Dodaj do ulubionych

ciśnienie

08.03.12, 22:20
Dopadło mnie pragnienie drugiego dziecka. Najbardziej poruszyły mnie zdjecia pierwszego. Urodziłam mając 21 lat, tradycyjna wpadka i niechęc do dziecka ogromna. Nie wiem czym to wytłumaczyć, ale bardzo nie chciałam miec tego dziecka, nie lubiłam go itd. Dzisiaj mam 5 latka i chęc na drugie.
Az sie boje.
Ja nigdy niepracująca, konkubent też siedzący w domu, dorabiający 1200, drugie 1000 z giełdy tongue_out, 2 pokoje i kupa ubrań po pierwszym...
Moj dzien wygląda tak: wstaje, odprowadzam dziecko, wracam, śpię do 12, robie kawę, necik do 18, w międzyczasie "odbior", obiad dla rodzinki, potem jakis filmik z netu, a mogłoby byc jeszcze jedno maleństwosmile Sprawić sobie? Syn namawia, parter głupio sie uśmiecha, a ja w sumie w domu sie nudzęsad
Obserwuj wątek
    • nabakier Re: ciśnienie 08.03.12, 22:22
      W tej sytuacji-nie. Bo wyglądana to, że to dla zapełnienia niezbyt wypełnionego życia. dziecko zapchajdziura to nie za bardzo...
      • kotka_pieska Re: ciśnienie 08.03.12, 22:27
        W weekendy jestem jeszcze studentkasmile
        Nie to, ze nadrabiam lata młodości spędzonej, przy dziecku bo mgr mam, ale lubie sie uczyćsmile.
        Chodze też na fitness, bo przyznam, ze szybko ciałka nabieramtongue_out

nabakier napisała:

> W tej sytuacji-nie. Bo wyglądana to, że to dla zapełnienia niezbyt wypełnionego
        > życia. dziecko zapchajdziura to nie za bardzo...
        • saga55-5 Re: ciśnienie 08.03.12, 22:34
          kotka_pieska napisała:

> W weekendy jestem jeszcze studentkasmile
          > Nie to, ze nadrabiam lata młodości spędzonej, przy dziecku bo mgr mam, ale lubi
          > e sie uczyćsmile.

Masz mgr więc startuj gdzieś do pracy.
          Nigdy bym nie wpadła na to, że drugie dziecko można mieć z nudów.
          No i jeszcze ten mąż siedzący w domu ..........
    • karro80 Re: ciśnienie 08.03.12, 23:08
      A może właśnie jak w nicku? kotka?pieska?

Poważnie, nie wcinając się nadmiernie, jeśli się nudzisz to może jakaś praca?
      Bo 2200 na trzy osoby albo cztery to szału ni masad, ja nie lubię pracować<kocham spać do 12 i siedzieć w necie, tudzież 500 innych zjaęć na minutę mieć w domu i poza i wychowawczy był cudny bo dziecię mi pozwalało na nocne harce i odsypianie> ale albo robota, albo jedna pensja<nie wchodzi w grę>, albo chłop na dwa etaty -przerabiane w musowej sytuacji, ale na dłuższą metę jest wyzyskiem jednak.
      • kotka_pieska Re: ciśnienie 08.03.12, 23:18
        karro80 napisała:

Bo 2200 na trzy osoby albo cztery to szału ni masad

Nie ma, ale po ur. dziecka żyłam w takiej biedzie, ze to dla mnie w tej chwili spory dochód i przyzwyczaiłam się do, nazwijmy to ekonomiczniej style życiasad
        Jednak chyba nas na drugie nie stac i może trzeba będzie poczekać pare lat. Dziecko w dzisiejszych czasach to produkt exclusive sad
        • karro80 Re: ciśnienie 08.03.12, 23:27
          No to masz motywację do przejścia w poziom ekonomiczny plussmile
    • ma_dre Re: ciśnienie 08.03.12, 23:24
      "Moj dzien wygląda tak: wstaje, odprowadzam dziecko, wracam, śpię do 12, robie kawę, necik do 18, w międzyczasie "odbior", obiad dla rodzinki, potem jakis filmik z netu."

...!!!! I to ci wystarcza? Matko, niekotrzy to naprawde niewymagajacy sa.
      • kotka_pieska Re: ciśnienie 09.03.12, 00:18
        Tak i nie. Szukam pracy od jakiegoś czasu i nic z tego, wiec musi mi wystarczyć.

ma_dre napisała:

> "Moj dzien wygląda tak: wstaje, odprowadzam dziecko, wracam, śpię do 12, robie
        > kawę, necik do 18, w międzyczasie "odbior", obiad dla rodzinki, potem jakis fil
        > mik z netu."
        >
        > ...!!!! I to ci wystarcza? Matko, niekotrzy to naprawde niewymagajacy sa.
    • nangaparbat3 Re: ciśnienie 08.03.12, 23:39
      >>Chodze też na fitness, bo przyznam, ze szybko ciałka nabieram tongue_out
      O, chyba moja ulubiona Troliczka się odezwała smile
      • kotka_pieska Re: ciśnienie 09.03.12, 00:19
        Tak, to ja troll.

nangaparbat3 napisała:

> >>Chodze też na fitness, bo przyznam, ze szybko ciałka nabieram tongue_out
        > O, chyba moja ulubiona Troliczka się odezwała smile
    • makurokurosek Re: ciśnienie 09.03.12, 08:13
      Sprawić sobie? Syn namawia,
      > parter głupio sie uśmiecha, a ja w sumie w domu sie nudzęsad

To może poszukaj sobie pracy.

Nie, nie zdecydowałabym sie na dziecko i to nie ze względu na twoją wcześniejszą niechęć do pierwszego, czy zarobki ale ze względu na wasz patologiczny styl życia.
      • kotka_pieska Re: ciśnienie 09.03.12, 15:24
        Patologiczny styl życia?? Nie wiem, która matka daje więcej dziecku, niz ja. Ktora daje wiecej wspólnemu rodzinnemu życiu.
        Świadomie zrezygnowałam z pracy po 8 godzin, na pol etatu bardzo trudno jest cos znaleźć w mojej branży! Jestem szczęśliwa, prowadząc taki tryb życia. Lubie moje życie, chciałabym to wykorzystać i dać swój czas i energie drugiemu dziecku, mieć rodzinne z dwójką dzieci. Finanse sa tu jednak kluczowe, aczkolwiek zastanawiam się czy nie da się z tym czegoś zrobić. Żyjemy luzacko, może jakbyśmy się trochę spieli, byłaby szansa.
        Pewnie stanie na tym, ze odczekam kilka lat i jako gruba 33 letnia krowa urodze 2 dziecko, ale wtedy moze mi sie juz odechciećsad
        • makurokurosek Re: ciśnienie 09.03.12, 16:59
          Żadne z was nie ma stałej pracy, obydwoje w ciągu dnia siedzicie i zbijacie bąki, wasz dochód należy raczej do tych niższych pozwalających na przeżycie, nie macie żadnych celów, ambicji i planów na przyszłość. Wybacz ale do obrazu totalnej patologii brakuje jeszcze tylko walających sie butelek.
          Proponuję najpierw zrobić coś ze swoim życiem, a potem zastanawiać się nad kolejnym dzieckiem. Dziecko to żywa istota, a nie wypełniacz czasu dla znudzonej panienki.
          • lucadimontezemolo Re: ciśnienie 09.03.12, 17:37
            Myślę że powinnaś zajść w ciążę, w końcu nic nie robisz, nudzisz się, więc jak dzidzia się pojawi to przynajmniej będziesz miała jakieś zajęcie. A jak dzidzia już trochę podrośnie a ty znowu zaczniesz się nudzić to sobie kolejne machniesz, bo w życiu nie można się nudzić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka