Dodaj do ulubionych

Licowki,implanty

30.06.12, 14:05
Wpadlam na pomysl zrobienia sobie super usmiechu,w poniedzialek jestem umowiona z dentystka podobno bardzo dobra,ale nie wiem na co sie zdecydowac,licowki czy implanty,jak sie sprawdzaja w praktyce ma ktoras z was?
Nawet nie wiem czy to dobry pomysl,moje zeby nie sa brzydkie,jedyne co do tej pory im bylo potrzebne to wybielanie,kawa fajki robia swoje,jednak mam ochote na zeby gwiazd.
Obserwuj wątek
    • bez_gwarancji Re: Licowki,implanty 30.06.12, 14:15
      Może wystarczyłyby 3 seanse lampą Beyond? Świetne rezultaty, choć nie na stałe (biel utrzymuje się 6-12 mies, potem warto powtórzyć). Licówki to potworne koszty (chyba coś około 30 tys za komplet), a implanty to przecież sztuczne zęby.... W życiu nie dałabym sobie usunąć zdrowych zębów tylko po to, żeby wszczepić nowe, bielsze...uncertain
      • jola-kotka Re: Licowki,implanty 30.06.12, 14:22
        Zeby wybielam regularnie,chcialam sie dowiedziec jak sie sprawdzaja licowki czy implanty,zeby miec licowki nie usuwa sie swoich zebow,implanty to juz powazniejsza sprawa w szczecinie licowka porcelanowa 1200zl,implant 3000,i tak sobie mysle,ze implanty lepsze trwalsze.
        • dziennik-niecodziennik Re: Licowki,implanty 30.06.12, 14:47
          no tak, implanty sa trwalsze bo to sztuczne zęby po prostu. wyrywają Ci Twoje, chodzisz bez aż Ci się dziąsła podgoją i wstawiasz implanty. jak masz zdrowe swoje zeby to po kiego Ci implanty?...
          jak juz musisz to licówki zrob.
        • annajustyna Re: Licowki,implanty 30.06.12, 16:10
          Jola, dobrze sie czujesz?
      • bez_gwarancji Re: Licowki,implanty 30.06.12, 15:15
        No toż piszę przecież: implanty to sztuczne zęby (i mega drogie), licówki tylko mega drogie - u mnie w mieście koszt sztuki to 1500 zł, pomnożone przez wszystkie zęby, które trzeba pokryć (przynajmniej do piątek) to 30000 zł.
        • bez_gwarancji Re: Licowki,implanty 30.06.12, 15:20
          PS. co do trwalości licówek - znajoma robiła bardzo dawno temu, całość (praca w tv, więc wymóg odgórny) - po roku dwie licówki jej pękły i musiała poprawiać. Zdaje się, że udało się to podciągnąć pod rękojmię czy coś takiego.
          • pitahaya1 Re: Licowki,implanty 30.06.12, 15:30
            Ja mam implanty (niestety, po korekcie zgryzu dwa trzeba było uzupełnić) i licówki. Z tymi licówkami trzeba trochę uważać, zwłaszcza, jeśli zgrzyta się zębami, w nocy mocno zaciska zęby, nie ma się idealnego zgryzu (niekoniecznie krzywy, wystarczy niewielkie odstępstwo od normysmile. Wtedy żadna gwarancja nie pomoże.
            Co innego uszczerbek nie związany z wadą, nocnym trybem życia, że tak powiem.

Mnie, zanim zdecydowałam się na większą robotę, różni dentyści oglądali i takie bzdury sugerowali, że dopiero miałabym problemy.
            Pomijam już, że pierwszy sugerował założenie koron na wszystkie zęby. "Będzie raz a dobrze" z pominięciem tego, że mam przed sobą co najmniej 40-50 lat gryzienia.
            • nandadevir Re: Licowki,implanty 30.06.12, 15:55
              Pomijam już, że pierwszy sugerował założenie koron na wszystkie zęby. "Będzie raz a dobrze" z pominięciem tego, że mam przed sobą co najmniej 40-50 lat gryzienia.

mogłabyś to rozwinąć , o co chodzi z tymi koronami, nie są trwale?

