Dodaj do ulubionych

Kolory - help

06.05.12, 16:12
Czy jest jakieś schorzenie, które nie pozwala dobierać do siebie kolorów w wyobraźni? Ja je mam w każdym razie.
Kupiłam sobie fajne spodnie w orsayu, niestety nie znalazłam ich na stronie, więc nie wrzucę foty. Z lekko połyskliwego materiału (ale nie błyszczącego), proste nogawki, kant, u góry dopasowane, kolor ciemnoszary. No i tu zaczyna się mój problem - z doborem kolorów. Dokupiłam do tego bluzkę:
https://img220.imageshack.us/img220/2980/650310639313890b6da9623.jpg
Nie wiem, czy widać, jest w delikatne jasne kropeczki. Spodnie są w ciemniejszym odcieniu szarego od bluzki. Jaki jeszcze inny kolor góry mógłby pasować? Chciałabym uniknąć bezpiecznego zestawu typu czarny lub biały i trochę pobawić się kolorami, ale jestem w tym niestety kiepska. Jakiś pudrowy róż? Tylko to mi przychodzi do głowy. Jasna cera, ciemne włosy, zielone oczy, trudne dzieciństwo. HELP HILFE POMUSZ

Przy okazji drobne spostrzeżenie z zakupów - na kogo szyją w sieciówkach spodnie 3/4? Ja jestem naprawdę szczupła, ale mam kobiece, zaokrąglone uda (tzn nie chude) i wszystkie, które przymierzałam są nie do noszenia. Straszliwie ciasne. Czy one są tylko przeznaczone dla chudych nastolatek? Może coś przeoczyłam.
Obserwuj wątek
    • marzeka1 Re: Kolory - help 06.05.12, 16:16
      Gołębi albo właśnie zgaszony, pudrowy róż; może być też turkusowy lub różne odmiany fioletu; może też być czerwony.
    • kali_pso Re: Kolory - help 06.05.12, 16:17

Turkus? Pomarańczowy?

> Przy okazji drobne spostrzeżenie z zakupów - na kogo szyją w sieciówkach spodni
      > e 3/4?

Ty się mnie nie pytaj- na kogo oni szyja te długie? Wszystkie- 34,36,38- jedna długośćwinkp
      A mnie mozna w nie wsadzić i nagawkami ręce związaćwinkp
      • morgen_stern Re: Kolory - help 06.05.12, 16:19
        Cóż, te też zaniosłam do mojego kochanego krawca, który mi je ciut skrócił, a ja mam 172 cm do cholery.
        • marzeka1 Re: Kolory - help 06.05.12, 16:20
          To wyobraź sobie , co ma powiedzieć kupująca spodnie osoba mająca jak ja- 160 cm? Porażka.
      • morgen_stern Re: Kolory - help 06.05.12, 16:19
        Tylko nie pomarańczowy, błagam, wyglądam w nim jak po przejściu tyfusu.
        • marzeka1 Re: Kolory - help 06.05.12, 16:20
          Ja tak mam z żółtym big_grin - ale uwielbiam połączenie szarości z pudrowym, zgaszonym różem- jest piękne.
          • morgen_stern Re: Kolory - help 06.05.12, 16:43
            O żółtym nawet nie wspomnę, tak lubię ten kolor, ale wyglądam w nim strasznie.
        • kali_pso Re: Kolory - help 06.05.12, 16:22

No to turkus- pudrowego różu nie lubię, ale on też by pasował do szarości a skoro Ci w nim dobrze to będzie ok. połaczenie..
    • a.va Re: Kolory - help 06.05.12, 16:20
      Do takich oczu, włosów i spodni to ostry róż, mocny fiolet, oliwka (ale z tych bardziej zielonych niż żółtych), zimna czerwień (taki biskupi kolor, ale nie różowy biskupi, tylko czerwony), mocny, ciemny niebieski (ale nie granat i nie błękit).
      • japanunieprzerywalempanieposle Re: Kolory - help 06.05.12, 16:23
        malina, koralowy, granat
    • pade Re: Kolory - help 06.05.12, 16:24
      Pudrowy róż, "łososiowy", błękitny- do ciemnych włosów pasują idealnie. Nie wiem jak z karnacją, bo moja z tych ciemniejszych.
      Ta bluzka, którą zalinkowalaś będzie się zlewać ze spodniami. Tzn. bedziesz ubrana na szarosmile
      • morgen_stern Re: Kolory - help 06.05.12, 16:26
        Wiem... <płacze> ale tak mi się ta bluzka spodobała i tak PIENKNIE leży! A spodnie są ciemniejsze, to może się tak nie zleję...
        • kali_pso Re: Kolory - help 06.05.12, 16:27

...to teraz czas na spodnie np. w kolorze turkusowym i do bluzki będzie idealniesmile
        • a.va Re: Kolory - help 06.05.12, 16:29
          Dodaj sobie ogromne czerwone kolczyki i czerwoną torebkę i będzie git smile
        • pade Re: Kolory - help 06.05.12, 16:30
          a jaśniejszych spodenek pani nie posiada? toz ta bluziunia nawet do jeansów będzie pasowała, pani się nie martwi, nosek wytrze <głaszcze po główce>
          • morgen_stern Re: Kolory - help 06.05.12, 16:42
            Zrobiłam dziś generalne porządki w szafie i znalazłam piękne białe spodnie z wysokim stanem, o których zapomniałam!
            A czerwoną torebkę już mam smile dzięki za rady.
        • bea.bea Re: Kolory - help 06.05.12, 17:12
          nie zlejesz się smile tongue_out masz w zanadrzu pasek, apaszkę torebkę, dla rozweselenia smile
    • lady-z-gaga mam to samo 06.05.12, 16:58
      > Czy jest jakieś schorzenie, które nie pozwala dobierać do siebie kolorów w wyob
      > raźni? Ja je mam w każdym razie.

TU nauczyłam się szukać ratunkusmile
      Dobieranie kolorów nie jest prostą rzeczą, bo kolory mają mnóstwo odcieni i tylko niektóre z nich dobrze się komponują z innymi. Tę stronkę znalazłam kiedyś na forum MODA, niektóre zestawienia były dla mnie szokującym, ale miłym odkryciem smile
      • morgen_stern Re: mam to samo 06.05.12, 17:08
        wow, niezły link, dzięki.
        Jesteście takie mądre!
    • annajustyna Re: Kolory - help 06.05.12, 17:06
      Obok propozycji dziewczyn dorzuuce pertol, chamoi (wym. szamua) i tzw. taupe (wym. toop):
      https://static.cosmiq.de/data/de/766/db/766dbc8a4f64d89baf86d2c622b43a37_1.jpg
      https://leakwaydoorcompany.com/images/taupe2.jpg
      https://www.troutlakearts.com/images/colors/chamois1.jpg

• annajustyna Re: Kolory - help 06.05.12, 17:06
        Tfu, to pierwsze to petrol (nafta) oczywiscie...
    • guderianka Re: Kolory - help 06.05.12, 18:01
      Czerwony, i fioletowy, bosko wink
    • konwalka Re: Kolory - help 06.05.12, 18:58
      eee, myslalam, ze o scianach bedzie, to bym ci podpowiedziala, jak wygląda inetsywny koral w salonie
      fajnie big_grin
      a tutaj-petrol se dodaj i duze kolczyli jakies, miedziane albo srybne
    • platki_sniadaniowe kup ta bluzkę 06.05.12, 19:17
      jeśli bardzo Ci się podoba, dodaj na szyję po prostu fajna zawieszkę( turkusową, pomaranczową) bądż korale
      i w tym kolorze pasek
      może kolczyki takie lubisz
      i ta szarość sie rozejdzie
    • marripossa Re: Kolory - help 06.05.12, 19:27
      Do szarego (jasno i ciemno) pasuje każdy kolor. Ja bym założyła na górę coś w żywym kolorze, bo z innym szarawym czy beżowym lub jakimkolwiek pastelowym byłoby dla mnie zbyt nudno i mdło.
    • suazi1 Re: Kolory - help 07.05.12, 09:41
      Szary jest na tyle bezpiecznym i neutralnym kolorem, że możesz połączyc go z każdym kolorem. Obojętnie jaki kolor przychodzi mi do głowy - każdy pasuje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka