a.va Re: sprzęt agd- co uzytkujecie a co leży zapomnia 11.08.12, 17:22 W codziennym użyciu u mnie jest suszarko-lokówka i dwie nakładki na robota kuchennego: blenderowa i ta z nożami, do cięcia warzyw. Reszta nakładek (maszynka do mięsa, sokowirówka, mikser, różne noże) jest używana od wielkiego dzwonu, ze dwa razy do roku. Od czasu do czasu używamy tostera. Czajnika elektrycznego już w ogóle, tylko tradycyjnego. Nic więcej (poza oczywistymi: lodówką, odkurzaczem, pralką i żelazkiem) nie mam. Odpowiedz Link Zgłoś
antyideal Re: sprzęt agd- co uzytkujecie a co leży zapomnia 14.11.12, 13:10 Niewiele rzeczy uzytkuje, bo kuchnia nie jest moim ulubionym miejscem niestety - robota kuchennego aczkolwiek mialam dluzszy czas zepsuty i te role spelnialo doskonale dziecko - trzeba tylko duzo chwalic - bardzo sporadycznie mikrofala Reszta typu piekarnik do chleba, toster, maszynka do miesa,ekspres do kawy itd. poupychana po i na szafkach z suszarką do owocow na czele, uzytą slownie raz.. Odpowiedz Link Zgłoś
ashraf Re: sprzęt agd- co uzytkujecie a co leży zapomnia 14.11.12, 13:39 W uzyciu ciaglym: czajnik, ekspres do kawy i blender. W uzyciu okazjonalnym: raclet, zestaw do founde, parowar (kiedys b.czesto, teraz mam za malo czasu na rozpakowywanie i pakowanie z powrotem), toster Zapomniane: sokowirowka, ale zamierzam uruchomic po narodzinach mlodego Suszarki uzywaja tylko goscie, ja nie susze wlosow (mam dlugie, same schna). Grilla rozpalamy tylko tradycyjnego. Teraz planuje zakup dobrego robota, wiecej sprzetow nie planuje, bo nie zamierzam uzywac. Nienawidze dostawac tego typu podarunkow, dlatego uprzemie poprosilam wszystkich, ktorzy na slub zapragneli kupic nam np. ekspres (kolejny?!) o prezent w kopercie. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: sprzęt agd- co uzytkujecie a co leży zapomnia 14.11.12, 13:46 uzywam wszystko. Sokowirowke ciagl psuje bo tak ciezko pracuje i kupuje nowe. Najmniej uzywana jest gofrownica raz na 4 miesiace moze ( ja nie umiem ich sensownie zrobic) i opiekacz do kanapek moze raz w miesiacu. Kocham moj mikser KitchenAid, kocham jogurtownice i kocham Thermomix. Odpowiedz Link Zgłoś
anyx27 Żelazko i odkurzacz 14.11.12, 21:14 Nie używam praktycznie wcale żelazka i odkurzacza. Nie mam czego odkurzać, a rzeczy noszę tylko takie, które się nie gniotą. Odpowiedz Link Zgłoś
mysz1978 Re: Żelazko i odkurzacz 14.11.12, 21:19 o rany... to wlasnie te uzywam niestety najczesciej Ale najczesniej oczywiscie czajnik elektryczny od czasu do czasu blender, toster, robot kuchenny bardzo rzadko uzywalam masyny do wypieku chleba - fajna sprawa ale zajmuje sporo miejsca. No i kuchenki mikrofalowej tez nie uzywam z w/w wzgledu (zmienilam mieszkanie na mniejsze). Odpowiedz Link Zgłoś
thaures Re: Żelazko i odkurzacz 15.11.12, 10:27 Ja swoje sprzęty dzielę na te, które stoją w kuchni i te, które stoją w piwnicy. Te piwniczne są nieużywane.Nawet jak mam chęć , żeby je włączyć, to samo ich przyniesienie mnie odsuwa od tego pomysłu. Mam tam obecnie: frytkownice, fondee ??, mikser- taki kombi ( fajny, ale po użyciu trzeba rozebrać mnóstwo części), przyrząd do wafli ??, maszyna do chleba, prodiż, mały piekarnik- kupiony w sierpniu-nie wiem po co ,żelazko parowe. Codziennie w użyciu- czajnik, mikrofala, toster, ekspres do kawy, krajalnica Często- blender, mikser ( ten najprostszy) Odpowiedz Link Zgłoś
kana-bka Re: Żelazko i odkurzacz 15.11.12, 15:19 anyx27 napisała: > Nie używam praktycznie wcale żelazka i odkurzacza. Nie mam czego odkurzać, a rz > eczy noszę tylko takie, które się nie gniotą. o i zelazka tez nie uzywam prawie wogole, bo mam suszarke bebnowa, a odkurzacz to chodzi u mnie codziennie, no bo kot i dzieci-wiadomo Odpowiedz Link Zgłoś
baltycki Re: Żelazko i odkurzacz 15.11.12, 19:05 kana-bka napisała: > o i zelazka tez nie uzywam prawie wogole, bo mam suszarke bebnowa Meskie koszule tez prasuje ta suszarka bebnowa? Mąż zadowolony? Odpowiedz Link Zgłoś
anyx27 Re: Żelazko i odkurzacz 15.11.12, 19:45 baltycki napisał: > kana-bka napisała: > > > o i zelazka tez nie uzywam prawie wogole, bo mam suszarke bebnowa > Meskie koszule tez prasuje ta suszarka bebnowa? > Mąż zadowolony? Mój mąż ma własne rączki i jak ma potrzebę, to prasuje, choć koszule nosi rzadko. Przypuszczam, że koleżanki kana-bki mąż również rączki posiada. Odpowiedz Link Zgłoś
anyx27 Re: Żelazko i odkurzacz 15.11.12, 19:44 kana-bka napisała: > o i zelazka tez nie uzywam prawie wogole, bo mam suszarke bebnowa, a odkurzacz > to chodzi u mnie codziennie, no bo kot i dzieci-wiadomo Ja też mam dziecko i psa, ale nie mam czego odkurzać, bo nie mam żadnych dywanów, dywaników, wykładzin, tapicerek, tylko kafle i panele. Za to codziennie oblatuję całe mieszkanie mopem. Odpowiedz Link Zgłoś
superlamapl Re: Żelazko i odkurzacz 16.11.12, 11:12 No ja dwa dywaniki tylko mam - przed drzwiami wejściowymi i na balkon. I jeden większy u dziecia w pokoju. Ale i tak całe mieszkanie oblatuję odkurzaczem najpierw, a później mopem. A z reszty sprzętów - robota kuchennego może raz na dwa miesiące używamy. Jak ostatnio trzeba bylo zetrzeć kiszone do ogórkowej, to na tarce to zrobiłem jak sobie pomyślałem ile składania/rozkładania/mycia z maszynką. -- superlama.pl Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna56 Re: sprzęt agd- co uzytkujecie a co leży zapomnia 15.11.12, 14:11 używam: czajnika elektycznego blendera miksera (robot) nic więcej żelazko, odkurzacz też oczywiście Odpowiedz Link Zgłoś
aneta-skarpeta Re: sprzęt agd- co uzytkujecie a co leży zapomnia 15.11.12, 14:43 uzywam mikrofali, ekspressu, blendera, elektrycznej wyciskarki do soków, tostera takiego co zgniata podwójne kanapki, zmywarki, młynka w zlewie, szatkownice do warzyw, mikser podręczny i taki z michą nie uzywam grillownicy elektrycznej, tostera z wyskakujacymi tostami, Odpowiedz Link Zgłoś
kana-bka Re: sprzęt agd- co uzytkujecie a co leży zapomnia 15.11.12, 15:16 Uzywam codziennie: mikrofali tostera zaparzacza do kawy i ubijaczki do mleka Od czasu do czasu gofrownicy obiekacza miksera wogole maszyny do pieczenia chleba i chyba czas sie z nia pozegnac, bo tylko graci Odpowiedz Link Zgłoś
kana-bka Re: sprzęt agd- co uzytkujecie a co leży zapomnia 15.11.12, 15:17 a i jeszcze codziennie prawie wszyscy domownicy korzystaja z takiego ustrojstwa w lodowce co to lod robi (jeju jak mnie to drazni) Odpowiedz Link Zgłoś
naturella Re: sprzęt agd- co uzytkujecie a co leży zapomnia 15.11.12, 17:21 Mam mało sprzętu bo od 13 lat używam thermomixa. W nim trę, mielę, wyrabiam ciasto, miksuję, gotuję itp. Oprócz thermomixa mam tylko mikrofalę i czajnik z małych sprzętów plus opiekacz do kanapek ze sponge bobem Wszystko uzywam. U mnie w domu nie ma opcji zbieraczy kurzu, albo oddaje komuś albo używam, i tak ze wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
yuka12 Re: sprzęt agd- co uzytkujecie a co leży zapomnia 15.11.12, 19:32 Codziennie toster, kilka razy w tygodniu blender i robot kuchenny (do robienia ciast, ale sie juz wyrobily i musze pomyslec o nowych) oraz ekspress do kawy. Kilka razy do roku maszynka do mielenia miesa, maszyna do lodow (intensywnie uzywana w lecie), do niedawna tez czesto korzystalam z maszyny do pieczenia chleba, ale ostatnio zamiast piec zaczela spalac i powedrowala na strych. W kacie leza nieuzywane sokowirowka i reczna krajalnica do warzyw. Do sokowirowki byc moze jeszcze wroce, bo dzieci ostatnio coraz wiecej i bardziej roznorodnie jedza, to moze i soki inne sprobuja? Krajalnice i sokowirowke dostalam, inne sprzety kupilismy sobie sami. Pewnie dlatego je uzywamy . Rzadko (2-3 razy w miesiacu) korzystamy tez z mikrofalowki, ale stoi na wierzchu na wszelki wypadek . Odpowiedz Link Zgłoś