Ja mialam właśnie wczoraj usuwaną ósemkę, nie wyobrażam sobie usunięcia wielu zębów pod implany. Mam zrobioną niedawno porcelanową koronę na pozostałość zęba leczonego kanałowo - jest b ładna ale trochę widać, że nienatualny ten ząb-przynajmniej ja widzę, jest też bardzo twarda ta korona.
              U mnie licówki odpadają bo mam krzywy zgryz. Pod licówki trzeba przecież spiłować zęby.
              • nandadevir Re: Licowki,implanty 30.06.12, 15:59
                wlaściwie to te licówki są bardzo podobne do koron, koszt korony na południu pl -740 zl płacilam ostatnio za porcelanową plus 300 za rusztowanie do korony
              • pitahaya1 Re: Licowki,implanty 30.06.12, 20:27
                Zgłosiłam się d dentysty z problemem takim jak dwa ubytki po aparacie, przebarwienia i zżarte zęby po nocnych tarciach. Zęby starte tylko z przodu, pozostałe wystarczyło uzupełnić implantami a resztę wybielić. A ten lekarz sugerował korony na wszystkich zębach, tych zdrowych też.
                Skończyło się na dwóch implantach, kilku licówkach i wybielaniu. Efekt zadowalający.
            • aga.pier Re: Licowki,implanty 30.06.12, 19:25
              w przypadku nocnego zgrzytania, na noc zakłada sie nakładki.
              • pitahaya1 Re: Licowki,implanty 30.06.12, 20:22
                A to ja już wiem i mamsmile Aczkolwiek niewielu dentystów zająknęło się, że powinnam cokolwiek zakładać na noc.
                U mnie problem zaczął się od zgryzu a skończył na wielu miesiącach bólu kręgosłupa. Dopiero powiązanie jednego z drugim dało to, że teraz problemu nie ma.
        • aga.pier Re: Licowki,implanty 30.06.12, 19:28
          u mnie implant 7 tys a licówka 1,7tys. Licówki robi sie na 10 zębów - przeważnie górnych.
    • nandadevir Re: Licowki,implanty 30.06.12, 16:01
      a i uważaj na dentystów w klinikach doradzają najdroższe i żeby oni zarobili.
      • jola-kotka Re: Licowki,implanty 30.06.12, 16:08
        trzeba spilowac,ale wydaje mi sie to lepsze od usuwania zebow pod implanty.
        • annajustyna Re: Licowki,implanty 30.06.12, 16:12
          Na pewno tak, ale jelsi masz zdrowe zeby i nie szpeca Cie jakos, to po prostu sobie je solidnie wybiel.
          • jola-kotka Re: Licowki,implanty 30.06.12, 16:16
            Wybielilam,ale czas na jakies zmiany serio,wstyd sie przyznac,ale jestem po trzech operacjach plastycznych a mam 32 lata,nosi mnie od czasu do czasu i musze cos zrobic padlo na zeby,jak cos postanowie to zrobie to tylko zawsze jakis strach sie pojawia przed.
            • myelegans Re: Licowki,implanty 30.06.12, 17:02
              Psycholog, serio. Wpadasz w ciag i nigdy Ci nie bedzie dosc upiekszania.
            • an_ni Re: Licowki,implanty 30.06.12, 17:21
              eee to spoko, wyrwij sobie te zeby , zaspokoisz sie moze na dluzsza chwile?
              • annajustyna Re: Licowki,implanty 30.06.12, 17:55
                Byla jedna taka, co tak zrobila...
                pl.wikipedia.org/wiki/Maria_Komornicka
                • jola-kotka Re: Licowki,implanty 30.06.12, 19:21
                  Czyli ci co namietnie w sobie cos poprawiaja,albo kolekcjonuja na sobie tatuaze ja akurat tego nie robie,ale sa tacy powinni siedziec w psychiatryku,pozwol ze sie z toba nie zgodze.
                  • myelegans Re: Licowki,implanty 30.06.12, 19:46
                    Cytat Czyli ci co namietnie w sobie cos poprawiaja,albo kolekcjonuja na sobie tatuaze
                    ja akurat tego nie robie,ale sa tacy powinni siedziec w psychiatryku,pozwol ze
                    sie z toba nie zgodze.
                    w psychiatryku nie, ale terapie powinni miec, bo jest to zaburzenie. Jezeli ktos nie potrafi poprzestac na jednej operacji plastycznej, tylko w wieku 32 lat ma za soba 3, i powaznie rozwaza usuwanie zdrowych zebow, zeby zalozyc implanty, to tak, uwazam, ze taka osoba ma problem, nie psychiatryczny, ale np. zaburzenia postrzegania wlasnego ciala.
                    Co zrobisz jak bedziesz miala 60,70, lat, zmarszczki, zwisy, trzesace sie uda i wszystkie czesci ciala udajace sie na poludnie?
                    • dziennik-niecodziennik Re: Licowki,implanty 30.06.12, 19:50
                      > Co zrobisz jak bedziesz miala 60,70, lat, zmarszczki, zwisy, trzesace sie uda
                      > i wszystkie czesci ciala udajace sie na poludnie?

popełni samobójstwo...
                  • nandadevir Re: Licowki,implanty 30.06.12, 20:56
                    wymiana zdrowych zębów na implanty to jest chore.
    • moni692 Re: Licowki,implanty 30.06.12, 17:49
      Jola-kotka- wybiel sobie zeby taka lampa. Ja mialam bardzo zolte zeby (fluoroza i antybiotyki) i po przeszlam o 10 tonow do najjasniejszego szkliwa, a nawet jeszcze troche jeasniejszego anizeli naturalne smile
      Jestem bardzo zadowolona a koszt to jakies 2 tys. zlotych.
    • pibelle Re: Licowki,implanty 30.06.12, 19:38
      Zakładasz licówki - bezpowrotnie niszczysz zęby. Licówki bywają problematyczne - odklejają się. I to nie tylko kwestia zgryzu, ale np. ugryzienia twardego jabłka. A jeśli kwestia zgryzu - spisz z silikonową szyną w gębie po wsze czasy.
      Licówki nie są na całe życie, trzeba będzie przy tych zębach jeszcze sporo robić - chyba, że masz 70 lat, to statystycznie przeżyją Cię.
      Do implantów usuwasz zęby, chodzisz wiele miesięcy z protezą, a potem modlisz się, żeby się przyjęły - jeśli się nie przyjmą - proteza i szklanka do śmierci.
      Jeśli lubisz poprawiać, zrób coś mniej ryzykownego, bo to trochę bez sensu jeśli masz dobre zęby.
      • nandadevir Re: Licowki,implanty 30.06.12, 21:03
        żeby jeszcze to naturalnie wyglądało zobaczcie tu
        www.dentalimplantsjalandhar.com/testimonial
        • nandadevir Re: Licowki,implanty 30.06.12, 21:04
          jak ktoś nie ma idealnej cery i w ogóle to zaczyna wygladać jak sztuczna szczęka.
          • nandadevir Re: Licowki,implanty 30.06.12, 21:06
            zobaczcie co się stało z aktorką Mody na sukces
            modanasukces-mns.blog.pl/operacje-plastyczne-hunter-tylo,14673902,n
        • annajustyna Re: Licowki,implanty 30.06.12, 23:19
          A daj spokoj, Amerykanie robia zeby na jedno kopyto - najlepszy jest dentysta Kate Middleton, robi tak, ajkby zgryz byl indywidualnie lekko krzywy (choc prosty wink), to jest dopiero majstersztyk...
      • kolpik124 Re: Licowki,implanty 30.06.12, 21:03
        Lepsze naturalne, zdrowe i własne zęby, nawet o odcieniu żółtawym niż uśmiech świecący w ultrafiolecie smile

Cycki też będziesz sobie silikonować, a zmarszczki naciągać?
        • jola-kotka Re: Licowki,implanty 30.06.12, 22:56
          kolpik124 napisała:

>
          >
          > Cycki też będziesz sobie silikonować, a zmarszczki naciągać?

Piersi,nos,uszy mam juz za soba.Ok zostane przy licowkach,moze to komus wydawac sie glupie,ale mi sie podobaja zrobione zeby.
          • pibelle Re: Licowki,implanty 30.06.12, 23:53
            Ok zostane przy licowkach,moze to komus wydawac
            > sie glupie,ale mi sie podobaja zrobione zeby.

To nie żałuj kasy, bo jak Ci źle dobiorą kolor, to się na długo oszpecisz. Dobrze przyklejonej licówki tak łatwo się nie usuwa. No i pamiętaj, że trochę będziesz musiała zmodyfikować styl jedzenia - trafienie licówką na orzecha albo inną twardą pestkę znienacka może się skończyć odklejeniem. Jeśli to się trafi na dalekim wyjeździe, może być kłopot z naprawą. O ile tej licówki z wrażenia nie połkniesz wink
    • freakwave Re: Licowki,implanty 01.07.12, 10:54
      po pierwsze zaden normalny stomatolog nie bedzie proponowal usuwania zdrowych zebow aby wstawic implanty to jakas paranoja big_grin
      po drugie nie wiem jak sobie jolu wyobrazasz te implanty zamiast wszystkich zebow bo przy uzupelnianiu pelnego uzebienia w ten sposob to sa zdaje sie cztery punkty wkrecone w kosc i na to zwykla nakrecana szuflada - super wybor zostac z ryjem terminatora zamiast wlasnych zebow, brawo big_grin
    • moni692 Re: Licowki,implanty 01.07.12, 11:04
      Wiesz Jolu, powiem Ci jedno. Ja mialam przebarwienia na zebach (masakryczne) i zdaniem wielu lekarzy bylo zrobienie albo licowek, albo koron.
      Mimo, ze moje zeby wygladaly niedobrze i niezdrowo (a zdrowe w miare sa), to nie zgodzilam sie ani na licowki, ani na korony.
      Moj dentysta (nowy) a raczej jego pomoc, opowiedziala mi na profesjonalnym czyszczeniu zebow o nowym sposobie wybielania - i jestem przeszczesliwa po zabiegu, chociaz zeby byly tak wrazliwe po, ze myslalam ze przez pierwszy dzien bede chodzic po scianach.
      Moze tego sprobujesz?
    • havana28 Re: Licowki,implanty 12.12.13, 06:44
      Jeśli chcesz wstawić implanty bo twoje własne zęby są trochę żółte, to polecam psychiatrę, a nie dentystę.
    • yenna_m Re: Licowki,implanty 20.05.14, 20:30
      czego się produkujecie
      jolka już dawno wszystkie zęby wymieniła na implanty wink

Re: czterech
      jola-kotka 14.09.12, 23:40 Odpowiedz
      Brakowało mi jednej piątki,teraz mam cały komplet,wszystkie wymieniam na implanty.

forum.gazeta.pl/forum/w,567,138919912,138939094,Re_czterech.html
      • barbibarbi Re: Licowki,implanty 27.08.16, 19:09
        No. Ja zawsze wiedziałam, że Jolunia jest pieprznięta. I kłamczucha.
        Ktoś kilka lat temu wygrzebał i zalinkował stronę do jej bloga (adres mailowy był ten sam co Joluni) okazało się, że to nie żadna wielka dama, tylko otyła gimnazjalistka-mitomanka z problemami. Ja się dziwię, że tu jeszcze ktoś ją traktuje poważnie.
    • cola-10 Re: Licowki,implanty 27.08.16, 18:49
      Najlepiej podjedź do Centrum Medor do Częstochowy medor.pl/oferta/protetyka-czestochowa
      • karme-lowa Re: Licowki,implanty 27.08.16, 18:55
        cola-10 napisał(a):

> Najlepiej podjedź do Centrum Medor do Częstochowy medor.pl/oferta/protetyka-czestochowa

Strasznie słabe musi być to centrum, że reklamuje się na forum:/.
    • barbibarbi Re: Licowki,implanty 27.08.16, 18:58
      Zrób sobie i jedno i drugie big_grin
      A co sobie będziesz sobie żałować. Idź na całość! Swoje zęby są przereklamowane. Wyrwij sobie wszystkie swoje zdrowe zęby razem z trzonowcami, wstaw imlanciki, a na te implanciki zainstaluj sobie jeszcze licóweczki. Będziesz prześliczna. Jak gwiazda.
      Proszę bardzo. Nie dziękuj.

Ps. Jola, ty nie możesz być prawdziwa
    • martaesz Re: Licowki,implanty 27.08.16, 19:17
      Jola to chyba nie ma pojecia o czym pisze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka