Dodaj do ulubionych

majtki idealne?

25.07.12, 10:11

kiedyś myślałam, że to stringi, bo się nie odznaczają, teraz mam wrażenie, że pupa lepiej wygląda jak jest "ubrana/zebrana" majtkamiwink
ciągle jednak szukam tych idealnych, żeby się nie opinały, nie wrzynały i generalnie, żeby nie robiły krzywdysad

jaki fason jest najlepszy waszym zdaniem?
Obserwuj wątek
    • vesper_lynd_1 Re: majtki idealne? 25.07.12, 10:15
      > ciągle jednak szukam tych idealnych, żeby się nie opinały, nie wrzynały i gener
      > alnie, żeby nie robiły krzywdysad
      >
      > jaki fason jest najlepszy waszym zdaniem?

Jesteś pewna, że to fason a nie rozmiar jest Twoim problemem?
      • gazeta_mi_placi Re: majtki idealne? 25.07.12, 10:18
        big_grin big_grin big_grin
      • adwarp Re: majtki idealne? 25.07.12, 10:24
        mówisz o rozmiarze pupy?, bo jeśli chodzi o rozmiar majtek, to daję radę dobrać odpowiedniwink
        • vesper_lynd_1 Re: majtki idealne? 25.07.12, 10:28

Pupa jak pupa, nie każda musi byc taka samawink
          Nie, mówię właśnie o rozmiarze majtek - noszę wszystkie możliwe- i jedynie wtedy mi się wrzynają/cisną/obcierają jak są za małe.
          Zbiorą najlepiej chyba te korygujące...może jakieś ćwiczenia dodatkowo na jędrnośc posladkówsmile
          • chipsi Re: majtki idealne? 25.07.12, 11:23
            W jaki sposób stringi dają radę Ci się nie w...rzynać? Masz kilkucentymetrową przerwę pomiędzy pośladkami? tongue_out
            • dziennik-niecodziennik Re: majtki idealne? 25.07.12, 11:30
              jak są w dobrym rozmiarze to miedzy posladkami leżą, ale się nie wrzynają. wrzynają się jak są za małe.
              • chipsi Re: majtki idealne? 25.07.12, 11:39
                Ale jednak między pośladkami i nawet te luźne będzie czuć. Oczywiście jednym to przeszkadza, drugim nie ale jednak czuć tongue_out
                • vesper_lynd_1 Re: majtki idealne? 25.07.12, 18:39

Ja jednak widzę- a bardziej czuję- róznicę między stringami, które tylko "czuję" że mam na sobie a takimi wrzynającymi mi się. A w zasadzie, jak dobrze leżą, to z czasem przestaje się je nawet czućwink
                  • chipsi Re: majtki idealne? 26.07.12, 09:06
                    Normalka, za ciasne to i "reformy" będą się wrzynać smile
      • heca7 Re: majtki idealne? 25.07.12, 11:51
        Przy mojej figurze strngi to najgorszy wybór wink Mam dużą różnicę między talią a biodrami. Wręcz lekki uskok wink W związku z tym paski stringów szły mi do góry powodując jeszcze większą różnicę między biodrami a talią a pasek środkowy właził mi w tyłek big_grin
        Generalnie najwygodniejsze i najmniej odzanczające się są w moim przypadku takie z szerszymi bokami żeby się nic nie rolowało. Kupuję np Sloggi - www.glori.pl/producers/sloggi/sloggi-romance-midi-majtki-sloggi-1
        • gazeta_mi_placi Re: majtki idealne? 25.07.12, 13:28
          Wybór jak dla zatłuszczonych mamusiek.
          • zuwka Re: majtki idealne? 25.07.12, 21:24
            o ku.wa big_grin jestem zatłuszczoną mamuśką, bo też takie preferuję
    • dziennik-niecodziennik Re: majtki idealne? 25.07.12, 10:17
      figi brazylijskie smile
      tylko trzeba dobrze dobrać rozmiar, to sie nic nie wrzyna, nie opina, nie robi schabów itd.
    • mysia-mysia Re: majtki idealne? 25.07.12, 10:31
      ja lubię majtki majtkowe smile
      • mysia-mysia Re: majtki idealne? 25.07.12, 10:33
        o, takie na przykład

www.majtki.net.pl/majtki-damskie
        • antyideal Re: majtki idealne? 25.07.12, 10:36
          To gaciory są tongue_out
          • mysia-mysia Re: majtki idealne? 25.07.12, 10:42
            no co ty, z gaci się urwałaś? smile

to figi czyli inaczej majtki majtkowe
            • antyideal Re: majtki idealne? 25.07.12, 10:52
              Ok, ok, co kto lubi smile
              Ja wolę bardziej wyciete.
              Takie jak tamte dostaje od 20 lat od mamy w prezencie
              i nie smiem jej powiedziec, ze to nie moj fason :d
              • mysia-mysia Re: majtki idealne? 25.07.12, 11:08
                no co ty, majtki w prezencie? smile nawet od mamy to jakoś tak nie teges
                • dziennik-niecodziennik Re: majtki idealne? 25.07.12, 11:09
                  ????????????
                  co roku na Gwiazdkę kazdy dostaje parę gaci. obowiazkowo. i skarpetki big_grin
                  • mysia-mysia Re: majtki idealne? 25.07.12, 11:12
                    ojejuś sad
                    moja rodzicielka bynajmniej do idealnych nie należy, ale majtek nigdy mi w prezecie nie dała big_grin ani skarpetek
                    • dziennik-niecodziennik Re: majtki idealne? 25.07.12, 11:20
                      heh
                      ale że co, idealna matka nnigdy by gaci nie dała? wink
                      to u nas w ogole patologia, moja mama kupuje gacie mojemu mezowi, ja kupuje i mamie i ojcu... i wszyscy sie tym dobrze bawią smile
                      • sarling Re: majtki idealne? 25.07.12, 11:25
                        Moja mam mówi na moje stringi "sznurki" i bez przerwy ględzi o niewydolności nerek.
                    • e-milia1 a ja majty chetnie przyjmowalam 25.07.12, 12:52
                      zawsze na urodziny i gwiazke dostawalam od mamy, do tego obowiazkowo pizama. teraz nie kupujemy sobie prezentow (tylko dzieci dostaja) wiec po majtach sad ale moja mama zawsze fajne majciory mi kupowala, zawsze chwalilam sobie... dziwilam sie tylko ze byly to zawsze majty "mlodziezowe" takie fajne, dobrze lezace bo moja mama do kobiet bardzo religijnych nalezy i nosi sama raczej reformy anizeli majtki.
                  • antyideal Re: majtki idealne? 25.07.12, 11:22
                    Dzięki ! bo juz sie zmartwilam, ze mam patologiczne
                    stosunki rodzinne :d

Do Mysi - mysle, ze to wynika z matczynej troski o ciepło mojej doopki,
                    noszacej zwykle takie, wg. mamy, "byle co" wink
    • edelstein Re: majtki idealne? 25.07.12, 10:40
      A wlasnie kupilam sobie kolejne bokserki,tym razem z napisami “dream po“ i “star“z krysztalkow.Dla mnie najwygodniejszebig_grin
      • blackglass Re: majtki idealne? 25.07.12, 10:47
        Majtki majtkowe najlepsze, jeszcze lepsze te które przy udach nie mają gumek..wtedy nic się nie odznacza smile
    • sarling Re: majtki idealne? 25.07.12, 10:47
      Stringi to zawsze nr 1, ale takie sukienki, że wyraźny widok dwóch, rozdzielonych paskiem, półdupków jest ostatnią rzeczą, którą chciałabym dawać po oczach.
      I wtedy z pomocą przychodzą gładkie majtki bezszwowe, ale, uwaga!, rozmiar większe.
      A to dlatego, żeby był pewien luzik, a nie znowu odznaczona pupa jako całość.
      Coś jak halka.
      • mysia-mysia Re: majtki idealne? 25.07.12, 11:11
        no właśnie, jakiś czas temu był szał na stringi "bo się nie odznaczają na pośladkach" ale odznaczają się nad pośladkami
        i idzie taka laska i od razu wiadomo, że ma na sobie stringi, błeee!
        • jola-kotka Re: majtki idealne? 25.07.12, 19:00
          mysia-mysia napisała:

> no właśnie, jakiś czas temu był szał na stringi "bo się nie odznaczają na pośla
          > dkach" ale odznaczają się nad pośladkami
          > i idzie taka laska i od razu wiadomo, że ma na sobie stringi, błeee

Odznaczaja sie nad posladkami na tlustej osobie albo jak sa za male mi tam sie nigdy nie odznaczaja i ten kto wymyslil stringi powinien dostac nobla.
          • madzioreck Re: majtki idealne? 25.07.12, 20:53
            > Odznaczaja sie nad posladkami na tlustej osobie albo jak sa za male

Głupoty gadasz, tłustość ani rozmiar nie mają tu nic do rzeczy. Pod gładkim materiałem mogą odznaczać się wykończenia na brzegu tego trójkącika nad pośladkami (nie mówię o "boczkach"). Lub mogą zwyczajnie prześwitywać, i prześwitują często, bo kobiety są przekonane, że pod białe, cienkie spodnie nosi się białe stringi (czy w ogóle białe majtki)...
            • jola-kotka Re: majtki idealne? 26.07.12, 00:50
              madzioreck napisała:

> to, bo kobiety są przekonane, że pod białe, cienkie spodnie nosi się białe stri
              > ngi (czy w ogóle białe majtki)...
              A jakie sie nosi,czarne?
              kupuje sie bez trojkacika i oczywiscie nie za 5zl,wtedy nic sie nie odznacza.
              • evee1 Re: majtki idealne? 26.07.12, 04:36
                Bezowe, w kolorze skory!!!
              • madzioreck Re: majtki idealne? 27.07.12, 00:32
                > A jakie sie nosi,czarne?

Widzisz, najlepszy sposób, żeby poświecić stanikiem w ubraniu, to pod białą, cienką bluzkę założyć biały stanik. Niedawno nie mogłam wytłumaczyć tego klientce - musiałam pokazać. Ramiączka miały być absolutnie niewidoczne spod białej koronki - i dlatego właśnie pani uparła się na pięknie odcinające się od skóry - białe wink

> kupuje sie bez trojkacika

Chyba nie do końca zrozumiałaś, jaki trójkącik mam na myśli... chyba, że same sznurki, Które takoż mogą się odznaczać.

oczywiscie nie za 5zl,wtedy nic sie nie odznacza.

Spoko, w tych za 60 i 100 też się może odznaczać. To nie jest sprawa ceny, absolutnie nie odznaczające się są tylko laserowo cięte. Wszystkie inne, szyte i wykańczane nawet najszlachetniejszą tasiemką gacie mogą się odznaczać.
            • adwarp Re: majtki idealne? 26.07.12, 08:55
              widzisz a u mnie białe wyglądają lepiej niż cieliste, które pod białymi ubraniami wyglądają jak ciemna plamasad
              • alyeska Re: majtki idealne? 26.07.12, 09:40
                Kupuj w kolorze swojego ciala- jak najbardziej zblizony odcien do skory. Mozes bardziej kremowa niz cielista?
      • magnollia3 Re: majtki idealne? 25.07.12, 11:17
        > Stringi to zawsze nr 1, ale takie sukienki, że wyraźny widok dwóch, rozdzielony
        > ch paskiem, półdupków jest ostatnią rzeczą, którą chciałabym dawać po oczach.

O tak smile Mój M mówi na nie "krawężniki"
    • shellerka Re: majtki idealne? 25.07.12, 10:48
      ja tam tylko bokserki mogę nosić.
      wszystkie inne - w tym zaprezentowane przez ciebie gacie włażą mi po jakimś czasie w tyłek.
      próbowałam nawet kupić rozmiar większe, ale jeszcze gorzej było, bo w dodatku (oprócz tego, że i tak właziły w tyłek), marszczyły się niemiłosiernie.

stringów nie lubię, chociaż w sumie wolę już stringi i jakoś tak od rana przyzwyczajać się do gaci w rowku, niż kurde co chwile sobie gatki poprawiać.

to pewnie kwestia mojej naleśnikowatej pupy. jakoś z tym żyję, a w bokserkach wyjątkowo dobrze się czuję.
      • landora Re: majtki idealne? 25.07.12, 11:14
        A mnie właśnie bokserki się wżynają. Noszę najzwyklejsze figi, w majtkach ma mi być przede wszystkim wygodnie wink
    • lady-z-gaga Re: majtki idealne? 25.07.12, 11:16
      Dla mnie tylko hipsterki. Nawet, jesli delikatnie odznaczają się pod ubraniem, nie deformują pupy i wyglądają zgrabnie.
      • matyldamoja Re: majtki idealne? 25.07.12, 11:28
        o tak hipsterki dają 100 % zadowoleniasmile
      • adwarp Re: hipsterki? 25.07.12, 11:36
        nie wiedziałam, ze coś takiego jestsad
        słownik slangu podaje taka definicję "hipstera"
        "Osobnik twierdzący, że jest fajny, alternatywny. Ubiera się w lumpach lub szuka odzienia w koszach na śmieci. Często nosi ze sobą stary, ruski aparat, którym napie... hipsterskie focie. Jest wrażliwy na otoczenie i nieszczęście zwierząt."

ale rozumiem, że nie chodzi o majtki z kosza na śmieci?wink
        jaki to fason?
        • katia.seitz Re: hipsterki? 25.07.12, 11:58
          np. taki:
          https://chce.to/content/paapii/big.1444029.A2F44C76-B9DF-4F3A-9FFF-32677649DD31.jpg
          albo taki:
          https://image.ceneo.pl/data/products/8422617/i-triumph-sloggi-daylight-hipster.jpg

Też lubię i noszę.
          Majtki hipsters (czyli biodrówki) były, zanim pojawili się hipsterzy wink
      • thorgalla Re: majtki idealne? 25.07.12, 15:02
        Dla mnie też tylko hipsterki.
        Nie lubię głęboko wyciętych albo takich co do pępka sięgają.
        Stringi nigdy w życiu!!!!!
    • deelandra Re: majtki idealne? 25.07.12, 11:30
      Tangi! kocham je miłością bezgraniczną!
      https://m-13.m.staticedi.com/c/668/d41a1_m_950_600_0_0_0_0_0_0_0_668306ec4af2aaccfe4ded2e0909e468.jpg
      • marzeka1 Re: majtki idealne? 25.07.12, 11:59
        Do stringów nigdy się nie przekonałam, a próbowałam z różnymi- "niedasię" big_grin; najbardziej lubię majtki majtkowe; podobają mi się zalinkowane wyżej majtki sloggi.
        • e-milia1 hipsterki sama bardzo lubie 25.07.12, 12:47
          najfajniej wygladaja na szczuplej pupie bo nic po bokach nie wychodzic. teraz mam boczki po bokach wiec jest ciezej sad
          • lady-z-gaga Re: hipsterki sama bardzo lubie 25.07.12, 13:17
            Każde majtki najfajniej wyglądają na szczupłej pupie, a najlepiej zgrabnej i młodej big_grin
            Moim zdaniem hipsterki - jako że to biodrówki są - mają zwykle łagodniejsze wykończenie, luźniejszą gumę niż zwykłe figi i mniej się z nich "wylewa". Trzeba tylko znaleźć dobry dla siebie model i rozmiar smile
            Jeszcze parę przykładow: www.e-bielizna.pl/hipstery-%28biodrowki%29-k-54_69.html
            • mamaemmy Re: hipsterki sama bardzo lubie 25.07.12, 14:54
              Mam odstający tyłek smileteraz niewielki ,ale 10 kg temu najlepsze dla mnie były te:
              www.duoline.pl/figi-korygujace-plie-wysoka-talia,id,6275.html
              Niesamowicie wyszczuplaly smile
              Teraz na mnie wiszą smileale polecam naprawdę pod obcisłe sukienki,majtki te zreszta kupiłam z naklejką,że sa polecane przez Jacykowa tongue_out
            • lacitadelle Re: hipsterki sama bardzo lubie 25.07.12, 14:54
              Od wielu lat noszę od m&s, u nich się nazywają low rise i są bawełniane (dla mnie bardzo ważne, bo nie cierpię sztucznych majtów, szczególnie w upały), np. takie:

www.marksandspencer.com/Cotton-Rich-Rise-Striped-Shorts/dp/B0086ZZVUU?ie=UTF8&ref=sr_1_8&nodeId=62805031&sr=1-8&qid=1343220633&pf_rd_r=19P6P4BR545AM1TY8MCX&pf_rd_m=A2BO0OYVBKIQJM&pf_rd_t=101&pf_rd_i=62805031&pf_rd_p=215570647&pf_rd_s=related-items-3
      • platki_sniadaniowe Re: majtki idealne? 26.07.12, 10:38
        też te gacie uwielbiam
        tyłek w nich świetnie wyglada
        • platki_sniadaniowe tyczy sie postu deelandry. 26.07.12, 10:39
          ...
    • kkalipso Re: majtki idealne? 25.07.12, 15:53
      Ja uwielbiam teraz na lato w takim stylu(mąż jeszcze bardziej ciągle mi pod kieckę zagląda),są tak jakby z siateczki,bawełnianych nie daję rady nosić w lato,za gorąco.Przeważnie kupuję w HM fajne są,tylko bardziej krój bokserek mają.

https://bi.gazeta.pl/im/4/7546/z7546334X,Kolekcja-KappAhl---bielizna-wiosna-lato-2010.jpg

Uwielbiam też sloggi...stringi,bokserki mam całą kolekcję.

https://bi.gazeta.pl/im/4/6571/z6571764X.jpg
      • zuwka Re: majtki idealne? 25.07.12, 21:33
        te sloggi na upały są idealne smile
        • kkalipso Re: majtki idealne? 25.07.12, 22:41
          To prawda...
    • nandadevir Re: majtki idealne? 25.07.12, 21:38
      w zeszłym roku zapomniałam wziąść bieliznę na wczasy, pojechałam do takiej dziury, że dopiero drugiego dnia udalo mi się kupić majtki. caly dzień chodziłam bez, do sukienki, bardzo wygodnie bylo smile
    • solejrolia Re: majtki idealne? 25.07.12, 23:05
      figi bezszwowe, wyłącznie.
      mam jedne korygujące- idealne pod obcisłą sukienkę, i naprawdę dobrze wyglądam w nich, ale na dłuższą metę nie do zniesienia, dlatego zakładam je na ważne, acz krótkie wyjścia.
    • maleate Re: majtki idealne? 26.07.12, 00:43
      www.glori.pl/producers/sloggi/sloggi-light-cotton-hipster-figi-sloggi-1 te albo
      te
      www.glori.pl/producers/sloggi/sloggi-light-short-2p-szorty-2-szt.-sloggi-1
      Nie są najtańsze, ale niebo na tyłkusmile

Ogólnie bardziej zabudowane mogą poprawić wygląd w ubraniu, ale ten fason poprawia samopoczucie i wyglad i bez.
      • paliwodaj Re: majtki idealne? 26.07.12, 04:01
        po lekturze watku stwierdzam ze ematka w temacie majtek zacofana jest ;-(

Stringi powiadacie...stringi kazda kobieta moze nosic jedynie pod jeansami, w zestawieniu z innym dolem prawie zawsze niestety wygladaja zle.
        Malo ktora kobieta ma idelanie umiesnione posladki, bez celulitu, bez tluszczu. Falujace posladki pod przeswitujaca spodnica czy spodniami sa bardzo nie na miejscu, bez wzgledu na okolicznosci.
        Dodatkowo - jak moj ginekolog twierdzi - stringi zawsze sie lekko przesuwaja, powodujac mikro-otarcia, doskonale miejsce rozwoju infekcji baktoryjnych i grzybicznych - wszakze wietrzenie w owym miejscu nie jest najlepsze.
        Nawet nie chce wspominac ze popularnosc wkladek higienicznych do stringow jest prawie zerowa!!!!

Moj numer 1 , to cheeky w wielu wcieleniach, z koronkami czy bezszwowe, Np
        https://media.victoriassecret.com/product/prodpri2/V340678_CROP1.jpg

https://media.victoriassecret.com/product/prodpri2/V344368.jpg
        • kkalipso Re: majtki idealne? 26.07.12, 07:17
          hej to moje ukochane majtkisurprised
        • madzioreck Re: majtki idealne? 27.07.12, 00:34
          Te, które pokazałąś, śliczne, ale wcinają się w tyłek dokładnie jak stringi wink

A co mają wkładki do rzeczy?
    • rosapulchra-0 Re: majtki idealne? 26.07.12, 09:44
      Czy tylko ja czytam ten tytuł: matki idealne?
      Co do treści: ja zdecydowanie preferuję figi.
      • agus-ka Re: majtki idealne? 26.07.12, 23:48
        mój numer jeden to bezszwowe majtki, mam ich całą kolekcje. Na lato najlepiej sprawdzają się cieliste, pod białe spodnie idealne, ale ostatnio kupiłam w okazyjnej cenie różowe i fioletowe. Czarnych też mam kilka par.
        Poza tym hipsterki (nie wiedziałam że tak się nazywają), ale ostatnio zdecydowanie mniej. Stringów prawie nie noszę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka