Dodaj do ulubionych

Ogłoszenie o pracy

16.03.12, 13:00
"CV+list motywacyjny (wraz z zdjęciem) oraz oczekiwania finansowe, płaca zasadnicza netto, prosimy przesylać....."
Czy spotkałyście się z takim ogłoszeniem, żeby w aplikacji podać oczekiwaną płacę netto?
Ja od jakiegoś czasu poszukuję pracy i ogłoszeń przejrzałam już tysiące ale z czymś takim spotykam się po raz pierwszy.
Obserwuj wątek
    • asiaiwona_1 Re: Ogłoszenie o pracy 16.03.12, 13:04
      spotykam się z takimi ogłoszeniami. Wkurza mnie, że b często są to oferty od firm rekrutujących i nie wiesz kto tak naprawdę zatrudnia. Bo jednak ma znaczenie czy aplikuję do dużej korporacji czy do małej kilkuosobowej firmy. OD korporacji mogę mieć wyższe wymagania finansowe niż od małej firmy.
      • jajko54 Re: Ogłoszenie o pracy 16.03.12, 13:15
        asiaiwona_1 napisała:

Wkurza mnie, że b często są to oferty od fi
        > rm rekrutujących i nie wiesz kto tak naprawdę zatrudnia.

a to z tego powodu że firmy rekrutacyjne często w ten sposób robią sobie badanie rynku + zbiórkę cv, nie mając wcale oferty od pracodawcy sad

spotkałam się, moim zdaniem to jest ok, przynajmniej nie tracę czasu na rozmowy kwal. gdzie zarobki są poniżej moich oczekiwań. często też takie pytanie pada w pierwszej rozmowie telefonicznej z rekruterem.
        • dora_zmora Re: Ogłoszenie o pracy 16.03.12, 13:23
          W takim razie lepiej byłoby podać przewidzianą płacę juz w ogłoszeniu, kandydaci nie traciliby czasu na wysyłanie CV, a pracodawca dostałby tylko takie aplikacje od ludzi którzy chcą pracować za taką a nie inną kasę.
          • jajko54 Re: Ogłoszenie o pracy 16.03.12, 13:50
            lepiej by było ale tak nie jest-w PL przynajmniej. na ogół są przewidziane widełki w zależności od doświadczenia wyrbanego kandydata.
    • cherry.coke Re: Ogłoszenie o pracy 16.03.12, 13:06
      Podaj widelki i ze do negocjacji.
    • sueellen Re: Ogłoszenie o pracy 16.03.12, 13:06
      ma to sens jesli ktos szuk lepszej pracy niz aktualnie posiada. Nikt nie odejdzie z pracy do innej gdzie zarabialby mniej.
    • beataj1 Re: Ogłoszenie o pracy 16.03.12, 13:11
      Możliwe że to są rekrutacyjne dożynki. Czyli licytacja w dół. Ten kto zawoła najmniej będzie najatrakcyjniejszym pracownikiem.
      Dostają np 100 CV na takie stanowisko - wybierają tylko te które mają najniższą pensję oczekiwaną i z tego wybierają najbardziej zdesperowanego kandydata. Będzie wdzięczny za pracę, zostawał za darmo na nadgodziny i całował szefa po tyłku w każdej sytuacji.
      • cherry.coke Re: Ogłoszenie o pracy 16.03.12, 13:14
        Mozliwe. Ale moga tez chciec odsiac tych, ktorym sie marza zlote gory za zwykle stanowisko, albo tych, ktorzy podaja grosze (bo widac, ze nie wiedza o czym mowia jesli chodzi o typowy zakres obowiazkow).
        • beataj1 Re: Ogłoszenie o pracy 16.03.12, 13:17
          Masz rację że to mozliwe smile i Twoja wersja jest jakoś bardziej optymistyczna...
          • yoka1 Re: Ogłoszenie o pracy 16.03.12, 13:19
            no, a powinno być na odwrót, niech podają płacę ile mogą zaoferować, tak, jak w większośći krajów i od razu będą mieli mniej zainteresowanych, zgłoszą się tylko ci, którym stawka będzie pasować
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka