Dodaj do ulubionych

UE vs Kill Bill

07.03.12, 18:33
KE wypuścila nowy spot promujący Unię Europejską. Spot podobno kosztował Europejczyków
127 000 EURO. Został jednak wycofany z powodu "ukrytego", choć jak twierdzi Komisja Europejska zupełnie niezamierzonego, rasizmu. Rasizm, rasizm, myślę że ktoś jest nieco przewrażliwiony na tym punkcie, mnie tam żaden rasizm się w oczy nie rzuca. Rzuca mi się natomiast bardzo mizerna gra głównej bohaterki. Ciekawa jestem ile imitatorka Umy Turman dostała za tę pożal się boże, rolę?

Spot unijny i załosna próba podrobienia spojrzenia Beatrycze:

A to oryginalna Uma Thurman w kultowym Kill Billu (troche krwawe, choć nie straszne):

Obserwuj wątek
    • kropkacom Re: UE vs Kill Bill 07.03.12, 19:01
      Szczerze? Nie rozumiem o co chodzi w tym spocie big_grin
      • iuscogens Re: UE vs Kill Bill 07.03.12, 19:06
        Chyba o to, że Europa łagodzi obyczaje (dzikich o innych kolorach skóry). Nie wiem kto dał kasę na taki chłam, dość prymitywne i nawet ja tam widzę rasizm, bynajmniej nieukryty.
        • sueellen Re: UE vs Kill Bill 07.03.12, 19:19
          Nie widzę tam rasizmu tylko imerializm Unii. Zwróć uwagę na końcówke spotu, jeśli dotrwałaś. Klony otaczaja wojowników, doprowadzając do ich zniknięcia (unicestwienia), a same zmieniają sie w żołte gwiazdki flagi UE.
    • vivi.bon Re: UE vs Kill Bill 07.03.12, 19:49
      Rasizm tak durny, że aż zabawny. Żeby przekaz nabrał mocy, trzeba jeszcze było pokazać jak Tarzan, Czyngis i Kserkses w czułych objęciach pani Unii zaczynają słuchać Beethovena, popijając herbatę.
    • klaviatoorka Re: UE vs Kill Bill 07.03.12, 19:56
      tak off topic - muszę to napisac.....-
      obok Umy piękna rola Edzi Górniak smile)
    • a_weasley Wszystko przez niedopracowanie 08.03.12, 12:12
      Oni przecież nie dlatego są niecywilizowani, że mają nie ten kolor skóry, tylko dlatego, że nie mają Unii Europejskiej.
      Gdyby pokazali jeszcze dzikiego Polaka palącego czarownicę, byłoby czytelniejsze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka