Dodaj do ulubionych

Popatrzcie sobie ...

11.06.04, 23:15

To straszne...
www.ocean.k.pl/anoreksja/galeria.html

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • mysha1 Re: Popatrzcie sobie ... 11.06.04, 23:54
      okropne...
    • kazia76 Re: Popatrzcie sobie ... 11.06.04, 23:58
      Straszne!!! Wolę juz ważyć te swoje 78 kilo i mieć 25 kilo nadwagi.Wyglądam
      duzo lepiej.
    • gwiazdka19 Re: Popatrzcie sobie ... 12.06.04, 07:11
      jeeeesssssssssuuuuuuuuuuuuuuuuuuu , bbblllllllllleeeeee , okropieństwo.
    • kruszynka301 Re: Popatrzcie sobie ... 12.06.04, 08:34
      nie potrafię sobie wyobrazić, że inne dziewczyny za wszelką cenę chcą osiągnąć taki "ideał" - to straszna choroba psychiczna.
      • magdapol75 Re: Popatrzcie sobie ... 12.06.04, 17:00
        Chyba nie sadzicie ze te zdjecia sa autentyczne????
        Dostalam to samo od kolegi mailem,one sa poprzerabiane w programie graficznym.
        • mama007 Re: Popatrzcie sobie ... 12.06.04, 18:17
          magdapol75 napisała:

> Chyba nie sadzicie ze te zdjecia sa autentyczne????
          > Dostalam to samo od kolegi mailem,one sa poprzerabiane w programie graficznym.

Nie wiem czy miałam kiedyś osobisty kontakt z osobą chorą na anoreksję. Ja
          miałam. I wyglądała naprawdę strasznie. Autentyczności zdjęć raczej nie poddaję
          w wątpliwość.
          Pozdrawiam
          • verdana Re: Popatrzcie sobie ... 12.06.04, 18:26
            A poczytajcie sobie forum "odchudzanie", gdzie matki na siłę odchudzają 12-13
            latki (wcale nie otyłe) wysyłając je np. na specjalne obozy. To pierwszy krok
            do anoreksji.
            • mama1974 Re: Popatrzcie sobie ... 12.06.04, 19:34
              spróbujcie wejść na stronę www.ocean.k.pl z której pochodzi galeria zdjęć.
              Błękitny ekran.
              To są chyba rzeczywiście w większości przerobione zdjęcia, głównie z pokazów
              mody.
              Anoreksja jest straszną chorobą - a żarty takie mnie nie bawią.
              Sama byłam kiedyś "bardzo chuda".
              Pozdrawiam
              • hania261 Re: Popatrzcie sobie ... 12.06.04, 20:44
                Widzialam taki program dziewczyna wazyla 26 kilo, na sile podawali jej sonde do
                nosa zeby ja uratowac, wzmocnic itd. kiedy przybrala 9 kilo zaczela wchodzic po
                schodach zeby schudnac,spacerowala, przestawala jesc, caly czas musiala byc pod
                kontrola rodzicow i pielegniarek, zachowywala sie podobnie jak narkomani, nie
                wiem jak to sie skonczylo, ale przy takiej determinacji jaka miala ta
                dziewczyna to chyba zle.Samozaglada.
                • gagunia Re: Popatrzcie sobie ... 12.06.04, 21:23

prawdziwe czy nie - tak to rzeczywiscie wyglada. kiedys spotkalam w przychodni
                  taka dziewczyne w zabiegowym dostawala zastrzyk w tylek ( ja tez mialam
                  zastrzyk i nieopacznie wpakowalam swoja glowke gdy ona swoje kosci! do
                  zastrzyku wystawiala) masakra, az mnie ciarki przeszly...

forum.gazeta.pl/forum/72%2C2.html?f=621&w=10577948
    • aga173 Re: Popatrzcie sobie ... 04.07.04, 20:49
      Ojej,niedobrze misad
      • edytaiola Re: Popatrzcie sobie ... 05.07.04, 15:18
        okropieństwo
        a zdięcia prawdziwe czy nie to napewno zbliżone do rzeczywistości
        jedna anorektyczka popatrzyła na moja koleżankę (ważąca 45 kg że jest strasznym
        grubasem
        niestety to nieszczęsliwa choroba którą trzeba leczyć
    • edytkus Re: Popatrzcie sobie ... 05.07.04, 17:41
      Jak niektorym wiadomo mieszkam w USA, w krainie grubasow smile) gdzie takie obrazki jak w podanym
      linku zdarza mi sie widywac na porzadku dziennym sad( Brrr!
    • j-p Re: Popatrzcie sobie ... 05.07.04, 18:11
      To straszne, ze ludzka istota potrafi doprowadzic do zaglady wlasny organizm.
      Nie rozumie tych ludzi. Jak tak mozna? Przeciez ich ciala sa obrzydliwe,
      straszne. Nie rozumie ludzi, ktorzy pozwolili na to zeby takie ciala staly sie
      kanonami piekna.
      • rysia_mama_wiktorka Re: Popatrzcie sobie ... 05.07.04, 18:42
        no rzeczywiście zdjęcia są "podrasowane" ale myslę, że parę z nich jest
        autentyczna.
        Jakiś czas temu był program w tv wlaśnie o anorektyczkach i chyba najgorsze w
        tym wszsytkim był fakt, że ostatnia bohaterka doprowadziła się do takiego
        stanu, że jej żoładek nie przyjmował już normalnych pokarmów- jadła jakieś
        papki praktycznie co godzinę, była niewidoma, a jej ogólny stan zdrowia-kości
        wskazywał na wiek ok 60! Straszny widok i powolna tak naprawdę okrutna śmierć
        na ratysad

pozdro
    • ania.silenter_exunruzanka Okropne:((( 05.07.04, 20:29
      Fuuuujsad
    • matusia3 Re: Popatrzcie sobie ... 05.07.04, 22:13
      Okropny widok...same kości...bleee...Myślę,ze te zdjęcia są prawdziwe,ponieważ
      niektóre z nich widziałam dużo wcześniej np.te dwie siostry.Pamiętam jak kiedyś
      odchudzałam się,bo chciałam ,aby nogi mi trochę zeszczuplały.Nic prawie nie
      jadłam.Nigdy nie byłam gruba,wręcz przeciwnie byłam za szczupła.Nie widziałam
      co robię.Na szczęście w porę się obudziłam.Teraz gdy jestem dorosła zdałam
      sobie sprawę,że jestem zadowolona z mojej figury,a o mężu już nie
      wspomnę...prawi mi komplementy co wieczórsmile

matusia
    • taissa1 Re: Popatrzcie sobie ... 05.07.04, 22:21
      To jest poprostu wstrząsające...
    • umasumak Re: Popatrzcie sobie ... 05.07.04, 22:43
      Hmmm... nie wie, co w tej galerii robi zdjęcie Calisty Flokhart. Jest bardzo
      szczupła, ale anorektyczką nie jest z całą pewnością.
      • edytkus Re: Popatrzcie sobie ... 06.07.04, 07:48
        umasumak napisała:

> Hmmm... nie wie, co w tej galerii robi zdjęcie Calisty Flokhart. Jest bardzo
        > szczupła, ale anorektyczką nie jest z całą pewnością.

Niekotrzy uwazaja ze jest, tak samo z Victoria Beckam. Niedawno swiat obiegla wiadomosc ze jedna z
        siostr Olsen rozpoczela leczenie anoreksji (a dopiero osiagnela pelnoletnosc!). Znane osoby nie
        przyznaja sie do slabosci ktore zle wplywaja na ich image.
        Niektore ze zdjec w linku nie sa prawdziwe (np. te z pokazow mody) ale ciala uzyte do fotomontazu sa
        autentyczne sad(
        Obozy odchudzajace dzialaja w odwrotna strone, tzn. chudnie sie na nich troche ale po jakims czasie
        nastepuje efekt jo-jo.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka