubliżyłaby sobie osobiście, gdyby się porównała do ciebie, takżętego..
    • gazeta_mi_placi Re: Nigdy wiecej nie wejde na wage! 17.02.12, 16:39
      Nie przejmuj się, mieszkasz w Niemczech a tam każda Polska wygląda na tle lokalnych Niemek jak miss smile
      • gazeta_mi_placi Re: Nigdy wiecej nie wejde na wage! 17.02.12, 16:39
        Polka miało być, literówka.
    • easyblue zamieniłaś tłuszcz na mieśnie:) Gratulacje! 17.02.12, 18:19

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka