Dodaj do ulubionych

list ekonomiczny

24.05.12, 12:49
jak dlugo maksymalnie moze isc? bo nie wiem po ilu dniach isc na poczte od czasu wysylki ( minal 7 dnia a ja jeszcze jej nie mam). tez jest u was n poczcie taki burdel, ze oczekujecie kilku przesylek, odbieracie jedna potem przychodzi awizo na drugia i mowaia wam, ze jej nie maja bo obebralam ( odebralam pierwsza). jesli mi jeszcze raz wytna taki numer, ze przeyslka wroci do nadawcy jak nieodebrana to zrobie z dupy jesien sredniowiecza
Obserwuj wątek
    • gazeta_mi_placi Re: list ekonomiczny 24.05.12, 12:51
      Zależy jaka odległość? To samo województwo, drugi koniec Polski, coś pośrodku?
      • japanunieprzerywalempanieposle Re: list ekonomiczny 24.05.12, 13:01
        chodzi mi o termin jaki sobie poczta poslak zstrzega. nie widze tego na ich stronie
        • gazeta_mi_placi Re: list ekonomiczny 24.05.12, 15:33
          To bywa różnie, nikt Ci nie da gwarancji, na ogół bliskie odległości do 3-5 dni, dalekie maksymalnie 14 dni.
    • maggi9 Re: list ekonomiczny 24.05.12, 13:09
      Ale polecony?To 14dni.Po tym czasie możesz złozyć reklamację.
      A niepolecony to cholera wie, zresztą w tym przypadku na poczte nie ma co iść bo reklamacji złozyć się nie da.
    • havana28 Re: list ekonomiczny 24.05.12, 16:28
      popros nadawce o numer i sama sprawdz status na stronie poczty
      • mewa000 Re: list ekonomiczny 24.05.12, 17:18
        List ekonomiczny nie ma numeru nadania.

Do mnie kiedyś taki zwykły list szedł ponad miesiąc.
        • havana28 Re: list ekonomiczny 24.05.12, 18:09
          mewa000 napisała:

> List ekonomiczny nie ma numeru nadania.

List nie polecony nie ma awizo...A autorka wyraźnie mówi o awizo
    • zabulin Re: list ekonomiczny 24.05.12, 17:25
      Masz na myśli polecony ekonomiczny?

Termin gwarantowany- nie wiem, ale z praktyki mojej wynika ze takie idą maksymalnie trzy dni.
      Miałam raz syt., że wysłałam ważny dokument poleconym ekonomicznym- odbiorca winien był zareagować. Reakcji nie było przez tydzieñ, wiec dzwonię do rzeczonego odbiorcy.
      -"nie ma, nie doszedł, no nie ma, nie ma"

Zadzwonilam na poczté wlásciwá terytorialnie dla odbiorcy, podalam nr z karteczki, którá wypelnia sié przy poleconym, sprawdzili, ze odebrany dnia... przez paniá X (dosc czytelnie sié podpisala nieszczesnica).
      Przestali zgrywac glupich.

Jesli chodzi ci natomiast o taki najzwyklejszy ekonomiczny nie polecony, to tak jakby go nie bylo. Znowu z mojej praktyki-jak w ogóle dojdzie to maks. 14 dni.
      Reklamowac nie mozesz- bo jaki masz dowód, ze go w ogóle nadalas?

Mozesz równiez spytac na poczcie, ile maja na dostarczenie poleconego ekonom. Pani albo bedzie wiedziec albo nie.
    • slonko1335 Re: list ekonomiczny 24.05.12, 17:29
      po 14 dniach możesz składać reklamację, o ile oczywiście przesyłka była nadana jako rejestrowana.
      • slonko1335 Re: list ekonomiczny 24.05.12, 17:30
        rany ten list idzie do Ciebie , właśnie doczytałam, że nie wysyłałaś tylko czekasz-reklamację składa wysyłający posiadający dowód nadania.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka