Dodaj do ulubionych

woda mineralna

23.08.12, 12:51
Ostatnio czytałam kilka artykułów na temat tego, jak ważne jest picie odpowiedniej wody mineralnej tj. zawierającej odpowiednie stężenia minerałów itp. Jakiegoś prostego sposobu na sprawdzenie, która jest dobra, artykuły jednak nie podawały, a jest tyle czynników, że zwyczajnie nie chce mi się tego wszystkiego maglować.
Ale jak Was podczytuję, to zorientowałam się, że spora grupa to osoby znacznie porządniejsze ode mnie, zbierające wiedzę na takie tematy i wykorzystujące ją w praktyce. Pewnie już sprawdziłyście, która z wód dostępnych w Polsce jest najlepsza ze względu na zawartość minerałów. Czy zechcecie się podzielić tą wiedzą?
Z góry dziękuję!
Obserwuj wątek
    • karolciab125 Re: woda mineralna 23.08.12, 15:27
      Tutaj jest test z tabelką:
      www.pro-test.pl/tests_article/167328,0/Test+w%C3%B3d+mineralnych+i+%C5%BAr%C3%B3dlanych_Wyb%C3%B3r+wody.html
      Wynika z niego, że najlepsza jest Nałęczowianka oraz Mama i Ja.

Słyszałam już dużo wcześniej, że Nałęczowianka jest najlepsza...
      • michalinka72 Re: woda mineralna 28.08.12, 14:21
        a szukasz wody dla siebie, dla dzieci, dla całej rodziny? jesteś w ciąży, karmisz? bo od tego wszystkiego wiele zależy. dla każdego inna woda jest dobra wink
        • anyx27 Re: woda mineralna 28.08.12, 14:39
          Przede wszystkim pij mineralną, nie źródlaną. Dla większości osób najbardziej optymalne są Nałęczowianka, Cisowianka, Staropolanka.
    • babyaggie Re: woda mineralna 28.08.12, 21:21
      Kryniczanka, Staropolanka 2000, Pieniawa Wielka, Piwniczanka - te maja najwieksze stezenie mineralow. Ja nie wiem jaka do czego i dla kogo. Siegam po te wody jak sa, a jak nie to kupuje sredniozmineralizowane; najczesciej Cisowianke.

Jest jakas akcja, w ktorej Pan tlumaczy co i jak. Zdrowa woda? Woda zycia, woda na zdrowie? Cos w ten desen poszukaj sobie.
      • kaloriada Re: woda mineralna 30.08.12, 16:55
        Na pewno lepiej pić wodę niegazowaną. Gazowana działa rozkurczowo na ścianki żołądka, przez co wydaje Ci się, że ugasiłaś pragnienie, gdy tak nie jest.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka