shellerka Re: Wulgarny strój galowy 01.07.12, 14:56 nie zwalałabym winy na rodziców. równie dobrze pomysłowa gimnazjalistka mogła mieć przygotowany przez matkę odpowiedni strój, a po wyjściu z domu przebrać się zgodnie ze swoim widzimisię. sama dbam o to, żeby nauczyć dzieci tego, że są miejsca i okoliczności, w których nie wypada iść w "badejkach" i podkoszulku i przyznam nieskromnie, że mam już pierwsze efekty, bo mój syn nie tak dawno, kiedy wychodziliśmy na urodziny do jego koleżanki z klasy, sam ze zdziwieniem zauważył, że nie dałam mu białej koszuli (ma kilka różnych, jedne mniej, inne bardziej klasyczne). zażyczył sobie takowej mimo upału i jedynym ukłonem w stronę luzu były wywinięte nonszalancko rękawy i koszula wypuszczona na spodnie. nie powiem. byłam dumna. na zakończenie roku szkolnego założył białą koszulę i granatowe spodnie. przy okazji wytłumaczyłam mu, dlaczego nie powinien zakładać do tego zestawu sandałów, a już zwłaszcza do skarpetek Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Wulgarny strój galowy 01.07.12, 17:25 A o bialych skarpetkach tez mu powiedzialas? Odpowiedz Link Zgłoś
mrumru22 Re: Wulgarny strój galowy 01.07.12, 17:35 annajustyna napisała: > A o bialych skarpetkach tez mu powiedzialas? sie czepiasz normalnie. Na Ballermann w grupie 60+ toz to stroj obowiazkowy Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: Wulgarny strój galowy 02.07.12, 18:40 A ja założyłam białe skarpetki córce do czarnych balerinek.. niedobrze, nie? A do tego syn 4 klasa a ciągle nie ma garnituru... Jestem wyrodną matka Odpowiedz Link Zgłoś
shellerka Re: Wulgarny strój galowy 04.07.12, 10:42 oj tam dziewczynki w białych skarpetkach i czarnych butkach - zwłaszcza lakierkach mi się podobają Odpowiedz Link Zgłoś
nini9 Re: Wulgarny strój galowy 02.07.12, 18:19 Bez przesady, co do ''eleganckich butów na obcasach'' to nie popieram. Czarne baleriny, dlaczego nie? Koleżanka w piątek zaszalała, platformy (ok 12 cm) koloru beżowego. Groteskowo, bo nie potrafiła podnosić w nich nóg, cały czas szurała... Koledzy wszyscy (prawie, bo 3 osobniki się znalazły) wyglądali bardzo przyzwoicie Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: Wulgarny strój galowy 02.07.12, 18:34 Powinni wrócić do domu, przebrać się i przyjść dopiero po świadectwo Odpowiedz Link Zgłoś
mysiaapysia Re: Wulgarny strój galowy 02.07.12, 22:20 No cóż... Moje 7-letnie dziecko w drodze do szkoły na zakończenie roku zobaczyło dwie licealistki ubrane w baaardzo obcisłe czarne sukienki bez ramiączek długie do połowy uda, kabaretki i obcasy wysokie na jakieś 10-15 cm. Pytanie mojego dziecka: Czy te panie idą na dyskotekę? Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Wulgarny strój galowy 03.07.12, 11:16 Buty na obcasie wszak są w porządku, to już zostało ustalone na samym początku. Odpowiedz Link Zgłoś
gertruda.k Re: Wulgarny strój galowy 02.07.12, 22:24 Garnitur o.k, sztruksy, jeansy o.k. Ale to co zobaczyłam przed egzaminem gimnazjalnym! Dziewczyny równo ubrane (dwie) spódniczki mini ledwo zakrywające tyłek- obcisłe, białe bluzki obcisłe, duże dekolty i do tego takie rajstopy- tylko dół bardziej kabaretkowy allegro.pl/wloskie-rajstopy-ponczochy-podwiazki-szewek-3-4-i2433890685.html Wyglądały jak prostytutki niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
emka222 Re: Wulgarny strój galowy 02.07.12, 23:26 Rodzice pozwalają tak wyjść z domu, to dzieci tak idą.. Dzisiejsze pokolenie gimnazjalistów trzeba by zacząć wychowywać od WYCHOWANIA ICH MEGA GŁUPICH RODZICÓW! wystarczy poczytać niektóre mamuśki w tym wątku........ Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Wulgarny strój galowy 03.07.12, 11:14 Myślisz, że rodzice gimnazjalistów odprowadzają swoje pociechy na zakończenie i początek roku? Bo jakoś nie zauważyłam... Odpowiedz Link Zgłoś
alabama8 Re: Wulgarny strój galowy 03.07.12, 08:26 Garnitury noszą tylko absolwenci klas II Sp. (bo zostały po komunii), potem jeszcze zakładają na początek III klasy, a na koniec III klasy jeśli któryś się zdecyduje na powtórkę "stylizacji" to wygląda jak chłopek w zakrótkich spodniach i przyciasnej marynareczce. Odpowiedz Link Zgłoś
muis2008 Dziewczyny noście spódniczki! :) 03.07.12, 09:02 Dziewczyny częściej noście spódniczki! Pokazujcie swoje nogi! Ja wiem, że nie wszystkie lubicie spódniczki, wiem że niektóre z Was nigdy ich nie założą ale mimo wszystko proszę Was! Pokazujcie swoje nogi, bo to jest seksowne i bardzo kobiece! Wszędzie gdzie nie spojrzę to widzę tylko kobiety w spodniach. Spodnie mnie nudzą, bo sam codziennie w nich chodzę. Natomiast uwielbiam w kobietach to co jest KOBIECE, dlatego muszę to wykrzyczeć! Noście spódnice, spódniczki, sukienki, pokazujcie swoje nogi, ponieważ jesteście kobietami a nie facetami i bardziej seksownie wyglądacie w spódnicach lub sukienkach. Posłuchajcie mojej dobrej rady Noście rajstopy, pończochy. Nawet gdy pokażecie kawałek łydki to już wygląda bardzo atrakcyjnie i kobieco! I nie mówcie mi, że aby chodzić w sukienkach to trzeba mieć ładne nogi, bo ja jako mężczyzna mówię Wam, że Wasze nogi są najładniejsze! Pozdrawiam serdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
ladyjm Re: Wulgarny strój galowy 03.07.12, 21:40 opisany przez ciebie strój to typowy "look" połowy gimnazjalistek i licealistek ale takie czasy - moja matka z sentymentem wspomina czasy kiedy to w jej szkole nie wpuszczano dziewczyn, ktore przyszły w spodniach wszystkie miały byc w spodnicy do kolan a jak przyszly w portkach to ich wozna nie wpuszczała Odpowiedz Link Zgłoś
japanunieprzerywalempanieposle Re: Wulgarny strój galowy 04.07.12, 11:17 naprawde kiedys dziewczyny nie mogly chodzic w spodniach ? to dyskryminacja. jak mozna kogos zmuszac do pokazywania nog ? a co jesli, kotras nawet jedna na sto, miala zylak, obrzek limfatyczny itp ? Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Wulgarny strój galowy 04.07.12, 09:19 natemat.pl/21133,jak-sie-ubrac-na-oficjalna-uroczystosc-w-szkolach-jest-coraz-gorzej-glebokie-dekolty-mini-kwieciste-koszule jak widać nie tylko emamom przeszkadza plaża w szkołach Odpowiedz Link Zgłoś