beatach1 11.06.04, 23:15 To straszne... www.ocean.k.pl/anoreksja/galeria.html Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kazia76 Re: Popatrzcie sobie ... 11.06.04, 23:58 Straszne!!! Wolę juz ważyć te swoje 78 kilo i mieć 25 kilo nadwagi.Wyglądam duzo lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
gwiazdka19 Re: Popatrzcie sobie ... 12.06.04, 07:11 jeeeesssssssssuuuuuuuuuuuuuuuuuuu , bbblllllllllleeeeee , okropieństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
kruszynka301 Re: Popatrzcie sobie ... 12.06.04, 08:34 nie potrafię sobie wyobrazić, że inne dziewczyny za wszelką cenę chcą osiągnąć taki "ideał" - to straszna choroba psychiczna. Odpowiedz Link Zgłoś
magdapol75 Re: Popatrzcie sobie ... 12.06.04, 17:00 Chyba nie sadzicie ze te zdjecia sa autentyczne???? Dostalam to samo od kolegi mailem,one sa poprzerabiane w programie graficznym. Odpowiedz Link Zgłoś
mama007 Re: Popatrzcie sobie ... 12.06.04, 18:17 magdapol75 napisała: > Chyba nie sadzicie ze te zdjecia sa autentyczne???? > Dostalam to samo od kolegi mailem,one sa poprzerabiane w programie graficznym. Nie wiem czy miałam kiedyś osobisty kontakt z osobą chorą na anoreksję. Ja miałam. I wyglądała naprawdę strasznie. Autentyczności zdjęć raczej nie poddaję w wątpliwość. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: Popatrzcie sobie ... 12.06.04, 18:26 A poczytajcie sobie forum "odchudzanie", gdzie matki na siłę odchudzają 12-13 latki (wcale nie otyłe) wysyłając je np. na specjalne obozy. To pierwszy krok do anoreksji. Odpowiedz Link Zgłoś
mama1974 Re: Popatrzcie sobie ... 12.06.04, 19:34 spróbujcie wejść na stronę www.ocean.k.pl z której pochodzi galeria zdjęć. Błękitny ekran. To są chyba rzeczywiście w większości przerobione zdjęcia, głównie z pokazów mody. Anoreksja jest straszną chorobą - a żarty takie mnie nie bawią. Sama byłam kiedyś "bardzo chuda". Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
hania261 Re: Popatrzcie sobie ... 12.06.04, 20:44 Widzialam taki program dziewczyna wazyla 26 kilo, na sile podawali jej sonde do nosa zeby ja uratowac, wzmocnic itd. kiedy przybrala 9 kilo zaczela wchodzic po schodach zeby schudnac,spacerowala, przestawala jesc, caly czas musiala byc pod kontrola rodzicow i pielegniarek, zachowywala sie podobnie jak narkomani, nie wiem jak to sie skonczylo, ale przy takiej determinacji jaka miala ta dziewczyna to chyba zle.Samozaglada. Odpowiedz Link Zgłoś
gagunia Re: Popatrzcie sobie ... 12.06.04, 21:23 prawdziwe czy nie - tak to rzeczywiscie wyglada. kiedys spotkalam w przychodni taka dziewczyne w zabiegowym dostawala zastrzyk w tylek ( ja tez mialam zastrzyk i nieopacznie wpakowalam swoja glowke gdy ona swoje kosci! do zastrzyku wystawiala) masakra, az mnie ciarki przeszly... forum.gazeta.pl/forum/72%2C2.html?f=621&w=10577948 Odpowiedz Link Zgłoś
edytaiola Re: Popatrzcie sobie ... 05.07.04, 15:18 okropieństwo a zdięcia prawdziwe czy nie to napewno zbliżone do rzeczywistości jedna anorektyczka popatrzyła na moja koleżankę (ważąca 45 kg że jest strasznym grubasem niestety to nieszczęsliwa choroba którą trzeba leczyć Odpowiedz Link Zgłoś
edytkus Re: Popatrzcie sobie ... 05.07.04, 17:41 Jak niektorym wiadomo mieszkam w USA, w krainie grubasow ) gdzie takie obrazki jak w podanym linku zdarza mi sie widywac na porzadku dziennym ( Brrr! Odpowiedz Link Zgłoś
j-p Re: Popatrzcie sobie ... 05.07.04, 18:11 To straszne, ze ludzka istota potrafi doprowadzic do zaglady wlasny organizm. Nie rozumie tych ludzi. Jak tak mozna? Przeciez ich ciala sa obrzydliwe, straszne. Nie rozumie ludzi, ktorzy pozwolili na to zeby takie ciala staly sie kanonami piekna. Odpowiedz Link Zgłoś
rysia_mama_wiktorka Re: Popatrzcie sobie ... 05.07.04, 18:42 no rzeczywiście zdjęcia są "podrasowane" ale myslę, że parę z nich jest autentyczna. Jakiś czas temu był program w tv wlaśnie o anorektyczkach i chyba najgorsze w tym wszsytkim był fakt, że ostatnia bohaterka doprowadziła się do takiego stanu, że jej żoładek nie przyjmował już normalnych pokarmów- jadła jakieś papki praktycznie co godzinę, była niewidoma, a jej ogólny stan zdrowia-kości wskazywał na wiek ok 60! Straszny widok i powolna tak naprawdę okrutna śmierć na raty pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
matusia3 Re: Popatrzcie sobie ... 05.07.04, 22:13 Okropny widok...same kości...bleee...Myślę,ze te zdjęcia są prawdziwe,ponieważ niektóre z nich widziałam dużo wcześniej np.te dwie siostry.Pamiętam jak kiedyś odchudzałam się,bo chciałam ,aby nogi mi trochę zeszczuplały.Nic prawie nie jadłam.Nigdy nie byłam gruba,wręcz przeciwnie byłam za szczupła.Nie widziałam co robię.Na szczęście w porę się obudziłam.Teraz gdy jestem dorosła zdałam sobie sprawę,że jestem zadowolona z mojej figury,a o mężu już nie wspomnę...prawi mi komplementy co wieczór matusia Odpowiedz Link Zgłoś
taissa1 Re: Popatrzcie sobie ... 05.07.04, 22:21 To jest poprostu wstrząsające... Odpowiedz Link Zgłoś
umasumak Re: Popatrzcie sobie ... 05.07.04, 22:43 Hmmm... nie wie, co w tej galerii robi zdjęcie Calisty Flokhart. Jest bardzo szczupła, ale anorektyczką nie jest z całą pewnością. Odpowiedz Link Zgłoś
edytkus Re: Popatrzcie sobie ... 06.07.04, 07:48 umasumak napisała: > Hmmm... nie wie, co w tej galerii robi zdjęcie Calisty Flokhart. Jest bardzo > szczupła, ale anorektyczką nie jest z całą pewnością. Niekotrzy uwazaja ze jest, tak samo z Victoria Beckam. Niedawno swiat obiegla wiadomosc ze jedna z siostr Olsen rozpoczela leczenie anoreksji (a dopiero osiagnela pelnoletnosc!). Znane osoby nie przyznaja sie do slabosci ktore zle wplywaja na ich image. Niektore ze zdjec w linku nie sa prawdziwe (np. te z pokazow mody) ale ciala uzyte do fotomontazu sa autentyczne ( Obozy odchudzajace dzialaja w odwrotna strone, tzn. chudnie sie na nich troche ale po jakims czasie nastepuje efekt jo-jo. Odpowiedz Link Zgłoś